Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Начинаещ фидерист търси полезни съвети
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Начинаещ фидерист търси полезни съвети
Здравейте отново колеги ! След дълго очакваните снимки на фидера ( които все още не знам как се е озовал да събира прав покрай шаранските въдици ) се оказа , че брат ми е с 2 леви ръце и снимките са .... да ви умре коня.... Както и да е поне разбрах от него че марката била Фокус - Диабло на 3 метра ( или нещо подобно ) . След малко ровене из нета успях да го намеря. За туй нещо иде реч - Фидер пикер focus picker diabolo http://fishbg.org/-22/fider-piker-focus ... tml&page=6" onclick="window.open(this.href);return false; . Малко късичка , но все пак ще ми е интересно какво мислите . Дори не съм я пробвал и не знам какво представлява , но ако коментирате спрямо параметрите от сайта , ще е супер .
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Здравей колега, щом ще ходиш на Пясъчник, значи си взимаш един пакет Голд Про брийм на МВДЕ и един пакет шоколадова галета и един атрактант за платики 400 грама бял малко торен и си ти !
ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
До колкото аз знам , няма свободен водоем, който да иска определена храна.
Храната си я правиш ти !
Чакай малко ся първо за въдицата , Фокус правят не лоши въдици, но това е пикер тоест тя е направена за близки до средни дистанции, сиреч казано от 0 до 30 метра .
таа акция 20-60 некво мноо никва ми се види !
Едва ли най тънкия връх е 0.75 унции, ма знае ли човек
Та с това пръчле може да гониш риПки на тия дистанции спокойно !
По навътре нема смисъл !
Да не навлизаме в дебрите на мрака
Първо трябва да си зададеш въпроса , аджеба аз кат ида на тоя Пясъчник , кви риби мог да търся. След като разбереш какви риПки има там вече се ориентираш какво ти се лови !
след като си избрал вече вида риба си подготвяш захранката за нея
УНИВЕРСАЛНА ЗАХРАНКА НЯМА !!!!!!
ще повторя
Фидер риболова колкото е прост толкова е и много сложен !
Това е леко дъно , и хората, които се занимават изцяло с този вид риболов, лайк Ми , всячески се опитват да изфинят и опростят нещата за да може всичко да изглежда колкото се може по леко и по естествено !
Така , щом ти е за пръв път, първо както вече ти написах , си задай въпроса какво искаш да ловиш , дребни или по едри риПки, ако има де
Ако ще са дребни ще да са баби , ако ще са по едри ще да са каракуди или платики !
Платиките и бабите се влиаят от захранка, каракудата не !
коренно различни по структора и състав храни за бабите и за платиките и каракудите !
Запомни едно
дребни риби , финна структора тъмен цвят, едри риби едра структора по светъл цвят !
Ако е дълбоко по влажна, но непрекалено , ако е по плитко по суха но не прекалено !
Та така....
Виж моят съвет е следният, първо пеочети какви навици имат риПките дето мислишп да ловиш, какво ожичат , къде и в каква среда се чувстват най комфортно. дали в мътни води дали в бистри, дали обичат да има растителност дали не , дали искаттечение или по тихо място , дали се хранят от дъното или предпочитат повърхността , ей такив анеща!
и според това вече сам ще разжереш каква да ти е захранката и как да си я приготвиш !
не си мисли , че ако си вземеш състезателен Сенсас , ще избиеш рибата , напротив !
не го ли направиш правилно във ситуацията рискуваш да си хвърлишп парите във водата и да си останеш със спомена за едно яко напиване без качествен риболов !
Няма как толкова много информация да ти жъде снесена в един отговор или три или 10
но ако почетеш малко ще добиеш що годе някаква представа за какво става въпрос, а ако имаш време иди до Копринка там ще са 33 души, които ще ти обяснят на драго сърце кое как става и кога се прави и защо се прави !
Пък и повярвай ми , само тези , които не са били не знаят каква е атмосферата там ! Това са хора , първо приятели и после съперници ! Незнам дали си виждал 33-ма братя, ама ако не си иди и ще видиш !
Иска ли някой да узнае какво е това фидер риболов , просто ги търси !
ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
До колкото аз знам , няма свободен водоем, който да иска определена храна.
Храната си я правиш ти !
Чакай малко ся първо за въдицата , Фокус правят не лоши въдици, но това е пикер тоест тя е направена за близки до средни дистанции, сиреч казано от 0 до 30 метра .
таа акция 20-60 некво мноо никва ми се види !
Едва ли най тънкия връх е 0.75 унции, ма знае ли човек
Та с това пръчле може да гониш риПки на тия дистанции спокойно !
По навътре нема смисъл !
Да не навлизаме в дебрите на мрака

