Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг на Жребеца
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Тролинг на Жребеца
Това не е "техника" на Спокимиро/тук побеснях,защото е обидно да кръщаваш нещо на потребител,а не на откривател в риболова/,а недостатък на макарата!NDGZMG написа:Троли използвах тази техника поради факта,че тройките ми бяха много кекави!И се получи,само едната бе леко отворена,сомът се бе зашил външно от лявата страна на устата!!!Та дори и драгът да не те слуша,показалецът винаги го прави!!!
Ти защо загуби битката с 38-цата,която Стоманчо хвана по късно!Не заради драга,а защото в такъмат ти е имало слаби звена,линия-тройки!!!Затова,когато сомът е бил тотално изморен,и е провиснал като пирон ти не си успял да го повдигнеш до лодката!!!Два метра вода са те лишили от улова!!!!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,ми радвам се за теб и ти пожелавам да станеш толкова добър,че да почнеш да изморяваш рибите не с палец,показалец или среден пръст,а направо с кутре!NDGZMG написа:казах че използвам показалец не палец!!!

Пак не ме разбра!
Имах в предвид ,че използвам нормална макара,затова използвах показалец!!!При кастинг-мултито,се използва палец! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Споко,разбрах те чудесно от първото ти изречение в дълбочина,кое е скрито зад думите и че се притесняваш да кажеш името-размера на макарата,защото знаеш,че е ........!NDGZMG написа:Пак не ме разбра!Имах в предвид ,че използвам нормална макара,затова използвах показалец!!!При кастинг-мултито,се използва палец!

Последно промяна от Troli Rapala на Пет Авг 15, 2014 2:41 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво-браво,вече стана учител по неправилно боравене с макари!NDGZMG написа:При кастинг-мултито,се използва палец!

Макарите,които използвам за тролинг са Тика ариес 4000!!!Не съм имал намерение да крия,с какви тъкъми боравя!Надявам се,че задоволих любопитството ти! 

За колеги,които не знаят какви възли да използват ще посттна два!!!Първият за мен е най-добрия,за привързване на флуорокарбон към вирбел,карабинка и тн...Вторият е за плетено към флуорокарбон, също много надежден!!! http://vimeo.com/26851490" onclick="window.open(this.href);return false; Здравината на този възел,е с 30% по голяма,от колкото ако си използвал паломар!!! https://www.youtube.com/watch?v=52uWL43hUbw" onclick="window.open(this.href);return false; След като направите това сплитане,е хубаво като отрежете ненужното парче флуорокарбон(трябва да остане около един сантиметър фк на сплетката!),да го нагреете с запалка!!!Получава се нещо като топченце,което не позволява преплъзване на плетеното !!! 

- spookymiro
- ще става разбирач
Целият цитат е доста поучителен, а последното изречение направо си е шедьовър! Препоръчвам горещо на всеки тролингист да си го разпечата и залепи на лодката.Troli Rapala написа: ...Ти още не си разбрал,защо загубих "онази" битка въпреки,че си признах:ИЗМОРИХ СЕ И МИ ПИСНА,ТА В ПОСЛЕДНИТЕ 5МИНУТИ СЕДНАХ НА ПЕЙКАТА И НАПЪВАХ ЗВЕРСКИ ЗА ПРИКЛЮЧА НАЙ-СЕТНЕ!![]()
![]()
Това не означава,че не мога да извадя с този такъм и 60кила сом,та ще се постарая да ви го покажа-докажа скоро!Защото има разлика,дали рибата те е победила или ти си се предал от умора!...
Тука ще уточня, че 105 кг сом по думите на Славе бе изваден на влакно с тест почти 21кг:Troli Rapala написа:...105кила сом не можа да скъса 30либри плетеняк ...
http://www.voblershop.com/2013/Dragon.G ... o.Rainbow/" onclick="window.open(this.href);return false;
влакното е 0.22мм
Защото поради слабият такъм върху сома не е прилагано достатъчно усилие за да се изтощи и резултатът от тази битка е раждането на щедьовърът от по-горе.Troli Rapala написа:...защо 40кила сом не скъса 2часа и половина флуоро 0.35мм с тест 7кила ...
Тези редове ги отдавам на сънливото състояние на колегата, защото говори/пише колко да не зАспи.Troli Rapala написа: ...Задръж с пръстчето шпулата,точно га ти вземе рязко сома и виж,ко шъ стани!Като задържиш шпулата,натоварването отива първо при куката,възела и линията/това важи,ако си с плетеняк щот с монофила е в обратен ред
/!Та ти за да не се изкриви куката,правиш точно така,че да се изкриви задържайки шпулата!Капиш!
Мислех да поспя от 14 до 16ч.,но ти ми развали моабета!...
Ще си позволя да го осветля, че притискането на шпулата не е постоянно а и също така и силата на притискането е променлива. Самото споменаване за задържане на шпулата с пръстчето при рязкото взимане на рибата говори за некомпетентност. Нямам спомен да съм изпуснал сом откакто ползвам тази техника, включително и миналата събота на Жребеца.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
"Това не означава,че не мога да извадя с този такъм и 60кила сом,та ще се постарая да ви го покажа-докажа скоро!"
Е поне успях да те нахъсам!!!
Всичко е толкова лесно Троли,когато усетиш че сомът се разбунтува просто си махаш пръстчето!!! 
Е поне успях да те нахъсам!!!

- robber_79
- ще става разбирач
Да питам опитните колеги , какъв флуорокарбон използвате (фирма ) и какъв размер ?
- robber_79
- ще става разбирач
Аз пък зимата имах следната ситуация ... закачих си силикона по дъното , и 10 мин. не успях да скъсам 0,15 монофил .Ловя на джиг с въдица 5-21 и размер 1000 макара .Влачих лодката заедно с колегата ..и накрая извадих силикона с изправена кука .spookymiro написа:Troli Rapala написа:Тука ще уточня, че 105 кг сом по думите на Славе бе изваден на влакно с тест почти 21кг:Troli Rapala написа:...105кила сом не можа да скъса 30либри плетеняк ...
http://www.voblershop.com/2013/Dragon.G ... o.Rainbow/" onclick="window.open(this.href);return false;
влакното е 0.22мм
Troli Rapala написа:...защо 40кила сом не скъса 2часа и половина флуоро 0.35мм с тест 7кила ...

Бравоrobber_79 написа:Аз пък зимата имах следната ситуация ... закачих си силикона по дъното , и 10 мин. не успях да скъсам 0,15 монофил .Ловя на джиг с въдица 5-21 и размер 1000 макара .Влачих лодката заедно с колегата ..и накрая извадих силикона с изправена кука .

Аз ползвам ето товаrobber_79 написа:..какъв флуорокарбон използвате (фирма ) и какъв размер ?

софт вариянта при размери 0,47 и 0,52мм
Моето е Savagear-0.49,но може да се използва влакно и от други марки,само да е истинско!
Надявам се че знаеш теста със запалката за флуорото!Според мен оптималният диаметър при търсене на сом,е 045-050!!!Като не твърдя ,че съм много опитен!
http://e-fish.bg/productv/6392/sg-fluoro-carbon.html" onclick="window.open(this.href);return false; Robber, казвай какво е моното да не се занимавам с плетеняци повече!!! 

- robber_79
- ще става разбирач
Извинявам се , размера на влакното е 0.181 Rapture Zander spin .