Риболовните слуки и неслуки на Валентин Кичуков (Web Fusion)

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Риболовните слуки и неслуки на Валентин Кичуков (Web Fus

Мнение от webfusion »

Ай материала от почивката:
28-31.07.2014. Нейде из Пирина, на кратко посетих три реки, на двете не хванах нищо на едната риба имаше не взимаше много обаче, това по думите на местните които ловяха на жива стръв среща се по камъните.

Понеже все пак съм на почивка с децата и то, на всичко отгоре пишеше в хотела че има детски кът пък нямаше което рязко усложни нещата, бях решил да ходя само сутрин за 2 часа до 8.30.
Обаче фактически ходих по два пъти на ден сутрин когато децата спят и следобед когато трябваше да спят ма не спяха. За три дни спах точно 10 часа :).

Так де първи ден се срещнах с двама съфорумници които познаваха региона и им благодаря, че ме упътиха къде да ида защото просто съм бос за тия места :).

Ставам в 4,30 в 5.20 излитам защото в рецепцията на ходела докато намеря момичето да я събудя да ми напрай едно кафе .... в 6.00 съм на мястото малко лутане докато намеря от къде да слезна до реката, след това минаване на през гората да стигна до отправната точка и гас нагоре по течението. Реката мътна ма много мътна (предният ден преваля уж за малко обаче изглежда...), за бързо стана ясно че няма да има нищо за хващане. Освен това не е мой тип реката , хубава е дето се вика ма не ми допадна. Предполагам че в нея ще се срещат рядко по едри риби.
Ето я и нея:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Тука се влива в по голямата
Изображение

В 8 и малко гас към хотела 30 мин път и съм там. Понеже не съм си начесал крастата викам да се поразходим с колата наоколо, веднага набелязах река която е много красива, доста голяма, точно мой тип:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Следобед, децата уж ще лягат да спят, викам докато спят да мръдна малко да огледам с въдицата разбира се. Докато пътувам покрай реката ... малко започнах да се притеснявам, сега в резервата ли съм някъде не съм ли, нямаше време за проучване, по едно време гледам един лови а... спирам да полафим и питам.. аве чиче тука може ли да се лови риба, той отговаря може може ма само в неделя :) Ми викам му ти тука с въдицата... аааааа аз сам местен вардя за бракониери, ми викам кат си местен да взема да похвърлям и аз. А фърляй ве приятел важното е да има по реката хора хихихих. Между другото засякох около 10 човека същият ден, за риба с въдиците...
Каза че на блесна няма да може да хвърлям около него, щото било трудно (беше идеално можех да се справя), ма да не се натрапвам излишно :). Веднага забележете ме ориентира къде да ида и то доста честно.

Карам с колата още 5 мин.:
Изображение
Изображение

слизам и какво да видя то красота неземна:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Викам си тука няма начин да няма, за около 10-15 мин. се ориентирах за цвета на блесната, бял мепс комет с червени точки. Заложих на размери 1 и 2, като хвърлях повече на 2, защото искам ако може по големички да хващам. Започнаха удари и изтървания, рибите не бяха много големи и блесната изглежда има дойде голяма, все пак се придържах към номерациите 1 и 2 макар да имах и 0 и 00. Само една грешка допуснах в снаръжението от около 50 блесни липсваха аглия бяла на червени точки, а вирове имаше по 2 метра дълбоки, а с комета трудно.

Друга грешка беше че такъма е с нанофил на бъркли които няма никаква разтегливост, забелязал съм че когато влакното не се разтегля не може да се оберат тръсканията на рибата и се откача повече, това специално за пъстървата. Ма това е такъма за проучване защото не се знае можеше и кефал да търся накрая.

