Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Как да си хванем малки живи рибки за стръв
Модератор: Paublo_Eskobar
Как да си хванем малки живи рибки за стръв
Ето на на едното място където ходя, е почти невъзможно за рачило.
На плувка е рандом и се губи време.
Парашутката е забранена.
*Никак не ми харесва идеята за парашутка, но също и ме интересува как се прави, досега нито съм ползвал нито съм виждал. Но може да се пречупя, понеже не се сещам как може да се хване бързо малка рибка за стръв, освен с рачило, но както казах за рачило е почти невъзможно.
Парашутката е забранена.
*Никак не ми харесва идеята за парашутка, но също и ме интересува как се прави, досега нито съм ползвал нито съм виждал. Но може да се пречупя, понеже не се сещам как може да се хване бързо малка рибка за стръв, освен с рачило, но както казах за рачило е почти невъзможно.
- vankata81
- ще става разбирач
Re: Как да си хванем малки живи рибки за стръв
пробвай с кеп с по ситна мрежа
То и рачилото е забранено.kp.box написа:.... за рачило.
Парашутката е забранена.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
А бе така е, обаче закачен в закачка и скъсан парашут, става гробница за водни обитатели. Докато при рачилото е съвсем друга бира, стига да не те хванат компетентните органи, защото предполагам че пред тях това оправдание няма да мине. 

написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
В то ми трябва да метна един два пъти за някоя малка рибка с малка парашутка, но не съм виждал какво представлява парашутка:)rado25 написа:А бе така е, обаче закачен в закачка и скъсан парашут, става гробница за водни обитатели. Докато при рачилото е съвсем друга бира, стига да не те хванат компетентните органи, защото предполагам че пред тях това оправдание няма да мине.
Ако го видиш какво представлява и как работи, ще се обидиш, че и един път е достатъчно да хвърлиш и да закачиш. Всеки самоуважаващ се рибар, които малко от малко мисли за рибната популация, никога не би хвърлил този бракониерски уред във водата.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
-
- фен клуб-скобар
Признавам хвърлял съм един път през живота си парашут, беше в една баластриера която е била част от старото корито на река Вит, вярно там беше обезрибено но ми беше любопитно да видя има ли някаква риба ,че доста хора се оплакваха ,че от години не ходят вече там и няма риба, изкарах няколко дребни каракуди но не усетих никакво удоволствие. Върнах каракудките с тенденция да се върне живота в блатото....от тогава никога повече не съм докосвал парашут.
Мисълта ми е ,че ако ще го хвърлиш за да си хванеш стръв...става, но не забравяй ,че е забранено и може да направиш сумата му и бели за две три дребни рибки за стръв.
по-добре си купи или хвани сам с въдицата, хем ще си направил правилния и не бракониерски избор, хем ще усетиш удоволствието да си хванеш сам стръвта.. а ако хванеш и търсената риба от теб на тази стръв която ти си хванал.....тогава ще усетиш истинското удоволствие.
Мисълта ми е ,че ако ще го хвърлиш за да си хванеш стръв...става, но не забравяй ,че е забранено и може да направиш сумата му и бели за две три дребни рибки за стръв.
по-добре си купи или хвани сам с въдицата, хем ще си направил правилния и не бракониерски избор, хем ще усетиш удоволствието да си хванеш сам стръвта.. а ако хванеш и търсената риба от теб на тази стръв която ти си хванал.....тогава ще усетиш истинското удоволствие.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
На директен с линия 0,12 повод 0,08 кука 22 плувка 0,2гр. , дори ми доставя удоволствие да се надхитряме с дребосака,нещо което отдавна бях забравил.
Живей живота си както намериш за добре, а не както другите ти казват.
http://picbg.net/view_folder.php?f_id=5494
http://picbg.net/view_folder.php?f_id=5494
- Красимир Атанасов
- учете се от него
-
- разбира нещата
В неделя ходих на Шаново и един колега като теб хвърли цедка няколко пъти и аз не се стърпях и му се развиках и ако беше продължил да я хвърля във водата той щеше да е след нея.
- barutchiata ©
- Администратор
Бате, риболова с мрежести приспособления е забранен, ръчило, парашутка, марашутка е все мрежа и е в разрез със закона. Някой може да каже, какво пък толкоз. Големите престъпления са предшествани от малки които остават безнаказни. Общо взето всичко е въпрос на гледна точка. Колко и да е губене на време, лови си стръвта на въдица и се кефи на риболова и живота.kp.box написа:Ето на на едното място където ходя, е почти невъзможно за рачило.
Парашутката е забранена.
-
- научил се да хвърля
+1barutchiata © написа:Бате, риболова с мрежести приспособления е забранен, ръчило, парашутка, марашутка е все мрежа и е в разрез със закона. Някой може да каже, какво пък толкоз. Големите престъпления са предшествани от малки които остават безнаказни. Общо взето всичко е въпрос на гледна точка. Колко и да е губене на време, лови си стръвта на въдица и се кефи на риболова и живота.kp.box написа:Ето на на едното място където ходя, е почти невъзможно за рачило.
Парашутката е забранена.
-
- ще става разбирач
Не вярвам някой горски да има нещо против това:
https://www.youtube.com/watch?v=5nd-Gi8fHaA" onclick="window.open(this.href);return false;
Само трябва да има достъчно рибки с този размер, може и с бутилка от минерална вода 10 л, за да си настроиш отвора според размера на стръвта.
А в САЩ е напълно законно да хвърляш срекме за да си хванеш стръв. Продават такива в красив светлосин цвят.
Но там - друг свят с други хора..
https://www.youtube.com/watch?v=5nd-Gi8fHaA" onclick="window.open(this.href);return false;
Само трябва да има достъчно рибки с този размер, може и с бутилка от минерална вода 10 л, за да си настроиш отвора според размера на стръвта.
А в САЩ е напълно законно да хвърляш срекме за да си хванеш стръв. Продават такива в красив светлосин цвят.
Но там - друг свят с други хора..
- antivik
- кандидат преподавател
Пълно + за Барутчито
! А относно горния линк
, абе хора, в закона съвсем точно си е указано къде и с какво и колко има право спортиста риболовец да риболовува, всяко друго тълкувание на закона и ползване на уреди си е бракониерстване и престъпление независимо от степента. Това с бутилките си е вид глух кош де на времето ги плетяха от върбови клони и са си забранени от всякъде. Който реши да ползва такива и мрежести уреди си е за негова сметка.
Относно живата стръв двата варианта вече ги казаха: рибка от магазина и ли със сопа от водоема, от личен опит ми се чини, че последното е най-ефикасно, понеже се лови с това де си го руча рибата и с което е свикнала.

Относно живата стръв двата варианта вече ги казаха: рибка от магазина и ли със сопа от водоема, от личен опит ми се чини, че последното е най-ефикасно, понеже се лови с това де си го руча рибата и с което е свикнала.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Тук закона диша много здраво,но си е закон и това е.
Само не ми е ясно как да си хвана рак при условие,че закона ми го позволява?
Аз лично рачилото и малките калдърмички ги признавам когато се ползват по-предназначение.
Не,че някога съм ловил раци !няма и да ловя де но за малки рибки си лових преди за бялата риба.за щука е лесно,но за бяла и костур си трябва доста ем.
Само не ми е ясно как да си хвана рак при условие,че закона ми го позволява?
Аз лично рачилото и малките калдърмички ги признавам когато се ползват по-предназначение.
Не,че някога съм ловил раци !няма и да ловя де но за малки рибки си лових преди за бялата риба.за щука е лесно,но за бяла и костур си трябва доста ем.