Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- bokser
- ще става разбирач
Re: Инфо за р. Струма!
В момента така трещи и вали яко, че утре се не знае как ще е!

Здравейте колеги,
утре ще намина към Благоевград за 2 дена и в понелник ми се отваря малко свободно време за риболов. Има ли спининг на Струма в момента около Зелендолско шосе? Или е по-добре някъде на Бистрица?
Мерси предварително.
утре ще намина към Благоевград за 2 дена и в понелник ми се отваря малко свободно време за риболов. Има ли спининг на Струма в момента около Зелендолско шосе? Или е по-добре някъде на Бистрица?
Мерси предварително.
-
- ще става разбирач
Днес по струма до Блгрд водата мътна. Рибарите с по няколоко уклейки в живарниците.
Преди дни хванали доста скобари на хляб под Симитли. Казаха ми го на маса от начинаещ рибар.
Под втория бараж нито риба нито рибари. Над втория в ръкавите бил хванат 5 кг сом скоро, излизали и каракуди и дребен клен на плувка.
По Покровнишкия скачат скобари в бързото.
Над Третия бараж там дето минава новото течение преди и след сухото дърво в средата скачаха средни риби. Под това място изглежда супер но не скачат риби и рибари няма. По камъните има следи от хренещи се скобари.
Колега за спининиг по добре се пробвай на Вливането на Рилската Река. Място е бистро и е супер. Но ходи само рано сутрин и вечер, че е яка жега и змиярник.
С навигация ще ти е лесно, ако не след моста на рилската има спирка , по нагоре от нея има пресечка в ляво до селото. Даваш по нея ако нещо те съмнява питай местните , има магзин и две чешми.
Това от мен наслука!
Преди дни хванали доста скобари на хляб под Симитли. Казаха ми го на маса от начинаещ рибар.

Под втория бараж нито риба нито рибари. Над втория в ръкавите бил хванат 5 кг сом скоро, излизали и каракуди и дребен клен на плувка.
Над Третия бараж там дето минава новото течение преди и след сухото дърво в средата скачаха средни риби. Под това място изглежда супер но не скачат риби и рибари няма. По камъните има следи от хренещи се скобари.
Колега за спининиг по добре се пробвай на Вливането на Рилската Река. Място е бистро и е супер. Но ходи само рано сутрин и вечер, че е яка жега и змиярник.
С навигация ще ти е лесно, ако не след моста на рилската има спирка , по нагоре от нея има пресечка в ляво до селото. Даваш по нея ако нещо те съмнява питай местните , има магзин и две чешми.
Това от мен наслука!
- bokser
- ще става разбирач
За час и пет мин. - 4 кг клен, като единия беше 1.3 кг. (днеска ни един уклей на мухата
) Иначе излизаше мряна на фидера.(той като занимавка, докато дойде подходящият момент за мухата). 

-
- фен клуб-скобар
Добър отчет:)AlbinoTrout написа:Днес по струма до Блгрд водата мътна. Рибарите с по няколоко уклейки в живарниците.
Преди дни хванали доста скобари на хляб под Симитли. Казаха ми го на маса от начинаещ рибар.![]()
Това от мен наслука!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- ще става разбирач
Около Благоевград днес преди залеза:
Водата бистра.
Под Покровнишкия хубави скобари се движат на малки ята от плиткото към бързото, но няма рибар който да ги пробва.
На Първия скачат големи скобари в дълбокото близо до брега и дори големи мрени. Имаше и флай-фисшъри, дори единия с живарник, но май нищо не хващаха.
Над Втория водата мътна. Място е добре населено с каракуди и сом,също единични кефали, шарани и щука. Но трябва лодка, захранки и пробване на нови места, там рибата не е наплашена и в добре запазени количества.
Под Втория имаше сбирка на ретро рибари. Ловяха каменарки в бързото и замятаха на плувка.
На 5 см каменрака хващаха кленчета точно по педя. Дори излезе един дебел костур. Рибите взимаха във водовъртежите и близо до бързея в дълбокото. Взеха да скачат и скобари, но скобарджиии нямаше.
По стълбите на Втория има добри залежи на качествени водорасли за стръв.
Без големи кефали реката не е същата и взе да ми става малко дискомфортно.
Това от мен.
Хайде весело

Водата бистра.

Под Покровнишкия хубави скобари се движат на малки ята от плиткото към бързото, но няма рибар който да ги пробва.
На Първия скачат големи скобари в дълбокото близо до брега и дори големи мрени. Имаше и флай-фисшъри, дори единия с живарник, но май нищо не хващаха.
Над Втория водата мътна. Място е добре населено с каракуди и сом,също единични кефали, шарани и щука. Но трябва лодка, захранки и пробване на нови места, там рибата не е наплашена и в добре запазени количества.
Под Втория имаше сбирка на ретро рибари. Ловяха каменарки в бързото и замятаха на плувка.
На 5 см каменрака хващаха кленчета точно по педя. Дори излезе един дебел костур. Рибите взимаха във водовъртежите и близо до бързея в дълбокото. Взеха да скачат и скобари, но скобарджиии нямаше.
По стълбите на Втория има добри залежи на качествени водорасли за стръв.
Без големи кефали реката не е същата и взе да ми става малко дискомфортно.
Това от мен.

