Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. Широка Поляна ????
Модератор: sapuna
- stankof
- ще става разбирач
Re: яз. Широка Поляна ????
Ами доста си е студено през ноща за спане на хамак според мен колкото и да е "опънал" човек,6-8 градуса са си изпитание за всеки спящ на открито и то на хамак,сега ако е с някакви супер скъпи поларени дрехи и одеала,знам ли,но нали идеята е да се спи в хамака а не увит като какавида.angel81 написа:студено ли е горе през нощта? става ли да се спи на хамак ?

Иначе за през деня да се метнеш между високите борове на такъв хамак си мисля че ще е повече от приятно

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
-
- новобранец
Здравейте колеги. Мисля тази седмица да ходя до ШП, защото ми казаха че е хубаво там, но исках да ви питам пътя ремонтиран ли е наистина както ми казаха или не е? И може ли да се стигне до поляната с кола, защото ще имам страшно много багаж с деца на палатки... Другия ми въпрос е плаща ли се за къмпингуването там? И има ли проблем с циганските катуни, които разбрах че са доста в района? Засипах ви с въпроси, извинявайте, ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете. 

- stankof
- ще става разбирач
Здравей,добре дошъл в Форума!emil_penev написа:Здравейте колеги. Мисля тази седмица да ходя до ШП, защото ми казаха че е хубаво там, но исках да ви питам пътя ремонтиран ли е наистина както ми казаха или не е? И може ли да се стигне до поляната с кола, защото ще имам страшно много багаж с деца на палатки... Другия ми въпрос е плаща ли се за къмпингуването там? И има ли проблем с циганските катуни, които разбрах че са доста в района? Засипах ви с въпроси, извинявайте, ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете.
Пътя е идеален миналата година му правиха основен ремонт!
С колата стигаш буквално до язовира и до доста от местата до които водят черни пътища около него,проходими за нормална кола.
За къмпингуване доколкото знам не се плаща,а циганите си са цигани,берат си гъби и това е,според мен по големия проблем там са българите!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
stankof написа:... цигани,берат си гъби и това е...
stankof,
Какво берат "сънародниците" ?
- stankof
- ще става разбирач
Основно манатарка и пачи крак.G.Petkov написа:stankof написа:... цигани,берат си гъби и това е...
stankof,
Какво берат "сънародниците" ?
Сега е вълната там от 3-4 дни,цената е 4 лв за кило,аз не предавам по принцип това го казвам информативно!
Най-лошото от цялата работа е че сега немога да ида щото всеки ден съм на работа докрая на месеца,бахти тъпотията

-
- новобранец
Благодаря ви много, като отида ще ви пиша как е ако ви интересува нещо.
Колеги мисля да ходя до язовира за събота и неделя. Дайте съвет къде да мина за да си намеря място за палатка. До сега не съм ходил там и ще съм благодарен за малко помощ.
Рапортувам!
На 13.08.2014 г.направих опит за риболов на Широка поляна.Казвам "опит"защото условията за риболов са доста ограничени-изключително пренаселено и шумно,както се казва"Панаира"е в разгара си,но това не е нещо ново за Широка поляна през месец август.
Все пак,ако се намери относително тихо и спокойно място,най-вече около тревите и шавара,тъй като язовира е на макс,може да се направи приличен риболов на каракуда с плувка.Монтажа с булдо не е за пренебрегване,поради гъстата растителност.
За отбелязване е ,че от няколко дни нивото започна да спада,а това е допълнителен минус за активността на рибата!

Най-добре взема рано сутрин до 9,00-10 ,00 часа.Стръв-торен червей и жито.Лови се в близост до шаварите на дълбочина около 1-1,5 м. За дънен риболов нищо не мога да кажа,защото не съм опитвал такъв.
Привечер на първата и втората стена,на жива рибка излиза костур и инцидентно кефал!
НАСЛУКА на всички!
Ето и малко интериор от "голямото"малко село!!!

Надявам се,с тази информация,да бъда полезен на колегите,които планират риболовни излети,през почивните дни,или са решили да прекарат отпуската си край бреговете на този красив язовир!
На 13.08.2014 г.направих опит за риболов на Широка поляна.Казвам "опит"защото условията за риболов са доста ограничени-изключително пренаселено и шумно,както се казва"Панаира"е в разгара си,но това не е нещо ново за Широка поляна през месец август.
Все пак,ако се намери относително тихо и спокойно място,най-вече около тревите и шавара,тъй като язовира е на макс,може да се направи приличен риболов на каракуда с плувка.Монтажа с булдо не е за пренебрегване,поради гъстата растителност.
За отбелязване е ,че от няколко дни нивото започна да спада,а това е допълнителен минус за активността на рибата!

Най-добре взема рано сутрин до 9,00-10 ,00 часа.Стръв-торен червей и жито.Лови се в близост до шаварите на дълбочина около 1-1,5 м. За дънен риболов нищо не мога да кажа,защото не съм опитвал такъв.
Привечер на първата и втората стена,на жива рибка излиза костур и инцидентно кефал!
НАСЛУКА на всички!
Ето и малко интериор от "голямото"малко село!!!

Надявам се,с тази информация,да бъда полезен на колегите,които планират риболовни излети,през почивните дни,или са решили да прекарат отпуската си край бреговете на този красив язовир!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Инфо от 17 до 20 август, слаб риболов в близост до м. Кавал тепе. Пробвахме риболов на фидер, като епизодично излизаше по някоя червеноперка. Любопитното беше, че имахме уловени и 2 малки шаранчета, и забележете... 2 малки сомчета, всички плуват обратно в язовира! Снимки ще кача тези дни, но може би ще си е в отделен репортаж. Иначе невероятна почивка, голяма красота, уникално място е този язовир! 

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Няма нищо любопитно,просто язовира наскоро бе зарибен.Вече друг е въпросът колко ще се опази!!!kesh написа:.......... Любопитното беше, че имахме уловени и 2 малки шаранчета, и забележете... 2 малки сомчета, всички плуват обратно в язовира! ......
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Ами сега са по около 200 грама и може би повечето колеги ги пускат, но прескочат ли килограм ще има пълнене на живарници, а и не само на живарници, ако се досещате... :/
В крайна сметка релакса е най-важен!
В крайна сметка релакса е най-важен!

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!

-
- научил се да хвърля
На мен също, дори и седмица да не мръднат въдиците пак ще ми е кеф да съм там .gamon написа:Много ми хареса "гледната точка" от последните две снимки.
Дойде време да се ходи на любимия ми язовир.Прави ми впечатление че с всяка изминала година риболова става все по тегав.Обадете как е нивото на водата?
Ниско- и продължава да пада!asen77 написа:..........Обадете как е нивото на водата?

Автор на снимките е колегата Люси/ lusienn/ !