Въпрос за монтиране на рибките за стръв

Модератор: sapuna

Заключено
RAPALA
новобранец
новобранец

Въпрос за монтиране на рибките за стръв

Мнение от RAPALA »

Искам да питам как точно става монтажа за сом,при както някой го наричат риболова 'на буй'.Как по точно става монтирането на 10-15 рибки близко една до друга без да се оплитат!Старите сомаджии съм ги виждал как ползват за тапа пластмасова бутилка от бира и отдолу закачат рибките!Така ловят доста големи сомове!Не че не мога да измисля нещо,но ако някои може да прати някоя снимка ще е добре!Връзва се и неголям камък към бутилката,като не позволява на вятъра да носи 'плувката'!Интересен монтаж,който скоро искам да пробвам!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Въпрос за монтиране на рибките за стръв

Мнение от Бачо Илия »

RAPALA написа:Искам да питам как точно става монтажа за сом,при както някой го наричат риболова 'на буй'.Как по точно става монтирането на 10-15 рибки близко една до друга без да се оплитат!Старите сомаджии съм ги виждал как ползват за тапа пластмасова бутилка от бира и отдолу закачат рибките!Така ловят доста големи сомове!Не че не мога да измисля нещо,но ако някои може да прати някоя снимка ще е добре!Връзва се и неголям камък към бутилката,като не позволява на вятъра да носи 'плувката'!Интересен монтаж,който скоро искам да пробвам!
То това е бракониерско, бре :roll:
Изображение
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Виж сега, 10-15 риби означава, че ти трябват 10-15 куки.А от там работите май стават бракониерство :roll: Виждал съм да опъват въже над язовир и с лодка връзват някакви тапи с разпускачи, на които се намотава капрон и отдолу има рибе за стръв.Междудругото работи, ама ти трябва лодка :D Само после като ти удари сома малко трудно се изкарва от водата, а и ако те набара горския...По-добре пробвай с въдица, кефът е по-голям :wink:
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Даже и с една кука да е-пак е бракониерско , щото трябва да има и пръчки(пръчка)!!!
Изображение
RAPALA
новобранец
новобранец

Мнение от RAPALA »

Е то си има пръчка и макара на брега......иначе си се залага с лодка!Верно има много куки и е бракониерски метод.....!Е ако някой бракониер знае да пише как става!И не съм питал какъв метод е...а питах ако някой който знае как става!А и по принцип бракониерството е доста странно понятие в БГ!Той и нощния риболов е бракониерство....ако ще се задълбаваме!
Troli

Мнение от Troli »

Ми,най-добре питай в ИАРА!Те са компетентни по въпроса. :D :D :D Защо не си смениш никнейма на Буй,а на мен ми остави неопетненото RAPALA! :wink: :D :D :D
RAPALA
новобранец
новобранец

Мнение от RAPALA »

Ами няма да си сменям името,и дори няма и да пиша повече.....защтото някой от 'писателите' имат за цел да се заяждат,просто всеки се има за невероятен и това е то!Аз практикувам риболов на спининг и между другото не съм и опитвал посочения метод....а побързаха да ме разжалват!А посочения начин на риболов се практикува от хора,които дори и не са влизали в този сайт...а вероятно не знаят и дори за интернет.....тъй като живота им е минал на реката.....и имат около 40 години като сомаджии!!!Ееее не са склонни да пуснат голяма риба...както това направи Краси от пловдив(поклон пред този човек...нямам думи...дано има повече такива рибари!),но въпреки всичко тези хора за които ви разправям имат извадени доста риби...за които може би много хора могат само да си мечтаят!От тях може да се научи много.....!!!!Сега разбирам защо просто те си мълчат....защото няма смисъл да говорят с хора....които "знаят всичко" и биха ги нарекли 'бракониери'.....а те просто си преследват мечтите....както и да е!
Troli

Мнение от Troli »

Крият се,защото са бракониери! :evil: Крадят от всички нас! :twisted: Защо и те не хванат спининга,като теб? :roll: Защото ти или аз сме "балъците" дето се бъхтат за по една-две риби а те са "големите специалисти" с мрежи,комбайни,бомби,тоци и...! :wink: Тука няма хора,които си мечтаят да са бракониери 40 години и да се тупат у гърдите! :wink: "Те",могат да научат много от нас,но нямат достатъчно умствен багаж и това е причината да не ползват,и интернет! :wink: Евала за хубавите ти риби от галерията,дано да са уловени чисто! :wink:
RAPALA
новобранец
новобранец

Мнение от RAPALA »

Уловени са чисто и са малка....ама мн. малка част!Но както и да е...!А за казаното по горе...ами вярно си е....но хората нямат толкова средства....(което не ги оправдава)и въдиците им не са за по 1000 лв.....но въпреки всичко има какво да се учи от тях...повярвайте ми!
RAPALA
новобранец
новобранец

Мнение от RAPALA »

Аааа и не говоря за тези с мрежи и бомби...те са друго нещо за мен....те не са хора!Гледали ли сте броя за март на 'Риби и такъми'....там говорят за нещо подобно.....става въпрос за 3 тройки....на които се нанизват 20-на рибета.....явно и по списанията пишат за забранени работи......в тоя смисъл извиняваите че само попитах!!!!!
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

"и дори няма и да пиша повече."

Моето мнение е, че ако ще пишеш в такъв стил и за подобни неща, добре ще направиш, ако не пишеш повече! :?
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Това за което пита колегата с 10-15куки ,си е бракониерство.Но с 1-2куки не виждам проблем.И аз ползвам подобен монтаж с 1кука за хищник.Крайна тежест,подвижен вирбел с куката и тапа /голяма плувка/подвижна ,нагласена на повърхноста с ограничител.Много е удобен при изваждане от брега ,всичко слиза до оловото,без да се замотава,било с риба или без.Става за от брега ,а и за вкарване с лодка.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: Въпрос за монтиране на рибките за стръв

Мнение от barutchiata © »

RAPALA написа:Искам да питам как точно става монтажа за сом,при както някой го наричат риболова 'на буй'.Как по точно става монтирането на 10-15 рибки близко една до друга без да се оплитат!Старите сомаджии съм ги виждал как ползват за тапа пластмасова бутилка от бира и отдолу закачат рибките!Така ловят доста големи сомове!Не че не мога да измисля нещо,но ако някои може да прати някоя снимка ще е добре!Връзва се и неголям камък към бутилката,като не позволява на вятъра да носи 'плувката'!Интересен монтаж,който скоро искам да пробвам!

Опаа, бракониерските методи някъде другаде.При втори подобни постове си с банн.
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”