Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Ужаст за пънчака.
Иначе за Искъра,ако си по упорит и с лодка между просеките-на плувка с живо рибе е много интересно-може да хванеш 10 пъти повече-и ставаш бракониер-нема смисъл-да помпаш лодка за 100 грамови костури.
На жребеца ловят от 250 грама нагоре до кило-там е рая на костура-особено ако си с лодка и сонар да им застанеш отгоре с новата техника.
Но ти сам каза доволен.
Имай на пред вид че костура отскоро се възстановява по тия места-беше сериозно изчезнал.
държеше Дълбоката част,и се ловеше в студено време-парчета от 200 до 500 грама на рибе.
На щъркела зимата са колкото уклей голями като размер.
Чух за шаранчета дребни-моля колегите да ги пускат-няма да се наядят с тях.
Рибите са до 500 грама-дребно стадо.
Иначе за Искъра,ако си по упорит и с лодка между просеките-на плувка с живо рибе е много интересно-може да хванеш 10 пъти повече-и ставаш бракониер-нема смисъл-да помпаш лодка за 100 грамови костури.
На жребеца ловят от 250 грама нагоре до кило-там е рая на костура-особено ако си с лодка и сонар да им застанеш отгоре с новата техника.
Но ти сам каза доволен.
Имай на пред вид че костура отскоро се възстановява по тия места-беше сериозно изчезнал.
държеше Дълбоката част,и се ловеше в студено време-парчета от 200 до 500 грама на рибе.
На щъркела зимата са колкото уклей голями като размер.
Чух за шаранчета дребни-моля колегите да ги пускат-няма да се наядят с тях.
Рибите са до 500 грама-дребно стадо.

Риболовци.
G.Petkov написа:Най-после насмогнах да стигна до Язовира!
Пък се случи и хубав ден - облачно, мрачновато, с ветрец - абе идеално време!
Малко се успах, ама към 9.00 бях на любимото ми място - дигата !
Информацията от Люси бе точна,
Костури -педарки имаше. Имаше и по-малки, но рядко.
Имаше и по големи!
Обаче Язовира е много обрасъл, повече от миналата година и като бодна нещо по-голямо и рибата влиза в първата туфа с водорасли и цък........!
На два пъти хубави риби ми взеха доста аванс, обаче си вървят по пътя, не влизат в просеките между водораслите, а с тънките поводи с които ловя - нямах шанс да ги извадя.
И да добавя - костурите съвсем не са навсякъде.
Дойдоха колеги и се оплакаха, че няма активност и към обяд си тръгнаха,
Останах сам на дигата - голям кеф, да няма никой около теб!
Лових на плувка, с жива рибка. Странно, обаче на земен червей нямах успех, за разлика от миналата година когато костурите на моменти предпочитаха червея пред рибката!
На дъно - едно вяло потегляне, което завърши с геле!
Сутринта хванах една серия от десетина костура - един след друг. После се хващаха по-нарядко, когато ятото наближи брега, преследвайки огромното множество от малки рибки!
Но не спираха !
Аз спрях около 2-та кг, вече не не се лъжа да ловя повече от това което може да се изяде!
А даже жена ми забеляза, че вкуса на костура от яз.Искър е по-добър от рибите, които ловя около София!
И като стана дума за водорасли, състоянието на Панчака е направо съкрушително !!!!!!!
Никога не съм го виждал толкова обрасъл,
Колега това до колкото разбирам е дигата на устието ... или греша.Казаха ми че костур излизал ако по някоя от дигите се върнеш по обратният път към 200-300м до старите рибарници и там на плувка излизали добри екземпляри ... но не е проверена тази информация.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Професоре.......какъв обратен път бе.....какви 200-300м до старите рибарници бе.....ти въобще в час ли си?ivanst написа:
Колега това до колкото разбирам е дигата на устието ... или греша.Казаха ми че костур излизал ако по някоя от дигите се върнеш по обратният път към 200-300м до старите рибарници и там на плувка излизали добри екземпляри ... но не е проверена тази информация.
Аман от разбирачи и познавачи на язовира.
Що не си седите на селските гьолове и си пишете за тях.
-
- фен клуб-скобар
Betoven поучаваш ме мен в друга тема а ти тука с никакво основание ГОНИШ човека от язовира ми хубаво сгрешил е ма не му се карай де обясни му кажи му като човек к'во се пъниш..Bethoven написа:Професоре.......какъв обратен път бе.....какви 200-300м до старите рибарници бе.....ти въобще в час ли си?ivanst написа:
Аман от разбирачи и познавачи на язовира.
Що не си седите на селските гьолове и си пишете за тях.
Е на това ме е яд и за това си пиша какво мисля.
И това ,че е от село примерно не е проблем А
- кирил великий
- разбира нещата
Аман от разбирачи и познавачи на язовира.Що не си седите на селските гьолове и си пишете за тях.
От всеки европейски форум отдавна щеше да си аут! Барабар с кученцето от аватара.
От всеки европейски форум отдавна щеше да си аут! Барабар с кученцето от аватара.
Тука нали се разбрахме-да няма скандали.
Аз не мога да трия-нямам такива права.
Няма смисъл да се цитират всички снимки от поста.
Хващаш една която те интересува,и питаш-може и на лични да се разбирате.
Иначе в момент на шипоченския залив е пълно с палатки-тоест и рибари.
Аз ще пиша евентуално другата седмица-както съм писал досега.
Аз не мога да трия-нямам такива права.
Няма смисъл да се цитират всички снимки от поста.
Хващаш една която те интересува,и питаш-може и на лични да се разбирате.
Иначе в момент на шипоченския залив е пълно с палатки-тоест и рибари.
Аз ще пиша евентуално другата седмица-както съм писал досега.

