Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
- akoto13
- ще става разбирач
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Перфектна риба. Очевидно обаче е станала на лайна. Тази година извадени 10 риби, догодина 5, по-догодина 0 .
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
- Menkata
- фен клуб-скобар
akoto13 написа:Перфектна риба. Очевидно обаче е станала на лайна. Тази година извадени 10 риби, догодина 5, по-догодина. Леваци...

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- StaAnt
- ще става разбирач
Така е колега.Плаче си за модериране.Затова сме на това дередже българите."Леваци",десняци"Menkata написа:akoto13 написа:Перфектна риба. Очевидно обаче е станала на лайна. Тази година извадени 10 риби, догодина 5, по-догодина. Леваци...
Мнението ти е направо за коша.В билета пише по 1 трофейна риба на ден,по догодина не че колегата е хванал амура,а по скоро мрежата в която ще се оплете.Само да ти кажа ,че и аз съм прибрал трофейни риби ,но се гордея че съм пуснал 100 пъти повече на брой рибки зарибител,който в момента се прибира в торбите е това е за яд.И стига с тези глъмотии
Всеки има право на избор дали да си прибере трофея или да и подари живот.

- emo vasilev
- сериозен играч
Прав си Менка , но ....при така чувствително намаляващата популация на този вид риба в яз.Сопот мисля че трябва да се да се игнорират хранително -вкусовите качества и тези риби да се пускат .И още нещо - ако е решил да я задържи ( което си е негово право ) що му трябва да се пъчи из форумите със снимки на вързана риба - поне да беше махнал въжето .Menkata написа:И стига с тези глъмотииВсеки има право на избор дали да си прибере трофея или да и подари живот.
emo vasilev написа:Прав си Менка , но ....при така чувствително намаляващата популация на този вид риба в яз.Сопот мисля че трябва да се да се игнорират хранително -вкусовите качества и тези риби да се пускат .И още нещо - ако е решил да я задържи ( което си е негово право ) що му трябва да се пъчи из форумите със снимки на вързана риба - поне да беше махнал въжето .Menkata написа:И стига с тези глъмотииВсеки има право на избор дали да си прибере трофея или да и подари живот.
Емо,щот тряяяяяяяяяяя се поуфалиме,кой е най,най :idea:2010Г. по 20бр. се взимаха,2011г също. така до сега.
Сега ще се радват на хванал,и за колко време е дремал на язовира,сигорно една седмица минимум.
Няма риба и хора няма ,места бол.Но ще се радват догодина и на платичките те нямат свършване.А за въжето си прав.Всеки си е вправото да взима или не.Но някой се на,,,,,,,,т,то не са дребни сулки,де малки шаранчета

Нищо лично към колегата,браво за слуката.

Риба къща няма.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Намаля вярно е,но ако не е той ще зимата в мрежата.Всички от местните там знаем съдбата на язовира не се ли подмени отново ИАРА Ловеч този красив язовир отново ще почне от 0-та.За тази година съм видял едни извадени мрежи.А от приятели по заведения знам ,че мрежите в язовира в момента стоят денонощно и са в км.Е барем д-р Найденов минаваше причакваше ги до миналата година.След новата власт и подмяната Найденов с Велев какво стана и хора ходиха да говорят с него срещи и накрая едно голямо нищо.Е колко пъти се зариби тоя язовир в рамките на 7 години.С помощта на Йоско от Троян направихме някакво зарибяване миналата година кои имаше сърце да даде някои лев и какво стана сега да прибират зарибителя и да го тъпчат в раниците и пак да няма контрол.Съжалявам ,но това е грозната истина.Дано да дойде по хубаво време ,но се съмнявам.Всяка година хората които са ходили там бяха стотици,нали за това даваме пари за билети за да зарибяват....е 7 години нъц.Стига съм писал ,че корем ме заболя....

Знаеш кой организира ходенето,Menkata написа:Намаля вярно е,но ако не е той ще зимата в мрежата.Всички от местните там знаем съдбата на язовира не се ли подмени отново ИАРА Ловеч този красив язовир отново ще почне от 0-та.За тази година съм видял едни извадени мрежи.А от приятели по заведения знам ,че мрежите в язовира в момента стоят денонощно и са в км.Е барем д-р Найденов минаваше причакваше ги до миналата година.След новата власт и подмяната Найденов с Велев какво стана и хора ходиха да говорят с него срещи и накрая едно голямо нищо.Е колко пъти се зариби тоя язовир в рамките на 7 години.С помощта на Йоско от Троян направихме някакво зарибяване миналата година кои имаше сърце да даде някои лев и какво стана сега да прибират зарибителя и да го тъпчат в раниците и пак да няма контрол.Съжалявам ,но това е грозната истина.Дано да дойде по хубаво време ,но се съмнявам.Всяка година хората които са ходили там бяха стотици,нали за това даваме пари за билети за да зарибяват....е 7 години нъц.Стига съм писал ,че корем ме заболя....![]()
![]()

Риба къща няма.
Човека е втори в листата на ДПС за Ловеч,надайтеса.Пускайте мрежи яко

