Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

съвет за двигател за лодка
Модератори: emo vasilev, Кърцата
-
- новобранец
- Обратна връзка:
съвет за двигател за лодка
един познат ми подари лодка с двигател с лодката мога да се справя и сам но от двигатели на лодки немама никакво понятие ако някой може да даде съвети с удоволствие бих приел моторчето е yamaha 3,5 http://prntscr.com/49vys1" onclick="window.open(this.href);return false;
ето и това е двигателя
ето и това е двигателя
- Прикачени файлове
-
- DSCF2082.JPG (1.42 MiB) Преглеждано 1426 пъти
Re: съвет за двигател за лодка
Дърто моторче ама все пак е ямаха.
Какви съвети да се дадат слагай му двутактово масло за извънбордови двигатели в съотношение 1:100 тоест един литър масло на 100 литра бензин или 10 милилитра на 1 литър беннзин. Смени му свеща задължително, както и маслото долу в редуктора. Евентуално може да му трябва центровка на карбуратора и като цяло това им трябва на двутактовите двигатели в общи линии.
Успешно плаване и давай по-смело че сезона е в разгара си.

Какви съвети да се дадат слагай му двутактово масло за извънбордови двигатели в съотношение 1:100 тоест един литър масло на 100 литра бензин или 10 милилитра на 1 литър беннзин. Смени му свеща задължително, както и маслото долу в редуктора. Евентуално може да му трябва центровка на карбуратора и като цяло това им трябва на двутактовите двигатели в общи линии.
Успешно плаване и давай по-смело че сезона е в разгара си.
-
- сериозен играч
Първо-честито за придобивката.Второ-моторчето трябва да се прегледа основно:масло в редуктура,импелер,почистване на карбуратор,напукани гумени съединения и О-пръстени,смазване на жила и приводи,свещ.Маслото е в съотношение 10мл. на литър бензин ако е производство след2000г. и 20мл. на литър бензин ако е преди 2000г.
ПП. Ако беше посочил от къде си можеше някой да те ориентира къде да отидеш.
ПП. Ако беше посочил от къде си можеше някой да те ориентира къде да отидеш.
- Don4o_62
- учете се от него
Като го пуснеш на вода,един съвет от мен ако тролиш,си купи наушници за ушите или тапи,хич не си правя майтап че го имах същия и едвам го изтраях няколко излета,шумен е но всички въздухарки са такива,но тоя поне е от най икономичните
и няма какво толко да го мислиш,сипвай бензин,ако запали отивай да го ползваш,ако не запали го занеси на някой дето е оправял Балканчети и Симсони на времето
и ще го оправи
и няма какво толко да го мислиш,сипвай бензин,ако запали отивай да го ползваш,ако не запали го занеси на някой дето е оправял Балканчети и Симсони на времето

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
мерси за съветите темата я пуснах от нетърпение и мерак все пак ми е първата лодка с мотор днес ходих при доктор един дядка дето навремето ми ремонтираше балканчето а сега се занимава с моторни триони и той го прегледа като цяло е добре има си редовните нужди от смяна и ремонт гарнитури, маркучи, жило за газта че това малко задържа свещ и кабел за свеща. По големите ми притеснения беха да не е заминал редуктора и и вала на витлото, че го видях че няма масло, но там всичко е ок слава богу. Благодаря още веднъж за съветите.
-
- сериозен играч
Щом е нямало масло в редуктора препоръчвам ти да смениш профилактично семеринга,струва стотинки и се сменя лесно.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
а какво масло да сипя в редуктора че ми напълниха главата с разни масла за автоматични скорости
- fossa
- научил се да хвърля
Приятелю,купи си наливно трансмисионно масло(като Улита 90R) и редовно проверявай да не се е превърнало във вода 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Искрени благодарности на колегата Краси от Мездра който ми възстанови двигателчето до състояние ново
-
- новобранец
- Обратна връзка:
измислих и как да си боядисам лодката отвътре бяла а от вън синя като цвета на лодките на ИАРА (http://www.flagman.bg/article/55824" onclick="window.open(this.href);return false;) та като ме видят по водоемите поне малко да се стряскат