Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
- mblagoev
- научил се да хвърля
Re: Искър - всичко за и по реката
Ами за района на Своге - след работа минах на оглед и нямах много време, но реших да намокря поне блесната в едно вирче. 10-ина мятания, от които 3 удара и 1 изваден кефал.
Докато вадех рибето, до него си плуваше още едно като него, до самия бряг (около 0.5 кг). Имаше и доста малки, които играеха във вира.
Иначе реката все още си е мътна, много бавно се изчиства.
Докато вадех рибето, до него си плуваше още едно като него, до самия бряг (около 0.5 кг). Имаше и доста малки, които играеха във вира.
Много благодаря за инфото.Така или иначе утре отивам в търсене на места и риби.Дано да има с какво да се похваля вечертаmblagoev написа:Ами за района на Своге - след работа минах на оглед и нямах много време, но реших да намокря поне блесната в едно вирче. 10-ина мятания, от които 3 удара и 1 изваден кефал.

-
- научил се да хвърля
Успех колега ще е хубаво ако направиш снимки на дефилето и реката. Наслука.
Ето и прясно инфо.Първо да кажа,че това ми беше първото ходене по дефилето и грам място не знаех,затова обикалях и се озъртах постоянно.Резултата беше ужасен.Отсега нататък мислете му ,ако ме пратите пак сам
(чакам покани).Първо минах през Своге,за съжаление ,както какзах,не знаех местата и на късмет стигнах до един въжен мост по който може да се мине с кола към Желен,ако не се лъжа.Хвана ме страх да мина с колата и отидох пеша под моста.Нивото е високо с бързо течение.Беше се образувало нещо като заливче със спокойна вода в което плуваха кефалчета по около 20 см.Резултат беше един празен удър на блесната и едно празно потапяне на плувката
От там газ надолу по течението и стигнах до Бов.Голямо обикаляне и така и не намерих как да стигна до рЯката.Продължавам надолу към Лакатник и стигнах до някакви вецове-водата боза ,а колега сподели че няма слука и всичката риба е отишла надолу ,заради изпуснатата вода от вецовете.Обърнах и айде в обратна посока към Софията.Пак през Своге и ПАЛКА-карал съм на халогени!След кратка среща с добрия полицай и фиш за 10 лева продължавам с прибирането.Спрях на село Томпсън (от там са и снимките)
и помятах с блесната ,но удар нямаше.После по живо ,по здараво ,се прибрах вкъщи.Като цяло до Бов реката е с приятен цвят,но надолу е кафява.Който си знае местата може да пробва,а като отиде да пробва да се обади и да ме вземе и мене 

- mblagoev
- научил се да хвърля
Колега, точно в това заливче снощи след работа хванах кефалчето, за което писах по-нагоре. Имаше и доста по-дребни, които гонеха и скачаха. По моста се минава без проблем с кола - дори по 2 наведнъж минаватduimin написа:Първо минах през Своге,за съжаление ,както какзах,не знаех местата и на късмет стигнах до един въжен мост по който може да се мине с кола към Желен,ако не се лъжа.Хвана ме страх да мина с колата и отидох пеша под моста.Нивото е високо с бързо течение.Беше се образувало нещо като заливче със спокойна вода в което плуваха кефалчета по около 20 см.Резултат беше един празен удър на блесната и едно празно потапяне на плувката![]()

Привет колеги, рибата на искъра върви добре, който иска може да си опита късмета по долното течение , вчера хванах доста риби скорари, мрени , морунажи на фидер повечето плуват отново. Пълно е с рибари а никой не споделя.
- mblagoev
- научил се да хвърля
Ми тия наводнения и бурната река - докарала ви е всичката риба, която беше при нас, в горното течение.ribo-ribo написа:Привет колеги, рибата на искъра върви добре, който иска може да си опита късмета по долното течение , вчера хванах доста риби скорари, мрени , морунажи на фидер повечето плуват отново. Пълно е с рибари а никой не споделя.

