Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Плетено влакно - Брейд
Колега, ПП е старо такова и най доброто влакно кое съм виждал на пазара, но що се отнася за силов риболов.... Четиринишковото такова за сега няма конкуренция що се касае диаметър-здравина.., пак казвам.. влакната от 15 лб. нагоре, надоле ич го нема- плоско, слабо и т.н...asenfisherman написа:Колега,никога не съм ползвал П.П.,но от няколко години ползвам.............
Днес много се загледах в Дуела.., това осемнишковото... и като го сравня с четири таковата де го ползвам от година и съм предоволен..., относно диаметър, здравина- де да знам, ми се струва- многооо убаво..., т.е. №2 като диаметър е като №1 от четиринишковото... Само не знам дали си е толкоз здраво де... Само де е 79 лв. за 200 м.
http://www.voblershop.com/2118/Duel.Hardcore.x8.PE.200/" onclick="window.open(this.href);return false;
Определено си заслужава вниманието...
Л 8 на Лазер също е много прилично....
п.п. Реклама на никого не правя, но варивасите, поне в евтините им варианти са неприложими за риболова в БГ. Така мисля.., същото мисля и за YGK G-soul..............

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Аз пък не мисля като теб , даже на против . Отчитам и това че не си употребявал упоменатите марки брейдове с читави такъми та за туй ти е и това мнение . Иначе 15 либровото ПП дет го упоменаваш надхвърля доста по реален диаметър 20 либровите плетки от упоменатите по-горе , съответно им отстъпва доста по здравина при един и същ реален диаметър та ... Друг е въпроса че съм ловил с ПП още когато го пуснаха на пазара , не тук а в УС , та смятам да съм имал опит и с негоVid написа:... Така мисля.., същото мисля и за...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- asenfisherman
- ще става разбирач
Колега,имаш повече опит и сигурно си прав,но ставаше дума за риболов на кефал а там примамките са по 2-3 гр. и малкия диаметър си е фактор Като му видя края на сегашното,смятам да пробвам ето товаVid написа:...............................

Поздрави!
-
- научил се да хвърля
+1franky написа:Ползвам го в размери 0.6(9.3lb) и 1.0(13.1lb) и съм доволен. Напук на всеобщото мнение, че по-тънките от 15lb се пресукват, аз нямам такива проблеми вкл. и с 9-либровото. Системно използвам въртележки 2-ри номер в бързеи, а понякога и 3-ти. За всеки случай изхвърлям първите 1-2м след риболов и всичко е наред.VARIVAS High Grade PE4
Като вземем предвид цената и метража(150м) , мога спокойно да кажа, че този брейд е супер изгоден.

П.С. Четейки мнението на Vid, ще споделя какво ми каза дилъра на марката във Варна/пуфин.бг/. Точно евтините четирижилни влакна на Варивас се представяли доста добре, докато оплакванията идвали предимно от скъпите осемжилки.." Нищо че ги продавам тези влакна, споделям ти отзивите от моите клиенти" отишли за лаврак в Гърция и изтървали трофейни екземпляри въпреки сума ти пари, които са дали за скъпите осемжилки

- Vid
- кандидат преподавател
Извинявам се, исках да кажа следното: ПП - четирижилното засега е най доброто и здраво влакно за риболов на сом по Марица... Имам доста приятели де пробваха "модерните" влакна (включая и Я) и пак се върнаха на ПП.???Павел Иванов написа:Аз пък не мисля като теб , даже на против . Отчитам и това че не си употребявал упоменатите марки брейдове с читави такъми та за туй ти е и това мнение . Иначе 15 либровото ПП дет го упоменаваш надхвърля доста по реален диаметър 20 либровите плетки от упоменатите по-горе.....Vid написа:... Така мисля.., същото мисля и за...
Павка, мислиш ли, че на сома му пука за диаметъра на влакното? А, на мен ми пука дотолкоз, че да се изнизва от макарата и да прави приличен кастинг.. Не съм го мерил, но като кастинг-здравина-износоустойчивост е най доброто за силов спининг...., или ми предложи по добро ??? ТАВА Е ЗА ТЕЖЪК СПИНИНГ.
За лек, (не от най лекия де, говоря за 1.0) личното ми мнение от влакна де съм ползвал, е че, това влакно http://www.voblershop.com/2109/Duel.Hardcore.x4.PE.200/" onclick="window.open(this.href);return false; е по добро от това http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... green-150m" onclick="window.open(this.href);return false; или това http://puffin.bg/index.php?item=1951&group=1" onclick="window.open(this.href);return false;, още повече това http://fishingzone.bg/productv/6069/ygk ... 150-m.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Това си е лично мнение и никой не ангажирам с него. Мнението ми се базира на усещане, без точни измервания на здравини или диаметри и без да имам в предвид писанията по кутишките...., като имам в предвид размер №1.0
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Глупости на търкалетаVid написа:Извинявам се, исках да кажа следното: ПП - четирижилното засега е най доброто и здраво влакно за риболов на сом по Марица...

