Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Пребит от бой от собствената си жена!
Пребит от бой от собствената си жена!
Здравейте,колеги.От известно време живея извън България и естествено държах да поддържам хобито си
След дългосрочно проучване и разпитване /тъй като всички местни даваха противоречива информация/, най-накрая намерих дестинация,близка до мястото където живея(20 мили).И след няколкократни/мнооооооооого/ опити,най-после риболова бе успешен.Нека поясним,че живея в южен Уелс, където риболова е много зависим от прилива,който варира от 6м до 10м по вертикала
по два пъти в денонощието.Мястото,което посещавам всъщност е река,която се влива в океана,но пък прилива навлиза в нея.Много странно и необичайно за нас.
При висок прилив водата достига краят на колоните. Мястото е пълно с ужасно много морски кефали/около килограм/,които си скачат и никой не им обръща внимание,нито ги лови.Тук е момента да спомена,че ловя само на изкуствени примамки и бях изненадан когато имах удари от кефали на тях.
Почти при всеки риболов имах изкарани кефали/много борбени/,които бяха пускани след това.Но целта ми беше/и все още е/ лаврак или както му казват тук Seabass.
Обикновено мъжете ходят на риболов,за да избягат от жените си/и не само/,но аз нямах такъв късмет
защото и жена ми се запали по спининг риболова и искам-не искам,ходя с нея
Преди два дена,за порден път решихме да се пробваме да хванем лаврак.Изредихме какви ли не примамки-блесни-въртящи,клатушки,воблери,попери,спинери,цикади,изобщо всички познати ми примамки.На едно от поредните замятания,жена ми имаше удар,развиване на аванс и след 2-3 мин. борба и чупене на кука, на брега излезе.........
Теглото е 2.200 гр и бе уловен на тази примамка:
И за пореден път си тръгнах с наведена глава и си казах,че повече няма да ходя за риба с жена ми
Някой ако има информация и повече опит в ловенето на лаврак в UK,бих се радвал да ми сподели
При висок прилив водата достига краят на колоните. Мястото е пълно с ужасно много морски кефали/около килограм/,които си скачат и никой не им обръща внимание,нито ги лови.Тук е момента да спомена,че ловя само на изкуствени примамки и бях изненадан когато имах удари от кефали на тях.
Почти при всеки риболов имах изкарани кефали/много борбени/,които бяха пускани след това.Но целта ми беше/и все още е/ лаврак или както му казват тук Seabass.
Обикновено мъжете ходят на риболов,за да избягат от жените си/и не само/,но аз нямах такъв късмет
Някой ако има информация и повече опит в ловенето на лаврак в UK,бих се радвал да ми сподели
- Прикачени файлове
-
- DSC_0568.JPG (476.84 KiB) Преглеждано 4737 пъти
- hshopov
- разбира нещата

Re: Пребит от бой от собствената си жена!
Бе добре,че са жените да ни отсрамят( подобна ситуация с мен и жена ми на близката река)! Страхотни рибки,колега...браво!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- С.Върбанов
- учете се от него

- Обратна връзка:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Garbolino
- разбира нещата

Супер! Много хубаво място и много хубави риби 
-
besttop
- ще става разбирач

Слушай братко!! Не се оплаквай ами да е жива и здрава жена ти. Гледай я в очите ,че май тя ти е кадема. Накрая искам да ви благодаря и на двамата за репортажа ииии очакваме следващия!!!
Христо - наслука на всички
- S.Delchev
- фен клуб-скобар
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
-Winston Churchill
- daniel defoe
- разбира нещата

Чудесен репортаж с красиви снимки
p. s. Опитайте с тези примамки (Lucky Craft Blade и Cross Jackall Boil Trigger) и дано да имате слука
p. s. Опитайте с тези примамки (Lucky Craft Blade и Cross Jackall Boil Trigger) и дано да имате слука

- dancho.danev
- научил се да хвърля

Браво,няма да излагате емигрантското съсловие я
Другия път по-голям. Да знаеш само как ти завиждам, че ходиш за риба със жена си. Има с кого да си говориш,да ти помогне за нещо пък и снимка да ти направи ако хванеш риба де
Мястото което си открил е чудесно,настоявай и успеха ще дойде.
-
dobrin_dinev
- сериозен играч

Абе човек,като прочетох заглавието на темата ти изтръпнах!
А то какво било!Не се оплаквай,а се радвай,че жена ти е запалена по риболова!
И аз с моята булка ходя заедно за риба,гледаме заедно мачове и разбира се вълнуват ни общи теми!Има ли по-хубаво от това!?Е,понякога и аз "ям бой" в риболова,но това е в реда на нещата!

- максимов96
- вече хвърля и на тежко

Те такава жена искам да срещна
шапка и свалям...нищо лично колега.
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
Хич не си за оплакване, ами си направо щастливец. Не всеки има щастието да има жена, която да се запали по риболова. По-добре е понякога и да хваща повече от теб, но да нямаш проблеми като ти се проходи за риба 
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
- Vid
- кандидат преподавател

Добре си ти, щото моята също идва с мен за риба, ама не хваща въдица, а предпочита да си чете книжка или да се разхожда километри по брега.... А в БГ- цигани, кучета и всяКва паплач, да не зная дали да ловя или нея да пазя? Чак ти завиждам, че си в европейска държава.
Чудно ми е тия кефали как ги ловите на изкуствена примамка? Инак, за лавраци, лефери и пр., пробвайте морските воблери.... Джигът също е резултатна примамка, но обикновено лови по дънни риби....
Чудно ми е тия кефали как ги ловите на изкуствена примамка? Инак, за лавраци, лефери и пр., пробвайте морските воблери.... Джигът също е резултатна примамка, но обикновено лови по дънни риби....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека