Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Инфо за р. Струма!
Как се ходи до местата след вливането на рилската река?[/quote]
Като хванеш пресечката при автокъщата и влезеш в селото си караш само напред, не се подлъгвай с пътчета дето дават надолу , ще стигнеш само до ниви.
Стигаш накрая до една малко зловеща дървена врата с метално резе , минаваш през нея и по една пътека се оказваш на вливането.
Хубавите места за от другата страна на Рилската, но трябва да си с дълги ботуши и ниско ниво за да минеш , че може да те отнесе. По нагоре има каменист бързей. Ако не става се връщаш пеш и минаваш през жп моста , но така си рискуваш живота трябва да се преценява и внимава.Виж в бдж-псписание за влаковете за всеки случай.
Като минеш все пак се оказваш в един странен вир с надвесени скали и бряг с водовъртежи, под него има дълбоки бързеи.
Като хванеш пресечката при автокъщата и влезеш в селото си караш само напред, не се подлъгвай с пътчета дето дават надолу , ще стигнеш само до ниви.
Стигаш накрая до една малко зловеща дървена врата с метално резе , минаваш през нея и по една пътека се оказваш на вливането.
Хубавите места за от другата страна на Рилската, но трябва да си с дълги ботуши и ниско ниво за да минеш , че може да те отнесе. По нагоре има каменист бързей. Ако не става се връщаш пеш и минаваш през жп моста , но така си рискуваш живота трябва да се преценява и внимава.Виж в бдж-псписание за влаковете за всеки случай.
Като минеш все пак се оказваш в един странен вир с надвесени скали и бряг с водовъртежи, под него има дълбоки бързеи.
- izzyone
- фен клуб-скобар
Това е на същото место дето ходихме. Само че тоя път от самото начало в плиткото си храних и ги търсих.dragun написа:
Другия път , викам заедно да ги пробваме
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
Според вас в момента захранката дава ли някакъв ефект върху скобара? На мястото, което описах по-горе скобарско присъствие се забелязваше сутрин и вечер. През деня или бяха там и не се хранеха или изчезваха на някъде, но сигурното е, че не се виждаха. Аз хранех със захранка с трохи и изпънат бял в нея. Хвърлях по два портокала на около 40 минути, но не мисля, че идваха заради нея.
Мани ги тея портокали често и по малко е рецептата.Аз подавам на 5-10 мин.колко яйце.miro253 написа:Според вас в момента захранката дава ли някакъв ефект върху скобара? На мястото, което описах по-горе скобарско присъствие се забелязваше сутрин и вечер. През деня или бяха там и не се хранеха или изчезваха на някъде, но сигурното е, че не се виждаха. Аз хранех със захранка с трохи и изпънат бял в нея. Хвърлях по два портокала на около 40 минути, но не мисля, че идваха заради нея.
Мерси колега за инфото. Някой друг път ще се възползвам. Не остана време за риболов през тази визита.AlbinoTrout написа: Колега за спининиг по добре се пробвай на Вливането на Рилската Река. Място е бистро и е супер. Но ходи само рано сутрин и вечер, че е яка жега и змиярник.
С навигация ще ти е лесно, ако не след моста на рилската има спирка , по нагоре от нея има пресечка в ляво до селото. Даваш по нея ако нещо те съмнява питай местните , има магзин и две чешми.
Това от мен наслука!
В събота и неделя направихме хубав риболов на скобари на бобошево.Както казват колегите вреше от риба,но не взимат целодневно.От сутринта до 4-5 следобяд имахме по няколко риби и след 17 часа започва играта до 20ч и после всичко приключва.Изобщо не се влияеха от хубава храна.Ловяхме само на троха
Здравейте колеги,
от скоро съм във форума /което е пропуск от моя страна/, но достатъчно за да видя, че "темата" за Струма наистина е страхотна и разбира се много добър ориентир за такива като мен които са далече от реката и само благодарение на Вас могат да придобият някаква престава за състоянието й, и риболова по нея.
Не познавам много добре Струмаи особеностите й, като единственото място където съм ходил няколко пъти за риба по нея е в района на Мурсалево, но определено останах с хубави впечатления и емоции.
Та, за утре имам намерение да направя един излет в района на с. Мурсалево и ми се иска да имам малко информация за състоянието на реката.
Благодаря Ви предварително!
от скоро съм във форума /което е пропуск от моя страна/, но достатъчно за да видя, че "темата" за Струма наистина е страхотна и разбира се много добър ориентир за такива като мен които са далече от реката и само благодарение на Вас могат да придобият някаква престава за състоянието й, и риболова по нея.
Не познавам много добре Струмаи особеностите й, като единственото място където съм ходил няколко пъти за риба по нея е в района на Мурсалево, но определено останах с хубави впечатления и емоции.
Та, за утре имам намерение да направя един излет в района на с. Мурсалево и ми се иска да имам малко информация за състоянието на реката.
Благодаря Ви предварително!
-
- фен клуб-скобар
Бобошево не е същото вече-да има риби,но не се ловят като преди-в определени дни има проблясъци:) Много хора,диви патици,народ,изменено корито и т.н-там ловех по 20-30vwsport89 написа:В събота и неделя направихме хубав риболов на скобари на бобошево.Както казват колегите вреше от риба,но не взимат целодневно.От сутринта до 4-5 следобяд имахме по няколко риби и след 17 часа започва играта до 20ч и после всичко приключва.Изобщо не се влияеха от хубава храна.Ловяхме само на троха
скобара на всеко трето отиване! За съжаление сега няма нищо общо-тази година
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Намерих страхотни скобарски места тая седмица, хора няма, рибата спокойна достъп труден. Ама вие сте си комерсиални типове.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Ама на коя река? Тука си пишем за Струма?Д.Граховски написа:Намерих страхотни скобарски места тая седмица, хора няма, рибата спокойна достъп труден. Ама вие сте си комерсиални типове.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Въйййй лек! На Ропотамо са.miro253 написа:Ама на коя река? Тука си пишем за Струма?Д.Граховски написа:Намерих страхотни скобарски места тая седмица, хора няма, рибата спокойна достъп труден. Ама вие сте си комерсиални типове.![]()

