Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Риболов на Клен (речен кефал)
Модератор: Paublo_Eskobar
Риболов на Клен (речен кефал)
Здравеите колеги риболоци.Искам да знам всички тънкости за риболова на Клен на река.Каква стръв е най-подходяща за сезона.Моля споделете опит,защото другата седмица мисля да отскоча до р. Нишава.
- m65
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов на Клен (речен кефал)
Дори и някой да има огромното желание да систематизира част от написаното, в този форум, за риболова на кефал пак няма да успее да се справи за срока които си поставил.krisi1994 написа:Здравеите колеги риболоци.Искам да знам всички тънкости за риболова на Клен на река.Каква стръв е най-подходяща за сезона.Моля споделете опит,защото другата седмица мисля да отскоча до р. Нишава.
Само ще ти дам един жокер: кефалът е всеяден (включая и изкуствените примамки), изключително любопитен, и в същото време плашлив. Както искаш така разбирай този жокер.
И малко история, от моята практика: хващал съм кефал и на варено пилешко месо (естествено тази "стръв" беше за мен, но сложих на кукичката и имах улов). Хващал съм и на шпеков салам, но това беше през социализЪма. Тогава шпековият салам си беше истински, на сегашният не съм сигурен че ще има успех.
Това за пилешкото и шпековият салам е истина, съвсем сериозен съм.
Така, че през оставащото време не е лошо да попрегледаш това което е написано във форума, по този повод (естествено не за пилешкото и салама).
П.П. Не ме разбирай погрешно, не искам да те засегна, още по-малко да те обидя. За кефала, специално, не вярвам някой да ти даде точната "вакса" за успех.
Иначе от мен - НА СЛУКА.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- metodid
- ще става разбирач
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=149&t=5155" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
За стръв може да използваш булдо с изкуствени мухи,грозде,пчела,конска муха,домашна муха,скакалец,червей,жито,хляб,салам,сирене,кашкавал,рибка,воблери,блесна,дуда(Черница),царевица,слива,галагонки и тн.Най-важното тишината е задължителна.
-
- научил се да хвърля
Какво е това галагонка колега?BEAR12 написа:За стръв може да използваш булдо с изкуствени мухи,грозде,пчела,конска муха,домашна муха,скакалец,червей,жито,хляб,салам,сирене,кашкавал,рибка,воблери,блесна,дуда(Черница),царевица,слива,галагонки и тн.Най-важното тишината е задължителна.
-
- научил се да хвърля
Преди да стане глогинка.Тоест храста е глог.Плодовете стват едни големи черни като галяма боровинка.Малките преди да озреят са червени, и на това се казва галагонка.uchen.deti написа:Какво е това галагонка колега?BEAR12 написа:За стръв може да използваш булдо с изкуствени мухи,грозде,пчела,конска муха,домашна муха,скакалец,червей,жито,хляб,салам,сирене,кашкавал,рибка,воблери,блесна,дуда(Черница),царевица,слива,галагонки и тн.Най-важното тишината е задължителна.
- mesket4eto
- научил се да хвърля
За мен универсалната стръв са дребните живи рибки.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
-
- вече хвърля и на тежко
Заложи и на дренка, няма да сбъркаш 

По това време вече аз залагам на воблерите - хапва си ги без много да му мисли...........
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Той воблерите си ги млати от март месец ама да го напипаш. Сега заради жегата е пръснат навсякъде, трябва да се търси в бързей и около бързей.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- научил се да хвърля
BEAR12 написа:Преди да стане глогинка.Тоест храста е глог.Плодовете стват едни големи черни като галяма боровинка.Малките преди да озреят са червени, и на това се казва галагонка.uchen.deti написа:Какво е това галагонка колега?BEAR12 написа:За стръв може да използваш булдо с изкуствени мухи,грозде,пчела,конска муха,домашна муха,скакалец,червей,жито,хляб,салам,сирене,кашкавал,рибка,воблери,блесна,дуда(Черница),царевица,слива,галагонки и тн.Най-важното тишината е задължителна.