Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Зареждане на акумулатор за сонар на бивака
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Зареждане на акумулатор за сонар на бивака
Здравейте!
Как зареждате акумулатора за сонара, когато сте на бивак за 5-6 дни?
Как зареждате акумулатора за сонара, когато сте на бивак за 5-6 дни?
Re: Зареждане на акумулатор за сонар на бивака
Никак!
Нося си 2 акумулатора.
Нося си 2 акумулатора.
С генератор и нямам проблеми и с телефоните 

Малко по-подробно, какъв е? Колко е мощен?stisho написа:С генератор и нямам проблеми и с телефоните
- MITKO70
- кандидат преподавател
Вече има и по-добър вариант-соларен панел,цените доста паднаха
Все повече каравани ,кемпери ги оборудваме с такива соларни системи,взимат ги и хора с палатки,там са мобилни.Няма шум,бензин,наливане на средства постоянно,инвестиция един път и след това ползваш.Цената е под половината на хубав агрегат.

Всичко може,но не всеки го можe.

Става и като го вържеш към акумулатора на колата.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
MITKO70 написа:Вече има и по-добър вариант-соларен панел,цените доста паднахаВсе повече каравани ,кемпери ги оборудваме с такива соларни системи,взимат ги и хора с палатки,там са мобилни.Няма шум,бензин,наливане на средства постоянно,инвестиция един път и след това ползваш.Цената е под половината на хубав агрегат.
Aко случиш на облачно време ? Или ти потрябва ток през нощта?
Когато няма риба.......не кълве!
Просто го връзваш към акумулатора на колата, да речем през нощта...така ли?valkata34 написа:Става и като го вържеш към акумулатора на колата.
Аз използвам Нonda 2000EU-т.е.2000W.На пазара има много генератори на прилични цени ,които биха ти свършили работа.Ако ще го ползваш за осветление и заряд на акумулатори и телефони ,едни 600Wса ти напълно достатъчни.jackpot написа:Малко по-подробно, какъв е? Колко е мощен?stisho написа:С генератор и нямам проблеми и с телефоните
- asenfisherman
- ще става разбирач
Фотоволтайчен панел 100-тина вата,акумулатор/тягов,не стартерен/ и инвертор и си енергийно независим .
Дайте някоя фирма за соларни панели.Аз ходих при едни с каравани и ми обявиха цифри!
Инвертора за какво е? Някаква снимка, ако може или линк, от къде какво да се купи!vells написа:Дайте някоя фирма за соларни панели.Аз ходих при едни с каравани и ми обявиха цифри!
-
- научил се да хвърля
Соларен панел върши перфектна работа.Ако е за телефони,таблети,тв и акумулатор за сонар. Ползвам малък 5 вата-24 лв,без контролер -поддържа един 18 ач акумулатор,който се ползва всеки ден за горепосочените неща,както и за осветление.Може да прави по 4-5 А на ден. Изкарах 9дни без проблем.Половината дни беше облачно-пак прави някакъв заряд. Ако има хладилници,лаптопи или уредби-или доста по мощен 20-30 w или вече генератор. Спор няма,че абс енергонезависим си с генератор ама големината си е.....
http://www.best-rc-stuff.com/products/1 ... ax-b6.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Това върши според мен по добра работа от солар.
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Как се използва на бивака?elbosi написа:http://www.best-rc-stuff.com/products/1 ... ax-b6.aspx