Начинаещ фидерист търси полезни съвети

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
ximis
новобранец
новобранец

Начинаещ фидерист търси полезни съвети

Мнение от ximis »

Здравейте , колеги ! Мисля си , че преди да започна с въпросите е редно да се представя . Казвам се Божил , на 27 години , от красивия град Пловдив.В момента се намирам в Америка (USA) за около 6-7 месеца , но вече с нетърпение очаквам завръщането си в прекрасната ни Родина след около месец. Естествено , тук нямам време , което да отделя за любимото си хоби и за това ми остава само да гледам клипове , да чета и да се дразня :evil: :D .Чета форума от години , но никога не съм се решавал да пиша или да пусна собствена тема , но мисля , че и този момент настъпи :drinkers: Та сега на въпроса:

Планувал съм излет с приятели за няколко дни в началото на октомври на някой държавен водоем ( не съм любител на платените такива) , като опциите ми са : яз. Пясъчник , яз. Доспат, яз. Антон Ивановци или както сега се приема да се казва язовира. До сега съм ловил предимно на тежко и пружина с 1-2 куки(моля да не ме съдите за това , така съм бил учен от баща и дядовци :) ) . В последно време прочетох и изгледах доста неща за фидер риболова и много бих искал да започна да го практикувам , но ,естествено ,ще се нуждая от малко професионална ( или не толкова професионална ) помощ :roll: . Преориентирам се към фидер риболова , защото какво по-хубаво от това да прекараш няколко приятни дни с добри приятели , съчетани с един атрактивен и вълнуващ риболов на фидер. Проблемът е , че не знам как да процедирам с фидера на гореизброените държавни водоеми . Заслужава ли си опитите, отделеното време и пари в опити за преследване на "дивото" в нашите опоскани държавни язовири . Какви монтажи бихте ми препоръчали да използвам за тези 3 язовира ( лично аз си мислех за метод фидер , поправете ме ако съм в огромна заблуда :mrgreen: ) . Въдици , макари итн ( всичко , което ще ми бъде нужно ) ще си набавя още на втория ден от завръщането си в България , та в този ред на мисли исках да кажа , че това няма да представлява проблем. Няма да се циганя и да спестявам пари от захранки итн ( ще последвам съветите ви , дори това да ми коства малко повече инвестиция) . Та ще се радвам като начинаещ да получа малко помощ и инфо относно комбинацията - държавни водоеми/фидер риболов/ стръв/захранка итн .

Благодаря предварително на хората , които ще се отзоват и ще ударят едно рамо .

Поздрави от слънчев New York и наслука на всички ви ! :drinkers: :drinkers: :drinkers: :rolleyes:

Божил

ПС : забравих да добавя , че за съжаление от тук не ми отваря тоста от снимките във форума , което е гадно , с оглед на това , че във форума има доста интересни неща и снимки с монтажи , от които в момента не мога да се възползвам :? :cry:
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: Начинаещ фидерист търси полезни съвети

Мнение от dantho.mihov »

Здравей колега !
Ще ти трябва солидна помощ и то най-добре на място. Та в тази връзка най-полезно ще бъде да потърсиш Митко Бутников - също от Пловдив. Добър човечец, вещ и компетентен във фидер риболова и не само. Ще ти помогне в избора на въдици, ще ти обясни и тактиките.
Възможно е и той да се включи в темата и моля да ме извини, ако е прекалено ангажиран. Всъщност, да не засегна и другите добри фидеристи от Пловдив, но първо за Бутник се досетих.
Аватар
ximis
новобранец
новобранец

Мнение от ximis »

dantho.mihov написа:Здравей колега !
Ще ти трябва солидна помощ и то най-добре на място. Та в тази връзка най-полезно ще бъде да потърсиш Митко Бутников - също от Пловдив. Добър човечец, вещ и компетентен във фидер риболова и не само. Ще ти помогне в избора на въдици, ще ти обясни и тактиките.
Възможно е и той да се включи в темата и моля да ме извини, ако е прекалено ангажиран. Всъщност, да не засегна и другите добри фидеристи от Пловдив, но първо за Бутник се досетих.