Така за 4 излета имах около 25-30 оттървани риби и около 10-15 хванати, не съм снимал всички защото някои бяха на невъзможни места и ме беше страх да вадя телефона. Ей ги и рибоците, всички са живи:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това което забелязах, при откачане или релииз на другият ден там се едно няма нищо !!! Риба набодена не бара втори път изглежда в рамките на над 30 часа, това ми е много странно, може да не барне няколко часа дори ден обаче на повечето места не е така. Изглежда са яко бодени! Това е добре от една страна :)
Имах само един сериозен удар на риба около 30 - те която видях перфектно но не извадих за снимка.

Прекарах прекрасно, за съжаление не можах да посетя всички реки които исках а бях набелязах 5.
Ето и от другата река на която на връщане с първото хвърляне скъсах блесната и се отказах, беше по пътя на връщане:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ми това е колеги, в следващият репортаж, има вече направен риболов с добри ЕДРИ пъстърви, само да смогна и го пускам!
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Красота! Браво! :D
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Имам малко време да цъкна репортажа с ГОЛЯМОТО СЛУКА :)
02.08.2014Г. на ново откритата река я разбих :)

Ставам ранко и към 6 съм на първата река, оглеждам мътна много .... намирам първият вир щопам щопам, няма пъстърва, втори вир щоп щоп пак няма. ЯСНО НЯМА :) Викам да ида да се поразкарам няколко часа то не е валяло много ще се отече малко и се връщам пак на нея.

Местя се на втора река, започвам обикаляне, как ме излъга на втората проводка взе една и загубих след това 3 часа на реката, не че съжалявам ма... Имах още три удара но не закачих нищо като хората. Имаше на две места по една петниста красавица дето се мъчеха да вземат ма мързелешката и неуспяха.
Ей и рибата и реката:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

След това малко преди обед реших да се разходя по една друга река горе в балкана и да видя дали няма да се разшири някъде на горе и да има някои голям вир, понеже е покрай пътя и с колата лесно. Разходих се около 10-15 км. докато стана направо малка вада и се върнах, преди 10 г. имаше повече вода ма такова е, иначе има малки пъстърви в нея, ето реката, колата, препятствията и пътя :)
Изображение
Изображение

И така стана около 1 часа по обед, взех един кроасан от селски магазин с една газирана вода, лапнах и пак на първата река. Не толкова мътна вече, направо перфектна за риболов и кът ги почнах мали... Направо ми се сортираха по размер, колкото повече време ловях толкова по големи идваха малииииии.....
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ай на големите, мисля 4 по 30-35 санта + една 40и нещо ще да беше, забелязах по пръчката и мерих, да знаете само НЕ нарочно две от рибите ги уморих щото съм прост и кат се мъчих да се снимам аз и рибата ги изтървах лошо по на камък, ся не е нарочно ма кво да направя, ще търся за напред друг метод ....
Изображение
Изображение
Изображение

Тая ми направи супер кеф, първо я изтървах, на връщане хвърлях точно до камъка които лежеше около 5 пъти и като се изтреля, лапна блесната и литна с нея поне метър, влезе в бързо течение имаше игра с аванса и майсторлък малко :)
Изображение

Тая е 40+ санта, може би 42-45... един лакът точно е рибата моя лакът, на блесна ми е рекорд, жива стръв съм хващал по големи ма кои ти имаше телефони и фотоапарати, пък и си мислехме ще вечно ще ги има ...:
Изображение
Изображение

Рибите бяха около 15-20, като имах и 6-7 откачания, общо взето почети всички бяха мерни като последните си бяха супер едри :).

