Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Молба за съвет.
Модератор: Paublo_Eskobar
- Тони 72
- научил се да хвърля
Молба за съвет.
Днес си купих телефидер на "БРАУНИНГ'-3.60м,с два върха с акции(10-40) и 120гр.Въпроса ми е кога и с какви хранилки(фидери) се използват различните върхове.Акцията на втория връх ми се струва много малка и не знам кога и как да го използвам.Предварително благодаря на всички отзова ли се.
Наслука!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Аз ползвам само пластмасови,с тънкия връх може да ловиш с 20,30гр.хранилки,даже и с по-тежки,внимаваш само при замятането.Него го ползвай за близки дистанции за дребна риба.Това не значи,че ако ти вземе шаран ще ти го счупи.А по-якият връх го ползвай за далечни дистанции.Да поясня защо ползвам пластмасовите,при пълнене пластмасат е по еластична и когато хранилката падне на дъното и храната поеме вода се разтваря по-добре.Правил съм опити в кофа с вода и съм констатирал този факт.Значи има експлодиране на храната,И слагай печен коноп задължително.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
при пълнене пластмасовата се разширява,и падайки на дъното експлоадира,поемайки вода тя се разширява още,Николай Ангелов написа:butnik-a:Малко допълнително пояснение, че не мога да схванаДа поясня защо ползвам пластмасовите,при пълнене пластмасат е по еластична и когато хранилката падне на дъното и храната поеме вода се разтваря по-добре..
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Тони 72
Аз ползвам за фидер, хранилки тежести и аксцесоари, тези на картинките по-долу. Основно метални, с решетка или мрежа , от 20-30-40гр.(тези в средата), 60-70гр., за големи дистанции(най-левите) , до 80гр. с голям обем на хранилката(в дясно до цигарената кутия). Светлозелените са за бял червей , като могат да се ползват затворени и отворени, Има и няколко други типа за подвижен и неподвижен монтаж , тръбички,вирбели, оловни пластини за допълнително утежнение , приспособление за светеща ампула на върха.

-
- учете се от него
хранилки
Още два модела с много добро качество. Металната е на "Корморан" , всички елементи са метални и е окомплектована с вирбел. Тегло 15гр., цена 1.50лв. Пласмасовата също е изработена много добре , захващането за оловото е със здрав гумен пръстен , тегло 30гр. , цена 0.50лв.

Re: Молба за съвет.
Аз преди малко, под влияние на мнението на колегата IDA, си купих няколко от тия сините пластмасовите - 20, 30 и 40 грама, само дето бяха по левче парчето ...Пласмасовата също е изработена много добре , захващането за оловото е със здрав гумен пръстен , тегло 30гр. , цена 0.50лв.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко