Как монтажа да е по-чувствителен и по-отчетливо да се виждат

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
batkata2
новобранец
новобранец

Re: Как монтажа да е по-чувствителен и по-отчетливо да се ви

Мнение от batkata2 »

S.Delchev написа:Ето тук е показано,виж как голямата съчма лежи надъното,по този начин когато рибата клъвне,съчмата ще се отлепи от дъното и тъй като играе ролята на преутежняваща слайдера/ваглера ще потъне.Нищо че тук е показано без друго утежнение,просото към един направен монтаж,добави една съчма (SSG да речем) ,сложи я до вирбела където се свързва основното влакно с повода,и така може би ще стане
П.П При този начин няма да ти повдига а ще потапя,малака грешка направих :D

Супер но ни сме един метър над дъното на 8 а дъното е на 9 м
Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Мнение от S.Delchev »

Да знам,видях го,инчаче по този начин съм хващал кефалчета на дъното,да на язовир беше,не мисля че разликата ще е чак толкова сериозна
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

До колкот схващам става въпрос за солени води, но все пак, я вземи покажи какво точно ти е утежнението и как точно ти стой "тапата" над водата, що ептен да не усещаш кълването ми се чини, че нещо в утежнението ти куца.... :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
batkata2
новобранец
новобранец

Мнение от batkata2 »

antivik написа:До колкот схващам става въпрос за солени води, но все пак, я вземи покажи какво точно ти е утежнението и как точно ти стой "тапата" над водата, що ептен да не усещаш кълването ми се чини, че нещо в утежнението ти куца.... :?
Точно за море, "тапата" стои покрита до последната разцветка на антената, оловото е 1 бр - 5 гр а на "тапата пише 6 гр. Даже при смиан на различни такива дали с тънки или дебели антени - никаква разлика. Всеки пат развалям монтажа и после си правия нов, затова не мога да дам снимка тази вечер.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Смени плувката с качествена с тънка антена.
След като се ловят баби по 20гр. и кълването се вижда няма да имаш проблем и с кефалите. Вярно, че те кълват много внимателно, но ще стане. Освен това скъси повода, за да приближиш дропера до стръвта.
Защо не пробваш да ги ловиш нощем. Към 12 дребосъците стават пасивни и може да свалиш стръвта и по-бавно с по-лека линия.
Подсказка за плувка и задължително да стърчи максимум 1-2см.
Изображение
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

Аз бих пробвал с по-голяма (може би и друг вид) кука, сртъвта да е заложена така че жилото на куката изцяло да стърчи и да позволява рибата да се убоде сама.
Плувка от горния тип - слайдер, без никакво собствено утежнение, поне 6-7 гр носимост (ама все си мисля че може и повече), задължително с тънка антена.
Всичкото утежнение долу, максимално групирано - неподвижно застопорена оливиета или едри съчми, колкото може по-близо до куката. Минимална дължина на повода, примерно 20см (тук трябва да се експериментира).
Бих сложил и по-тънко основно влакно - 0,22 (вероятно реално поне 0,25) е твърде грубо! По-скоро 0,18 реален диаметър на основното влакно.
Имам въпрос - кълването на "подем" ли е? Т.е плувката нагоре ли изплува? Това би променило малко монтажа.
Аватар
batkata2
новобранец
новобранец

Мнение от batkata2 »

Така, след експериментален риболов, на които бяха направени проби се установи..... задължително "тапата" както колегата посочва в горните постове да е с тънка антена. Към Това добавяме изтънено тяло а не тумбесто. Прекрасен резулт показа, по леката 3 грама слайдер. Много по добре се виждаха кълванетата, но имаше и трудности с бавното потъване. Днес намерих 1+4 и мисля до ден два да направя нова проба. Ще се изпробва и на ваглер 8 и 12, след това отново ще споделя.
GovedoRibar
новобранец
новобранец

Мнение от GovedoRibar »

Има една черна плевелна рибка със двуостра опашка и не става за ядене,която изобилства в Гърция,колегите гърци ми казаха името но го забравих, та именно тя ти изяжда бързо филето.
Пробвай филето да го осолиш стабилно с морска едра сол и го дръж за 1-2 дни в хладилника,постави го в купа,изливай му водата докато не спре да пуска преди да ловиш с него.
Така става доста по-твърдо и шанса плевела да не го откъсне е по-голям.
Относно монтажа пробвай тежък слайдър 8 грама с една оливетка 7 гр и 1гр съчма на къс повод, надявам се така да пада по-бързо долу а тежкия дропър да отчита кълванетата.
Ваглерите 8/12 обикновенно са със по 4-6 грама тежест и ще потъват по-бавно което не е оферта заради гадната черна рибка.
Идиотски монтаж който доказано работи е тежък ваглер и полиангистро под него със увита прясна сардела или хляб използваш стръвта като тежест.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”