Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Здрасти Люси.Перфектна е чорбата от искърска каракуда,много пъти правена на място и от нас:D Хората на дигата са познати,знаят защо са там 

Всичко може,но не всеки го можe.

Там на тая дига,явно има някаква игра,щото всяка година засичам-хора да се сменяват-това от 7 години насам-
знаеш че съм редовен-и нищо не ми обягва от погледа.
знаеш че съм редовен-и нищо не ми обягва от погледа.

Риболовци.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Правилно си забелязал,няма как да ти убегне,нали си ни репортера от "фронта" на Искъра 

По всяко време имам агенти там,ама сега не ходя и не разпитвам.
Иначе държим темата с най големия язовир-досега прилично-даже няма и кой да ми се скара
Иначе държим темата с най големия язовир-досега прилично-даже няма и кой да ми се скара

Риболовци.
Какво каране, колегаlusienn написа:По всяко време имам агенти там,ама сега не ходя и не разпитвам.

Та в тоя ред на мисли добре дошли ли са лодкарите да споделят инфо в темата, или трябва да пиша в оная умряла тема "Тролинг на Искър"

Аз съм плувкар, но бих приел инфо и от водолаз така, че давай. Още повече, че колегата е създал темата за язовира, а не за това кой, как лови. За съжаление аз вече си мечтая за реките, до язовира така и не можах да отскоча и тази година, та ще се радвам на всякаква информация ей така за спортната злоба.
-
- научил се да хвърля
И мен ме вълнува тролинга и кльонка по язовира и мисля, че автора на темата дава информация и за тези видове риболов. Тази година нямам удар на тролинг на язовира за четири излета, ама и няма как да стане при положение, че всичките са ми били само в жегата от пусто нямане на време.
ILEGAL написа:Какво каране, колегаlusienn написа:По всяко време имам агенти там,ама сега не ходя и не разпитвам.
Иначе държим темата с най големия язовир-досега прилично-даже няма и кой да ми се скара? Само адмирации за теб и за инфото с което ни снабдяваш редовно
. За съжаление нямам много възможност да ходя на Искър, но ако е рекъл Господ тоя петък съм там с един колега, ще тролиме за сом.
Та в тоя ред на мисли добре дошли ли са лодкарите да споделят инфо в темата, или трябва да пиша в оная умряла тема "Тролинг на Искър"?
Епа тука се пише за всички видове риболов-няма значение модела-писал съм и за джиг от лодка в темата.

Риболовци.
shipoka 19.08.2014
- Прикачени файлове
-
- 19082014484.jpg (1.13 MiB) Преглеждано 925 пъти
-
- 19082014489.jpg (2.1 MiB) Преглеждано 925 пъти
-
- научил се да хвърля
Колеги бихте ли ми казали най-лесния път, как да стигна до Шипоченския залив.
От София съм!
От София съм!
Най-общо - Панчарево -Пасарел - преди Самоков на кръговото в ляво - караш и пътя ще те изведе точно тамborenceto86 написа:Колеги бихте ли ми казали най-лесния път, как да стигна до Шипоченския залив.
От София съм!

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Я пак най якото видео за сезона.
Цъкни тук.
http://vbox7.com/play:6dd73ac742" onclick="window.open(this.href);return false;
Може и клипчета да се правят-даже ще е по интересно.
Младежта нещо хич я няма-скриха се,спряха да споделят а уж са най по компютрите.
Цъкни тук.

Може и клипчета да се правят-даже ще е по интересно.
Младежта нещо хич я няма-скриха се,спряха да споделят а уж са най по компютрите.

Риболовци.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Аз ползвам другия ,не че не съм го играл и този през Самоков.pampasa написа:Най-общо - Панчарево -Пасарел - преди Самоков на кръговото в ляво - караш и пътя ще те изведе точно тамborenceto86 написа:Колеги бихте ли ми казали най-лесния път, как да стигна до Шипоченския залив.
От София съм!

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
И аз също !MITKO70 написа:...По-бърз маршрут,по малко дупки и избягваш участъка Самоков -язовира...
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Най-после насмогнах да стигна до Язовира
!
Пък се случи и хубав ден - облачно, мрачновато, с ветрец - абе идеално време!

Малко се успах, ама към 9.00 бях на любимото ми място - дигата !

Информацията от Люси бе точна,
Костури -педарки имаше. Имаше и по-малки, но рядко.
Имаше и по големи!
Обаче Язовира е много обрасъл, повече от миналата година и като бодна нещо по-голямо и рибата влиза в първата туфа с водорасли и цък........!
На два пъти хубави риби ми взеха доста аванс, обаче си вървят по пътя, не влизат в просеките между водораслите, а с тънките поводи с които ловя - нямах шанс да ги извадя.

И да добавя - костурите съвсем не са навсякъде.
Дойдоха колеги и се оплакаха, че няма активност и към обяд си тръгнаха,
Останах сам на дигата - голям кеф, да няма никой около теб
!

Лових на плувка, с жива рибка. Странно, обаче на земен червей нямах успех, за разлика от миналата година когато костурите на моменти предпочитаха червея пред рибката
!
На дъно - едно вяло потегляне, което завърши с геле
!
Сутринта хванах една серия от десетина костура - един след друг. После се хващаха по-нарядко, когато ятото наближи брега, преследвайки огромното множество от малки рибки!
Но не спираха !
Аз спрях около 2-та кг, вече не не се лъжа да ловя повече от това което може да се изяде
!
А даже жена ми забеляза, че вкуса на костура от яз.Искър е по-добър от рибите, които ловя около София
!

И като стана дума за водорасли, състоянието на Панчака е направо съкрушително !!!!!!!
Никога не съм го виждал толкова обрасъл
,

Пък се случи и хубав ден - облачно, мрачновато, с ветрец - абе идеално време!
Малко се успах, ама към 9.00 бях на любимото ми място - дигата !
Информацията от Люси бе точна,
Костури -педарки имаше. Имаше и по-малки, но рядко.
Имаше и по големи!
Обаче Язовира е много обрасъл, повече от миналата година и като бодна нещо по-голямо и рибата влиза в първата туфа с водорасли и цък........!
На два пъти хубави риби ми взеха доста аванс, обаче си вървят по пътя, не влизат в просеките между водораслите, а с тънките поводи с които ловя - нямах шанс да ги извадя.
И да добавя - костурите съвсем не са навсякъде.
Дойдоха колеги и се оплакаха, че няма активност и към обяд си тръгнаха,
Останах сам на дигата - голям кеф, да няма никой около теб

Лових на плувка, с жива рибка. Странно, обаче на земен червей нямах успех, за разлика от миналата година когато костурите на моменти предпочитаха червея пред рибката

На дъно - едно вяло потегляне, което завърши с геле

Сутринта хванах една серия от десетина костура - един след друг. После се хващаха по-нарядко, когато ятото наближи брега, преследвайки огромното множество от малки рибки!
Но не спираха !
Аз спрях около 2-та кг, вече не не се лъжа да ловя повече от това което може да се изяде

А даже жена ми забеляза, че вкуса на костура от яз.Искър е по-добър от рибите, които ловя около София

И като стана дума за водорасли, състоянието на Панчака е направо съкрушително !!!!!!!
Никога не съм го виждал толкова обрасъл