Ми това е колеги, ще мисля тия дни къде да ги дебна, набелязал съм си 4 нови реки, може да има може да няма, ма ще ги прослушам аз само да има време.
Наслука
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Супер! На последната снимка каква физиономия имаш... все едно си гушнал глиган, а не 35 см пъстървичка :lol: :mrgreen:
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Прекрасен риболов!
Красавиците са те измъчили доста се вижда на последната снимка. 8)
Маи си имаме и нова пръчка......... :mrgreen:
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

stankof написа: Маи си имаме и нова пръчка......... :mrgreen:
М.. няма ве брадъре пръчката си е от балдър време повечето репортажи мисля даже са с нея сейнт кроа премиер на 1,82 UL 05-5, макарата е от преди 15-20 бе може и 30 дена да са, ма и нея я има на репортажите предните.
Стари са вече хахах ма мисля да ги спукам от риболов, че ми омръзна да купувам само, пък и с бамбука хващах само разходи излишни
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Прав си нещо не съм скивал как трябва или от ъгала на снимката ми е дошло разминаването в марките :D

А да те питам не ти ли е прекалено мек Премиера?
Бях взел същия преди година и след един тестов риболов си оставих старото (около 3 пъти по-евтино) Сертче със същите параметри,но много по-стегнато и бързо.Просто не ми пасна Кроато,въпреки че имаше прекрасна чуствителност на най-малките блеснички,но не ми беше никак удобно да замятам с такава "пружинираща" гега .
Явно се свиква,но аз я махнах още тогава,Авид не съм пипал още наживо,тя поне по-стегната ли е от Премиера или не?
А за бамбука си много прав,и аз с него съм се учил навремето когато пъстървите си бяха много и навсякъде :(
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

stankof написа:Прав си нещо не съм скивал как трябва или от ъгала на снимката ми е дошло разминаването в марките :D

А да те питам не ти ли е прекалено мек Премиера?
Бях взел същия преди година и след един тестов риболов си оставих старото (около 3 пъти по-евтино) Сертче със същите параметри,но много по-стегнато и бързо.Просто не ми пасна Кроато,въпреки че имаше прекрасна чуствителност на най-малките блеснички,но не ми беше никак удобно да замятам с такава "пружинираща" гега .
Явно се свиква,но аз я махнах още тогава,Авид не съм пипал още наживо,тя поне по-стегната ли е от Премиера или не?
А за бамбука си много прав,и аз с него съм се учил навремето когато пъстървите си бяха много и навсякъде :(
За премиера на кроа, значи според мен наистина е създадено за малки примамки и малки риби, специално за пъстърва риба до 1 кило в средно бързо течение нямам никакъв проблем. Пръчката е мека но при по голямо натоварване се едно включва по здрава бланка, бе уж мека ма като я напънеш не е толкова мека.

Освен това е малка за малки реки е идеална (бе някъде идва и дълга дори), от начало и аз бях настроен негативно, сега обаче нещо клоня към позитивно, не че съм имал алтернатива да сравня но ми върши работа.
Метода на риболова моя обаче и е срещу течението, когато закача пъстърва влизам в реката (ако не съм вече вътре :) ) започвам да вдигам шум, пъстървата тича срещу течението и не се пуска по него, след определено време се уморява и директно в кепа. - По този начин не ми трябва по здрава ръчка и по здраво влакно.

Преди няколко дена му удари и мина в течението пъстървата като не беше по голяма от 400-500 гр, видях малко зор ма нали ти казвам пръчката има някаква граница на втвърдяване. Пък и да се огъва няма дерт не се чупи:)
С ЕДНА ДУМА ЗА ТОВА КОЕТО Е НАПРАВЕНА МИСЛЯ ЗА МЕН ЧЕ СТАВА :)

Авида ще ти го дам да го пробваш, няма проблем за това, обаче моя е по мек 2,44 е, не е фаст ми м.фаст мисля, има си предимства особено кастинга иначе е по твърд от премиера осезаемо, ако е в 2,01 размера ще е още по твърд сигурно.

Добре де тоя серт предполагам за него говориш, със същата акция ако е с премиера, то те малките блесни трябва а се усещат еднакво, дали не са занижили теста на серта ?

Аз между другото мисля за такъв серт на 1,30санта обаче.

