Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- thephoenix
- новобранец
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Вече 7 дена гледам http://plovdiv.meteo-" onclick="window.open(this.href);return false;то с надеждата да се оправи реката откъм ниво и бистрота, но днес не издържах и грабнах въдицата и газ нагоре. Реших, че 20-ина километра над Пловдив ще има повече смисъл да ида, отколкото под града защото надолу наистина ще е по-голяма и по-мътна заради Въча, Чая ...
За мое съжаление, колкото и да ми се искаше, водата беше доста голяма, бърза и мътна. Но какво да се прави - вече бях дошъл и разпънах.
С първото замятане на Mosca Spanto 2 бяло фолио, ей тоя симпатяга разтърси пръчката
Обнадеждих се много и си викам - може и да стане риболов днес ... взех да обикалям и да мятам де що имах. То не бяха Рублекси, Моски, Мепсове, Бай Боре-та с всевъзможни разцветки и размери и не ще и не ще повече от час. И понеже не искаше на нищо реших, че няма да е голяма загуба на време и усилия да си сложа първата и единствена самоделка. И в момента в който я сложих последва този непълнолетния, както и някакви кълванета взеха да се отчитат ...
И макар да редувах блесните /обикновено през 10-ина замятания сменям блесните/, имах успех само на мойта самоделната. Отчете се с още 2 риби:
В най-голямата жега, около 2,30 вече не искаше да барне на нищо, като още 1 риба реализирах на Рублекс Велтик 3-ти номер, но беше за външно за капака на хрилете ... Малко след това трябваше да си тръгвам и не успях да дочакам надвечер, за по-голямата активност от страна на рибите.
Много съм доволен от риболова, защото очаквах да съм капо при тия условия на реката, а хванах 5 риби за няколко часа в най-неприятните часове от деня. А още по-доволен съм, че рибите предпочитаха моята блесна
Като това ми се случва за трети пореден излет . Преди дъждовете, пак налитаха на моята неугледна примамка /явно ще трябва много да си я пазя
/
Много се надявам в близките дни реката да падне още или поне да се поизбистри още, че релано видимоста не беше повече от 20-ина см.
За мое съжаление, колкото и да ми се искаше, водата беше доста голяма, бърза и мътна. Но какво да се прави - вече бях дошъл и разпънах.
С първото замятане на Mosca Spanto 2 бяло фолио, ей тоя симпатяга разтърси пръчката

Много съм доволен от риболова, защото очаквах да съм капо при тия условия на реката, а хванах 5 риби за няколко часа в най-неприятните часове от деня. А още по-доволен съм, че рибите предпочитаха моята блесна

Много се надявам в близките дни реката да падне още или поне да се поизбистри още, че релано видимоста не беше повече от 20-ина см.
- daniel defoe
- разбира нещата
Уловиста блесничка си сътворил - адмирации
p. s. Сравнена с р. Искър, Марица е сълза

- guspata
- научил се да хвърля
Елате към Димитровград да видите каква сълза еdaniel defoe написа:Уловиста блесничка си сътворил - адмирации![]()

- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Колеги ,вчера обикалях ,но нищо поне си намерих един воблер без куки
дълъг е 9см ако някой може да ми каже каква марка е и дали е уловист ще съм му благодарен
мисля да го ползвам за сом и щука.
мисля че лопатката е лепена с нещо ,но е много здраво

Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
http://www.voblershop.com/2030/Storm.Wiggle.Wart/" onclick="window.open(this.href);return false;vobler4o написа:.....намерих един воблер без кукидълъг е 9см ако някой може да ми каже каква марка е.......
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- guspata
- научил се да хвърля
Storm Wiggle Wart най - често се ползва за риболов на сом
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Благодаря ви колеги днес го пробвах ,но водата трябва да падне още.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- daniel defoe
- разбира нещата
Поредният ми анабазис с/у маришките хищници !
И така, както обикновено, много ранно пътуване ... по втори петли

Реката не беше мътна, но нивото висоооко, а темперетурата на водата ниска - до вледеняваща.
Започнах да експериментирам с едно черно "голди", доразкрасено с бял маркер от мен. Тази примамка ползвам рядко, много рядко на река Вит и река Искър, на Струма също съм я пробвал, но не работи. След всеки излет добавям по някоя краска на черното воблерче, така че вече е почти бяло от тунинговане
Та, мятам си аз най-спокойно, вдишвайки дълбоко свежия маришки утринен въздух и както си обирам бързичко, но равномерно, на около десетина метра от брега ... ряяяз и авансчето изскрибуца два пъти, пръчката придоби форма на дъга, а аз подскочих като ударен от AC/DC
Бих път до Марица в търсене на распери, та предвид резкия удар си помислих първоначално че съм хванал именно такова животинче. Бързеят беше много широк, сравнително "дебел", та бързата вода допълнително втежняваше ваденето, но усещането е върховно, дръжката на спининга подскача ритмично в ръката, а очите ми шарят по пенливата повърхност, жадни за първа среща.
Не след дълго извадих този дрът
жълтоок алай (демек скобар, алай му викат по Марица), който ми приличаше по-скоро на шаран.

