Спининг около Плевен.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Спининг около Плевен.

Мнение от freeman.bg »

batvanko1 написа:По Търнене и Дисевица циганите с парашути са повече от рибата в реката. Правя вече няколко излета от бента на горе и под него с мухарка и спининг и нищо едро не излиза от тези места.
Той парашута май, май ще си се наложи като вид спортен риболов:
zaribeniq написа:по Вита на парашут излизат червеноперки
само дето не мога да схвана: рибата излиза и влиза :lol: . Да се смея ли да рева ли? Иначе пък по Искъра реката си е разделена м/у селата на участъци, и един вид рибата има контракт с лицето което отговаря за електроподаването в района :lol: . Та такава е ситуацията в нашия район. Все пак надеждата за двулитров (електронен) клен, оцелял след скачане с парашут, чакащ ме с отворени обятия да се появя с моята мижава въдичка и да му изкъртя джуките, още ме бута към реката. Та така.
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Вчера седя си след работа и си мисля, че след осем работни дни е редно в почивния да ида за риба. Обаче нещо ми липсваше мерака. Отварям форума за да се надъхам, но както винаги няма нищо ново освен мухабет при Къца-кълве. Отварям другия, а той както винаги повечето теми са му обновени с риби :ANAL: Гледам в темата за Тунджа колегите от Сливен изловили всичко що може да се хване на спининг :shock: , и си мисля:
Опа спортната злоба почва да ме човърка! :twisted:
Естествено Вита не разполагаме с такива рибоци, но поне има вода да изкъпя воблерите :lol:
И така днес рано сабайлян се озовах на реката, а тя идеална за спининг. Нивото добро за сезона, а цвета леко мътен: абе идилия. Естествено клендаците пак са бяха настанили на най-гадното място пълно с водорасли и препятствия от камъни и клонаци. Аз и подавах какви ли не блесни и воблери, но на нищо не реагираха. За пръв път ми се случва да име пред мен толкова активен клен и да неиска да ми атакува примамките. Клена буквално скачаше над водата, малките рибета се разпръскваха постоянно но не искаше да се стовари на никоя примамка. Така го мъчих един час, но изведнъж мястото си смени рязко обитателите:
Изображение
а мен ме облада силната миризма на капо, която надделя над мерака и ме прати обратно в колата. :D
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Що не пробваш над бента при Биволаре. :roll: Там съм правил доста запомнящи се риболови на кефал. Нищо гигантско, но предоволно откъм бройка. :D
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

freeman.bg написа:.
а мен ме облада силната миризма на капо, която надделя над мерака и ме прати обратно в колата. :D
Аз три поредни излета го пия капучиното,и днес след работа реших да търся реванш предвид падналия проливен дъжд.Пак по същите места

Изображение

Изображение

Повъртях малко,посменях примамки и на мен ми замириса на поредното капо когато:

Изображение

жесток удар по средата на реката и малко разкарване,абе кеф.После имах още няколко почуквания от дребосъци и започна да се гърми,та си обрах чукалата.Общо взето много слабо последно време,едвам спасявам капото с по една две рибки и само на блесна

Изображение

А къца-кълве не иска и да ги чуе,как ловят на тях по други реки не ми е ясно,на Вита не важат.
Остави само стъпки
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batvanko1 »

баш_майстора написа:Що не пробваш над бента при Биволаре. :roll: Там съм правил доста запомнящи се риболови на кефал. Нищо гигантско, но предоволно откъм бройка. :D
Много е мръсен Вита след Плевен, бях ходил веднъж покрай Опанец - никакви признаци на живот.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Явно тоя клендак се е изнервил от наглата усмивка на блесната :D Иначе днес докато бях на работа ми се обади колега да се похвали, че е зашил распер малко над кило по негова преценка. Той лови само на мравка и скакалец, а распера му е ударил на мравка на една изкурубена лащава дето винаги я пропускам. На брега между дърветата като ги видя две разтопени мрежи, и ми се убива мерака да отделя 20мин. Друго което ме гложди е, че април месец на две места намерих щуки, но сега ги няма в целия район. Не знам как да стигна до бента на Биволаре , но определено ще се сменят места. Мисля да пробвам два пъти по блатата рано сутрин да видим ще се обади ли някое щукле или костур, но това след отпуската. Наслука.
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Малко инфо. за р.Вит. Ако някой се е засилил натам да има предвит, че реката е вдигнала към 2 метра. Толкова голяма и бърза не я бях виждал от много време.
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Днес знаейки, че реките още не са се изчистили не издържах психически и отпраших към Вита. Водата е леко спаднала и не влачи ни си е мътилка, което не беше никакъв проблем да направя малко кални бани на изкуствените примамки. Пристигане на реката 6:00, и така се започна едно ходене по течението, надолу, надолу, но не искат да кълват и това си е. По-едно време се изморих и седнах да изпуша една цигара с кафенце, на едни отвесен бряг, но нали не ме свърта си въртях и докато пуша и тогава усетих леко почукване на Salmo tiny. Минах още 2 пъти със Tiny-то, но на празно. Тогава си помислих, че това са некви дребосъци които искат още по-нежен воблер и заложих на jackall chubby 35sp. Последва замятане успоредно на брега под едно дърво, три оборота с макарата, лек удар, засечка, хубав въртоп във водата и 24карата усмивка от моя страна :D . След има няма 20-30сек. до брега дойде ей тоя хубавец:
Изображение
Измерих го по дръжката на въдицата 40см. дебелак, по моя преценка кило и малко:
Изображение
Последва селфи:
Изображение
И релийз, но брега нали беше отвесен и в търсене на перспективно място така се изтърсих та се релийзнах и аз:
Изображение
,а тоя дивак се заби в треволяка и седи, но след като го изплющях с подгизналия ми крак запали с 200.
Ето и снимка на героя:
Изображение
Jackall chubby minnow 35 воблерчето е на първи излет. Не лети колкото Чъби 38, но пак се постига доволна дистанция, и въпреки че е миноу има доста кранкова игра.

