Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Пясъчник?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
Re: Какво кълве на яз.Пясъчник?
Надявам се, че съвеста на риболовеца в много колеги ще се обади и ще помогнат с присъствието си когато почистваме и зарибяваме, дори да нямат възможност да помогнат финансово. Важното е да се види, че започваме малко от малко да се пробуждаме и да осъзнаваме, какво имаме и че ако го опазим ще можем ежегодно да се радваме на страхотен летен риболов ! Помагайте колеги, нека бъдем единни и без това сме една шепа народ, а се зариваме в боклуци и обезрибяваме и малкото свободни водоеми, които са ни останали.
Здравейте колеги, ние бяхме от петък на обяд до събота на обяд. Трима бяхме хванахме си по 2 шарана тримата най малкия беше 1,5кг. най-големия 2,5кг. Вярно е че излизат маломерни шаранчета, които дори не стигнаха брега а да не говорим за живарниците. Колегите който бяха от двете ни страни не мога да кажа дали ги прибираха че бяха някъде на по 40-50м. от нас и няма как да видя какво се слага в живарника. Надявам се не! Адмирации за всички, които помагат финансово или с "жива сила". Мисля че всеки може да отдели едни 40-50лв. и да ги пусне в една от кутиите за зарибяване на Пясъчник. По-добре е да ги дам там и догодина пак да ходя там за риба от колкото да ходя на арендовани локви. Сега да отправя един апел към хората които обикалят заедно с ИАРА и имат пряка комуникация с тях. Става въпрос за нощния риболов. Каква е логиката да няма въдици вечерта във водата, че нали ако въдиците ми са във водата и дойде гадния мангал бракониер и се опита да си пусне миризливата мрежа отгоре, ще последва най-малкото обаждане до ИАРА и ще бъде заловен а какво ще му се случи после е божа работа в зависимост на какъв колега ще попадне. Ако страха на ИАРА са чепаретата, защото не се сещам за друго което може да остане скрито, просто когато има проверки винаги може да се накара дадения рибар да извади въдиците изваждането на една въдица трае не повече от минута дори и да е на 250 метра разпъната. А и нали с ИАРА повечето пъти ходят колеги рибари, а и повечето проверяващи са рибари. Чепарето в повечето случай е отделено от другите въдици на растояние и винаги при най-малки съмнения просто се накарва дадения колега да изкара съмнителната въдицата. Плюс това ако някой до мене тръгне да опъва чепаре повярвайте ми преди да се е върнал с лодката аз вече ще съм се свързал с органите на ИАРА а и мисля че и повечето рибари.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега, дали има логика или няма е едно на ръка - съвсем друго е СПАЗВАНЕТО на ЗАКОНА. Хубав , лош - той е такъв и трябва да се спазва. Щото ти сега казваш за нощния , друг ще изкара доводи за размера , 3 -ти за количеството риба , друг аза броя пръчки... И на мен не ми се кара на 3 -лентов булевард с 50 км ама такъв е закона и не търся логика в това. Има много нелогични и тотално сбъркани неща в тази държава.. но за момента това е. Успехи ви желая.
П.С. Ето го и частичното зарибяване със сом от тази събота
http://www.bigfish.bg/news/novini/Pusna ... VIDEO.html" onclick="window.open(this.href);return false;
П.С. Ето го и частичното зарибяване със сом от тази събота
http://www.bigfish.bg/news/novini/Pusna ... VIDEO.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аз не казвам да не се спазва закона и да ти кажа честно преди да седнем на масата в 21.00ч. извадихме въдиците, до колко са го направили другите е друга тема, но всеки сам си решава, а и споделих довода си че така ще е по-трудно и за бракониерите.
П.С. Клипа не ми тръгна за да се зарадвам от сърце.
П.С. Клипа не ми тръгна за да се зарадвам от сърце.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
https://www.youtube.com/watch?v=COu2W2d9Zrg" onclick="window.open(this.href);return false;
да опитаме пак
За браковците е трудно като има хора по бреговете... Ще трябва помощ в опазването през зимата тогава е тяхното време. Докато ние се псуваме по форумите -те обезрибяват
Миналата зима не имсе получи - надявам се тази още повече да ги притиснем.
да опитаме пак

За браковците е трудно като има хора по бреговете... Ще трябва помощ в опазването през зимата тогава е тяхното време. Докато ние се псуваме по форумите -те обезрибяват

- danev69
- сериозен играч
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- kodek
- ще става разбирач
Това е от днес.

