МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
thephoenix
новобранец
новобранец

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от thephoenix »

Вече 7 дена гледам http://plovdiv.meteo-" onclick="window.open(this.href);return false;то с надеждата да се оправи реката откъм ниво и бистрота, но днес не издържах и грабнах въдицата и газ нагоре. Реших, че 20-ина километра над Пловдив ще има повече смисъл да ида, отколкото под града защото надолу наистина ще е по-голяма и по-мътна заради Въча, Чая ...
За мое съжаление, колкото и да ми се искаше, водата беше доста голяма, бърза и мътна. Но какво да се прави - вече бях дошъл и разпънах.

С първото замятане на Mosca Spanto 2 бяло фолио, ей тоя симпатяга разтърси пръчката :)
IMAG0835.jpg
IMAG0835.jpg (1.79 MiB) Преглеждано 1505 пъти
Обнадеждих се много и си викам - може и да стане риболов днес ... взех да обикалям и да мятам де що имах. То не бяха Рублекси, Моски, Мепсове, Бай Боре-та с всевъзможни разцветки и размери и не ще и не ще повече от час. И понеже не искаше на нищо реших, че няма да е голяма загуба на време и усилия да си сложа първата и единствена самоделка. И в момента в който я сложих последва този непълнолетния, както и някакви кълванета взеха да се отчитат ...
IMAG0838.jpg
IMAG0838.jpg (1.12 MiB) Преглеждано 1505 пъти
И макар да редувах блесните /обикновено през 10-ина замятания сменям блесните/, имах успех само на мойта самоделната. Отчете се с още 2 риби:
IMAG0840.jpg
IMAG0840.jpg (1.3 MiB) Преглеждано 1505 пъти
IMAG0841.jpg
IMAG0841.jpg (1.07 MiB) Преглеждано 1505 пъти
В най-голямата жега, около 2,30 вече не искаше да барне на нищо, като още 1 риба реализирах на Рублекс Велтик 3-ти номер, но беше за външно за капака на хрилете ... Малко след това трябваше да си тръгвам и не успях да дочакам надвечер, за по-голямата активност от страна на рибите.
Много съм доволен от риболова, защото очаквах да съм капо при тия условия на реката, а хванах 5 риби за няколко часа в най-неприятните часове от деня. А още по-доволен съм, че рибите предпочитаха моята блесна :) Като това ми се случва за трети пореден излет . Преди дъждовете, пак налитаха на моята неугледна примамка /явно ще трябва много да си я пазя :lol: /
Много се надявам в близките дни реката да падне още или поне да се поизбистри още, че релано видимоста не беше повече от 20-ина см.
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Уловиста блесничка си сътворил - адмирации :drinkers:

p. s. Сравнена с р. Искър, Марица е сълза :wink:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
guspata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от guspata »

daniel defoe написа:Уловиста блесничка си сътворил - адмирации :drinkers:

p. s. Сравнена с р. Искър, Марица е сълза :wink:
Елате към Димитровград да видите каква сълза е :)
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

Колеги ,вчера обикалях ,но нищо поне си намерих един воблер без куки :roll: дълъг е 9см ако някой може да ми каже каква марка е и дали е уловист ще съм му благодарен :drinkers: мисля да го ползвам за сом и щука.
Снимка0049.jpg
Снимка0049.jpg (307.25 KiB) Преглеждано 1436 пъти
мисля че лопатката е лепена с нещо ,но е много здраво
Снимка0050.jpg
Снимка0050.jpg (297.71 KiB) Преглеждано 1436 пъти
Снимка0051.jpg
Снимка0051.jpg (314.45 KiB) Преглеждано 1436 пъти
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

vobler4o написа:.....намерих един воблер без куки :roll: дълъг е 9см ако някой може да ми каже каква марка е.......
http://www.voblershop.com/2030/Storm.Wiggle.Wart/" onclick="window.open(this.href);return false;
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
guspata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от guspata »

Storm Wiggle Wart най - често се ползва за риболов на сом
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

Благодаря ви колеги днес го пробвах ,но водата трябва да падне още.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Поредният ми анабазис с/у маришките хищници !
И така, както обикновено, много ранно пътуване ... по втори петли

