Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Съвет за сонар
Модератори: emo vasilev, Кърцата
-
- новобранец
поднасям му рибка около 500-600 грама но не я засича ....едно друго въпросче:казаха ми че при търсенето на СОМА опцията "FISH ID""-трябва да е на OFF-демек да не показва рибките а само околната среда ,тогава се виждало оловото стръвта и как сома се вдига евентуално!!! някои да знае нещто по въпроса понеже ми е ощте тъмна индия 

- kosatkata
- ще става разбирач
Добре де Може да стане банално ама не може някой да не си е правил експерименти и да знае къде е границата между това което се вижда като малка и голяма риба.На различните марки сонари ще е различчно но и там разликата ще е малка.Само да ви кажа , че съм прави такъв експеримент с таранка около 0,5кг. и на индикация само на голяма риба не ми я засича.Има хора които са установили къде границата ама си мълчат.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Aaa...значи, една и съща риба може да е или бяла, или черна в зависимост кой лъч я е хванал, така ли?iogo написа:При двулъчевите сонари рибите в тесния лъч ги дава плътни а в широкия лъч кухи.
Ами трите различни размера на какви ли риби съответстват?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Съвет за сонар
търся помощ за настройките на GARMIN FF250,че така го разцентровах ,та няма оправия. ....а няма меню на български. 

Кеф ,цена няма
Сонарите не са ли по-"продуктивни" в морето?
И за да не съм съвсем само от въпросаджиите, като пълен дилетант в морския риболов съм се докосвал до Гармин (не знам модела) но целеше рибите (излизаха в 3 р-ра), а медузите излзиаха прозрачни.
И за да не съм съвсем само от въпросаджиите, като пълен дилетант в морския риболов съм се докосвал до Гармин (не знам модела) но целеше рибите (излизаха в 3 р-ра), а медузите излзиаха прозрачни.
Колеги, някакви отзиви за NAKI 810C на Yachting? http://www.plodex.eu/sonari.html
По-голям шаран от рибаря няма...
Мисля,че в този ценови диапазон има по-добри лоранси
мерси колега, вече се спрях на един Лоранс http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... TQ:US:1123 и утре го поръчвам. Успех и на слукаkamson написа:Мисля,че в този ценови диапазон има по-добри лоранси
По-голям шаран от рибаря няма...