Риболовци.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Вижте какво момчета. Не става въпрос за скандали и гонене
Става въпрос за това да се дава точна и достоверна информация за язовира....къде и как.
Не един казал, друг чул, трети разбрал. После мамата и таткото.....зелен хайвер.
Пишете за нещо което сте сигурни.
П.П. Дигите са на рибарниците....не на язовира. Какви 200-300 метра до тях, какви пет лева. Само се пише наизуст и се вкарват хората в заблуда.
Става въпрос за това да се дава точна и достоверна информация за язовира....къде и как.
Не един казал, друг чул, трети разбрал. После мамата и таткото.....зелен хайвер.
Пишете за нещо което сте сигурни.
П.П. Дигите са на рибарниците....не на язовира. Какви 200-300 метра до тях, какви пет лева. Само се пише наизуст и се вкарват хората в заблуда.
-
- фен клуб-скобар
Ами да беше обяснил от начало за какво става на въпрос, вместо да се дърпаш, е това е полезна информация която си написал, ама след като първо си се озъбил на човечеца.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Виждам че си мераклия и любознателен.N.Dimitrov написа:Ами да беше обяснил от начало за какво става на въпрос, вместо да се дърпаш, е това е полезна информация която си написал, ама след като първо си се озъбил на човечеца.
Ето ти малко информация за района на устието.
По принцип това ниво на водата е прекалено високо. При нормално ниво водата не стига до голямата дига, а на 100-200 метра от нея. Асфалтовия път от Татарски брод към язовира /сега му казват Бейрут/ правата отсечка стига до бившите рибарници и там се дели на три. Наляво отива до големия рибарник и устието на реката, направо до четирите по малки рибарници, а надясно към филмовата къща.
При това ниво и малко по-ниско отсечката в ляво води до малко, но дашни места за каракуда, платика, костур, чат пат сулки, кленчета, скобари. По пътя направо гониш дигите.....хубав костур, бела, шарко/рядко, но излиза/ и обичаните скимърси.
П.П. Така поднесената информация по ли те устройва, или искаш да гледаш фотки на живарници и кофички, без инфо за място, такъм и стръв.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
ivanst написа:
Колега това до колкото разбирам е дигата на устието ... но не е проверена тази информация.
Да,
Така е, но съдейки по снимките, които си копирал - информацията е потвърдена

Значи :
- друг път цъкаш на "цитирай", оставяш едно изречение или снимка, триеш останалото и едва тогава пускаш твоя пост ! Няма никакъв смисъл да дублираш всичко от моя

- наистина ходиш 200-300 метра, но ще се ориентираш на място, няма как да сбъркаш!
- само заради Люси пускам толкова много снимки на мястото

- G.Petkov
Bethoven ме "уби" с този постBethoven написа:...Пишете за нещо което сте сигурни.
П.П. Дигите са на рибарниците....не на язовира...