За бамбука :) такова е, няма толкова ма и ся с него ще се ловят и малкото
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Мерси за изчерпателния отговор!
Серта е с еднакви параметри с въпросния Премиер,но както сам си се досетил е с малко занижен тест и естествено с по-нискокачествен карбон 8)
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Бърз от 08.08.2014г. ,а този велик ден моята мила прекрасна майка има рожден ден, викам да и направя един подарък като ида за риба да не се мотам в нас :)
Ставам рано, много бях надъхан да ги пукна, в 6 съм на реката. Реших тоя път да мина по надолу отначало понеже имах цял ден да я пребродя цялата :). Реката на обистряне, амен амен бистра, уж беше валяло но изглежда не много.

Още след 15 мин. (за съжаление се движех по течението надолу) гледам едно така приятно място за въртене на блесната, заобиколих с голям зор, на второто хвърляне се усеща как пъстървата прави удари по блесната и я гони. След 4 удар се закачи, мале като скочи, голям балканка може би близо до 50-те, влизам в реката и почвам да я гоня по течението за 4-5 минути се умори и я придърпах към мен, посягам за кепа закачил се за едни тръни и не може да влезе в играта.

Взех я в ръката а тя мирува, викам си ся ще я сложа на брега за фото, слагам вадя телефона тя пак си мирува.... таман да снимам кат се разкача като полудя, хващам я изтървам я пак и пак по едно време бях целият на земята легнал и са гоним ии... скочи в водата и отпраши. Еиииииии как ма хвана яд, бе докато мируваше откачи кепа ве пак я сложи вътре ве пуууу.

Слязох още на долу след 30 минути закачих и изтървах още една по малка, направи изскочи от вира на брега откачи се и пак влезна ааааа.......... Викам баси пъстървите много нервни днес бре.

Стана обяд около 12 и нещо, облавям поредното вирче, малко ма доста дълбоко, 4-5 проводки нищо, мъча всеки път блесната да я сваля да се стърже по дъното почети и се моля да не закача, щото влизам и откачам да не губя блесната. На 6 проводка някъде успях да я сваля и веднага шик шик на 3-4 чукане лапна както трябва. Скок хубава балканка, 2 минути и в кепа :) Още ми пареше от предното изтърване и минах едни 2 метра от реката да не направим гафа и без фото да останем :)
Изображение
Изображение

Запалих цигара, малко починах и преди да тръгна викам чакай пак да го пробвам вира, проводка и о втора, малко по малка
Изображение

Предполагам едната е женска другата мъжка по две са забелязвам го няколко пъти вече, и взимат макар и да съм доста шум вдигнал докато вадех първата. Ей го и вира дето ма направи щастлив, по към края на снимката:
Изображение

След около 4 часа имам 2 изтървания и един мъник в ръката:
Изображение

В 16 и нещо заваля, въпреки това се върнах на първото място да дебна голямата, без резултат, ма я знам дее е, ще я хвана пак аз :)

Малко от реката:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Така завърших този ден за петнисти :)
kajun
новобранец
новобранец

Мнение от kajun »

Браво колега. Изчетох всичко на един дъх. Голям си!
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Риболовните слуки и неслуки на Валентин Кичуков

Мнение от webfusion »

Викам да драсна че материал бол време няма от работа и ходене за риба разбира се :)
И тай де по план сме на морето Китен 12.08.2014 пристигаме.
Мен вече всичко ме сърби, искам да видя 3 реки и на морето да похвърлям. Въоръжен съм с болонезата на 6м, една телескопична пръчка дето ми е от много време дебела за голямото риби и не безизвестният спининг в форума ст. кроа авид на 3.20 :)
Първият ден при пристигането имам много малко време до мръкнало и викам да ида да видя р. Велека до село Бродилово. Понеже не ми е ясно дали е резерват или не не бързам, излезнах да поогледам, бе то няма място по реката дето да не е утъпкано, колчета, местенца направени ..... Веднага скачам с спининга а реката мътна като боза, направи идеално за губене на време :)

Понеже съм на море и екип нямам за река, съм с джапанки и къси гащи, идеална комбинация да се одера целият и да ме нахапят всякакви гадове.