пп - в случаят бих приел за меродавно твое мнение по темата , когато оборудваш поне един конкретизиран такъм и направиш съпоставка с нещо си за конкретната цел

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Павка, май нещо си говорим на различни езици??
Тук имах в предвид сомски риболов по Марица, нищо повече...
Та, кое е най доброто влакно за сом и съответно за щука на втора шпула? Да е здраво и с кастинг 40м.
Добавям и това ти мнение
Да добавя- средно статистическата ми загуба на воблери на двучасов излет е 1,3 , а закачките около 5-6. И ако ме посъветваш да ползвам Вариваса, примерно този http://puffin.bg/index.php?item=1948&group=1" onclick="window.open(this.href);return false; на 21 лб., който реално издържа около 5-6 кг. вместо ПП на същите лб., въпреки по дебелия диаметър на влакното, кой в случая е без значение..., ще ме накараш да работя само за да попълвам загубените примамки в кутишката...
Инак, шапка ти свалям за перфекционизма, ама ние все сме в БГ и е нужно да сме еквилибристи и в риболова и другаде....
Тук имах в предвид сомски риболов по Марица, нищо повече...
Конкретизирам- пръчка Спортекс NG, тест 15-35, дължина 2,40 м., макара Заубер 3000. Такъма си е идеален в средния ценови клас за сом (до 10-15 кг.) и щука при условията в БГ, както и за лаврак и пр. по гръцко..., защото поради полупараболичния си строй идеално изхвърля примамки 10-20гр. на 50-60-70 м.Павел Иванов написа:пп - в случаят бих приел за меродавно твое мнение по темата , когато оборудваш поне един конкретизиран такъм и направиш съпоставка с нещо си за конкретната цел
Та, кое е най доброто влакно за сом и съответно за щука на втора шпула? Да е здраво и с кастинг 40м.
Добавям и това ти мнение
Тук, особено имай в предвид, че японците нямат кой знае кВи реки и риби в тях. Още повече, кога идат на риболов не вадят дюшеци, юргани, тоалетни гърнета, гуми, дамски превръзки и пр... от тях.... Та, май влакната им са предимно за морски риболов??Павел Иванов написа:При японските линии , особено в средният и високият клас универсализъм не съществува![]()
![]()
Всяка линия се произвежда на база конкретни условия , за конкретен такъм и конкретен начин на риболов .
Да добавя- средно статистическата ми загуба на воблери на двучасов излет е 1,3 , а закачките около 5-6. И ако ме посъветваш да ползвам Вариваса, примерно този http://puffin.bg/index.php?item=1948&group=1" onclick="window.open(this.href);return false; на 21 лб., който реално издържа около 5-6 кг. вместо ПП на същите лб., въпреки по дебелия диаметър на влакното, кой в случая е без значение..., ще ме накараш да работя само за да попълвам загубените примамки в кутишката...
Инак, шапка ти свалям за перфекционизма, ама ние все сме в БГ и е нужно да сме еквилибристи и в риболова и другаде....
Сенека
Сенека
- daniel defoe
- разбира нещата
Седя си и се чудя, но най-вече първото
Дали, аджеба, не е възможмо да си поръчаме (я на YGK, я на Varivas или на Kureha, а защо не и директно на НАСА) плетено влакно (нашенско си - форумно), което да е специално разработено за нашенските ни условия ?! За по йовтинко, ще си го шпулираме ние
Да е абсилютно кръгло, адски тънко, абразивоустойчиво, да не гние и да e с реален диаметър и примерно да се предлага само в рамер #0,666 (the number of the beast
) и да се къса на възел чааак на 10 - 12 кг ! Ще си го кръстим примерно ... "На рибомания BG" 
p. s. Моля, Г-н Иванов да пусне анкета

