Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от mblagoev »

Ами за района на Своге - след работа минах на оглед и нямах много време, но реших да намокря поне блесната в едно вирче. 10-ина мятания, от които 3 удара и 1 изваден кефал.
Докато вадех рибето, до него си плуваше още едно като него, до самия бряг (около 0.5 кг). Имаше и доста малки, които играеха във вира.
Иначе реката все още си е мътна, много бавно се изчиства.
duimin
новобранец
новобранец

Мнение от duimin »

mblagoev написа:Ами за района на Своге - след работа минах на оглед и нямах много време, но реших да намокря поне блесната в едно вирче. 10-ина мятания, от които 3 удара и 1 изваден кефал.
Докато вадех рибето, до него си плуваше още едно като него, до самия бряг (около 0.5 кг). Имаше и доста малки, които играеха във вира.
Иначе реката все още си е мътна, много бавно се изчиства.
Много благодаря за инфото.Така или иначе утре отивам в търсене на места и риби.Дано да има с какво да се похваля вечерта :D
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Успех колега ще е хубаво ако направиш снимки на дефилето и реката. Наслука.
duimin
новобранец
новобранец

Мнение от duimin »

Ето и прясно инфо.Първо да кажа,че това ми беше първото ходене по дефилето и грам място не знаех,затова обикалях и се озъртах постоянно.Резултата беше ужасен.Отсега нататък мислете му ,ако ме пратите пак сам :lol: (чакам покани).Първо минах през Своге,за съжаление ,както какзах,не знаех местата и на късмет стигнах до един въжен мост по който може да се мине с кола към Желен,ако не се лъжа.Хвана ме страх да мина с колата и отидох пеша под моста.Нивото е високо с бързо течение.Беше се образувало нещо като заливче със спокойна вода в което плуваха кефалчета по около 20 см.Резултат беше един празен удър на блесната и едно празно потапяне на плувката :lol: От там газ надолу по течението и стигнах до Бов.Голямо обикаляне и така и не намерих как да стигна до рЯката.Продължавам надолу към Лакатник и стигнах до някакви вецове-водата боза ,а колега сподели че няма слука и всичката риба е отишла надолу ,заради изпуснатата вода от вецовете.Обърнах и айде в обратна посока към Софията.Пак през Своге и ПАЛКА-карал съм на халогени!След кратка среща с добрия полицай и фиш за 10 лева продължавам с прибирането.Спрях на село Томпсън (от там са и снимките)
2014-08-12 11.03.32.jpg
2014-08-12 11.03.27.jpg
2014-08-12 11.03.36.jpg
2014-08-12 11.03.47.jpg
2014-08-12 11.03.51.jpg
и помятах с блесната ,но удар нямаше.После по живо ,по здараво ,се прибрах вкъщи.Като цяло до Бов реката е с приятен цвят,но надолу е кафява.Който си знае местата може да пробва,а като отиде да пробва да се обади и да ме вземе и мене :)
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

duimin написа:Първо минах през Своге,за съжаление ,както какзах,не знаех местата и на късмет стигнах до един въжен мост по който може да се мине с кола към Желен,ако не се лъжа.Хвана ме страх да мина с колата и отидох пеша под моста.Нивото е високо с бързо течение.Беше се образувало нещо като заливче със спокойна вода в което плуваха кефалчета по около 20 см.Резултат беше един празен удър на блесната и едно празно потапяне на плувката :lol:
Колега, точно в това заливче снощи след работа хванах кефалчето, за което писах по-нагоре. Имаше и доста по-дребни, които гонеха и скачаха. По моста се минава без проблем с кола - дори по 2 наведнъж минават :) За другия път да знаеш. Между Бов и Лакатник има добри места, но като не си ходил, няма как да ги знаеш...
ribo-ribo
новобранец
новобранец

Мнение от ribo-ribo »

Привет колеги, рибата на искъра върви добре, който иска може да си опита късмета по долното течение , вчера хванах доста риби скорари, мрени , морунажи на фидер повечето плуват отново. Пълно е с рибари а никой не споделя.
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

ribo-ribo написа:Привет колеги, рибата на искъра върви добре, който иска може да си опита късмета по долното течение , вчера хванах доста риби скорари, мрени , морунажи на фидер повечето плуват отново. Пълно е с рибари а никой не споделя.
Ми тия наводнения и бурната река - докарала ви е всичката риба, която беше при нас, в горното течение. :rolleyes: :D :D