Ей я дей и нея Велека
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

След около 1 час излъгах един келен, успокоих се че съм хванал риба и тука, не само разходка и реших да се прибера към хотела, пък и с късите гащи не е особено приятно по обрасла река. Забележете перките колко са червени в първият момент помислих че е лупавец, поразгледах го поразгледах, ма си мисля че е клен. При лупавеца мисля че самата уста е леко по различна, все пак не съм супер сигурен ма... ей снимката и е на блесна както е видимо. Трябваше да и направя повече снимки ма си викам аве кефал е и я пуснах :)
Изображение

Така приключи първият ден от риболова, с интересна разходка по непозната река че и с риба :)

На другият ден рано сутринта за платерини, чепаре с топчета и с авера на плажа, от годините които ходя по морето лова платерини и знам точно къде са , без значение дали съм бил там на море или не, на пясъка са на плажа естествено :) Почети веднага ги почнахме, то тая риба си е мисля като каракудата много лесно се лови стига да има. Лошото беше че са дребни, от миналите години знам къде има и едри ма много мръсна водата :)
Изображение
Изображение
Изображение

Ходихме около 5 пъти сутрин и следобед и всяка риба която хващах различна ме кефеше супер понеже ми се случва рядко да ловя на морето. След вторият излет за платерина ми писна на мене и почнах да пробвам разни други методи да хвана нещо друго бомбарда , чепаре за съфрид и прочие, хванах чернокопчета около 10 ако не бъркам рибата де ма мисля че е много малак чернокоп, само да мине бомбардата през пасажа и се закачваха.
Изображение

Отбелязах 4-5 барбунчета :)
Изображение

Ходих на река дяволска, отбелязах веднага 3-4 попчета мисля че са някакъв зелен модел
Изображение
Изображение

На р. караагач ходих също ма само зяпах нямаше време толкова да похвърлям.
На 4 ден бях на китен на пристанището и за мои късмет дойде някаква група колеги от Бургас, пичовете яко напред с материала, захраниха с нещо много миризливо, извадиха платформи, по един гол телескоп, червей, миди и скариди за стръв. Почнаха да се мъчат да хванат нещо е да ма кат неще, с голям зор извадиха 10 дребни риби не познати за мен, през това време говоря с единият колега и се разбра, че ловели стръв и щели да хващат Лефер обясниха ми и какво е естественно.

Започнаха към 21,30 да вадят тежката артилерия, стойки големи яки пръти, за съжаление моя лимит в времето свърши и не можах да ги гледам какво ще направят.
Веднага фиксирах идеята спининг за лефери с блесна, успях да ида на другият ден ма времето беше супер лошо сутринта... след това ни се случи нещо много неприятно на цялата група с което няма да ви натоварвам и следващите 5 дена ... ни море ни риби ни плаж, само притеснения и глупости...

И въпреки слабият улов съм доволен от риболова то не е и времето сега за по морето, мисля че трябва да е по хладно. Отделно доста се и уморих 4 дена по 3 часа сутрин от мръкнало и по 3 часа след обед... цял ден на плажа си е уморително :)

Изображение

Това е от Китен и околията :) кат се освободя веднага ще ви зарадвам с два пъстървови репортажа може и три да са станали :)
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Продължавай с готините репортажи. Супер са.
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Риболовните слуки и неслуки на Валентин Кичуков

Мнение от webfusion »

Да цъкна малко за бързо.
Три дни на нова река за пъстърва по за 4-5 часа (22,23,24 08 2014).
Първи ден:
Пристигам около 10 часа докато намеря реката ала бала, посреща ме много красива и мега бистра. Ей га дей и тая хубавица:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Още като я видях и веднага разбрах че тактиката ще е грешна, мислех я за малко по голяма и макарата и пръчката дойдоха големички.
Изображение

