Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
- danev69
- сериозен играч
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- brandon76
- ще става разбирач
Мачкай мръсната сган

brandon76 написа:Мачкай мръсната сган![]()

- hiper tunkvan
- новобранец
Митичния бял мерцедес с белокосия деди, който съм виждал да обикаля, когато си тръгвам след 23:30 браво!!!
Колеги бъдете добри и споделете
.В неделя трябва да хвърля зарчето между Дунав и Марица
.Споделете как е реката - ниво и цвят най-вече,то че риби няма ясно
.

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе има, все още, има...ама са навряни, в на кучето ''аспуха'', от страх и стрес.roromen написа:...то че риби няма ясно.

п.п. Иначе реката е бомба...идеална е за риболов...

Благодаря за отзивчивостта
!Изборът ще е труден явно.Да Видим какво ще споделят колегите от север
.

Ич не е труден,Дунав поне няма се капотирашroromen написа:Благодаря за отзивчивостта!Изборът ще е труден явно.Да Видим какво ще споделят колегите от север
.

- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
То и на марица няма да се капотира само трябва да избере правилното мястоFishh написа:Ич не е труден,Дунав поне няма се капотирашroromen написа:Благодаря за отзивчивостта!Изборът ще е труден явно.Да Видим какво ще споделят колегите от север
.

Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- hiper tunkvan
- новобранец
Аз ползвам това помагало за нивото на Марицаroromen написа:Колеги бъдете добри и споделете.В неделя трябва да хвърля зарчето между Дунав и Марица
.
http://plovdiv.meteo.bg/hydrostations.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря колега,ще си го маркирам за в бъдещеhiper tunkvan написа:Аз ползвам това помагало за нивото на Марицаroromen написа:Колеги бъдете добри и споделете.В неделя трябва да хвърля зарчето между Дунав и Марица
.
http://plovdiv.meteo.bg/hydrostations.php" onclick="window.open(this.href);return false;

- daniel defoe
- разбира нещата
... В началото бе студено и тъмно ... та си пуснах фиър оф дъ дарк

Реката ме посрещна с прекалено свеж за сезона въздух, висока и много бистра вода (бяха пуснали някой високопланински язовир).
В тъмното се наложи да сглабям и връзвам такъми, дзиндзирикайки (бях само по къси гащи и тениска). Допих си изстиналото вече кафе, закачих една "осем грамова шведка" с бяло листо и балансирайки в/у един камък започнах да мятам в пенливите и хладни води, но рибоците не я уважиха ... Та, след като Слънчо най-накрая се показа и стопли душата ми и междувременно бях хвърлил точно 15 пъти (имам си такъв един принцип, сменям примамката на шеснайстия път, ако нямам пипане, но не сменям мястото), "презаредих" с един французин (по лиценз на чакал). Кастингът ми намаля с петнайсетина метра и франсето се цопна в широкия разлив на бързея. Дълбочината е малко над метър и водих воблера неравномерно (3-4 бързи оборота и един бавен). На четвъртото падане започнах да обирам бързо, без бавен оборот ... изведнъж на третия метър - рязък удар, като закачка в камък. Авансът изцърка кратичко, дръжката на кроато потрепна и аз засякох инстиктивно. Не беше камък, а борбен рибок, който не се показа, а се затегли бясно надолу и назад. След кратка борба изскочи един юноша бледен ...

Сетих се за говотещия с кучета, по повод на това, че аз проговорих на рибока, благодарих му за любезността, че е пробвал френско с японски привкус и го помолих да бъде по-внимателен и ако е възможно, да извика батко си, след като го освободя

От роднините на юношата не получих хабер, поне не през следващите 3 часа, но се появиха и две любопитни малки зъбатки, както и едно кефле ...

На прощаване ... закачих отново распероразбивача, да видя дали онзи юноша ще си спази обещанието, и ...

Поговорихме си и ми обеща, след две седмици като отида отново - да доведе дЕдо си и ли дЕдовия, не го разбрах точно, но ще пиша отново. Наслука на всички!
p. s. Той е ... неговото име е ... Р а с п е р о р а з б и в а ч

p. s. 2 Всички животини плуват свободно в рЯката и се радват на цветущо здраве.

Реката ме посрещна с прекалено свеж за сезона въздух, висока и много бистра вода (бяха пуснали някой високопланински язовир).
В тъмното се наложи да сглабям и връзвам такъми, дзиндзирикайки (бях само по къси гащи и тениска). Допих си изстиналото вече кафе, закачих една "осем грамова шведка" с бяло листо и балансирайки в/у един камък започнах да мятам в пенливите и хладни води, но рибоците не я уважиха ... Та, след като Слънчо най-накрая се показа и стопли душата ми и междувременно бях хвърлил точно 15 пъти (имам си такъв един принцип, сменям примамката на шеснайстия път, ако нямам пипане, но не сменям мястото), "презаредих" с един французин (по лиценз на чакал). Кастингът ми намаля с петнайсетина метра и франсето се цопна в широкия разлив на бързея. Дълбочината е малко над метър и водих воблера неравномерно (3-4 бързи оборота и един бавен). На четвъртото падане започнах да обирам бързо, без бавен оборот ... изведнъж на третия метър - рязък удар, като закачка в камък. Авансът изцърка кратичко, дръжката на кроато потрепна и аз засякох инстиктивно. Не беше камък, а борбен рибок, който не се показа, а се затегли бясно надолу и назад. След кратка борба изскочи един юноша бледен ...

Сетих се за говотещия с кучета, по повод на това, че аз проговорих на рибока, благодарих му за любезността, че е пробвал френско с японски привкус и го помолих да бъде по-внимателен и ако е възможно, да извика батко си, след като го освободя

От роднините на юношата не получих хабер, поне не през следващите 3 часа, но се появиха и две любопитни малки зъбатки, както и едно кефле ...

На прощаване ... закачих отново распероразбивача, да видя дали онзи юноша ще си спази обещанието, и ...

Поговорихме си и ми обеща, след две седмици като отида отново - да доведе дЕдо си и ли дЕдовия, не го разбрах точно, но ще пиша отново. Наслука на всички!
p. s. Той е ... неговото име е ... Р а с п е р о р а з б и в а ч

p. s. 2 Всички животини плуват свободно в рЯката и се радват на цветущо здраве.

-
- новобранец
НАСЛУКА на всички рибари 

- Прикачени файлове
-
- 1.300 кг на тапа с каракуда
- SHTUKA.jpg (156.84 KiB) Преглеждано 1791 пъти
-
- кустурите също взимат на малки каракуди единия е 400гр а другия 260
- KUSTURI.jpg (138.12 KiB) Преглеждано 1791 пъти
Взех си сомска отпуска в края на Август и ето най-накрая се събрахме с моя брат (както казват някой наши приятели) а именно Павел Драгов.

Също така оборудвах двама стари рибари (нови в спининга) с по-една ей такава тениска

Ето и едно видео
https://www.youtube.com/watch?v=n344hbzsI8w
Също така оборудвах двама стари рибари (нови в спининга) с по-една ей такава тениска
Ето и едно видео
https://www.youtube.com/watch?v=n344hbzsI8w