Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ИЗБОРИ, ЕКОЛОГИЯ и НИЕ
Модератор: dantho.mihov
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: ИЗБОРИ, ЕКОЛОГИЯ и НИЕ

naskobo написа:http://offnews.bg/news/%D0%A0%D0%B0%D0% ... 74355.html
Това е показателно как се е управлявала ИАРА при правителството на Орешарски, разбирай ДПС. При всяко участие във властта ДПС неизменно получават като зестра Министреството на земеделието, вкл и ИАРА.Лично аз зачертвам всяка партия, която даде дори и намек за коалиция с ДПС.(Нямам нищо против турците, те сякаш за най-потърпевши от това раково образувание, съществуващо благодарение ма българи-мекерета)

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Момчета, абе ходете за риба и не се занимавайте с глупости, политиката е долна работа, пък вие сте умни хора. Насе, последния ми излет на жребеца - закона, колкото и д е смотан, не се спазваше от тайфа, която се разхождаше с лодка на ИАРА - за каквоо говорим въобще? Някой тук писа, че са били ДОБРОВОЛЦИ. За това ли се става доброволец, зада ти седят въдиците по цяла нощ в гьола и да се правиш на пъдарин? Или да дам пак примера, дето щях да гепна акт на Тунджа заради някакво рачило, което даже не беше във водата, в същото време бракониера на сом го оставиха по живо по здраво на гжола, след като им даде едно сомско чепаре да се отчетат пред шефовете си....
По-голям шаран от рибаря няма...
Пачо, това братко се нарича информиран избор
Точно тия работи да споделяме, че после никой да не ни е крив.Не е дребна работа управлението на ИАРА и изобщо екологичната политика, нещата са комплексни.Каквото е положението тук, точно такова е и в останалите сфери- финанси, икономика, сигурност, правосъдие и т.н.Да си чул за обезрибена държава в която има ред и просперитет??
А, че някои доброволци към ИАРА рано или късно ще го ударят на самоуправство, си беше ясно отначалото-това сме...

Точно тия работи да споделяме, че после никой да не ни е крив.Не е дребна работа управлението на ИАРА и изобщо екологичната политика, нещата са комплексни.Каквото е положението тук, точно такова е и в останалите сфери- финанси, икономика, сигурност, правосъдие и т.н.Да си чул за обезрибена държава в която има ред и просперитет??
А, че някои доброволци към ИАРА рано или късно ще го ударят на самоуправство, си беше ясно отначалото-това сме...

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Има редица риболовни форума Насе и в повечето от тях имаме регистрации, проблемите на риболовеца са едни и същи, всички ги знаем какви са, ИАРА няма как да бъде променена дори и с информиран избор, в смисъл от нашия вот на изборите ИАРА и закона за рибарство и аквакултури не можем да го променим. Единствения начин според мен е проблематиките да се обобщят и да се излезе с нещо, като петиция ли незнам как се казва точно , и да се входира в деловодството на ИАРА Мин на земеделието и съответната комисия в парламента, и така да се тормозят политици и управленци белким нещо се промени. Аз мисля че това е пътя...другото е поредното разочарование от поредния вот.
Така е Пачо, има 5-6 базисни неща за които всички сме на ясно. За детайлите, обаче сме "Орел, рак и щука".
Точно това е и целата на темата- експеримент, дали някой ще демонстрира разбиране и ще поеме ангажименти.Лично аз съм скептик
Точно това е и целата на темата- експеримент, дали някой ще демонстрира разбиране и ще поеме ангажименти.Лично аз съм скептик
Ми поеми го ангажимента бе, веднага ме пиши в подръжниците, няма да съм само аз в това съм сигурен. И лека полека да се сътвори нещо,като документ и да се действа... Инак нали знаеш "Кучетата си лаят, керванът си върви..."
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo ... ps-6020137" onclick="window.open(this.href);return false;
Мился, че това ще е полезно да се чуе? Ако е вярно излиза, че чрез билетите си пълним черни каси на ДПС

