Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Изкуствен хляб
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- фен клуб-скобар
Изкуствен хляб
Някои ползвал ли е този продукт и ако знае нещо за него,нека пише.
-
- разбира нещата
Re: Изкуствен хляб
какъв е смисъла на това "чудо",да го използваш като плаващо или да не ти го изяждат раците?????
п.п. ти изкуствен суджук консумираш ли?
п.п. ти изкуствен суджук консумираш ли?
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Въпросът заслужава точен отговор, а не подигравки. Изкуственият хляб се ползва за устойчива троха на куката при риболов на скобар, мряна и други риби в реките, а понякога и в нетечащите водоеми. Има френски, сръбски и други марки хляб по магазините и е доста скъп, но като си вземете една фабрична доза при добро използване можете да ловите с него месеци, без да мухляса. В него има привличащи рибата ензими и атрактанти, но няма да изнасям лекция. Превъзходна стръв за есента!
Иначе на въпроса за изкуствения суджук, то да знаете, че естествен суджук не расте никъде по света, а всичкия е изкуствен - направен от човека. Същото е с изкуствения хляб. А иначе риби от други видове налитат да гълтат и метални блесни, и воблери, и силикони, които пък изобщо не са ядливи.
Наслука!
Иначе на въпроса за изкуствения суджук, то да знаете, че естествен суджук не расте никъде по света, а всичкия е изкуствен - направен от човека. Същото е с изкуствения хляб. А иначе риби от други видове налитат да гълтат и метални блесни, и воблери, и силикони, които пък изобщо не са ядливи.
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- antivik
- кандидат преподавател
Я уточнете какво е това чудо "изкуствен хляб"? Що аз като го чуя тоя термин си представям нещо като силиконова царевица, а това за което пише Доцента, за мен си е пак хлебен продукт....
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Ми че той е само такъв,бре...delio-haidutin написа: п.п. ти изкуствен суджук консумираш ли?

Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Някъде работи...другаде Не. Много е относително...
Аз използвам този и съм с много добри впечатления, защото при мен върши работа.
http://ribi-abv.bg/%D0%B4%D1%80%D1%83%D ... 0-pid=1253" onclick="window.open(this.href);return false;
Основно морунажи...но и скобар-а, си взема доволно...
http://ribi-abv.bg/%D0%B4%D1%80%D1%83%D ... 0-pid=1253" onclick="window.open(this.href);return false;

Това е хляб, който се продава по риболовните магазини - реже се филия(той е твърд като сухар) слага се във влажна кърпа за 15 минути и след това се закача на куката. На мен повече ми харесва да ловя на обикновен бял хляб. Другият изкуствен хляб е силиконов, но него не съм пробвал и не знам за какво дава резултати и какви.
Е това беше ценно. Сенсаския хляб пак се е появил. Благодаря.tamihal написа:Някъде работи...другаде Не. Много е относително...
Според мен правилната стръв за умерено актина риба си е троха от ръчен бял хляб, при активиране да се премине на специализиран и ако случайно рибата се разбеснее чак тогава на силиконов, за да не се губи време за презареждане. Става дума за скобар.
Никога не съм пробвал силиконов хляб, но съм бил свидетел на не лош риболов при много активна риба, зимно време.
Никога не съм пробвал силиконов хляб, но съм бил свидетел на не лош риболов при много активна риба, зимно време.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
За Струма, май българският "Респект" е по -добър??miro253 написа:
Е това беше ценно. Сенсаския хляб пак се е появил
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Ами аз понеже съм чел тук по форума, че най-добър бил сенсаския/френския/, но после изчезнал от нашия пазар и сега хоп ето гооо. Това дали е от този хубавия, предстои да видим. Обаче аз май си предпочитам червейчетата
.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колеги,става на въпрос за ИЗКУСТВЕН хляб.Френската кифла си е естествен продукт с повече глутен за лепливост.
Нямам време да ровя из архива ми ,но по въпроса.Около Пловдив по Марица се лови много успешно с него.Силиконовият хляб е на кубчета,къса се малка троха която се закача на куката,по-лек е, през зимните дни е една от най-резултатната стръв.
http://fishingtime.bg/Imitation-Bread-% ... %B2%D0%B0-(151,1,shop=3909,b=1" onclick="window.open(this.href);return false;)
Нямам време да ровя из архива ми ,но по въпроса.Около Пловдив по Марица се лови много успешно с него.Силиконовият хляб е на кубчета,къса се малка троха която се закача на куката,по-лек е, през зимните дни е една от най-резултатната стръв.
http://fishingtime.bg/Imitation-Bread-% ... %B2%D0%B0-(151,1,shop=3909,b=1" onclick="window.open(this.href);return false;)
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ето това е изкуственото хлебче http://www.megafishing.bg/product/2773/ ... bread.html
И няма нищо общо с тези на респект,френски и т.н Може и да има резултат в по бързо течение и при активна риба,но при условие че на другите хлебчета спокойно може да си хвърляш по 20 и повече пъти не виждам смисъл от него.
И няма нищо общо с тези на респект,френски и т.н Може и да има резултат в по бързо течение и при активна риба,но при условие че на другите хлебчета спокойно може да си хвърляш по 20 и повече пъти не виждам смисъл от него.

-
- фен клуб-скобар
butnik написа:Колеги,става на въпрос за ИЗКУСТВЕН хляб.Френската кифла си е естествен продукт с повече глутен за лепливост.
Това ме интересуваше, дали ИЗКУСТВЕНИЯ става, за другите както казваш се знае, било то френски или какъвто и да е, той е естествен, но явно някои колеги не разбраха въпроса.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ако не си разбрал смисъла няма какво да добавя,не четеш поста ми-по лек е ,презентацията му при определени условия е по-добра от френската кифла и........т.н.както и да е.Trout написа:...................пъти не виждам смисъл от него.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....