Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг на Жребеца
Модератор: bobopeli
- vestel
- новобранец
Re: Тролинг на Жребеца
Виж сега ... аз ще съм там - на боровете ... а ти дали ще ловиш костури, толупи, платики или други твари и бегаш от едни 100 лв. си е твой проблема. И свидетили ще има ... нямя да пия сам яTroli Rapala написа:Бе ти още ли не си разбрал,че Вестел се плаши и нема бас,защото не му се фърлят 100-1000лева на Вятъра!Krasi-ribata написа:Спора беше за сом на Тролинг не за костури Вестела е прав.А Супер как пусна бавно сомчето без да го наранява.)иначе ми е интересно кой ще спечели Баса.
Да,АЗ съм Вятъра и Щорма по Жребеца,га ме настъпи некой по мазола!
![]()

Тролинг - на Жребеца - и само за СОМ 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ех,Вестел стискай палци да те смачкам като гнида в тролинга на сомове,че ще получиш Уиски за армаган,за дето ме извади от пепелта в тролинга!
Тъкмо бех умрел за 3 месеца и хоп,вече имам стимул за Игра,Битки и Победи!
Че в Павликени не се научихте да правите свестна ракия и все треа да одиме до Сунгурларе,за да ви отсрамят!
И освен толупите и платика 2200грама имам и една каракуда към кило на тролинг,та пръсни се от яд!
Само червеноперка и русалка не съм хванал,но и това предстои за на там!

- vestel
- новобранец
Има още много да се учишTroli Rapala написа:Ех,Вестел стискай палци да те смачкам като гнида в тролинга на сомове,че ще получиш Уиски за армаган,за дето ме извади от пепелта в тролинга!Тъкмо бех умрел за 3 месеца и хоп,вече имам стимул за Игра,Битки и Победи!
Че в Павликени не се научихте да правите свестна ракия и все треа да одиме до Сунгурларе,за да ви отсрамят!
![]()
И освен толупите и платика 2200грама имам и една каракуда към кило на тролинг,та пръсни се от яд!
![]()
Само червеноперка и русалка не съм хванал,но и това предстои за на там!
![]()

кога фанеш на 4.5м гларус ... приближаваш се и към русалките

Но не се фали със такива твари ... нали сом (Монстер) ще ловим не сомета .....
И престани да ловиш миналогодишните бебоци каде ги пускахме ... броим от 5 кила нагоре

Ааа, клипа ме изкефи, Емо! 

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кефи те,щот си неук и не подозираш,че действията му по зарибяването са НЕЗАКОННИ!capetano написа:Ааа, клипа ме изкефи, Емо!

- vestel
- новобранец
Рибета та си супер 100% оцелели ... имаше и такива от по 1.5 кила ... за такива хишници каде прибират и 0.5кг мовите ... ако не бяхме ги пуснали ... миналата седмица щеше до ловиш само костуреткиTroli Rapala написа:Кефи те,щот си неук и не подозираш,че действията му по зарибяването са НЕЗАКОННИ!capetano написа:Ааа, клипа ме изкефи, Емо!Зарибяването се извършва от съответните компетентни органи,а не от кой-как му скимне!
Всеки хабитат си има био-равновесие и не сте вие хората,които да преценят каква риба е необходима на даден водоем за да има хармония!
Това е работа на хората,които са учили поне 5 години за това в някой Университет,а не на някой сребрелюбец!
Подобно зарибяване може да навреди на популацията на сома или друг вид от водоема,но вие няма как да го знаете,защото не сте достатъчно компетентни=просто си чешате егото от глупост!
![]()
Пример:може тия искуствено завъдени сомета да носят генетичен недъг или болест ,която да изтреби до крак местните риби!Най-вероятно тия рибета са изловени от риболовци или излапани от местните хищници веднага,защото са изкуствено отгледани в аквариуми и пуснати директно в природата,шансът им е нулев за оцеляване!Та как и да го погледнеш,без консултация със специалист,това е една огромна глупост,която ни мъ кефи!
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Майтап-не майтап,но по Закон единствения орган,който има право да зарибява по свое усмотрение е ИАРА,а всички останали напъни на такива,като теб са НЕЗАКОННИ!vestel написа: Рибета та си супер 100% оцелели ... имаше и такива от по 1.5 кила ... за такива хишници каде прибират и 0.5кг мовите ... ако не бяхме ги пуснали ... миналата седмица щеше до ловиш само костуретки![]()
![]()

