Тролинг на Жребеца

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Тролинг на Жребеца

Мнение от Troli Rapala »

NDGZMG написа:Троли използвах тази техника поради факта,че тройките ми бяха много кекави! :wink:И се получи,само едната бе леко отворена,сомът се бе зашил външно от лявата страна на устата!!!Та дори и драгът да не те слуша,показалецът винаги го прави!!! :wink:Ти защо загуби битката с 38-цата,която Стоманчо хвана по късно!Не заради драга,а защото в такъмат ти е имало слаби звена,линия-тройки!!!Затова,когато сомът е бил тотално изморен,и е провиснал като пирон ти не си успял да го повдигнеш до лодката!!!Два метра вода са те лишили от улова!!!! :wink:
Това не е "техника" на Спокимиро/тук побеснях,защото е обидно да кръщаваш нещо на потребител,а не на откривател в риболова/,а недостатък на макарата! :idea: Запомни го,след 20години ще ти натяквам за погрешният ти подход!Ти още не си разбрал,защо загубих "онази" битка въпреки,че си признах:ИЗМОРИХ СЕ И МИ ПИСНА,ТА В ПОСЛЕДНИТЕ 5МИНУТИ СЕДНАХ НА ПЕЙКАТА И НАПЪВАХ ЗВЕРСКИ ЗА ПРИКЛЮЧА НАЙ-СЕТНЕ! :idea: :idea: :idea: Това не означава,че не мога да извадя с този такъм и 60кила сом,та ще се постарая да ви го покажа-докажа скоро!Защото има разлика,дали рибата те е победила или ти си се предал от умора! :wink: Не ме мисли,защото всеки мой сом провисва гроги под лодката и се справих успешно със същия такъм с 2 по 20кила за ден,32-ка,28-ца,24-ка и т.н. до победата! :mrgreen: Точно сомовете между 20-40 кила са най-борбени,защото са във средната си възраст и са бързи-мощни,докато от 50 кила нагоре са само мощни без да са бързи и повратливи около линията-Вервай ми!Та една загубена битка не ми е никакъв проблем,то и Германия губи понякога! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

NDGZMG написа:казах че използвам показалец не палец!!!
Е,ми радвам се за теб и ти пожелавам да станеш толкова добър,че да почнеш да изморяваш рибите не с палец,показалец или среден пръст,а направо с кутре! :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Виж с тоя Център-драг,колко по-лесно можеш да настроиш драга по време на битка! :wink: Сивото-гофрирано ти е драга и се настройва ляво-дясно с показалеца,а шпулата влиза директно в драга=Инженерен гений от Швеция! :wink:

Изображение

Изображение
NDGZMG
новобранец
новобранец

Мнение от NDGZMG »

Пак не ме разбра! :D Имах в предвид ,че използвам нормална макара,затова използвах показалец!!!При кастинг-мултито,се използва палец! :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

NDGZMG написа:Пак не ме разбра! :D Имах в предвид ,че използвам нормална макара,затова използвах показалец!!!При кастинг-мултито,се използва палец! :wink:
Споко,разбрах те чудесно от първото ти изречение в дълбочина,кое е скрито зад думите и че се притесняваш да кажеш името-размера на макарата,защото знаеш,че е ........! :wink: И точно защото отдавна разбрах,че макарата ти е ............за това се напъвам с толко обяснения да те принудя да си признаеш,че е...........! :wink: Но ти вече го направи,когато заяви че държиш шпулата с показалец,защото нямаш ДОВЕРИЕ на макарата и нейния драг! :wink: Виж как си показва показалеца посочвайки точния проблем!По-големия проблем обаче е съвсем друг и боли!99% от тролингистите ги е СТРАХ да не им скъса по един или друг начин!А тръгнеш ли със страх да решаваш дадена задачка или проблем,не води до нищо добро и спираш да се развиваш в правилната посока!Кога къса дадена риба,а?-Задръж с пръстчето шпулата,точно га ти вземе рязко сома и виж,ко шъ стани! :mrgreen: Като задържиш шпулата,натоварването отива първо при куката,възела и линията/това важи,ако си с плетеняк щот с монофила е в обратен ред :wink: /!Та ти за да не се изкриви куката,правиш точно така,че да се изкриви задържайки шпулата!Капиш! :wink: Мислех да поспя от 14 до 16ч.,но ти ми развали моабета! :twisted: :mrgreen: При мен няма грам страх от скъсване и така ще си остане до последно!Анализирай си защо 40кила сом не скъса 2часа и половина флуоро 0.35мм с тест 7кила или защо 105кила сом не можа да скъса 40либри плетеняк-0=22мм и ще станеш по-опитен и безстрашен в битките! :idea: :wink:
Последно промяна от Troli Rapala на Пет Авг 15, 2014 2:41 pm, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

NDGZMG написа:При кастинг-мултито,се използва палец! :wink:
Браво-браво,вече стана учител по неправилно боравене с макари! :shock: :shock: :shock: Аз бях до тук,че не ми допадат уроците ви! :wink: С нетърпение ще прочета следващата ви лекция,па дано се въздържа! :cry: И разбира се :mrgreen: ,Ви пожелавам много риболовни успехи с палци и показалци! :rolleyes:
NDGZMG
новобранец
новобранец

Мнение от NDGZMG »

Макарите,които използвам за тролинг са Тика ариес 4000!!!Не съм имал намерение да крия,с какви тъкъми боравя!Надявам се,че задоволих любопитството ти! :wink:
NDGZMG
новобранец
новобранец

Мнение от NDGZMG »

