Янтра- всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Patera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Янтра- всичко за и по реката

Мнение от Patera »

IVP. написа:Иначе минах да я видя реката-ниво и цвят прекрасни. :drinkers:
Това по Търново ли? Че мисля да направя един репортаж с парцали само, ама ми се иска да имам шанс и за някое рибе да прилъжа. Преди време бях снимал три поредни проводки - три парцала, отделно още няколко, ама си затрих снимките. Отвратих се от Янтра в Търново, за 2-3 часа торбата от ЦБА (малките), с която ходех до магазина я напълних с парцали всякакви :evil: И ме беше обзело едно странно чувство, когато отминавах хората с торбата боклук, а те си мислеха, че е пълна с риба и ме поздравяваха... Щеше ми се да се здрависам с някого от тях, можеше и да го заразя с нещо...
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

По Търново,да!Днес направих един бърз излет след работа,от 17.45 до към19.30 часа.Реката е паднала с около 40 см. ,на стръв царевица за това време имам 10-на кефалчета по около 200 гр. и 2 шаранчета,едното около 500 гр.,другото около кило.Всичките рибки си плуват обратно.
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Здравейте, Колеги
Понеже съм много бос в риболова на кефал, много бих се радвал да ми споделите, къде около Търново мога да отида да си начеша крастата. :)
Иначе съм ходил 2-3 пъти мин.год. до въжения мост на чолаковци, но без успех.

П.С. Приемам покани за съвместен риболов. Все пак някой трябва да ме светне в занаята :)
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Shankulov написа:Здравейте, Колеги
Понеже съм много бос в риболова на кефал, много бих се радвал да ми споделите, къде около Търново мога да отида да си начеша крастата. :)
Иначе съм ходил 2-3 пъти мин.год. до въжения мост на чолаковци, но без успех.

П.С. Приемам покани за съвместен риболов. Все пак някой трябва да ме светне в занаята :)
Ами той кефала е навсякъде,ако го търсиш целенасочено даже не е препоръчително да стоиш на едно място.Незнам обаче,какъв метод на риболов изпозваш.Аз пък никога не съм ходил в Чолаковци за риба.
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Кефал по реката има много. Аз съм го търсил на блесна и не съм имал слаб излет, като съм ходил в района на леденик. Търси го по бързеите или успоредни а брега покрай дърветата. Разбира се има още хиляди начини за примамване, като например наскоро ми дадоха идея да го търся/близо до върбите/ на плувка без никакви утежнения на стръв скакалец или пчела, така закачени, че да са живи и да мърдат на повърхността. Пробвах го на Марица и много кефал хванах. Дано съм бил полезен, наслука от мен!
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Благодарско за отговорите. Търся го предимно на блесна. Снощи към 7часа пак бях на реката, но без успех... :) Довечера след работа мисля пак да отскоча до чолаковци. Все някой кьорав кефал ще се излъже ;)
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
ivosaxo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivosaxo »

Снощи на реката около ВТ беше направо скука- 8 сомета,като най-голямото 0,8 кг и една каракуда 1,235 кг.,която ме излъга,че е ударил шаран :lol: .Сометата са с релийз,което пък ме набута с 1,50 BGN за куки,щото ги рязах - пиърсинга им беше беше жесток :mrgreen: !
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

ivosaxo написа:Снощи на реката около ВТ беше направо скука- 8 сомета,като най-голямото 0,8 кг и една каракуда 1,235 кг.,която ме излъга,че е ударил шаран :lol: .Сометата са с релийз,което пък ме набута с 1,50 BGN за куки,щото ги рязах - пиърсинга им беше беше жесток :mrgreen: !
Как ги теглиш-1.235кг?Никога не съм хващал толкова едра каракуда,а и сом в Янтра не съм хващал. :( Виждал съм ,как хващат такива малки сомчета на леко дънце,но всички си ги прибират,голяма лакомия....
ivosaxo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivosaxo »

IVP. написа:
ivosaxo написа:Снощи на реката около ВТ беше направо скука- 8 сомета,като най-голямото 0,8 кг и една каракуда 1,235 кг.,която ме излъга,че е ударил шаран :lol: .Сометата са с релийз,което пък ме набута с 1,50 BGN за куки,щото ги рязах - пиърсинга им беше беше жесток :mrgreen: !
Как ги теглиш-1.235кг?Никога не съм хващал толкова едра каракуда,а и сом в Янтра не съм хващал. :( Виждал съм ,как хващат такива малки сомчета на леко дънце,но всички си ги прибират,голяма лакомия....
Тегленето става с китайско електронно кантарче от 0,8 USD, като рибата се поставя в найлоново сакче,което после се пере и прибира в багажа.Сомчета в Янтра последните години има страшно много,негативнотао е,че масово се прибират и даже продват за зарибителен материал - това съм чувал поне да разправят при Марчо.
А относно каракудата, преди 8 години на смесването на Дряновска и Белица,колегата хвана една 2,200 кг.Така,че риби има, въпрос на шанс да ти вземат.Тези големите много често са според мен "язовирски",попаднали в реката през преливни шахти,скъсани стени,преливания при високи води и т.н.
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Ще си търся и аз такова кантарче.Браво за каракудите и жалко за сомчетата дето ги требят.
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Здравейте колеги,
може ли информация за състоянието на реката около Търново? Утре пак ще съм в града и вечерта мисля да отида за риба по любимата си река, но не знам какво е състоянието й след дъждовете. А ако някой има информация и какво излиза/ако излиза въобще;), ще съм много благодарен.
След излета ще пиша.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

grilot написа:Здравейте колеги,
може ли информация за състоянието на реката около Търново? Утре пак ще съм в града и вечерта мисля да отида за риба по любимата си река, но не знам какво е състоянието й след дъждовете. А ако някой има информация и какво излиза/ако излиза въобще;), ще съм много благодарен.
След излета ще пиша.
Вчера по обяд имах път покрай реката и я погледнах, беше си леко висока и замътена- това в района на Хлебозавода. Може горе на смесито в Чолаковци едната от двете реки да е по чиста незнам. Но имай предвид, че това беше вчера към 14-15 часа , а после пак валя и то не малко.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Благодаря за информацията!
И аз съм забелязал, че преди смесито след дъжд в повечето случаи едната река е по-мътна. Тогава ходя на по-бистрото/последния път беше към Леденик/. И друго съм забелязал - когато водата пада бързо, рибата не е толкова активна и обратно когато се вдига/поне в началото на покачването/ кълве по-интензивно.
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

Реката е много дигнала и мътна в района на ВТ и по специално покрай Мавриков. Пламка верно ли е че ловели сом долу покрай циганската махала под университета?
Ако някой друг знае също може да каже какво е положението със сома покрай ВТ.
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Не съм стъпвал 10-ина дена по реката,даже мислех ,че е замръзнала и тук никой не пишеше. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”