- robber_79
- ще става разбирач
Един селянин отишъл за риба, и както си ловил хванал златната рибка. Преди да я хвърли в живарника, тя му проговорила.
- Аз съм златната рибка, ще ти изпълня желание.
Той я хвърлил на земята и и казал:
- Покажи на тия хора как са мяташ...
- Аз съм златната рибка, ще ти изпълня желание.
Той я хвърлил на земята и и казал:
- Покажи на тия хора как са мяташ...
- robber_79
- ще става разбирач
Майтап-не майтап,но по Закон единствения орган,който има право да зарибява по свое усмотрение е ИАРА
Майтапа на страна , ама някакъв колега тук от форума беше хвърлял някъде из родните водоеми black bass
Майтапа на страна , ама някакъв колега тук от форума беше хвърлял някъде из родните водоеми black bass

- vestel
- новобранец
Без майтап но зарибяването беше съгласувано със ИАРА
и не сме зарибявали със Монстери а със Европейски СОМ ... само че малък ... 1-1.5 кг който на 100% ще оживее освен ако не го фане "Троли-Толупа" и другите малки тролч"И"та ... и да имитират пускане на нещо каде ние със него зарибяваме .... ми влачете малко по-големи воблери ... от костурите ... каде ги ловите.
Ако искаш другата седмица щи пусна и останалите клипове каде пускам сомета до 3 кила ... понеже те за мен са като уклея за "някой" .... а дали съм ги пуснал или взел си е мое право и го решавам само и единствено аз ... Но не забравявай, че колкото аз съм пуснал то ти толкова не си фанал
В петък съм там и те чакам ... и камера съм ти поръчал да те снима къв си мушморок и ко ша фанеш ...
Ако съм на твое място ... близките 6-12 месеца ще се потопя и ще си сменя ника ... със различен от Троли и Рапала ---
Не се засягай ... ама ако си добър във тролинга ... както се представяш във форумите ... то ела и се бори по мъжки, а не да ми багаш по тъча и да се правиш на контузен "..ач"

Ако искаш другата седмица щи пусна и останалите клипове каде пускам сомета до 3 кила ... понеже те за мен са като уклея за "някой" .... а дали съм ги пуснал или взел си е мое право и го решавам само и единствено аз ... Но не забравявай, че колкото аз съм пуснал то ти толкова не си фанал

В петък съм там и те чакам ... и камера съм ти поръчал да те снима къв си мушморок и ко ша фанеш ...
Ако съм на твое място ... близките 6-12 месеца ще се потопя и ще си сменя ника ... със различен от Троли и Рапала ---
Не се засягай ... ама ако си добър във тролинга ... както се представяш във форумите ... то ела и се бори по мъжки, а не да ми багаш по тъча и да се правиш на контузен "..ач"

Последно промяна от vestel на Чет Сеп 11, 2014 7:36 am, променено общо 1 път.

