Янтра- всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Re: Янтра- всичко за и по реката

Мнение от topspin »

ходих на ценово и белцов 2 пъти през седмицата , реката мътна , но гъмжи от дребна риба , на плувка (морунаж,косат,бабушка )и фидер , на дъно на пружина няколко кадърни тарана на качамак по 700-800гр, и 5 шаранчета пак същия калибър като тараните , които си отплуваха обратно ,колегата с мен извади пак на качамак един кадърен около 2 кила., много хищник гони и то се вижда че е едър ,но не взема на ништо , дори и на жива рибка , то щото гъмжи от уклей, това е положението , но поне на плувка кълве през целия ден да се занимаваш
ivosaxo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivosaxo »

Отново бях на реката миналата вечер и такъв сюрприз няма - на сомския ми ултралайт изпердаса бял амур две кила на стръв червеи,яко развиваше аванса и ме вкара в дълбоки размисли що за тунингован ултра кефал спринтира като Ферари и го вадя повече от 10 минути :lol: .Дожаля ми да го вкарам в маслото....
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Колеги, следващите дни имам намерение да ходя по Янтра около Търново, та ще съм много благодарен ако ми дадете информация за реката и какво излиза в момента. Благодаря предварително!!!!
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

grilot написа:Колеги, следващите дни имам намерение да ходя по Янтра около Търново, та ще съм много благодарен ако ми дадете информация за реката и какво излиза в момента. Благодаря предварително!!!!
Аз през изминалия уикенд лових основно кефал,имам и няколко каракуди и две шаранчета....приличен беше риболова.
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Благодаря, IVP. Вече съм във В. Търново и ако всичко е наред утре ще съм на реката. Вечерта ще пиша за резултата.
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

В петък от 6:30 до към 10:00 на фидер десетина морунажа половината от които малки, три неголеми мренки и уклеи. Стръв бял червей и торен, но без никакъв резултат.
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Днес към 8:30 водата е абсолютна боза, но поне доколкото видях от колата нивото й не се е вдигнало много в сравнение с това от петък.
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Аз пропуснах да кажа,че риболовам на болонезе и стръв царевица,откакто падна и се обистри водата.Вчера след дъжда,отидох към 19.00 часа на реката,беше се качила и за около час риболов нямях бутване.На бял може би щеше да има резултат,но не бях подготвен.....на склад имам само царевица. :drinkers:
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Вчера и днес сутрината отново бях ходих на реката на фидер стръв бел червей, а резултата беше по десетина морунажа, няколко мрени, скобарчета фидер и разбира се уклей. Като вчера имах едно късане и едно откачане на хубави риби които така и не видях какви са.
ivosaxo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivosaxo »

Снощи пак на реката около ВТ, много екшън.Първо сгъна въдицата няква риба,която докарах с много зор и малки порции аванс до дълбокото в краката ми,ама усещайки накъде отиват работите ме нае така яко и мощно,че след 10 секунди залегнах да не ме прасне оловото в главата - откачи се с бяс и злоба,като усетих куката да дращи в твърди кости.Лош късмет,много ме беше яд, че не видях звяра,сигурно соме над 5-6 не "рибарски" килограма.
Час по късно аванса се подпали от този красавец:
20140825_234304.jpg
20140825_234304.jpg (116.69 KiB) Преглеждано 1250 пъти
Взе поне 30 метра на първия спринт и скочи 3 пъти като сьомга,ултралайта на осем,страшен кеф!
За 10 минути влезе в кепа,3 кила и сто грама, този път детенцето ще хапне прясна рибка!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Колеги Янтрата мътна ли е в района на Бяла, Ценово, Ботров. Влезе една мътилка в Дунава около Русе и се чудя дали е от Янтрата или от нашият Русенски Лом.
Изображение
ivosaxo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivosaxo »

kasabinho написа:Колеги Янтрата мътна ли е в района на Бяла, Ценово, Ботров. Влезе една мътилка в Дунава около Русе и се чудя дали е от Янтрата или от нашият Русенски Лом.
Янтра не е мътна надолу от Върбица.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

ivosaxo написа:
kasabinho написа:Колеги Янтрата мътна ли е в района на Бяла, Ценово, Ботров. Влезе една мътилка в Дунава около Русе и се чудя дали е от Янтрата или от нашият Русенски Лом.
Янтра не е мътна надолу от Върбица.
Мерси колега. Тогава най-вероятно мътилката идва от нашият лом.
Изображение
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Така като гледам форума,има риболов по Янтра,но пък аз нямам време. :( Иначе минах да я видя реката-ниво и цвят прекрасни. :drinkers:
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Почти всяка година по това време съм в Търново и винаги съм се възползвал от възможността да направя няколко излета по реката. Та и аз макар и да нямам ежедневни наблюдения си позволявам да изразя мнение, че по Янтра има риболов и то не по-малко от Марица и Струма/реките по които ходя най-често и имам впечатления/, даже в определени случаи и повече. Тези дни направих няколко излета по Янтра около Търново без да имам ясна представа къде да са добрите места, но въпреки това не мога да се оплача от скучен риболов.
Наслука от мен на всички ...и дано да споделяте само хубави слуки и разбира се добри съвети за такива като мен, които не знаят къде да си търсят късмета по реката;)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”