яз.Огняново

Модератори: bobopeli, Кърцата

Аватар
metero
новобранец
новобранец

яз.Огняново

Мнение от metero »

Вчера ходих на Огняново за костур на дупка, подлъган от разни публикации.
Пълно разочарование- кълват само дребни костурчета,- по 10- 12см -"първокласнци" .Опитвах на различни мормишки, с торен и бял червей, на блесна също.. Кълве, но на редки периоди с големи затишия. Търсих хирономус, но по магазините край които минавам нямаше. Колегите наоколо също ловяха дребни, на рибка резултатът беше по- добър. Едни момчета на хирономус бяха хванали малко повече. От време на време се чуваше : "ох, да му...майката, отиде ми мормишката!" Чудех се как тия дребосъцо могат да скъсат въобще нещо, докато и при мен при едно подсичане имаше кратък удар и влакното олекна. Кленчетата.
Ледът е над 25 см, на пластове и е започнал да омеква.От дъжда вечерта се беше илзъскал като стъкло и даже като въртях ледобура, ме избутваше назад- за да не се пързалям вземах от ледените парчета от ледобура и ги слагах под ботушите.
Ходих и на устието, влиза се от селото по ужасно кален път. Гледам, 3 ръкава, отвесни скали- е, викам си , това е супер место! Ще ги скъсам! Ами...дръжки! Водата мътна, течението отвява такъма под 70* навътре и никаво кълване, ама никакво! Постоях 40 мин и айде обратно към стената. Там висях до 4 след обяд и общо улових 20-тина дребно костурчета. Огняново ли? Батак!!
placet experiri
Аватар
metero
новобранец
новобранец

Мнение от metero »

Днес след обяд прескочих до Огняново за 2 часа. Ледът около стената е здрав , около 12 -15 см дебел. Хлъзгаво. На хирономус хванах 10тина дребни костурчета и си тръгнах. С мормишка, ванадиева, фосфорецираща, 5 кинта .
Средно един костур заедно с ходенето до Батак ми излиза по 10 лв. :oops:
placet experiri
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Колега добре си си изкарал и през 2006 и през 2008 все пак не си капо. Не знам някои любител рибар да си е избил такъмите, а пък да не говорим и за бензина от риболов. Идеята е поне според повечето и мен: релакс, бегаи от жената, пуши цигари на чист въздух и най - вече спорт за удоволствие.
Публикувай отговор

Обратно към “Подледен риболов”