ПС: Снимките не са с добро качество, защото са от телефона ми понеже фотоапарат е вече месец и нещо на сервиз. Станах пишман от майстори :axe:
Поздрави и на слука!
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

freeman.bg написа:Ето и снимка на героя:
Изображение
Нали щеше да го връщаш... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Да, стана доста интересен развой на събитията. Днес щях да го пускам в спиди за размяна за другото дето си го бях поръчал първоначално, но си викам така и така е при мен поне да взема да го пробвам. И стана тя каквото стана. Сега си мисля за едно Чъби 38 в същата разцветка, че мат тайгъра много мълчи.
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Няколко снимки от Вита, но малко по-нагоре, при Дерманци. От година не бях идвал. Вода има повечвко от тогава и риба ми се струва също. Т.е. все още се намира и не са изловили всичко. :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Два часа имах да помятам дребни воблери, най-вече самодерки и японски. Резултата: много но дребосъци, 10-тина мерни, от които 2-3 доста добри. Няма фото на риби обаче. Фотографа ми направи няколко само нормални снимки, докато не видя убитата змия от последната снимка и от там нататък само нея снима. :lol: :lol:
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Това пепелянка ли е? Иначе при мен пък основно дребосък. Вчера докато си пия кафе и чета, че клена сега е в бързея се сетих за едно бързейче до Ясен и 10.00 бях на реката. Естествено отново ме домързя да си завлека задника на 5+ км. (примерно някъде по Искъра на Оряховица). Иначе се получи интересен за мен излет с дребосък. Първия удари на Chubby minnow 35sp
Изображение
След него изредих доста примамки, но без успех. Тогава дойде ред и на Salmo Tiny
Изображение
След малкия палавник направих още две празни проводки и заложих отново на Чъби, така последва трета рибка. Отново две празни обирания, смяна на Салмото и отново кленче на тройката. Така се изредиха десетина рибки (една на Чъби, една на Тини), докато при риба на едното смених веднага и реализирах рибка и на другото. В този момент вече сякаш се изпариха, но пък си начесах доволно крастата, само дето нямаше нещо по-едро. Та така наслука.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Колега freeman понеже видях ,че търсиш и распери, както си писал по назад в темата, би ли ми казал с какви блесни ги лъжиш ,че не го разбирам спининга ама тука на устието доста распери се мяткат :)
и ми стана интересно дали мога да излъжа и яз някой.
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

N.Dimitrov написа:Колега freeman понеже видях ,че търсиш и распери, както си писал по назад в темата, би ли ми казал с какви блесни ги лъжиш ,че не го разбирам спининга ама тука на устието доста распери се мяткат :)
и ми стана интересно дали мога да излъжа и яз някой.
Търся ги на примамки каквито ми позволява реката в ,смисъл толкова ги търся че ако удари, удари. Ако не, ще се излъже клен или щука. Досега распер не съм хващал, затова не мога да ти дам добър съвет (най-много да те подведа). Но мой колега беше хвърлил на мравка с булдо, и му удари распер. По Дунава ги гледам го ловят на всичко квот се сетиш. Така че най-важното е да го има пък все ще удари на нещо. Успех и ако излъжеш някой да се похвалиш.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Абе то ,че ги има ги има, това казвам на устието е пълно, гони много ама не се хващат пробвах ги на доста блесни малки,големи,въртящи,клатушки и нищо не хванах, може и аз да съм голям новобранец ама...
Днес ще пробвам пак ако има нещо ще се похваля.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”