Сигурно пишем за различни язовири !
Bethoven написа:...Ето ти малко информация за района на устието.
По принцип това ниво на водата е прекалено високо...
А съм ловил в района на бившите рибарници и когато и двете диги са били под вода,
Е - тогава вече нивото беше прекалено високо !!!!!!!!!!
Сега е нормално, като падне с още 0.5 - 1 метър и ще спре риболова там!
Ама Язовира си е един, с или без рибарници

И нямам претенции, че съм израсъл, изучил и изхранен на Язовира

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
G.Petkov написа:Bethoven ме "уби" с този постBethoven написа:...Пишете за нещо което сте сигурни.
П.П. Дигите са на рибарниците....не на язовира...!
Сигурно пишем за различни язовири !
Bethoven написа:...Ето ти малко информация за района на устието.
По принцип това ниво на водата е прекалено високо...
А съм ловил в района на бившите рибарници и когато и двете диги са били под вода,
Е - тогава вече нивото беше прекалено високо !!!!!!!!!!
Сега е нормално, като падне с още 0.5 - 1 метър и ще спре риболова там!
Ама Язовира си е един, с или без рибарници!
И нямам претенции, че съм израсъл, изучил и изхранен на Язовира!
Вярно ли си толкова сигурен

Повтарям и подчертавам дигите са на рибарниците. Те пречеха язовира при високо ниво да не ги залее. Докато язовира се стопанисваше нормално, нивото на водата не стигаше дигите. Не че не е имало заливания.....случвало се е ...... но много рядко. Дори там където ги ловиш костуретата имаше изграден онгъл за филма Аспарух и колибите и оградите стояха доста години без да ги залива вода.
Вече след като продадоха водата и язовира падна под Щъркела и беше безводие........злокученци садеха там бинтета, а новоселци на шипочане......
След това всичко си е.... мамата, ниво непостоянно, стрес за рибата. Рибата си хвърля хайвера.....високо ниво. Почва да зрее хайвера, водата падне......риба йок. Десетилетие тормоз ....ненормално ниво.
Така че не ми развивайте теории кое как е.......
Язовира е един от 60 години.....набор ми е.....не от 15-20 години когато почнаха аномалиите
Значи Рибарници-не съществуват вече-просто като дойде вода,и ги залива.
Няма толкова прости хора-да държът риба в тях и като се качи нивото на язовира-да им вземе рибата.
Такива имаше по време на Комунизма-тогава и София беше по малка,и не и трябваше толкова вода както сега.
Сега всичко е в чашата на язовира,както и някой вили-незаконни-та те така.
Още стърчи бетона на една такава-тъпа постройка срещу-Щъркела-то прости Борци имаше,ама свършиха.
Иначе аз ловя е тука.
Това е мястото откъм устието,и се стига до него с джапане.
Бате Гошо ходи на 500 метра от това място по протежение на дигата,и от асвалтовия път-за Филмовата къща.
Тая година вярно е много затревено-но затова и рибата намира укритие от хишника,и разни мрежари-които се пробват през седмицата,на стъмване-но вече много рядко.
Като застана на Багера ги виждам-прекрасно и са ми на мушка на фотото.
Иначе споменах че язовира го посещавам от повече от 30 години-и помня всички нива,дори когато по тия места беше суша и се садяха картофи.
Няма толкова прости хора-да държът риба в тях и като се качи нивото на язовира-да им вземе рибата.
Такива имаше по време на Комунизма-тогава и София беше по малка,и не и трябваше толкова вода както сега.
Сега всичко е в чашата на язовира,както и някой вили-незаконни-та те така.
Още стърчи бетона на една такава-тъпа постройка срещу-Щъркела-то прости Борци имаше,ама свършиха.
Иначе аз ловя е тука.
Това е мястото откъм устието,и се стига до него с джапане.
Бате Гошо ходи на 500 метра от това място по протежение на дигата,и от асвалтовия път-за Филмовата къща.
Тая година вярно е много затревено-но затова и рибата намира укритие от хишника,и разни мрежари-които се пробват през седмицата,на стъмване-но вече много рядко.
Като застана на Багера ги виждам-прекрасно и са ми на мушка на фотото.
Иначе споменах че язовира го посещавам от повече от 30 години-и помня всички нива,дори когато по тия места беше суша и се садяха картофи.

Риболовци.
- G.Petkov
Bethoven написа:... Докато язовира се стопанисваше нормално, нивото на водата не стигаше дигите...
За това вече съм съгласен

Ама се връщаме мнооооого назад във времето.
То, ако ще минаваме към спомени,
- 1975 година

Като войник в Самоков съм бракониерствал на рибарниците с маскировъчна мрежа от ракетна установка

Ама беше голям глад тогава, хванахме много риба и се наядохме - цялото поделение

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Жоре нали и аз това казвам..... дигите бяха построени за рибарниците, даже на голямата имаше два шлюза. При първия откъм пътя винаги църцореше вода и в барата се ловеха щипоци за стръв.....
Сега вече няма .... и дигите се разрушиха от високата вода.
Сега вече няма .... и дигите се разрушиха от високата вода.