Да е абсилютно кръгло, адски тънко, абразивоустойчиво, да не гние и да e с реален диаметър и примерно да се предлага само в рамер #0,666 (the number of the beast

p. s. Моля, Г-н Иванов да пусне анкета

- dancho.danev
- научил се да хвърля
Виждам,че този Дуел доста го харесваш,ползваш го и си доволен.На мен също ми хваща око,но по технически причини не мога да го пипна с ръка или поне да го видяVid написа:[
Днес много се загледах в Дуела.., това осемнишковото... и като го сравня с четири таковата де го ползвам от година и съм предоволен..., относно диаметър, здравина- де да знам, ми се струва- многооо убаво..., т.е. №2 като диаметър е като №1 от четиринишковото... Само не знам дали си е толкоз здраво де... Само де е 79 лв. за 200 м.
http://www.voblershop.com/2118/Duel.Hardcore.x8.PE.200/" onclick="window.open(this.href);return false;
Определено си заслужава вниманието...
............

Благодаря
- Vid
- кандидат преподавател
Предполагам имаш в предвид 8 жилния вариант на 150 м., това: http://www.voblershop.com/2239/Duel.Hardcore.x8.PE.150/" onclick="window.open(this.href);return false;dancho.danev написа: Интересува ме сравнявал ли си шареното със синьото влакно? Това джигов и кастингов брейд ли са или са просто различно боядисани?
При все си е кастингов брейд, но не мога да кажа нищо повече, щото не съм го ползвал...
Сенека
Сенека
- mblagoev
- научил се да хвърля
Здравейте!
Имам нужда от компетентно мнение
Изчетох по-голямата част от темата, но не мога да стигна до заключение какво плетено влакно да си взема. Значи, ползвам:
1. Sert Exceed SPINNING 2S 2.10m.L /3-10/
2. Ryobi ecusima 2000
3. Примамки 4-8 грама най-често
Ще ловя предимно кефал, но не изключвам включвания от щуки и малки сомчета.
Моля за съвет какво влакно да взема. Не ми се ще да давам повече от 50 лв.
За момента съм се спрял на:
http://www.megafishing.bg/product/3450/ ... pe-l8.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако това е подходящо, кой размер да взема?
Ако не - моля, препоръчайте нещо друго

Имам нужда от компетентно мнение

1. Sert Exceed SPINNING 2S 2.10m.L /3-10/
2. Ryobi ecusima 2000
3. Примамки 4-8 грама най-често
Ще ловя предимно кефал, но не изключвам включвания от щуки и малки сомчета.
Моля за съвет какво влакно да взема. Не ми се ще да давам повече от 50 лв.
За момента съм се спрял на:
http://www.megafishing.bg/product/3450/ ... pe-l8.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако това е подходящо, кой размер да взема?
Ако не - моля, препоръчайте нещо друго

- daniel defoe
- разбира нещата
Носи се мълва, че е продукт на концерна GOSEN CO., LTD, демек, еквивалент за адски високо качествоmblagoev написа: ... За момента съм се спрял на ...

- mblagoev
- научил се да хвърля
А като размер, кой би бил подходящ? И не виждам с 4 или 8 влакна е 

- dancho.danev
- научил се да хвърля
Благодаря много. Точно тънък кастингов брейд си търся. Джигов вече съм си заприходил и съм готов за зиматаVid написа:Предполагам имаш в предвид 8 жилния вариант на 150 м., това: http://www.voblershop.com/2239/Duel.Hardcore.x8.PE.150/" onclick="window.open(this.href);return false;dancho.danev написа: Интересува ме сравнявал ли си шареното със синьото влакно? Това джигов и кастингов брейд ли са или са просто различно боядисани?
При все си е кастингов брейд, но не мога да кажа нищо повече, щото не съм го ползвал...

Влакното е 8 жилно,ползвам размер 1 и мога да кажа че е читаво.И на теб размер 1 ще ти върши работа.mblagoev написа:А като размер, кой би бил подходящ? И не виждам с 4 или 8 влакна е
Остави само стъпки