Шегувам се - в района на Своге също е добре положението, има си риба и

-
- научил се да хвърля
Колега на р. Искър при гара Бов точно под жп. моста бях и се получи добър риболов.duimin написа:Ето и прясно инфо.Първо да кажа,че това ми беше първото ходене по дефилето и грам място не знаех,затова обикалях и се озъртах постоянно.Резултата беше ужасен.Отсега нататък мислете му ,ако ме пратите пак сам(чакам покани).Първо минах през Своге,за съжаление ,както какзах,не знаех местата и на късмет стигнах до един въжен мост по който може да се мине с кола към Желен,ако не се лъжа.Хвана ме страх да мина с колата и отидох пеша под моста.Нивото е високо с бързо течение.Беше се образувало нещо като заливче със спокойна вода в което плуваха кефалчета по около 20 см.Резултат беше един празен удър на блесната и едно празно потапяне на плувката
От там газ надолу по течението и стигнах до Бов.Голямо обикаляне и така и не намерих как да стигна до рЯката.Продължавам надолу към Лакатник и стигнах до някакви вецове-водата боза ,а колега сподели че няма слука и всичката риба е отишла надолу ,заради изпуснатата вода от вецовете.Обърнах и айде в обратна посока към Софията.Пак през Своге и ПАЛКА-карал съм на халогени!След кратка среща с добрия полицай и фиш за 10 лева продължавам с прибирането.Спрях на село Томпсън (от там са и снимките) и помятах с блесната ,но удар нямаше.После по живо ,по здараво ,се прибрах вкъщи.Като цяло до Бов реката е с приятен цвят,но надолу е кафява.Който си знае местата може да пробва,а като отиде да пробва да се обади и да ме вземе и мене
Излизаха.. кротушки, каракуди-колкото длан и едри бабушки, но всичко това беше миналата година. Сега не знам как е положението, иначе и на мен ми беше първи риболов по река Искър.
-
- фен клуб-скобар
Е миналата година и аз хванах бая риба хаха
[/quote] Колега на р. Искър при гара Бов точно под жп. моста бях и се получи добър риболов.
Излизаха.. кротушки, каракуди-колкото длан и едри бабушки, но всичко това беше миналата година. Сега не знам как е положението, иначе и на мен ми беше първи риболов по река Искър.[/quote]
Проблема при мен беше,че не намерих местата иначе може и да е вървяла рибата...
Излизаха.. кротушки, каракуди-колкото длан и едри бабушки, но всичко това беше миналата година. Сега не знам как е положението, иначе и на мен ми беше първи риболов по река Искър.[/quote]
Проблема при мен беше,че не намерих местата иначе може и да е вървяла рибата...
-
- научил се да хвърля
ХАХАХА
Така е ама аз исках да насоча човека за мястото под жп моста то е ясно, че миналата година беше друго!
Така е ама аз исках да насоча човека за мястото под жп моста то е ясно, че миналата година беше друго!
да дам малко инфо. от Уикенда
Реката е перфектна на цвят (Роман-Реселец).
Нивото е високо но става с по-тежки плуви.
Комари - много ..ама много!!
... , което ни попречи дори да разпънем въдиците..нещо страшно е
Само неделя сутринта поради хладното и проветриво време се направи 3-4 часов риболов на бента на Реселец.

Уловът на 5-ма с болонезе /

Наслука,
Роската
P.S. ...мераклиите решили да ходят в този район - мислете как да се опазите от комарите

Реката е перфектна на цвят (Роман-Реселец).
Нивото е високо но става с по-тежки плуви.
Комари - много ..ама много!!

Само неделя сутринта поради хладното и проветриво време се направи 3-4 часов риболов на бента на Реселец.

Уловът на 5-ма с болонезе /

Наслука,
Роската
P.S. ...мераклиите решили да ходят в този район - мислете как да се опазите от комарите

- metodid
- ще става разбирач
Между кефалите с колегата боднахме и по един костурец на Искъра.
Мерката показа точно 25 см.
Тия са ни първи на спининг, за т'ва колегата го гледа така
Всички риби заминаха да растат още, но дали ще им се получи е друг въпрос.
Мерката показа точно 25 см.
Тия са ни първи на спининг, за т'ва колегата го гледа така

Всички риби заминаха да растат още, но дали ще им се получи е друг въпрос.
-
- научил се да хвърля
Инфо 17.08.2014г гара Бов вира при жп моста. На торен излизаха много добри каракуди некоя кротушка и черна мрена.На рибка уклей удари и много хубав речен кефал.Рибата си е активна по дефилето.
-
- новобранец
Някой да има скорошно инфо за долното течение на реката