Евала колега , супер шаран !!! Това към Беловица ли е ???
Прясно инфо от петък до неделя . Бяхме на Староселския ръкав , пълно капо !!! Бяхме около 5-6 бивака само , поради многото КАЛ и г/д лошият път
. Имаше хора от Вторник там и те нищо . Водата качва страшно много !!! Наслука и бъдете здрави 
Прясно инфо от петък до неделя . Бяхме на Староселския ръкав , пълно капо !!! Бяхме около 5-6 бивака само , поради многото КАЛ и г/д лошият път

- kodek
- ще става разбирач
Е колга, от снимката не личи ли? отсреща стената,водната кула.къде да съм.Шаро излезе 11кг.на точен кантар.Наслука на Всички, но водата вчера заля пътя,едвам излязох.явно изпускат водоемите на каскадата красново-кръстевич и нивото се вдига постоянно с 30-40 см.във вертикала.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Предстой финалното зарибяване със над 2000 бели рибки и може би близо 500 ей такива змиорки 
В Пловдивските магазини има касички за събиране на средства - помислете си от къде изведнъж този язовир стана най-добре кълвящия това лято...
Помогнете в опазването и зарибяването му и това лято ще бъде най-слабото от към риболов следващите години.
Наслука.
Както стане извесна датата ще я напиша тук - всички са поканени на купона със скара , бири и ракии.
https://www.youtube.com/watch?v=I0YKo5T ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... _viopE#t=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Поздрави и наслука.
П.С.
Сметката все още е отворена - колкото се събере всичко ще бъде превърнато в риби.

В Пловдивските магазини има касички за събиране на средства - помислете си от къде изведнъж този язовир стана най-добре кълвящия това лято...
Помогнете в опазването и зарибяването му и това лято ще бъде най-слабото от към риболов следващите години.
Наслука.
Както стане извесна датата ще я напиша тук - всички са поканени на купона със скара , бири и ракии.
https://www.youtube.com/watch?v=I0YKo5T ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... _viopE#t=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Поздрави и наслука.
П.С.
Сметката все още е отворена - колкото се събере всичко ще бъде превърнато в риби.
Евала големи сте и поклон пред вас.Що не помислите и за Асеновградските риболовни магазини за такива касички все пак тази година целия град хващаше риба на язовира.
От днес / 30.09-вторник/ - много вода /студена и мътна/, не съм виждал язовира толкова пълен от 10 и повече години. Рибата определено не беше активна,поне на Беловица,където спасих валата с няколко добри червеноперки на фидер.Някой колеги немаха и този "късмет".Нямаше ги дори "досадно гладните" малки шаранчета. Дано няколкото хубави дни,които предстоят,променят нещата
- danev69
- сериозен играч

http://bigfish.bg/news/novini/20-kila-d ... asaka.html

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- kodek
- ще става разбирач
След такава снимка от горния пост, и като моята скромна слука,тази събота нямаше места по целия останал достъпен бряг.
Вода много - места малко.Хубави риби са извадени миналата седмица, но аз не бях там.Коментират запознати ,че повечето добри риби са се появили след преливане на язовирите по каскадата Красново-Кръстевич.Пясъчник донякъде се е "самозарибил" ДАНО се ОПАЗИ.
Вода много - места малко.Хубави риби са извадени миналата седмица, но аз не бях там.Коментират запознати ,че повечето добри риби са се появили след преливане на язовирите по каскадата Красново-Кръстевич.Пясъчник донякъде се е "самозарибил" ДАНО се ОПАЗИ.