Мился, че това ще е полезно да се чуе? Ако е вярно излиза, че чрез билетите си пълним черни каси на ДПС

-
- разбира нещата
а аз си мисля ,че започва медийната пропаганда и възможноста за създаване на задкулисно споразумение ,на дпс със герб.защо чак сега го казва,на сила ли са станали членове,за мен са си поредните ПРЕДАТЕЛИ-КАРЕРИАРИСТИnaskobo написа:http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo ... ps-6020137
Мился, че това ще е полезно да се чуе? Ако е вярно излиза, че чрез билетите си пълним черни каси на ДПС![]()
![]()
![]()

за сетен път го потретвам,че с нещо дпс държи другите задкулисно и никой не се усмилява да го каже.не може толкова правителства да се сменят и все дпс ,да има участия в тях.няма я политическата воля да се избавят от тях,само на приказки всички са силни и страшни.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Това очевидно е такаdelio-haidutin написа: а аз си мисля ,че започва медийната пропаганда и възможноста за създаване на задкулисно споразумение ,на дпс със герб.защо чак сега го казва,на сила ли са станали членове,за мен са си поредните ПРЕДАТЕЛИ-КАРЕРИАРИСТИ![]()
![]()
,колкото и да ти е свидна работата,ако имаш поне малко достойнство,няма да се съгласиш.че утре ще го накарат и да се обреже,пак ще си трае ли
![]()
![]()
. нали не сте забравили изказването на доган,среднощните срещи на борисов със местан,публичното обвинение за покушение,кафенцата в кърджали,и сега обещаните 10 поста на зам.председатели за мюсолмани
![]()
за сетен път го потретвам,че с нещо дпс държи другите задкулисно и никой не се усмилява да го каже.не може толкова правителства да се сменят и все дпс ,да има участия в тях.няма я политическата воля да се избавят от тях,само на приказки всички са силни и страшни.

Понеже е рибарски форум постнах материала само заради една реплика на този Щерев, за злоупотреби с парите за зарибяване.Т.е нашите пари с които трябва да се зарибява... А пък ИАРА казваха че не им се привеждат парите от МФ, докато човек от същата ИАРА, прилъстен и изоставен, намеква, че тези пари се крадат ?????
https://www.bivol.bg/brakonieri-dobrudzha.html" onclick="window.open(this.href);return false;
При дивеча е още по-брутално
При дивеча е още по-брутално

http://pik.bg/%D1%88%D0%B5%D1%84%D1%8A% ... 15509.html" onclick="window.open(this.href);return false;
След като М.Сакаджиев поодмени областните шефове на ИАРА с верни партийци на ДПС, сега ще иска тяхната подкрепа за клатещия му се стол.И те ще я дадат...?!
След като М.Сакаджиев поодмени областните шефове на ИАРА с верни партийци на ДПС, сега ще иска тяхната подкрепа за клатещия му се стол.И те ще я дадат...?!
http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0% ... 79170.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Уволниха шефа на ИАРА, дано случим на човек!
Уволниха шефа на ИАРА, дано случим на човек!
И Ревизия на Парите да има със стара дата.
Парите са на Рибарите,които си искат с тях да се зарибява-Адекватно-навсякъде,и може и от Еврофондове
да се зарибява.
Важното е резултата публично да е Налице-иначе се изложат пак.
Парите са на Рибарите,които си искат с тях да се зарибява-Адекватно-навсякъде,и може и от Еврофондове
да се зарибява.
Важното е резултата публично да е Налице-иначе се изложат пак.