- Vid
- кандидат преподавател
Без да съм некъФ тролингист, определено мога да кажа, че това е най идиотското мнение кое съм прочел в тоя форум.Troli Rapala написа:и не подозираш,че действията му по зарибяването са НЕЗАКОННИ!Зарибяването се извършва от съответните компетентни органи,а не от кой-как му скимне!
Всеки хабитат си има био-равновесие и не сте вие хората,които да преценят каква риба е необходима на даден водоем за да има хармония!
Това е работа на хората,които са учили поне 5 години за това в някой Университет,а не на някой сребрелюбец!
Подобно зарибяване може да навреди на популацията на сома или друг вид от водоема,но вие няма как да го знаете,защото не сте достатъчно компетентни=просто си чешате егото от глупост!
За каква популация ми говориш??? Къде я видя тая популация, хабитат или биоразнообразие в БГ??? То, вече всичко е опоскано от бракониери и то не от вчера, а от 20г.? Или като ходиш да си бръмчиш с моторчето по язовирите и имаш късмета да уловиш 1-2 хубави риби за месеца, смяташ, че това се нарича риболов???
Обиждаш всички риболвци, кои са отделили по левче, два или 10 за кауза наречена зарибяване....???
Тогава сподели реална статистика - какво е зарибила ИАРА от 5г. насам и къде реално отива парсата от риболовни билети... Щото на мен ми се струва, че ако не отива за пенсии, то отива за ДМС на бюрокрацията, щото в никой случай не отива дори за материално стимулиране на служителите в ИАРА.
п.п. Винаги съм бил привърженик на естествения хабитат на рибата, ама вече приемам и басове и нилски риби, стига да може да оцелеят де... Това, щото вече няма други риби на които да могат да навредят. А, по добре е да има нЯква риба отколкото никаква, щото половината българи вече ловим в гръцко, ама след време и от там ще ни изгонят...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
vestel написа: Рибета та си супер 100% оцелели ... имаше и такива от по 1.5 кила ... за такива хишници каде прибират и 0.5кг мовите ... ако не бяхме ги пуснали ... миналата седмица щеше до ловиш само костуретки![]()
![]()
Vestel,с твоите камъни по твоята тиква,че и ти ловиш само незаконен зарибител!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Чудя се,дали да отговарям на турист,който се възхищава от Анадола без да се сети да палне свещица за дедите ни,които са изгнили там за да сме свободни да пътуваме сега!Vid написа:Без да съм некъФ тролингист, определено мога да кажа, че това е най идиотското мнение кое съм прочел в тоя форум.Troli Rapala написа:и не подозираш,че действията му по зарибяването са НЕЗАКОННИ!Зарибяването се извършва от съответните компетентни органи,а не от кой-как му скимне!
За каква популация ми говориш??? Къде я видя тая популация, хабитат или биоразнообразие в БГ??? То, вече всичко е опоскано от бракониери и то не от вчера, а от 20г.? Или като ходиш да си бръмчиш с моторчето по язовирите и имаш късмета да уловиш 1-2 хубави риби за месеца, смяташ, че това се нарича риболов???
Обиждаш всички риболвци, кои са отделили по левче, два или 10 за кауза наречена зарибяване....???
Тогава сподели реална статистика - какво е зарибила ИАРА от 5г. насам и къде реално отива парсата от риболовни билети... Щото на мен ми се струва, че ако не отива за пенсии, то отива за ДМС на бюрокрацията, щото в никой случай не отива дори за материално стимулиране на служителите в ИАРА.
п.п. Винаги съм бил привърженик на естествения хабитат на рибата, ама вече приемам и басове и нилски риби, стига да може да оцелеят де... Това, щото вече няма други риби на които да могат да навредят. А, по добре е да има нЯква риба отколкото никаква, щото половината българи вече ловим в гръцко, ама след време и от там ще ни изгонят...

ПП-Всички знаем,защо ни гонят Гърците,ма ще си затрая да не стане грозна и пълна с боклуци темата!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
И понеже някой спомена думата Състезание на Жребеца,точно Троли скочи Единствен от 150екипажа на първото Състезание на Булстарите заради измислените правила на Върхи-Джигита,га никой не знаеше значението на думата Тролинг и първите двама финишираха с по 50-100костура на джиг със силикони,а пича Цветелин със сома се класира на 3-тото място!
Та,ако ходите пак да знаете,че правилата са направени по идеите на Троли,а не от сульо,пульо или некой местен бек-вокал!
Та за да има развитие,треа да има некой който да ги мисли и анализира нещата с години напред,та не е нужно постоянно да го плюете,защото насрещния вятър е доста силен!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Каква е тая чалга в риболова на тролинг по Жребеца?
Да ви пусна малко стари статии от списания и да се запознаете със старите тролингисти,като Данчо Софков-примерно!
Познавам го,знам му биячите отскоро и доста от нещата които е открил по Жребеца съвпадат с моите открития в тролинга=нищо ново под слънцето!
Той също е мислил много и е правил тунинги на Рапали с определена цел и резултат!
От него научих следния тарикатлък:да махам средната тройка на воблери с три тройки=Негов патент и го споделям с вас без той да знае!
Защо го прави,нека всеки сам се сети!
На Човека му е писнало от скандалите около хищните риби и ръководи в момента Федерацията по улов на шаран!