Хайде весело

В неделя пътувах за Гърция, реката след Бл до 10-15 км след границата беше боза?? Едва ли е от
дъждовете?
дъждовете?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз пък петък събота и неделя от Мурсалево до вливането на рилска река по 1-2 кленчет, реката яко си мени цвета постоянно и мноооооого парашутисти навсякъде.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Аз изкарах две нощувки миналата седмица /от сряда до петък/ на Струма преди село Пъстух. УСпяхме да спазим традицията тази година с баща ми и един мой приятел. Мястото го посещаваме от 20 години вече /мале как звучи/ и единствената причина беше, че там няма комари
, шашлиците стават много вкусни, държи доста мрени и кленове, но скобара е химера. Мястото на, което ловим там е между два бързея. Изглежда ето така:

Първия ден както си ловяхме традиционно мренки на леко дъно със спининг, който е ясно, че ползвам не по предназначение, реших да отида малко по-надолу да проверя какво прави баща ми. Изпушихме по една цигара докато той ловеше пръскачи и като си блеех по посока на реката се опулих
едри бели кореми и онемях. СБрах набързо "спининга" и направих болото с 3 грама плувка. Моя приятел вика ти си луд не е възможно. Дойде, видя и след малко и той правеше плувка. Обаче на нас този риболов на това място не ни е силата. Мястото се оказа с доста силно течение за плувка, с два улея, големи камъни и яко изплитняване в долния край на изтичането, където започваше втория много мощен бързей, абе за такива като мен "криво". Цяла вечер маахме с болонезите имахме едно сторване на откачена риба, но можеше и да е закачка. На втория ден скобарите пак си бяха там. Викам си ще тренирам да ловя на троха нали "Си сака леб". Забърках един пакет Трапер река и нароних два хляба. Взех да подхранвам. Чак привечер моя приятел изпусна един, но той лови с бял червей, а аз си почупих пръстите с трохата. След това той хвана един около 400 грама аз нищо и най-накрая за 30 минути ми скъсаха два, обаче аз съм доволен. Вечерта времето се разсвятка, опука, но отървахме дъжда като по чудо и с леко "подмокряне"
. Пихме по ракийка и то се изясни и сутринта една яка мъгла. Викам си "Е сега ги ..... " . Пак разпънахме болонези и пак замаахме с тях. Аз тъпо и упорито с трохата, а той с белия червей се разписа с тези
. Единия е там някъде в реката, а другия го занесе на майкаму и баща му да им запуши устите, че все го майтапят, че риба не носел. Модерната обувка е моя. Номер 40, много добра за джапане, добро сцепление в реката и хващаш тен на квадратчета
.Та така.
Абе и аз съм доволен. Малко ме е яд, че не лових на червей ама другия път. Тряя да я науча таЯ троха и това е.

Първия ден както си ловяхме традиционно мренки на леко дъно със спининг, който е ясно, че ползвам не по предназначение, реших да отида малко по-надолу да проверя какво прави баща ми. Изпушихме по една цигара докато той ловеше пръскачи и като си блеех по посока на реката се опулих

Абе и аз съм доволен. Малко ме е яд, че не лових на червей ама другия път. Тряя да я науча таЯ троха и това е.
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
miro253 написа: Мястото на, което ловим там е между два бързея. Изглежда ето така
Аз тъпо и упорито с трохата, а той с белия червей се разписа с тези
- izzyone
- фен клуб-скобар
В събота на Бело поле над Агромах на троха излизаха дребни мренки в жегата. Реката беше мътна.Скобар нито хванах нито видях да изиграе. В неделя смених дестинацията. Реката пак мътна, стръв и захранка троха. Успях да излъжа ей тия хубавци
Не беше кой знае какъв риболов но другия път повече
.
Не беше кой знае какъв риболов но другия път повече

“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
Благодаря. Нещо не се справих със снимките.
Вчера на бело поле пет скобара до обяд и след това духна от долу и отсече, а 2-3 часа вреше от риби, но не кълвяха, някой с идея защо?
Как се ходи до местата след вливането на рилската река?
Как се ходи до местата след вливането на рилската река?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- forever_2pac
- научил се да хвърля
Колега на Пастух и аз пробвах скобаря ама капо, иначе вреше от риба..
- dragun
- новобранец
izzyone написа:В събота на Бело поле над Агромах на троха излизаха дребни мренки в жегата. Реката беше мътна.Скобар нито хванах нито видях да изиграе. В неделя смених дестинацията. Реката пак мътна, стръв и захранка троха. Успях да излъжа ей тия хубавци
![]()
Не беше кой знае какъв риболов но другия път повече.
Другия път , викам заедно да ги пробваме