Риболовци.
И тази прредизборна кампания отминава. За рибарите никой не се сети, Бойко изпростя по нашата тема с два мъртви питомни шарана, хванати на дънарки и това беше... 
Смислени екологични послания видях само от Реформаторския блок в лицето на симпатичната Марта Георгиева и това решава избора ми
https://www.facebook.com/marta.georgiev ... riends_tab" onclick="window.open(this.href);return false;

За природата. Хартата на Марта.
28 септември 2014 г. в 21:27
Чистата околна среда е конституционно право на българските граждани, пряко определящо качеството на техния живот. Опазването на природата трябва да е приоритет на всяка политика:
Обявяване на всички защитени зони от Натура 2000, създаване на адекватни органи и планове за тяхното управление, така че да бъдат спасени последните диви плажове по Черноморието - Кара дере, Иракли, Корал, Камен бряг, както и вековните гори на цялата Рила, южен Пирин и западните Родопи;
Приемане и реализация на разработените досега планове за управление на Национален парк Централен Балкан, Природните паркове Странджа, Сините камъни и др. ,за да могат те наистина да изпълняват функциите си за съхраняване на природата;
Пълно и ясно интегриране на картите на защитените територии и зони в кадастъра, приемане на специализираните карти на дюните и изпълнение на ангажиментите на държавата за връщане на собственоста си върху тях;
Забрана на строителство в защитени територии и защитени зони до съобразяване на устройствените планове с плановете за управление на защитените територии и заповедите за управление на защитените зони;
Забрана на разпоредителните сделки със заменените гори и земи, т. нар. „заменки”. Връщане на ценните територии на държавата във всички възможни случаи. Сделките, при които Камчийски пясъци, например, бяха безобразно оценени на 13 ст. на кв. метър дюна, както и „заменките” на ски-писти в Рила, да бъдат развалени задължително и върнато първоначалното положение. Всеки един казус със „заменка” да бъде разрешен бързо и твърдо в полза на обществения интерес и защита на природата;
Разследване на случаите на незаконна приватизация на терени по Черноморието (Камен бряг, Поморие, Ропотамо) и в планините, включително и стартиране на съдебни процедури за тяхното възстановяване;
Силно утежняване на наказателната отговорност за посегателство върху защитената българска природата;
Пълна прозрачност в горския сектор и защита на вековните гори чрез пълна забрана на изсичането им;
Радикална борба с бракониерството в Националните паркове и влажни зони в България;
Недопускане на отстъпление от постигнатото за защита на живата българска природа в Закона за горите, Закона за защитените територии, Закона за Биологичното разнообразие, Закона за защита на животните;
Преразглеждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства, които допуска изхвърляне на токсични отпадъци в Черно море;
Използване на потенциала на природата за борба с наводенията – опазване на водосборите от обезлесяване, възстановяване на естественото разливане и меандриране на речните русла, както и възстановяване на естествените крайречни гори;
Не допускане на монопол в българския туризъм . Пълно съдействие за развитие на алтернативния туризъм;
Решителни мерки срещу индустриалното и шумовото замърсяване и замърсяването на въздуха в градовете до привеждането им към установените норми, за защита на конституционното право на българските граждани на здравословна и благоприятна околна среда;
Премахване на незаконните сметища и привеждане на всички съществуващи такива към европейските изисквания;
Затваряне на всички зоологически градини, които не отговарят на минималните изисквания за държане на животните до превръщането им в центрове с образователна и спасителна мисия;
Промяна в Закона за МВР и създаване на зоополиция за реално възспиране и осъждане на насилието над животни.
.
ХаресвамХаресвам · · Споделяне

Смислени екологични послания видях само от Реформаторския блок в лицето на симпатичната Марта Георгиева и това решава избора ми
https://www.facebook.com/marta.georgiev ... riends_tab" onclick="window.open(this.href);return false;

За природата. Хартата на Марта.
28 септември 2014 г. в 21:27
Чистата околна среда е конституционно право на българските граждани, пряко определящо качеството на техния живот. Опазването на природата трябва да е приоритет на всяка политика:
.
ХаресвамХаресвам · · Споделяне
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Ко речи 
Само им виж визитките
20г. професионален таксиметров шофьор и т.н.

Само им виж визитките

20г. професионален таксиметров шофьор и т.н.