Риба къща няма.
-
- вече хвърля и на тежко
Вярно ли е, че мн яко го източват язовира, след тези дъждове дали не е влязло малко повече вода от тази, която източват? В неделя мислим д аго посетим, та затова ви питам. Аз се надявам в рибарника да е останала някаква вода, в която д аможе да с елови, хубави риболови на едри костури (20+ см) се направиха там през последните 3-4 седмици, има страшно мн риба навлязла през тръбата, но, ако продължават да го източват съвсем скоро ще е без вода и всичката тази риба ще измре (стотици сулки, костурите, таранки и парани, които скачат навътре по средата на рибарника). Учудващо е, че нито една платика не се хвана през цялото това веме. Сигурно платиките не влизат през тръбата.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Има хванат 6-7кг. сом в залива на Германеца. Несъм го видял, но няколко човека, дето и спят на язовира от селото са го потвърдили. Хубавото е, че има малки сомета от тази година, а и лошото е, че ги прибират "колеги".
На ИАРА и е през джоба за мрежите и голямите браконери. Моторницата стои вече цяла година в двора на ресторанта на Бони и не е пускана на вода. Защо още ги търпят тези депесарски кърлежи новите управляващи незнам! Май си правят тънки сметки за бъдеще време, за след изборите. Дорде се водим единствено от количеството пари и власт за получаването им , а не от каузи и национални и регионални интереси ще си патим ние обикновените хора и избиратели. Ама никой не ни е крив! Преди се мъчех да побутна Форума да изберем един от нас в НС, който да е избран от нас по наши критерии, който да се ръководи и отчита единствено пред Форума и да защитава нашите интереси, като променя съществуващите закони не в интерес на олигарси и кръгове, а в интерес на нашето братство, което значи в националния интерес. Ама няма явно желание, и е настъпила пълна апатия . Така няма да има това, дето беше преди 25-30 години. А ще се хващат 50-60кг. толстолоби от Татово време, ама по 1 на 5г. и обикновено на търмък от "майсторите".
И ще си спомняме за масови шарани, бели и килограмови костури.
На колегата Иван Цочев:- да язовирът се източваше постоянно, като нивото е понижено около 1.5 метра. В момента вали, като вали от два дни и пътищата са разкаляни. За тези дни е намален оттокът към Вит. Водата, която влиза обаче не е в състояние да повиши чувствително нивото.

На колегата Иван Цочев:- да язовирът се източваше постоянно, като нивото е понижено около 1.5 метра. В момента вали, като вали от два дни и пътищата са разкаляни. За тези дни е намален оттокът към Вит. Водата, която влиза обаче не е в състояние да повиши чувствително нивото.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- вече хвърля и на тежко
Мерси, г-н Диканаров. Отиваме в неделя пък каквото стане. Колата ще е далеко от водата, то се е видяло, че за порден излет ще носим циганията на гръб.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Аз цяла година все на гръб е нося...та по случая бащата взе джипivan_tsochev написа:Мерси, г-н Диканаров. Отиваме в неделя пък каквото стане. Колата ще е далеко от водата, то се е видяло, че за порден излет ще носим циганията на гръб.

И какво точно ще направиш?! Освен да влезеш в комбина с масовите мрежари.Menkata написа: И все пак да ме назначат мен в ИАРА Ловеч и не само Сопот ще се оправиАма те мечтите са безплатни
- Menkata
- фен клуб-скобар
Вярно е парите правят борбатаkolev написа:И какво точно ще направиш?! Освен да влезеш в комбина с масовите мрежари.Menkata написа: И все пак да ме назначат мен в ИАРА Ловеч и не само Сопот ще се оправиАма те мечтите са безплатни

-Натиск от по-високо ниво
-Заплахи
-Побой
-Когато си вреш носа където не трябва не ти се случват хубави неща ,особено когато става дума за много пари
А защо бих рискувал спокойния си живот ли,защото обичам риболова от 3 годишна възраст.Пари си имам.Не съм лаком.Не съм завършил Горско стопанство,но един от проблемите в системата на ИАРА е че се назначават не компетентни хора.Дори да не съм шеф на ИАРА,колегата "яз.Сопот" Данчо ходи при сегашния шеф,да организираме проверки да му помагаме.То с 1 човек не става.Какво бих направил ли ,щях да ви сложа такса смет,не бръкнеш ли на Българина в джоба няма оправия а боклука е на всякъде по язовира.И куп неща които ми идват на ум.Оправията в държавата е да се даде шанс на младите кадри,а не на едни и същи мутри които се гледат по телевизията.Пример давам ти назначения шеф Майдън Сакаджиев,който уволни над 120 специалисти в ИАРА само и само да са хора на ДПС,а какви са и що са един господ знае.И така ,ти би ли си рискувал спокойния живот заради един язовир.А?

Бих, да. Само че не бих се борил с вятърни мелници.Menkata написа:И така ,ти би ли си рискувал спокойния живот заради един язовир.А?
Много пъти съм виждал да хвалиш Найденов и ти казвам, че си адски заблуден. Лесно е да глобяваш прости рибари за маломерни платики или повече пръчки, а другите?!
Не случайно лодката им стои при бонито. Ако не вярваш, отиди я виж. В ресторанта винаги когато съм ходил има пържена бяла и шаран. Познай от къде. Рибата няма да намалее от опънати с по 10-20 куки въдици или радарчета за стръв. На този язовир аз съм бил преди повече от 25 години и бяла имаше в изобилие, въпреки опъването на почти всеки рибар на герими с по 50 и нагоре куки. Ако си спомняш, защото си по-малък рибата изчезна след отдаването на "част" от язовира на арендатори. Това е големия проблем и не само на този язовир.
Ето ти още един пример - http://www.bigfish.bg/news/novini/Gosti ... vgrad.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Този Румен го хвалеха как пазел яз. Ивайловград и зарибявал. Истината е друга. Превърнал го е в собственост, построил даже пристан?! Пази го, за да може той да бракониерства. Същото като с Найденов.
Айде наслука.