Изображение

Реката не беше мътна, но нивото висоооко, а темперетурата на водата ниска - до вледеняваща.
Започнах да експериментирам с едно черно "голди", доразкрасено с бял маркер от мен. Тази примамка ползвам рядко, много рядко на река Вит и река Искър, на Струма също съм я пробвал, но не работи. След всеки излет добавям по някоя краска на черното воблерче, така че вече е почти бяло от тунинговане :mrgreen:
Та, мятам си аз най-спокойно, вдишвайки дълбоко свежия маришки утринен въздух и както си обирам бързичко, но равномерно, на около десетина метра от брега ... ряяяз и авансчето изскрибуца два пъти, пръчката придоби форма на дъга, а аз подскочих като ударен от AC/DC :supz: Бих път до Марица в търсене на распери, та предвид резкия удар си помислих първоначално че съм хванал именно такова животинче. Бързеят беше много широк, сравнително "дебел", та бързата вода допълнително втежняваше ваденето, но усещането е върховно, дръжката на спининга подскача ритмично в ръката, а очите ми шарят по пенливата повърхност, жадни за първа среща.
Не след дълго извадих този дрът :lol: жълтоок алай (демек скобар, алай му викат по Марица), който ми приличаше по-скоро на шаран.

Изображение Изображение Изображение Изображение

Скобарът се беше закачил едвам-едвам на предната единична, много тънка и остра кука, макар и без контра (на някой воблери, вече съм им сменил тройките с единични и скобарите ме налазиха :mrgreen: ) Рибата с възраста или предвид икономическото състояние в държавата, явно се е извратила и показва признаци на канибализъм :shock:

После закачих един нов едричък (за моите разбирания :wink: ) воблер, препоръчан ми лично от неговия продавач (Митко, благодаря за препоръката :prayer: ), като много уловист :D Точно такива ги обичам най-много - уловистите, дето да правят едва ли не чудеса ...
Имаше "слънчево затъмнение" :lol:

Изображение

Не разбрах дали заради затъмнението или Zerek-a наистина е една изключителна примамка, но се навървиха една камара писалки, не точно Montblanc, но си направих кефа :wink:

Изображение Изображение Изображение

Писалчици имаше и на други, доказали се вече бойци

Изображение Изображение

Някои от щуклетата, имаха вече ордьовър - малки рибки в устите си, та тези рибки бяха паднали на земята докато откачвах примамката. Преди да ги пусна обратно във водата, най любезно се опитах да върна сдъвканата рибка обратно в устите им (с риск да бъда гризнат по пръста), но жестът ми не беше оценен от нито една писалка.
Този път распери нямаше, но търсенето ще продължи отново след две седмици, живот и здраве :wink:

НАСЛУКА НА ВСИЧКИ :drinkers:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Лека поправка, първата риба е морунаж.
Бързай бавно.
shtekarja
новобранец
новобранец

Мнение от shtekarja »

Класен морунаж :shock:
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Около Димитровград ловят морунажи на блесна .
Но на воблер не бях чувал :rolleyes:
Хубав излет :smt023
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
big24bg
новобранец
новобранец

Мнение от big24bg »

И на мен на морунаж ми заприлича, но като новобранец не посмях да противореча на колегата.
А и морунажи съм ловил на спининг, но за скобари не бях и чувал.
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

Реката дава в момента доста добре надолу от Димитровград, рибата е събрана по разливите. :wink: Много и едра каракуда и шаранчета отвреме-навреме, явно са от язовирските след наводнението. Мен ме интересуваше обаче единствено щуката и за събота и неделя резултатът е 8 риби всичките над 3 кг, както и няколко неотразени удара. Излязоха на рибка, като определено предпочита уклейките. Очаквах и удари на сом, че подгони на няколко пъти, но не пипна. Снимки има достатъчно, но заради моралистите във форума ще пропусна този път публикуването им. :)
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Идните почивни дни мисля да ходя по реката след Димитровград и по - точно, около Симеоновград, но ме притесниха големите наводнения последните дни в пловдиско и пазарджишко, въпреки, че и при голяма вода съм имал нелоши излети. Информацията на kendo ме обнадежди но....Може ли някой да каже какво е състоянието й в момента?
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Много и мътна е водата колега,поне седмица трябва да се пооправи и да става за риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”