Първо трябва да си зададеш въпроса , аджеба аз кат ида на тоя Пясъчник , кви риби мог да търся. След като разбереш какви риПки има там вече се ориентираш какво ти се лови !
след като си избрал вече вида риба си подготвяш захранката за нея
ще повторя
Фидер риболова колкото е прост толкова е и много сложен !
Това е леко дъно , и хората, които се занимават изцяло с този вид риболов, лайк Ми , всячески се опитват да изфинят и опростят нещата за да може всичко да изглежда колкото се може по леко и по естествено !
Така , щом ти е за пръв път, първо както вече ти написах , си задай въпроса какво искаш да ловиш , дребни или по едри риПки, ако има де

Ако ще са дребни ще да са баби , ако ще са по едри ще да са каракуди или платики !
Платиките и бабите се влиаят от захранка, каракудата не !
коренно различни по структора и състав храни за бабите и за платиките и каракудите !
Запомни едно

дребни риби , финна структора тъмен цвят, едри риби едра структора по светъл цвят !
Ако е дълбоко по влажна, но непрекалено , ако е по плитко по суха но не прекалено !
Та така....
Виж моят съвет е следният, първо пеочети какви навици имат риПките дето мислишп да ловиш, какво ожичат , къде и в каква среда се чувстват най комфортно. дали в мътни води дали в бистри, дали обичат да има растителност дали не , дали искаттечение или по тихо място , дали се хранят от дъното или предпочитат повърхността , ей такив анеща!
и според това вече сам ще разжереш каква да ти е захранката и как да си я приготвиш !
не си мисли , че ако си вземеш състезателен Сенсас , ще избиеш рибата , напротив !
не го ли направиш правилно във ситуацията рискуваш да си хвърлишп парите във водата и да си останеш със спомена за едно яко напиване без качествен риболов !
Няма как толкова много информация да ти жъде снесена в един отговор или три или 10
но ако почетеш малко ще добиеш що годе някаква представа за какво става въпрос, а ако имаш време иди до Копринка там ще са 33 души, които ще ти обяснят на драго сърце кое как става и кога се прави и защо се прави !
Пък и повярвай ми , само тези , които не са били не знаят каква е атмосферата там ! Това са хора , първо приятели и после съперници ! Незнам дали си виждал 33-ма братя, ама ако не си иди и ще видиш !
Иска ли някой да узнае какво е това фидер риболов , просто ги търси !

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
1.- яз. Дъбник - м.май 17-18 Организатори: Иво(топсофт) , Влади, Milen4o
2.- яз. Жребчево - м.септември 20-21 Организатори: Доктор Файфт,Дако,Кирето,Иво Янков
3.- яз. Копринка - м.октомври 18-19 Организатори: Борката ,Десо,Мариян Shimano
2.- яз. Жребчево - м.септември 20-21 Организатори: Доктор Файфт,Дако,Кирето,Иво Янков
3.- яз. Копринка - м.октомври 18-19 Организатори: Борката ,Десо,Мариян Shimano
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Като за някакъв старт ще ти върши работа въпросния пикер , преди години си купих един и не го погледнах в магазина ... Забелязах чак след няколко месеца.
Оказа се крив , секцията в която влиза върха
Въдицата е с върхов строй , което ще ти помага да мяташ по-точно и по-надалеч
Върховете по спомен мисля ,че бяха твърди за ловене на обичайните заподозрени
Оказа се крив , секцията в която влиза върха

Въдицата е с върхов строй , което ще ти помага да мяташ по-точно и по-надалеч

Калин–Стоянов написа:Като за някакъв старт ще ти върши работа въпросния пикер , преди години си купих един и не го погледнах в магазина ... Забелязах чак след няколко месеца.
Оказа се крив , секцията в която влиза върха![]()
Въдицата е с върхов строй , което ще ти помага да мяташ по-точно и по-надалеч![]()
То аз даже не съм го и забелязвал , че го имам

Иначе мерси за инфото за състезанието , почти съм сигурен , че ще присъствам ( пу дано да не ми мине черна котка път )