Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- firefighter
- вече хвърля и на тежко
Re: Плетено влакно - Брейд
здравейте колеги имам нужда от съвет.От три години ползвам на П.П 4 -нишковото на 0,10 за риболов на кефал с воблери и блесни ,прьчката ми е с акция 5 - 28 гр.искам да го сменя с нещо по добро,но не мога да направя сравнение с друга марка защото съм ползвал само на П.П.,моля за предложения.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Ъпгрейднах тъкъма и реших да сменя влакното след 3 късания през средата от скъпоценното Лазер Л8 с размер 0.8 не остана много, та си взех Дайва Самурай по препоръка 20лб. ОБАЧЕ значително намаля кастинг диснтацията и дайвата ми се струва сравнително твърдо влакно. Лазера отговаря на 15лб определено се усеща разлика в дебелината между двете.
Та въпроса ми някой има ли опит с Самурая и ще омекне ли в един момент или да го разкарвам и да си взимам пак Лазер ?
Та въпроса ми някой има ли опит с Самурая и ще омекне ли в един момент или да го разкарвам и да си взимам пак Лазер ?
- Vid
- кандидат преподавател
Всяко влакно "омеква" в процеса на експлоатация... Пада му горния слой, поразнищтва се... Принципно това води до скъсяване на кастинга, а не обратното.searnox написа: и ще омекне ли в един момент или да го разкарвам и да си взимам пак Лазер ?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- daniel defoe
- разбира нещата
След задълбочено проучване (из различни западни, южни и източни специализирани сайтове) на предлаганите четири и осем-жилни плетени влакна, най-накрая си поръчах три-жилно
Причината е, че това е единственият брейд, за когото не открих нито едно негативно мнение, а напротив, само и единствено положителни, а и още един интересен факт - из българските форуми не успях да прочета нищичко за това влакно
Брейдът пристига другата седмица, а тестове на вода се надявам да успея да проведа лично след около 2 седмици.
Параметрите, вкл. цвета му, са точно като тези на снимката JP Line #1.0 / LB-test 16 / (Dia mm) 0.165 / (Equivalent mono lb-test dia) 4

Причината е, че това е единственият брейд, за когото не открих нито едно негативно мнение, а напротив, само и единствено положителни, а и още един интересен факт - из българските форуми не успях да прочета нищичко за това влакно

Брейдът пристига другата седмица, а тестове на вода се надявам да успея да проведа лично след около 2 седмици.
Параметрите, вкл. цвета му, са точно като тези на снимката JP Line #1.0 / LB-test 16 / (Dia mm) 0.165 / (Equivalent mono lb-test dia) 4

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Както казват от торбата с п... , баш у.. си набарал с това трижилното
При него единственият плюс е по-ниската цена за съжление .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- daniel defoe
- разбира нещата
Единственото ми успокоение, при вече така трагично стеклите се обстоятелства е, че освен мен и адски мноу други спинингисти (по света, а много вероятно и у нас, па макар и undercover) са барали, барат и ще барат баш този, в изцяло гол вид

Апропо, ти си крив, що'т от около седмица, та даже и две, не си се вясвал/огрявал тъдява
Павел Иванов написа:у..

Апропо, ти си крив, що'т от около седмица, та даже и две, не си се вясвал/огрявал тъдява

Не ги слушай колега у нашия форум, ИДЕАЛНОЕ, кат мине през камък не се протрива ми реже камъка на две!!! Е малко кат трион е ама ти си печен ши вимаваш около язовирните стени далече.Важно е че го фалят по чуждите форуми(геюви ли гейши ли са те се у тая торбата с п... , баш у... нарочно вадят за да въведът невежия в изкушение) а у Родину ич не са и го чували тоа канап азиатски= блаженни са вярващите...(то у родно село светец не се става)
- daniel defoe
- разбира нещата
Съжалявам, за моето невежество и заслепеност ... Покайвам се за греховете си и признавам ...
... Дай ми красноречие, за да говоря и мъдрост, за да замълча ... Лука 11:9-13
... Дай ми красноречие, за да говоря и мъдрост, за да замълча ... Лука 11:9-13

-
- научил се да хвърля
Колега, попаднал си на фалшив Самурай! Влакното е меко и е доста тънко. Но кастинга с него е по-слаб! Щом си доволен от Лазара вземи си пак от него за да не експериментираш отново.searnox написа:Ъпгрейднах тъкъма и реших да сменя влакното след 3 късания през средата от скъпоценното Лазер Л8 с размер 0.8 не остана много, та си взех Дайва Самурай по препоръка 20лб. ОБАЧЕ значително намаля кастинг диснтацията и дайвата ми се струва сравнително твърдо влакно. Лазера отговаря на 15лб определено се усеща разлика в дебелината между двете.
- Павел Иванов
Да бе , "на крива ракета ..."daniel defoe написа:...Апропо, ти си крив...

Павел Иванов
Павел Иванов
- firefighter
- вече хвърля и на тежко
firefighter написа:здравейте колеги имам нужда от съвет.От три години ползвам на П.П 4 -нишковото на 0,10 за риболов на кефал с воблери и блесни ,прьчката ми е с акция 5 - 28 гр.искам да го сменя с нещо по добро,но не мога да направя сравнение с друга марка защото съм ползвал само на П.П.,моля за предложения.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- asenfisherman
- ще става разбирач
Колега,никога не съм ползвал П.П.,но от няколко години ползвам
http://www.aquasport-n.com/dyneema-colorbraid-pid=510" onclick="window.open(this.href);return false; и съм доволен.Пръчката ми е 2-7 гр и във варианта 0.12 тъмно зелен ,с примамки 2-5 гр. и блесни до 3/0 нямам оплакване.

- Павел Иванов
По въпроса в темата е изписано доста ама все пак загледай тези двете - VARIVAS High Grade PE4 в размер 1.2 иfirefighter написа:...
YGK G-soul PE 14LB което пак си е размер 1.2 .
Павел Иванов
Павел Иванов
- firefighter
- вече хвърля и на тежко
благодаря колега това е отговор ,който пести не само време и пари ,но и ходене по мъките.Павел Иванов написа:По въпроса в темата е изписано доста ама все пак загледай тези двете - VARIVAS High Grade PE4 в размер 1.2 иfirefighter написа:...
YGK G-soul PE 14LB което пак си е размер 1.2 .

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ползвам го в размери 0.6(9.3lb) и 1.0(13.1lb) и съм доволен. Напук на всеобщото мнение, че по-тънките от 15lb се пресукват, аз нямам такива проблеми вкл. и с 9-либровото. Системно използвам въртележки 2-ри номер в бързеи, а понякога и 3-ти. За всеки случай изхвърлям първите 1-2м след риболов и всичко е наред.VARIVAS High Grade PE4
Като вземем предвид цената и метража(150м) , мога спокойно да кажа, че този брейд е супер изгоден.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.