Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

КАЛКАН 2014
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
КАЛКАН 2014
Много се замислих дали да открия нова тема,но при 2 калкана не се сдържах.От 2011г.на тази лодка са хванати 6 калкана.Риболова започва с изгрева на слънцето.Някои са вече вътре.
Всеки с лодката си!
Вече имаме и канджа,но калкана е мъжки и дойде при ......
Срам за старите рибари.Попчето не се брои.
Трябва и да се премери.
Добре,че и старият рибар се отсрами.
И той мери и печели.
Някой мерят попче.
Произждане в звание "млада рибарка"
И винаги се завършва така.Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: КАЛКАН 2014
Страхотна слука колега.
Да сте живи и здрави да хващате и повече, и по-йедри.
Да сте живи и здрави да хващате и повече, и по-йедри.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Страхотно, браво на майсторите, браво и за ентусиазма и търпението-щото не ми се вярва да са хвърляли за попче и да са хванали тези екземпляри....още веднаж браво и успех за напред!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Ахтополски калкани
))))

Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Поклон на майсторите,и най-вече на майсторката - заслужават си го.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
евала,който си го може,си го може
- live_game999999999
- новобранец
Срахотни емоций сте изпитали с тез калкани ,да имате повече такива. Поздрави 

хвани, пусни, дари живот,......... и те така
- 6tukara
- ще става разбирач
Страхотни риби браво. Може ли да споделиш повече за риболова на този риба сега дълбочина стръв и др.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
-
- ще става разбирач
Страхотен екип сте!!!! И младата рибарка си е бая майстор!!! Не я подценявайте!! Живи и здрави и следващите да ги публикувате отново!!
Христо - наслука на всички
- fishmaster_M
- вече хвърля и на тежко
БРАВО!!!Много добра слука,дай боже всекиму!
Страхотна слука, браво 

- Моряка
- кандидат преподавател
Много добра слука.Поздрави
И един съвет, понеже виждам си го хванал не за халката, а за тялото и леко си го накривил.

И един съвет, понеже виждам си го хванал не за халката, а за тялото и леко си го накривил.
Тия кантарчета теглят вярно само във вертикално положение, колкото повече го накланяш към хоризонтално, толкова по-малко показва.ПробвайBOYCHE написа:![]()

А сега де? 

BOYCHE ко ма направи ти ве с тея ми ти калкани,изключителна слука.Аз на два пьти ме е удрял на каяджииски такьм,единия беше 2,5кг и докато го отлепя от дьното имах чувството(то баш така си беше де) че ми се разтегля месината с 0,22 работя по принцип за лихмари от лодка.Друго е да го поведеш от хоризонта ,сьвсем друго е да те закове отвесно.А с тея тави какво е ставало не знам, аванси са свирили сигурно направо мила моя маинолио само вие си знаите но адреналина е бил на макс ,канджи -манджи направо откачих само докато гледам снимките.Респект.
Искам да отговоря на всички които поздравиха "младата рибарка" и съответно стария рибар.
Ловенето на калкан с въдица е "чиста слука" отвсякъде.Но както казват:"За да печелиш от тотото ,трябва да пуснеш фиш ."Това правило спазвам от както съм на лодка.Винаги 1-2 пръчки са отзад на лодката на дъно,разбира се когато позволява течението и вятъра.Едната е чепаре,другата за попче и каквото се самохване.
Ползвам само плетено влакно защото дълбочините за попче в Ахтопол са 30-40 м. по това време.Храня с пилешки сърца и мида,е и с каквото има. По мое виждане мидата е най-доброто,но бързо пада и затова я подкрепям с нещо друго.Добра храна-добър улов(добра борба).Винаги ползвам и GPS.
Ловенето на калкан с въдица е "чиста слука" отвсякъде.Но както казват:"За да печелиш от тотото ,трябва да пуснеш фиш ."Това правило спазвам от както съм на лодка.Винаги 1-2 пръчки са отзад на лодката на дъно,разбира се когато позволява течението и вятъра.Едната е чепаре,другата за попче и каквото се самохване.
Ползвам само плетено влакно защото дълбочините за попче в Ахтопол са 30-40 м. по това време.Храня с пилешки сърца и мида,е и с каквото има. По мое виждане мидата е най-доброто,но бързо пада и затова я подкрепям с нещо друго.Добра храна-добър улов(добра борба).Винаги ползвам и GPS.