Всичко за мач риболова

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Всичко за мач риболова

Мнение от antivik »

Та ето го и монтажа:........................................................................................................
Като за начало е добре да използвате 0,20 влакно,не толкова зарди тежките плувки,а защото намалява оплитанията,който са бич божий в този риболов.Та на окло 1,2 метра от куката поставяме основното утежнение,което се състой от няколко големи съчми (SSG ),като най-горната от тях е по-малка (ААА),това ще намали уплитаният значително,на 60 см. се слага една съчма номер 2,на 40 см още една така съчма и накрая вирбела който свързва повода.........................................................................................................................
Момък тук нещо ми се огелпи аритметиката на мен...... :roll:
Това за дебелината на влакното го оставям настрана, но като сумирам тези сантиметри де ги даваш, цялата дължина идва към 2,20 м. и после - какво е това утежнение на 1,2м. от куката.... :rolleyes:
И друго ако линията ти до утежненията ти е 2,2м то на каква дълбочина и каква дистанция ловиш, щом линията ти е подвижна /било ваглер, било слайдер/, що па го има и другото - ако прехвърлиш една дистанция от 20-30 м. как аджиба ще виждаш антената, хеле па ако задуха някой хубав вятър и надигне едни хубавички вълни......
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Мнение от S.Delchev »

Дам,бутника е прав,доста от тези неща са написани вече,а относно захранките и глината съм ги чел пред време от него :!: :!:
Но като цяло нещата не ги копитам дословно,нито се връщам да ги гледам,чета или нещо такова,така е повечето неща съм ги прочел преди време ,не съм ги разбрал с опит,сега даже нямам и време да коментирам коментара на антивик,само ще кажа че монтажа на слайдера преди време го бях чел от Алан Скотърн :!: Да,мисля че направих грешка,явно си мислите че тези неща(визирам монтажите и храните съм ги измислил аз :D ,не не е така) и щом темата не е полезна значи е редно сопред мен да се заключи
П.П Най-важното е без лоши чувства,хайде наслука
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Темата а добра като замисъл и още по-добре е че се развива като дискусия и се споделят неща от практиката и от конкретни условия и водоеми. Иначе теорията е добро нещо и четенето, но теория без практика си е повече от половинчата работа :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Мнение от S.Delchev »

:D Аз не съм само по теорията,доста от нещата съм ги пробвал ,но сравнено със теб или бутника,все едни не съм ходил за риба :D :D
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Ае момци, оставете го Делчев да дълбае по темата, дайте и Вашето скромно мнение, изпитано във времето и ето как темата ще се развие и ще е от полза на всички. Направо го отрязахте, като гнила круша. Аз специално съм ползвал повечето от посочените в началото монтажи и то с голям неуспех по Тунджата, докато не налучках идеалния за мен монтаж при подвижна линия.
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Пачо,и ти не ме разбра.Делчев е скорошен риболовец,до вчера не правеше разлика между директен и щека/условно/.Баце,не мога да пиша в тема в която новобранец ми развива неща които са дъвкани от опитни риболовци.Не би трябвало темата да я пуска в този и вид.По-скоро трябваше да обедини мач темите в една.МноУ мразя копи пейста.А и даже в копи-тата има писани глупости,които не е разбрал.И меренето на дълбочината с една съчма SSG си е един сървайвър и ако не сте разбрали защо, е кофти.Всеки един от нас,който анализира риболова си по време и след привършването му търпи градация.Няма ли го това се тъпче на едно място.Ако хвана да си чета мненията от преди 6-7 години сигурно ще се посмея и на себе си/това е само пример/.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Мнение от S.Delchev »

Ами мисля че аз няма какво да кажа повече,бутник,ти ми свърши работа (ако помниш),отзова се веднага,беше ми полезен,заради това аз те уважавам много.Само да вмъкна едно нещо,нещата който прочетохте,не са мой мисли,имам предвид да формирането на текста и т.н и т.н са мой но основните неща съм ги чел другаде.Може би те дразни това че видиш ли аз от вчера ходя за риба ,и съм взел вече и мнения да пиша и един вид да “уча “ другите.Не ме разбирай погрешно,уважавам те много,ценя и мнението ти,смятам че имам какво да науча от теб,и явно има нежелание тази тема да съществува.Тогава значи ще помоля модераторите да я премахнат,защото явно тя е пълна със глупости,и няма просто смисъл да пълни форума.Смятам да преустановя даването на мнения във форума,смятам само едно,че човек не се е родил научен,или поне аз не съм чул за такъв човек
Поздрави!
-Winston Churchill
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от vesko_bs »

Много е ясно че нещата с времето се променят(както и начина на риболов),но все пак е похвално че колегата се е постарал.Бутника е прав че има някои неща за корегиране,но вместо да се критикува колегата,мисля че ще е по-добре ако се помогне от знаещите да се корегират тези неточности.Мисля че темата като цяло е полезна и не трябва да се заключва.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

S.Delchev написа:Ами мисля че аз няма какво да кажа повече,бутник,ти ми свърши работа (ако помниш),отзова се веднага,беше ми полезен,заради това аз те уважавам много.Само да вмъкна едно нещо,нещата който прочетохте,не са мой мисли,имам предвид да формирането на текста и т.н и т.н са мой но основните неща съм ги чел другаде.Може би те дразни това че видиш ли аз от вчера ходя за риба ,и съм взел вече и мнения да пиша и един вид да “уча “ другите.Не ме разбирай погрешно,уважавам те много,ценя и мнението ти,смятам че имам какво да науча от теб,и явно има нежелание тази тема да съществува.Тогава значи ще помоля модераторите да я премахнат,защото явно тя е пълна със глупости,и няма просто смисъл да пълни форума.Смятам да преустановя даването на мнения във форума,смятам само едно,че човек не се е родил научен,или поне аз не съм чул за такъв човек
Поздрави!
Младо не се кахъри и разбери правилно Бутников! Темата не е лоша и старанието ти е похвално,но това наистина вече е дъфкано милион пъти и ако човек си направи труда да чете ще го намери в поне 10 други теми! Човека няма нищо против теб, но се опитва да ти подскаже правилното развитие на темата! Пусни тук твои монтажи пък да дискутираме кое как е и никой няма да има нещо против! Наслука и търпение(така е и в риболова) ;)
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Мнение от S.Delchev »

Аз знам че той няма нищо против мен,казах милион пъти че го уважавам много, свърши ми работа,честен човек е добър човек е ,и е доста добър риболовец,с много опит.Не съм се кахърил,надявам се всичко това да завърши със усмивка.
Бих помолил именно него,ако има желание да сподели нещо,да вземем и ние да понаучим нещо
-Winston Churchill
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

hshopov написа: Младо не се кахъри и разбери правилно Бутников! Темата не е лоша и старанието ти е похвално,но това наистина вече е дъфкано милион пъти и ако човек си направи труда да чете ще го намери в поне 10 други теми! Човека няма нищо против теб, но се опитва да ти подскаже правилното развитие на темата! Пусни тук твои монтажи пък да дискутираме кое как е и никой няма да има нещо против! Наслука и търпение(така е и в риболова) ;)
:smt023
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”