Скобарът се беше закачил едвам-едвам на предната единична, много тънка и остра кука, макар и без контра (на някой воблери, вече съм им сменил тройките с единични и скобарите ме налазиха
) Рибата с възраста или предвид икономическото състояние в държавата, явно се е извратила и показва признаци на канибализъм
После закачих един нов едричък (за моите разбирания
) воблер, препоръчан ми лично от неговия продавач (Митко, благодаря за препоръката
), като много уловист
Точно такива ги обичам най-много - уловистите, дето да правят едва ли не чудеса ...
Имаше "слънчево затъмнение"

Не разбрах дали заради затъмнението или Zerek-a наистина е една изключителна примамка, но се навървиха една камара писалки, не точно Montblanc, но си направих кефа

Писалчици имаше и на други, доказали се вече бойци

Някои от щуклетата, имаха вече ордьовър - малки рибки в устите си, та тези рибки бяха паднали на земята докато откачвах примамката. Преди да ги пусна обратно във водата, най любезно се опитах да върна сдъвканата рибка обратно в устите им (с риск да бъда гризнат по пръста), но жестът ми не беше оценен от нито една писалка.
Този път распери нямаше, но търсенето ще продължи отново след две седмици, живот и здраве
НАСЛУКА НА ВСИЧКИ
И така, както обикновено, много ранно пътуване ... по втори петли

Реката не беше мътна, но нивото висоооко, а темперетурата на водата ниска - до вледеняваща.
Започнах да експериментирам с едно черно "голди", доразкрасено с бял маркер от мен. Тази примамка ползвам рядко, много рядко на река Вит и река Искър, на Струма също съм я пробвал, но не работи. След всеки излет добавям по някоя краска на черното воблерче, така че вече е почти бяло от тунинговане

Та, мятам си аз най-спокойно, вдишвайки дълбоко свежия маришки утринен въздух и както си обирам бързичко, но равномерно, на около десетина метра от брега ... ряяяз и авансчето изскрибуца два пъти, пръчката придоби форма на дъга, а аз подскочих като ударен от AC/DC

Не след дълго извадих този дрът

Скобарът се беше закачил едвам-едвам на предната единична, много тънка и остра кука, макар и без контра (на някой воблери, вече съм им сменил тройките с единични и скобарите ме налазиха

После закачих един нов едричък (за моите разбирания

Имаше "слънчево затъмнение"

Не разбрах дали заради затъмнението или Zerek-a наистина е една изключителна примамка, но се навървиха една камара писалки, не точно Montblanc, но си направих кефа

Писалчици имаше и на други, доказали се вече бойци

Някои от щуклетата, имаха вече ордьовър - малки рибки в устите си, та тези рибки бяха паднали на земята докато откачвах примамката. Преди да ги пусна обратно във водата, най любезно се опитах да върна сдъвканата рибка обратно в устите им (с риск да бъда гризнат по пръста), но жестът ми не беше оценен от нито една писалка.
Този път распери нямаше, но търсенето ще продължи отново след две седмици, живот и здраве

НАСЛУКА НА ВСИЧКИ

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Класен морунаж 

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Около Димитровград ловят морунажи на блесна .
Но на воблер не бях чувал
Хубав излет
Но на воблер не бях чувал

Хубав излет

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- новобранец
И на мен на морунаж ми заприлича, но като новобранец не посмях да противореча на колегата.
А и морунажи съм ловил на спининг, но за скобари не бях и чувал.
А и морунажи съм ловил на спининг, но за скобари не бях и чувал.
Реката дава в момента доста добре надолу от Димитровград, рибата е събрана по разливите.
Много и едра каракуда и шаранчета отвреме-навреме, явно са от язовирските след наводнението. Мен ме интересуваше обаче единствено щуката и за събота и неделя резултатът е 8 риби всичките над 3 кг, както и няколко неотразени удара. Излязоха на рибка, като определено предпочита уклейките. Очаквах и удари на сом, че подгони на няколко пъти, но не пипна. Снимки има достатъчно, но заради моралистите във форума ще пропусна този път публикуването им. 

Идните почивни дни мисля да ходя по реката след Димитровград и по - точно, около Симеоновград, но ме притесниха големите наводнения последните дни в пловдиско и пазарджишко, въпреки, че и при голяма вода съм имал нелоши излети. Информацията на kendo ме обнадежди но....Може ли някой да каже какво е състоянието й в момента?
Много и мътна е водата колега,поне седмица трябва да се пооправи и да става за риболов.