Шегувам се - в района на Своге също е добре положението, има си риба и :drinkers: кълве - отново е активна :)
borenceto86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borenceto86 »

duimin написа:Ето и прясно инфо.Първо да кажа,че това ми беше първото ходене по дефилето и грам място не знаех,затова обикалях и се озъртах постоянно.Резултата беше ужасен.Отсега нататък мислете му ,ако ме пратите пак сам :lol: (чакам покани).Първо минах през Своге,за съжаление ,както какзах,не знаех местата и на късмет стигнах до един въжен мост по който може да се мине с кола към Желен,ако не се лъжа.Хвана ме страх да мина с колата и отидох пеша под моста.Нивото е високо с бързо течение.Беше се образувало нещо като заливче със спокойна вода в което плуваха кефалчета по около 20 см.Резултат беше един празен удър на блесната и едно празно потапяне на плувката :lol: От там газ надолу по течението и стигнах до Бов.Голямо обикаляне и така и не намерих как да стигна до рЯката.Продължавам надолу към Лакатник и стигнах до някакви вецове-водата боза ,а колега сподели че няма слука и всичката риба е отишла надолу ,заради изпуснатата вода от вецовете.Обърнах и айде в обратна посока към Софията.Пак през Своге и ПАЛКА-карал съм на халогени!След кратка среща с добрия полицай и фиш за 10 лева продължавам с прибирането.Спрях на село Томпсън (от там са и снимките)
2014-08-12 11.03.32.jpg
2014-08-12 11.03.27.jpg
2014-08-12 11.03.36.jpg
2014-08-12 11.03.47.jpg
2014-08-12 11.03.51.jpg
и помятах с блесната ,но удар нямаше.После по живо ,по здараво ,се прибрах вкъщи.Като цяло до Бов реката е с приятен цвят,но надолу е кафява.Който си знае местата може да пробва,а като отиде да пробва да се обади и да ме вземе и мене :)
Колега на р. Искър при гара Бов точно под жп. моста бях и се получи добър риболов.
Излизаха.. кротушки, каракуди-колкото длан и едри бабушки, но всичко това беше миналата година. Сега не знам как е положението, иначе и на мен ми беше първи риболов по река Искър.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Е миналата година и аз хванах бая риба хаха
duimin
новобранец
новобранец

Мнение от duimin »

[/quote] Колега на р. Искър при гара Бов точно под жп. моста бях и се получи добър риболов.
Излизаха.. кротушки, каракуди-колкото длан и едри бабушки, но всичко това беше миналата година. Сега не знам как е положението, иначе и на мен ми беше първи риболов по река Искър.[/quote]
Проблема при мен беше,че не намерих местата иначе може и да е вървяла рибата...
borenceto86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borenceto86 »

ХАХАХА
Така е ама аз исках да насоча човека за мястото под жп моста то е ясно, че миналата година беше друго!
rosakat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosakat »

да дам малко инфо. от Уикенда :)

Реката е перфектна на цвят (Роман-Реселец).
Нивото е високо но става с по-тежки плуви.
Комари - много ..ама много!! :idea: ... , което ни попречи дори да разпънем въдиците..нещо страшно е :idea: :shock:

Само неделя сутринта поради хладното и проветриво време се направи 3-4 часов риболов на бента на Реселец.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Уловът на 5-ма с болонезе /
Изображение

Наслука,
Роската

P.S. ...мераклиите решили да ходят в този район - мислете как да се опазите от комарите :!:
Аватар
metodid
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от metodid »

Между кефалите с колегата боднахме и по един костурец на Искъра.
IMG_20140816_182448-a.jpg
IMG_20140816_185030-a.jpg
Мерката показа точно 25 см.

Тия са ни първи на спининг, за т'ва колегата го гледа така :lol:
Всички риби заминаха да растат още, но дали ще им се получи е друг въпрос.
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Инфо 17.08.2014г гара Бов вира при жп моста. На торен излизаха много добри каракуди некоя кротушка и черна мрена.На рибка уклей удари и много хубав речен кефал.Рибата си е активна по дефилето.
pafkata_83
новобранец
новобранец

Мнение от pafkata_83 »

Някой да има скорошно инфо за долното течение на реката
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”