Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
+1 -аз също съм за ебане в тоя случай! И мога да кажа,че тука в групата много момчета пускат рибите-от редовно пишещите-да не изброявам! Но има и кожодери-консумстори! Затова много скоро мисля да направя затворена група във фейсбука и да започнеме да говориме там определени хора-без да се допускат корморани!Силно се надявам реката да отнесе дашните места и да се шибат журналистите-да има нови места-и ще се случи ! Мето не ми се сърди,но те мислех за човек,който иска да се научи и да лови и да пуска!Ти си наблегнал на първото! Поредната ти снимка в мивка! Всеки сам решава! Аре сега да се обади и софийската група -интересно ми е да ги чуя-без да споменвам имена! И запомнете Венци 72 е един Великан и прав за много много неща!jasonsmith написа:Научихте момчето да лови, давахте му съвети, и какво стана накрая - поредният месар..
Поредният "шумкар" от форума...
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

В началото на риболовния ми живот се карах, псувах, опитвах се да давам акъл на хората да си пускат рибите и разбрах, че на никой не мога да влияя по друг начин, освен с личен пример. Вчера с двете си леви ръце пуснах 14 скобара около кило обратно в реката. Всеки си има глава на раменете да преценява...най-важно е да се спазва поне закона. Имам приятел от Дупница, който не беше виждал да се пуска риба преди да тръгнеме заедно по реката, сега запазва много малка част от улова си за консумация.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз речната я отказах, много е говняна. Предпочирам някое лавраче или леферче. Ама няма лошо и да се вземе все пак не е забранено, но да е в упоменатите количества. Аз имах традицията годишно да взимам 2-3 лина едно соме и една щучка, ама вече викам на наще нема риба, нищо, капо 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

+1topsoft написа:В началото на риболовния ми живот се карах, псувах, опитвах се да давам акъл на хората да си пускат рибите и разбрах, че на никой не мога да влияя по друг начин, освен с личен пример. .......... Всеки си има глава на раменете да преценява...най-важно е да се спазва поне закона.

Следя темата с голям интерес.
Не съм от активните поради факта , че много рядко посещавам реката и няма какво ново да кажа за тактики и техники - има страшно много инфо. в тази тема - респект за което!
За гостите в този форум и ново регистриралите се - бъдете разумни и мислете:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =3&theater
Наслука,
Роската
-
- вече хвърля и на тежко
Абсолютно си прав!!! И ти го научи по собствен начин... Венци може да преподава на всеки, относно риболова на река Струма! И той научи доста неща във форума (станА пускачDJONI RINGO написа: ...И запомнете Венци 72 е един Великан и прав за много много неща!

П.П. Липсват ми репортажите на Венци. Не ме интересуват местата, а всичко друго, за което разказваше. Жалко е, когато такива хора престанат да пишат...
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
За съжаление, в много случаи е така. Обучението на "млади колеги", трябва да започне с отношението към рибата и след това да премине към техника и тактика.jasonsmith написа:Научихте момчето да лови, давахте му съвети, и какво стана накрая - поредният месар..
Поредният "шумкар" от форума...
- prodigy666
- разбира нещата
ахах метката за пореден път ни удиви ... на колко см парашут ги ловиш метооSkellington написа:Има за буркани даже![]()

-
- фен клуб-скобар
Стига бре верно ли ползва парашут?prodigy666 написа:ахах метката за пореден път ни удиви ... на колко см парашут ги ловиш метооSkellington написа:Има за буркани даже![]()
![]()
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Изядохте го колегата Мето заедно с въдицата
Момчето веднъж реши да се похвали с улов и отнесе съкрушителна критика /заслужена разбира се/.
Предполагам, че вече си е направил необходимите изводи за в бъдеще.
Сега малко по темата. В неделя си направих една обедно - следобедна разходка на река Струма от с. Железница до с. Пастух. На всички места, на които спрях да огледам реката ми направи впечатление огромното рибно присъствие. В района на Благоевград засякох Наско и Ивчо на реката, които много успешно се бореха със скобарите при нечовешки условия /много силен вятър и мощтно течение/. Моят отбор беше с по-скромни възможности и избра за риболов дефилето между Бобошево и Невестиноно, в което вятърът почти не се усещаше. За няколко часа успяхме да направим много приличен шарен риболов около с. Пастух. Малкото скобари, които уловихме бяха много трудни за хващяне, но за сметка на това бяха с внушително тегло.