От предните няколко излета които бяха по по мътни реки съм станал малко немърлив, нито приклякам нито хвърлям от далече, започнах и почнах да миля че риба няма, докато не стреснах една две пъстърви в плиткото. Започнах хвърлянията от голяма дистанция и кат котак дебнещ :), резултата не закъсня удър на балканка около 25 санта, понеже е първа я фотографирах повечко:
Изображение
Изображение
Изображение

След около 10 минути втори удар, опа американка СЕГА ТОВА МИ Е ПЪРВАТА АМЕРИКАНСКА ПЪСТЪРВА НА СПИНИНГ :) :
Изображение
Изображение
В тоя вир, точно от тази дистанция
Изображение

Продължаваме нагоре
Изображение
Изображение

Докато стигна до много яко място имах още две риби не интересни същите по размери:

Три хубави вира един по друг като най горният най-голям и най дълбок. Почнах от долният нищо, на средният удари не се закачи добре, почекнох се по скалата на около 4 метра, намерих удобна позиция, хвърлям удар -> много хубава балканка около 30-32 см. на снимката винаги под този ъгъл изглеждат много малки ма нали гледам да ги съхраня и да не ги барам много много да не вземат да умрат, ей я:
Изображение

След малко още една по малка ма пак добра:
Изображение

После още две, само балканки изглежда бяха превзели вирът :) От горе кви риби се видяха в вира не е истина предполагам има и 50 сантови.
На тоя вир отчетох голяма грешка, нямах блесна тежка да кажем мепс хд или фокс 2-ка, не можах да стигна до дъното на вира както трябва макар и с много бавно водене а почети при всяко правилно водене по дъното следваше удар.

Така приключи денят.

Ден втори 23 - ти, ставам късно :) преди да ида на въпросната река минавам по една друга която ми е на път в самото село, реката хубава ма такава мръсотия не сте виждали никъде. Реката е голяма красива с големи вирове, големи камъни чудна и изнея гуми, чанти, дюшеци, умрели кучета квото се сетите.
Изкарали си баните,мивките, тоалетните в реката понеже най-удобно УЖАС. Хвърлях около 3 часа ма на 2 рият памперс вече не издържах и си бих шута.

Пристигам на другата ма вече 6 часа, слизама направо на големите вирове..... брей нищо :), смених макарата с по малка само и пак с авида на 2.40 че ако удари 50 санотова с премиера от тази позиция на дали ще я извадя.
Продължавам от вира на горе вече се стъмва. Рибите са там:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Заваля загърмя, обаче аз лова, вънка тъмо и в реката тъмно ОБАЧЕ удар след удар, такова нещо не бях предположил, че може да ми се случи. Пъстървата не я знам какво вижда аз виждам точно колкото да не се пребия, като е вънка на стъмване в реката между дърветата си е амем амен тъмно. Значи да отбележа пъстърва изглежда се лови най-лесно като никои не вижда НИЩО!
На изпроводяк:
Изображение

Трети ден, понеже ще пробвам теорията за тъмното съм на реката около16 часа, суша си блузата и я лепвам:
Изображение
Изображение

Среща с трети вид:
Изображение
Изображение

Риби не съм снимал щото няма смисъл, обобщавам. За двата дена около 40 риби, като последният ден надделяха американките. Размерите 25-35 см. Около 25 от тях хванати за около 2 часа когато е най тъмно а ся де! На реката няма да ида скоро да може да растът, месните я пазят като очите си!
Това е от това прекрасно място и от мен:
Изображение

В следващият за трофейни пъстърви ма нанай си!
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Реката уникално красива и гъсто населена.
Браво за успешния риболов колега :smt023

п.п.-като загърми маи пъстървите полудяват също като карбона :mrgreen:

местенцето с трите водопада найстина изглежда прекрасно и ще се обитава от добри риби
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”