Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Янтра- всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Patera
- вече хвърля и на тежко
Re: Янтра- всичко за и по реката
Това по Търново ли? Че мисля да направя един репортаж с парцали само, ама ми се иска да имам шанс и за някое рибе да прилъжа. Преди време бях снимал три поредни проводки - три парцала, отделно още няколко, ама си затрих снимките. Отвратих се от Янтра в Търново, за 2-3 часа торбата от ЦБА (малките), с която ходех до магазина я напълних с парцали всякаквиIVP. написа:Иначе минах да я видя реката-ниво и цвят прекрасни.

I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
По Търново,да!Днес направих един бърз излет след работа,от 17.45 до към19.30 часа.Реката е паднала с около 40 см. ,на стръв царевица за това време имам 10-на кефалчета по около 200 гр. и 2 шаранчета,едното около 500 гр.,другото около кило.Всичките рибки си плуват обратно.
-
- разбира нещата
Здравейте, Колеги
Понеже съм много бос в риболова на кефал, много бих се радвал да ми споделите, къде около Търново мога да отида да си начеша крастата.
Иначе съм ходил 2-3 пъти мин.год. до въжения мост на чолаковци, но без успех.
П.С. Приемам покани за съвместен риболов. Все пак някой трябва да ме светне в занаята
Понеже съм много бос в риболова на кефал, много бих се радвал да ми споделите, къде около Търново мога да отида да си начеша крастата.

П.С. Приемам покани за съвместен риболов. Все пак някой трябва да ме светне в занаята

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Ами той кефала е навсякъде,ако го търсиш целенасочено даже не е препоръчително да стоиш на едно място.Незнам обаче,какъв метод на риболов изпозваш.Аз пък никога не съм ходил в Чолаковци за риба.Shankulov написа:Здравейте, Колеги
Кефал по реката има много. Аз съм го търсил на блесна и не съм имал слаб излет, като съм ходил в района на леденик. Търси го по бързеите или успоредни а брега покрай дърветата. Разбира се има още хиляди начини за примамване, като например наскоро ми дадоха идея да го търся/близо до върбите/ на плувка без никакви утежнения на стръв скакалец или пчела, така закачени, че да са живи и да мърдат на повърхността. Пробвах го на Марица и много кефал хванах. Дано съм бил полезен, наслука от мен!
-
- разбира нещата
Благодарско за отговорите. Търся го предимно на блесна. Снощи към 7часа пак бях на реката, но без успех...
Довечера след работа мисля пак да отскоча до чолаковци. Все някой кьорав кефал ще се излъже 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Снощи на реката около ВТ беше направо скука- 8 сомета,като най-голямото 0,8 кг и една каракуда 1,235 кг.,която ме излъга,че е ударил шаран
.Сометата са с релийз,което пък ме набута с 1,50 BGN за куки,щото ги рязах - пиърсинга им беше беше жесток
!

Как ги теглиш-1.235кг?Никога не съм хващал толкова едра каракуда,а и сом в Янтра не съм хващал.ivosaxo написа:Снощи на реката около ВТ беше направо скука- 8 сомета,като най-голямото 0,8 кг и една каракуда 1,235 кг.,която ме излъга,че е ударил шаран.Сометата са с релийз,което пък ме набута с 1,50 BGN за куки,щото ги рязах - пиърсинга им беше беше жесток
!

Тегленето става с китайско електронно кантарче от 0,8 USD, като рибата се поставя в найлоново сакче,което после се пере и прибира в багажа.Сомчета в Янтра последните години има страшно много,негативнотао е,че масово се прибират и даже продват за зарибителен материал - това съм чувал поне да разправят при Марчо.IVP. написа:Как ги теглиш-1.235кг?Никога не съм хващал толкова едра каракуда,а и сом в Янтра не съм хващал.ivosaxo написа:Снощи на реката около ВТ беше направо скука- 8 сомета,като най-голямото 0,8 кг и една каракуда 1,235 кг.,която ме излъга,че е ударил шаран.Сометата са с релийз,което пък ме набута с 1,50 BGN за куки,щото ги рязах - пиърсинга им беше беше жесток
!
Виждал съм ,как хващат такива малки сомчета на леко дънце,но всички си ги прибират,голяма лакомия....
А относно каракудата, преди 8 години на смесването на Дряновска и Белица,колегата хвана една 2,200 кг.Така,че риби има, въпрос на шанс да ти вземат.Тези големите много често са според мен "язовирски",попаднали в реката през преливни шахти,скъсани стени,преливания при високи води и т.н.
Ще си търся и аз такова кантарче.Браво за каракудите и жалко за сомчетата дето ги требят.
Здравейте колеги,
може ли информация за състоянието на реката около Търново? Утре пак ще съм в града и вечерта мисля да отида за риба по любимата си река, но не знам какво е състоянието й след дъждовете. А ако някой има информация и какво излиза/ако излиза въобще;), ще съм много благодарен.
След излета ще пиша.
може ли информация за състоянието на реката около Търново? Утре пак ще съм в града и вечерта мисля да отида за риба по любимата си река, но не знам какво е състоянието й след дъждовете. А ако някой има информация и какво излиза/ако излиза въобще;), ще съм много благодарен.
След излета ще пиша.
- eroucma
- разбира нещата
Вчера по обяд имах път покрай реката и я погледнах, беше си леко висока и замътена- това в района на Хлебозавода. Може горе на смесито в Чолаковци едната от двете реки да е по чиста незнам. Но имай предвид, че това беше вчера към 14-15 часа , а после пак валя и то не малко.grilot написа:Здравейте колеги,
След излета ще пиша.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Благодаря за информацията!
И аз съм забелязал, че преди смесито след дъжд в повечето случаи едната река е по-мътна. Тогава ходя на по-бистрото/последния път беше към Леденик/. И друго съм забелязал - когато водата пада бързо, рибата не е толкова активна и обратно когато се вдига/поне в началото на покачването/ кълве по-интензивно.
И аз съм забелязал, че преди смесито след дъжд в повечето случаи едната река е по-мътна. Тогава ходя на по-бистрото/последния път беше към Леденик/. И друго съм забелязал - когато водата пада бързо, рибата не е толкова активна и обратно когато се вдига/поне в началото на покачването/ кълве по-интензивно.
Реката е много дигнала и мътна в района на ВТ и по специално покрай Мавриков. Пламка верно ли е че ловели сом долу покрай циганската махала под университета?
Ако някой друг знае също може да каже какво е положението със сома покрай ВТ.
Ако някой друг знае също може да каже какво е положението със сома покрай ВТ.
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Не съм стъпвал 10-ина дена по реката,даже мислех ,че е замръзнала и тук никой не пишеше.