Сега малко по темата. В неделя си направих една обедно - следобедна разходка на река Струма от с. Железница до с. Пастух. На всички места, на които спрях да огледам реката ми направи впечатление огромното рибно присъствие. В района на Благоевград засякох Наско и Ивчо на реката, които много успешно се бореха със скобарите при нечовешки условия /много силен вятър и мощтно течение/. Моят отбор беше с по-скромни възможности и избра за риболов дефилето между Бобошево и Невестиноно, в което вятърът почти не се усещаше. За няколко часа успяхме да направим много приличен шарен риболов около с. Пастух. Малкото скобари, които уловихме бяха много трудни за хващяне, но за сметка на това бяха с внушително тегло.
- Skellington
- вече хвърля и на тежко
И аз не съм активен (поне в писането), но следя темата(и доста други). Просто от река Струма нямам много за споделяне, тази година даже не съм бил и 1 път на нея... за жалост.
Но темата е интересна, понякога полезна, или просто забавна... явява ми се нещо като сутрешен вестник и разтуха по време на работа. Основните потребители открито се обявяват против месарството и за опазване на рибите, което и аз прокламирам сред роднини, познати или случайни колеги по реките. Като този път съм го извървял сам и извода е един - или имаш самосъзнание или не... Случи ми се да взема една хубава риба миналата зима за бабата и дядото, че все се оплакват, много им се ядяло, нямали... е направо хванах язва, за дето съм я убил. Сега вярно е, закона позволява определено количество и ако е толкова трудно на някой да пуска риба, поне това да се спазва, ама то положението е "еби ги законите"," тия с мрежите", "ония с тока" и любимото "риба с въдица не можеш я да изловиш". Все едно извира тая риба бе?!? Има много проблеми, ясно, ама ако всеки разсъждава така и само допринася, то настина напълно ще си такова мамата. Някои закони се спазват,но само защото хората ги е страх и то там се корени проблема. Че го правят само от страх,а не защото разбират и осъзнават. Трябва да се промени мисленете, а случилото се в темата показва, че това е или невъзможно или много трудно. Както и че не трябва да се вярва на хората, освен ако не са го залужили.

-
- фен клуб-скобар
Вчера мой познат е направил среден риболов в района на Невестино-5 скобара и мрени на хляб-за 3-4 часа ! Реката е висока за сезона,сура на цвят и така!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- monzata
- вече хвърля и на тежко
по въпроса с мивката с 15 м'рътви скобара , кво да правиш гладен е човека ....или ще отваря консервена фабрика .....
иначе вчера движнах до реката , но без мн файда ... под Мурсалево положението беше мн зле ... реката беше бозава и риба не се и виждаше . Тактика - спининг за кефал = резултат 3 бр. мн измъчено ....имаше 2ма колеги на пружини , оплакаха се и те .. предните дни ловяли доволно мрена , вчера зор'лем 7-8 бр на зеленка ... явно не беше ден за риболов ..... снимки от банята или мивката - неам , че ще вземете да ми критикувате плочките :Р
иначе вчера движнах до реката , но без мн файда ... под Мурсалево положението беше мн зле ... реката беше бозава и риба не се и виждаше . Тактика - спининг за кефал = резултат 3 бр. мн измъчено ....имаше 2ма колеги на пружини , оплакаха се и те .. предните дни ловяли доволно мрена , вчера зор'лем 7-8 бр на зеленка ... явно не беше ден за риболов ..... снимки от банята или мивката - неам , че ще вземете да ми критикувате плочките :Р
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Много ли е лайняна реката, че петъка мисля да обходя Мурсалевско, па да разходя и кутрака.

Е от какво е мътна реката като не е валяло от 10 дена?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
А де.... някъде пак копаят, мръсниците.topsoft написа:Е от какво е мътна реката като не е валяло от 10 дена?