Мерси за насоките! Естествено , в момента малко ще ми е трудно " солидната помощ на място " :P Но с удоволствие на по-късен етап бих приел и няколко съвета на живо :drinkers:

Просто за момента се опитвам да събера колкото се може повече инфо , защото вече изгарям от желание да грабна пръчките, веднага след като се върна в Бг , и да отпраша към някой от близките до мен язовири. Та идеята ми е да съм поне малко подготвен какво мога да очаквам и какво трябва да направя , за да мога да очаквам въобще каквото и да било ! :D

Наздраве :drinkers: и поздрави !

Божил
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

dantho.mihov написа:Здравей колега !
Митко Бутников
Ицо Бутников , да му пратиш една риза!
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Калин–Стоянов написа:
Ицо Бутников , да му пратиш една риза!
:D :D Коки, сутринта се усетих, че подведох питащия колега с името на Бутник. Но виждам, че вече си ме коригирал. Неволно го прекръстих снощи, може би заради умората ми.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

ximis написа:Здравейте , колеги ! ......................................................

Планувал съм излет с приятели за няколко дни в началото на октомври на някой държавен водоем ( не съм любител на платените такива) ,...........................................................................
Мене лично ме притеснява подчертания пасаж. Като как го разбираш излета с приятелите, като седене на брега и риболовуване или риболовуване и пиене на бира и други течни дестилати+консумация на мезета и разни вкусотии?
Ако ще е второто фидера няма да ти е много от полза що требе постоянно да му обръщаш внимание, да замяташ, да следиш върха......, тогава по-добре си остани на дъно и на пружините, като инвестираш само в добри сигнализатори и станция. Ако основното занимание ще е риболова тогава може да пробваш и фидера, но там чалъми много.... :rolleyes: , много за учене.
P.S. Коки, дай акъл на човеко бре, знам че го разбираш тоя занаят. :wink:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
ximis
новобранец
новобранец

Мнение от ximis »

antivik написа:
ximis написа:Здравейте , колеги ! ......................................................

Планувал съм излет с приятели за няколко дни в началото на октомври на някой държавен водоем ( не съм любител на платените такива) ,...........................................................................
Мене лично ме притеснява подчертания пасаж. Като как го разбираш излета с приятелите, като седене на брега и риболовуване или риболовуване и пиене на бира и други течни дестилати+консумация на мезета и разни вкусотии?
Ако ще е второто фидера няма да ти е много от полза що требе постоянно да му обръщаш внимание, да замяташ, да следиш върха......, тогава по-добре си остани на дъно и на пружините, като инвестираш само в добри сигнализатори и станция. Ако основното занимание ще е риболова тогава може да пробваш и фидера, но там чалъми много.... :rolleyes: , много за учене.
P.S. Коки, дай акъл на човеко бре, знам че го разбираш тоя занаят. :wink:
Основното занимание през деня ще е риболова , а привечер - други приятни неща , както си му е реда :) Btw нямаше нужда да наблягаш само на извадка от написаното от мен :) Благодаря за получените съвети! Получих и много такива на лични съобщения , за което искрено съм благодарен , защото ми помогнаха много !Надявам се и който желае - да се включи и в темата ( ако е възможно - без спам ) :)

