Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

р.Велека (Синеморец)
Модератор: sapuna
р.Велека (Синеморец)
Здравейте колеги, моля модераторите да преместят темата ако не е за тук.
Та въпросът ми е може ли да се лови на р.Велека в този участък ?
Благодаря предварително.
Поздрави
Та въпросът ми е може ли да се лови на р.Велека в този участък ?
Благодаря предварително.
Поздрави

- kaleeff
- ще става разбирач
Re: р.Велека (Синеморец)
Принципно реката е резерват, което значи автоматично че не може.
Но мисля че позволяват от моста на входа на селото до вливането в морето.
Но мисля че позволяват от моста на входа на селото до вливането в морето.
Фен-клуб Таранка!
-
- разбира нещата
точно така-от моста до вливането в морето е разрешено..преди 1-2 години точно там ловихме добри морски кефали..
- vasko8008
- научил се да хвърля
Миналата година по това време излизаше и много морунаж.
Да посъживим малко темата след едногодишно прекъсване 
Повече от двадесет години посещавам река Велека от средата до края на месец Юли в района от моста преди Синеморец до вливането й в морето. Тази година проливните дъждове в горното течение чувствително повишиха нивото на реката и в продължение на една седмица Велека течеше огромна и кална. Риболов в мътната вода почти нямаше, с изключение на уклея, който се ловеше на малка дълбочина на метър от брега. Всичко си дойде на място след отварянето на устието на реката и избистрянето на водата. Основният обект на риболов и тази година е лупавецът, но за разлика от предходните години липсваха трофейките над килограм. Успоредно с него се хващаха епизодични морунажи и някоя и друга дребна каракуда. В последната седмица на Юли от морето се набиха в реката големи пасажи морски кефал, но масовите са до половин килограм. Кефалът се държи високо на повърхността и почти не се храни. Активността му се свеждаше до две-три риби вечер между 17 и 19ч. на бомбарда. Толкова за сега.
Малко снимков материал от реката - мечта.
Най-слабо вървеше риболовът на устието. След това калните води преустановиха риболова за седмица. Една снимка за вечния спор между морунажа и лупавецът
На снимката са и двете риби - морунажът е отгоре След табелката Ви грози акт от 500 лв.
Има постоянен пост на гранична полиция на моста преди с. Синеморец.

Повече от двадесет години посещавам река Велека от средата до края на месец Юли в района от моста преди Синеморец до вливането й в морето. Тази година проливните дъждове в горното течение чувствително повишиха нивото на реката и в продължение на една седмица Велека течеше огромна и кална. Риболов в мътната вода почти нямаше, с изключение на уклея, който се ловеше на малка дълбочина на метър от брега. Всичко си дойде на място след отварянето на устието на реката и избистрянето на водата. Основният обект на риболов и тази година е лупавецът, но за разлика от предходните години липсваха трофейките над килограм. Успоредно с него се хващаха епизодични морунажи и някоя и друга дребна каракуда. В последната седмица на Юли от морето се набиха в реката големи пасажи морски кефал, но масовите са до половин килограм. Кефалът се държи високо на повърхността и почти не се храни. Активността му се свеждаше до две-три риби вечер между 17 и 19ч. на бомбарда. Толкова за сега.
Малко снимков материал от реката - мечта.
Най-слабо вървеше риболовът на устието. След това калните води преустановиха риболова за седмица. Една снимка за вечния спор между морунажа и лупавецът

На снимката са и двете риби - морунажът е отгоре След табелката Ви грози акт от 500 лв.
Има постоянен пост на гранична полиция на моста преди с. Синеморец.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
И на мен ми е любима,но ще я видя средата на септември .Чудя се и аз къде са големите лупавци,от 4-5години не съм ги срещал.Миналата година ми се стори ,че закачих един на пелета но се откачи/мощта на тази риба трудно може да се сбърка но......./.Надявам се тази на повече успех и го пожелавам на всички които обичат реката.ПАЗЕТЕ Я ЧИСТА,НЕ БЪДЕТЕ МЕСАРИ!
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Колега на коя риба викате лупавец по вашия край.Мерси предварително и наслука.
Лупавецът се среща единствено в река Велека и Резовска.Doncho69 написа:Колега на коя риба викате лупавец по вашия край.Мерси предварително и наслука.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Между другото съм чувал че лупавец викат и на някакъв вид морски кефал който се срещал по черноморското крайбрежие на Русия но не съм сигурен.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- 6tukara
- ще става разбирач
Това е пеленгас.bogno написа:Между другото съм чувал че лупавец викат и на някакъв вид морски кефал който се срещал по черноморското крайбрежие на Русия но не съм сигурен.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Колега, някои от снимките не са ли над моста на р. Велека..Veleka написа:...............
След табелката Ви грози акт от 500 лв..................

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902