Да не съм нещо сляп та не виждам за къде пишем. Струма естествено.
Tell people there’s an invisible man in the sky who

...........
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
В понеделник, след обяд бях под моста в с. Пастух. Ловях на бял червей, захранвах с хляб, кус-кус, захранката с която обикновено си ловя скобара, стрелях бял, но ефект нямаше. Задържаше рибите, но 15 - 20 минути след захранване нямаше никакво пипане. По мой наблюдения, когато рибата е активна, един от факторите за слабия ефект от захранването е малкото количество риба в мястото на риболов. Не че нямаше риба, излизаха доста прилични мрени и по някое кефалче, които заминаваха директно в реката. В случая визирам конкретно скобара. Успях да излъжа няколко, не са много големи, но бяха изключително борбени и се съпротивляваха достойно за размерите си.miro253 написа:Според вас в момента захранката дава ли някакъв ефект върху скобара? На мястото, което описах по-горе скобарско присъствие се забелязваше сутрин и вечер. През деня или бяха там и не се хранеха или изчезваха на някъде, но сигурното е, че не се виждаха. Аз хранех със захранка с трохи и изпънат бял в нея. Хвърлях по два портокала на около 40 минути, но не мисля, че идваха заради нея.
Момчето срещу мен изобщо не захранваше, но извади повече скобари от мен.
[youtube1]<object width="640" height="360"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/SUoj8nWL1g4?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/SUoj8nWL1g4?version=3&hl=bg_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Вчера след обяд направих един излет в района на Благоевград. Скобари има навсякъде и не е проблем да избереш подходящо мястото за риболов. За мен основното изискване е да няма много пръскачи, защото ловя винаги на бял червей и наличието им е голям проблем. Тук вече, за да направите добър риболов захранването си е задължително, а ефекта от него,поне при мен - моментален

Малко снимки:
Вуковски мост:
Имаше доста скобари, но мисля че мястото не е много подходящо за риболов.
[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/VGWFzh9oxbg?hl=bg_BG& ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/VGWFzh9oxbg?hl=bg_BG&version=3&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Бобошево:
Хубави скобари има почти навсякаде, но риболова е труден и обикновено резултата е доста под очакванията!

Пастух, параклиса:
Никога не съм ловил тук, но почти винаги когато преминавам има доста колеги.
Хубав рипорт, хубави риби,Браво!
Много добър репортаж колега.
В дефилето между Бобошево и Невестино явно скобара е по-малко, но радващото е, че се среща вече на доста повече места в сравнение с преди две години примерно. Дай боже да е все така, че да ни радва популацията му. На мястото под параклиса /точно това от снимаката ти/ бях преди месец, но изкарах до обяд и ме напече жегата без никаква индикация на скобар и от там та на Вуков мост /пак точно мястото от снимката под моста/ - там само мрени хванахме. Та поне в този район и това време на годината явно захранката действа само на кленчета, мрени и особено пръскачи или нещо не я прилагам правилно.
В дефилето между Бобошево и Невестино явно скобара е по-малко, но радващото е, че се среща вече на доста повече места в сравнение с преди две години примерно. Дай боже да е все така, че да ни радва популацията му. На мястото под параклиса /точно това от снимаката ти/ бях преди месец, но изкарах до обяд и ме напече жегата без никаква индикация на скобар и от там та на Вуков мост /пак точно мястото от снимката под моста/ - там само мрени хванахме. Та поне в този район и това време на годината явно захранката действа само на кленчета, мрени и особено пръскачи или нещо не я прилагам правилно.