Поздрави ,

Божил :drinkers:
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Колега пиши когато се прибереш , октомври ще има състезание на яз.Копринка и ще можеш да видиш повече въдици и макари от където и да било пък и никой няма да ти откаже информация :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Най-важното е като избираш фидер да го направиш с някой опитен,а не да искаш мнение из форума,че става мазало.Като се прибереш се обади да ти помогна,ще ти покажа някои от най-използваните монтажи,ще помогна за закупуване на консумативи-кошнички,влакно,куки,перли,вирбели и каквото е необходимо.Ако гориш от нетърпение сондирай съвети на знаещи и незнаещи и Бог да ти е на помощ.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Калин–Стоянов написа:Колега пиши когато се прибереш , октомври ще има състезание на яз.Копринка и ще можеш да видиш повече въдици и макари от където и да било пък и никой няма да ти откаже информация :D
+1.Там ще видиш най-добрите модели за нашите условия на риболов събрани на едно място.Ако не можеш да идеш ти препоръчвам да се възползваш от предложението на Ицо Бутника.Няма да сгрешиш.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

butnik написа:....Ако гориш от нетърпение сондирай съвети на знаещи и незнаещи и Бог да ти е на помощ.
Имай предвид, че на тема "Фидер" форумът пощръклява :wink:
Като за начало е важно да се разбере, че фидерът е по-близо до мача, отколкото до дънарката- трябва си постояно внимание , често презареждане, попадания в едно и също петно и т.н и т.н :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Lecho
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Lecho »

butnik написа:Най-важното е като избираш фидер да го направиш с някой опитен, а не да искаш мнение из форума, че става мазало. Като се прибереш се обади да ти помогна, ще ти покажа някои от най-използваните монтажи, ще помогна за закупуване на консумативи-кошнички, влакно, куки, перли, вирбели и каквото е необходимо.
:smt023
Алекси Николов

ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ximis
новобранец
новобранец

Мнение от ximis »

butnik написа:Най-важното е като избираш фидер да го направиш с някой опитен,а не да искаш мнение из форума,че става мазало.Като се прибереш се обади да ти помогна,ще ти покажа някои от най-използваните монтажи,ще помогна за закупуване на консумативи-кошнички,влакно,куки,перли,вирбели и каквото е необходимо.Ако гориш от нетърпение сондирай съвети на знаещи и незнаещи и Бог да ти е на помощ.

При всички положения ще се възползвам когато се върна :)! Мерси и на Калин–Стоянов за поканата, ако успея да си дойда овреме за състезанието , ще гледам да присъствам. В този ред на мисли , я дайте съвет , за нещо качествено , което мога да помъкна от тук ( говорим за влакна , куки итн итн , по-малки по обем неща :D ). Имам и още конкретни въпроси , но за тях - утре , че с тия 7 часа разлика ми се разказва играта :ANAL:
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Пусни някакъв линк с магазин да видим има ли нещо интересно ...
Аватар
ximis
новобранец
новобранец

Мнение от ximis »

Калин–Стоянов написа:Пусни някакъв линк с магазин да видим има ли нещо интересно ...

Честно казано , не съм гледал за специализирани онлайн рибарски магазини . Само съм проверявал в amazon и ebay , но сега ще се разровя и по-късно ще пусна няколко линка. Иначе днес съдбата е с мен . Бях заръчал на брат ми да прегледа пръчките , събиращи прах и се оказва , че съм имал една фидер тояга , която аз никога не съм използвал и дори нямам идея как се е пръкнала там :idea: :roll: .По обясненията му разбирам , че най-вероятно е Light, но за по-сигурно утре ще получа снимки и повече информация. Това е добре , защото няма да се налага да прибързвам и да купувам нещо без да съм се консултирал , само и само за да мога да изпробвам риболова на фидер в планувания излет след завръщането ми . ДО тук добре . Сега мога спокойно да се отдам на гледане на клипчета и четене на статии. Иначе ще се радвам ако дадете малко насоки за риболова на фидер на яз. Пясъчник ( там съм решил да е сефтето :D ) . Нека някой , който е практикувал този вид риболов на този язовир да даде малко насоки : стръв ,пелети или groundbait , такъми , подходящ вид монтаж , спрямо конкретния водоем итн итн. Предполагам, впоследствие , ще питам още доста неща , но всичко по реда си :D.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”