За колеги,които не знаят какви възли да използват ще посттна два!!!Първият за мен е най-добрия,за привързване на флуорокарбон към вирбел,карабинка и тн...Вторият е за плетено към флуорокарбон, също много надежден!!! http://vimeo.com/26851490" onclick="window.open(this.href);return false; Здравината на този възел,е с 30% по голяма,от колкото ако си използвал паломар!!! https://www.youtube.com/watch?v=52uWL43hUbw" onclick="window.open(this.href);return false; След като направите това сплитане,е хубаво като отрежете ненужното парче флуорокарбон(трябва да остане около един сантиметър фк на сплетката!),да го нагреете с запалка!!!Получава се нещо като топченце,което не позволява преплъзване на плетеното !!! :wink:
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Troli Rapala написа: ...Ти още не си разбрал,защо загубих "онази" битка въпреки,че си признах:ИЗМОРИХ СЕ И МИ ПИСНА,ТА В ПОСЛЕДНИТЕ 5МИНУТИ СЕДНАХ НА ПЕЙКАТА И НАПЪВАХ ЗВЕРСКИ ЗА ПРИКЛЮЧА НАЙ-СЕТНЕ! :idea: :idea: :idea: Това не означава,че не мога да извадя с този такъм и 60кила сом,та ще се постарая да ви го покажа-докажа скоро!Защото има разлика,дали рибата те е победила или ти си се предал от умора!...
Целият цитат е доста поучителен, а последното изречение направо си е шедьовър! Препоръчвам горещо на всеки тролингист да си го разпечата и залепи на лодката.
Troli Rapala написа:...105кила сом не можа да скъса 30либри плетеняк ...
Тука ще уточня, че 105 кг сом по думите на Славе бе изваден на влакно с тест почти 21кг:
http://www.voblershop.com/2013/Dragon.G ... o.Rainbow/" onclick="window.open(this.href);return false;
влакното е 0.22мм
Troli Rapala написа:...защо 40кила сом не скъса 2часа и половина флуоро 0.35мм с тест 7кила ...
Защото поради слабият такъм върху сома не е прилагано достатъчно усилие за да се изтощи и резултатът от тази битка е раждането на щедьовърът от по-горе.
Troli Rapala написа: ...Задръж с пръстчето шпулата,точно га ти вземе рязко сома и виж,ко шъ стани! :mrgreen: Като задържиш шпулата,натоварването отива първо при куката,възела и линията/това важи,ако си с плетеняк щот с монофила е в обратен ред :wink: /!Та ти за да не се изкриви куката,правиш точно така,че да се изкриви задържайки шпулата!Капиш! :wink: Мислех да поспя от 14 до 16ч.,но ти ми развали моабета!...
Тези редове ги отдавам на сънливото състояние на колегата, защото говори/пише колко да не зАспи.
Ще си позволя да го осветля, че притискането на шпулата не е постоянно а и също така и силата на притискането е променлива. Самото споменаване за задържане на шпулата с пръстчето при рязкото взимане на рибата говори за некомпетентност. Нямам спомен да съм изпуснал сом откакто ползвам тази техника, включително и миналата събота на Жребеца.

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
NDGZMG
новобранец
новобранец

Мнение от NDGZMG »

"Това не означава,че не мога да извадя с този такъм и 60кила сом,та ще се постарая да ви го покажа-докажа скоро!"
Е поне успях да те нахъсам!!! :DВсичко е толкова лесно Троли,когато усетиш че сомът се разбунтува просто си махаш пръстчето!!! :wink:
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Да питам опитните колеги , какъв флуорокарбон използвате (фирма ) и какъв размер ?
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

spookymiro написа:
Troli Rapala написа:
Troli Rapala написа:...105кила сом не можа да скъса 30либри плетеняк ...
Тука ще уточня, че 105 кг сом по думите на Славе бе изваден на влакно с тест почти 21кг:
http://www.voblershop.com/2013/Dragon.G ... o.Rainbow/" onclick="window.open(this.href);return false;
влакното е 0.22мм
Troli Rapala написа:...защо 40кила сом не скъса 2часа и половина флуоро 0.35мм с тест 7кила ...
Аз пък зимата имах следната ситуация ... закачих си силикона по дъното , и 10 мин. не успях да скъсам 0,15 монофил .Ловя на джиг с въдица 5-21 и размер 1000 макара .Влачих лодката заедно с колегата ..и накрая извадих силикона с изправена кука . :shock:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

robber_79 написа:Аз пък зимата имах следната ситуация ... закачих си силикона по дъното , и 10 мин. не успях да скъсам 0,15 монофил .Ловя на джиг с въдица 5-21 и размер 1000 макара .Влачих лодката заедно с колегата ..и накрая извадих силикона с изправена кука . :shock:
Браво :wink:
Аватар
mdesov
новобранец
новобранец

Мнение от mdesov »

robber_79 написа:..какъв флуорокарбон използвате (фирма ) и какъв размер ?
Аз ползвам ето това

Изображение

софт вариянта при размери 0,47 и 0,52мм
NDGZMG
новобранец
новобранец

Мнение от NDGZMG »

Моето е Savagear-0.49,но може да се използва влакно и от други марки,само да е истинско! :wink: Надявам се че знаеш теста със запалката за флуорото!Според мен оптималният диаметър при търсене на сом,е 045-050!!!Като не твърдя ,че съм много опитен! :D http://e-fish.bg/productv/6392/sg-fluoro-carbon.html" onclick="window.open(this.href);return false; Robber, казвай какво е моното да не се занимавам с плетеняци повече!!! :D
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Извинявам се , размера на влакното е 0.181 Rapture Zander spin .
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”