Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде да отидем до Пловдив?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Къде да отидем до Пловдив?
angel.tr написа:Явно само пичовете ни е нямало!mb4life написа:Целия град беше там бе пичangel.tr написа:Браво, Тоше! Ама не се виждат много рибари, да не беше отворена само за теб?!
сам го каза

КОГАТО ПРАВОТО СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЕЗПРАВИЕ , НАСИЛИЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
-
- разбира нещата

- gabroveca2604
- новобранец
Някой да има инфо за платения при Бадема - Кричим. Чух , че не работи, но да ли е така? Да не се разкарвам напразно. Благодаря предварително.
Същата работа и вчера, условията за мен бяха: 10 кинта каракудата и шарко от 1 до 3 бонус само не можах да си обясня защо гьола беше разделен на 2 части с мрежа.Там където ми разреши пазача да ловя каракуда доволно а на "Забранената" част един колега изкара няколко амура 8+sukre написа:Бях на село труд на този рибарник http://www.ribolovenatlas.com/view-lake.php?id=895" onclick="window.open(this.href);return false; преди седмица улова ми беше една кофа с каракуда около 300-400гр

ша ти кажа шото тоя водоем тря го отпишеш от риболовните си набези
и всичко ша е ок
арендаторска тъпотия

КОГАТО ПРАВОТО СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЕЗПРАВИЕ , НАСИЛИЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
Колеги,някой да каже язовира в село Марково,община Братя Даскалови дали е разрешен за риболов???
Зaбрaнен е колегa
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Здравейте колеги!
В края на юли ще ходим на гости в Хисаря. Като дете, а и като тийнейджър преди години съм ловил много пъти на яз. Момина баня до града и пазя добри спомени от него. Знае ли някой какво е актуалното състояние на водоема като условия за риболов и разбира се, какво излиза там? Интересуват ме хищниците, преди имаше много костур и щука там, слушал съм и "градски легенди" за големи сомове, но не съм ходил от поне 10 години и нямам представа какво е положението. Ще съм благодарен, ако някой даде някакво ориентировъчно инфо за Момина баня или някой друг близък язовир с хищни риби, където да ида два пъти за по 3-4 часа сутринта.
П.С. В района знам, че минава и р. Стряма, дали има смисъл да пробвам за кефал там?
Благодаря предварително!
В края на юли ще ходим на гости в Хисаря. Като дете, а и като тийнейджър преди години съм ловил много пъти на яз. Момина баня до града и пазя добри спомени от него. Знае ли някой какво е актуалното състояние на водоема като условия за риболов и разбира се, какво излиза там? Интересуват ме хищниците, преди имаше много костур и щука там, слушал съм и "градски легенди" за големи сомове, но не съм ходил от поне 10 години и нямам представа какво е положението. Ще съм благодарен, ако някой даде някакво ориентировъчно инфо за Момина баня или някой друг близък язовир с хищни риби, където да ида два пъти за по 3-4 часа сутринта.
П.С. В района знам, че минава и р. Стряма, дали има смисъл да пробвам за кефал там?
Благодаря предварително!

- brandon76
- ще става разбирач
Sleepwalker_ написа:... преди години съм ловил много пъти на яз. Момина баня до града и пазя добри спомени от него. Знае ли някой какво е актуалното състояние на водоема като условия за риболов и разбира се, какво излиза там? Интересуват ме хищниците, преди имаше много костур и щука там.....
По думите на собственика има много риба ,ама ние ходихме 5 души там и нещата не изглеждаха като преди

Условията на язовира са :
10лв. такса
каракуда и костур без пари
имало:шаран,амур,толостолоб,щука,сом
до 3кг. риба без пари после се доплаща
сома е по 5лв. за кг.

Това е на яз.Сопот синчето

Поздрави и успех

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Благодаря, колега! Явно ще трябва да прежаля 10 кинта, щом като няма друг язовир с хищник наоколо. Хич да не е друго, поне ще се върна за малко в детските си години. 

Някой да е ходил тази година на Найденово да сподели какви са условията и излиза ли риба,май и нещо като хотел имало там,знае ли някой?
Найденово се намира до Братя Даскалови,казаха ми,че е яко зарибен,но не знам какви са условията.
Наскоро завърнал се от чужбина и луд по спининга ентусиаст моли за съвет!
Къде около Пловдив мога да изкъпя моите примамки с някакъв дори и минимален успех. Опитът ми от последните 20+ години е основно океански или морски така че ще бъда узключително благодарен на какъвто и да е съвет, акъл или просто мнение от Вас опитните спинингисти в този форум.
За съжаление първото което разбрах че арсеналът ми е май-малко тежък за местните водоеми. 1.20 м ролкови водачи и редуктор май не са най-подходящият такъм за тук
. За щастие имам една старичка Абу 15-40 грама която май и тежичка мислех че може да свърши работа.
Понакупих малки примамки (4-5 см силикони, воблери и.т.н) и от 3 месеца си ги къпя редовно. На язовирчета, на Марица ... едно костурче и ме е срам за размера. Добре че не е било гладно горкото та успях да го върна живо.
Та така моля дайте ми някакви насоки къде човек може да си попляска примамките с някакъв дори и среден успех. Дали е щука, костур или (дай боже) распер или бяла риба няма значение само да е около Пловдив.
Също ще съм много благодарен ако някой сподели съвет за примамки които местните рибки предопочитат (четох за гапаля... (така ли беше ?) и имам два плика малки октоподчета на Сторм ама засега няма и пипане,( в Португалия и Испания са много популярни за саргос и някой по-млад лаврак ,... ама моите са м/у 7 и 15 см), останалите воблерчета си ги купих тук малък до среден размер ама и от тях ... капо.
Благодаря Ви !
Къде около Пловдив мога да изкъпя моите примамки с някакъв дори и минимален успех. Опитът ми от последните 20+ години е основно океански или морски така че ще бъда узключително благодарен на какъвто и да е съвет, акъл или просто мнение от Вас опитните спинингисти в този форум.
За съжаление първото което разбрах че арсеналът ми е май-малко тежък за местните водоеми. 1.20 м ролкови водачи и редуктор май не са най-подходящият такъм за тук

Понакупих малки примамки (4-5 см силикони, воблери и.т.н) и от 3 месеца си ги къпя редовно. На язовирчета, на Марица ... едно костурче и ме е срам за размера. Добре че не е било гладно горкото та успях да го върна живо.
Та така моля дайте ми някакви насоки къде човек може да си попляска примамките с някакъв дори и среден успех. Дали е щука, костур или (дай боже) распер или бяла риба няма значение само да е около Пловдив.
Също ще съм много благодарен ако някой сподели съвет за примамки които местните рибки предопочитат (четох за гапаля... (така ли беше ?) и имам два плика малки октоподчета на Сторм ама засега няма и пипане,( в Португалия и Испания са много популярни за саргос и някой по-млад лаврак ,... ама моите са м/у 7 и 15 см), останалите воблерчета си ги купих тук малък до среден размер ама и от тях ... капо.
Благодаря Ви !
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Пробвай на Оризари.
Благодаря! Получих много насоки и на ЛС и всички сочат към Оризаре. Бях решил още днес да се пробвам рано рано но дъждовете от последните дни ме разколебаха. Не само заради калта и мокрото а и мисля че рибата няма много да пипа след такова рязко "доливане" на аквариума
. Иначе то "в мътна вода ...". Ако някой е бил там днес моля да сподели как е настроението.