Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от Menkata »

Съгласен съм с теб,но...ще го обърна политически:

И Бойко Борисов обираше държавата,но все пак и направи нещо за нея.Както казваше една бабка: Бойко асфалтира всичко ама ние не ядем асфалт ,а хляб.Може да съм го хвалил ,но за това е че поне през тези години съм хванал и по някоя риба,по добре един да яде и да дава малко на останалите.И още нещо доволен поради още един факт пример "звъня че има токаджии по реката е човека дойде и ги хвана".Всеки си има и недостатъци като човек :wink:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

kolev написа:
Menkata написа:И така ,ти би ли си рискувал спокойния живот заради един язовир.А? :wink:
Бих, да. Само че не бих се борил с вятърни мелници.
Много пъти съм виждал да хвалиш Найденов и ти казвам, че си адски заблуден. Лесно е да глобяваш прости рибари за маломерни платики или повече пръчки, а другите?!
Не случайно лодката им стои при бонито. Ако не вярваш, отиди я виж. В ресторанта винаги когато съм ходил има пържена бяла и шаран. Познай от къде. Рибата няма да намалее от опънати с по 10-20 куки въдици или радарчета за стръв. На този язовир аз съм бил преди повече от 25 години и бяла имаше в изобилие, въпреки опъването на почти всеки рибар на герими с по 50 и нагоре куки. Ако си спомняш, защото си по-малък рибата изчезна след отдаването на "част" от язовира на арендатори. Това е големия проблем и не само на този язовир.
Ето ти още един пример - http://www.nariba.com/news/novini/Gosti ... vgrad.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Този Румен го хвалеха как пазел яз. Ивайловград и зарибявал. Истината е друга. Превърнал го е в собственост, построил даже пристан?! Пази го, за да може той да бракониерства. Същото като с Найденов.
Айде наслука.
За жалост картинката е такава в цялата държава
И по Ал.Стамболийски беше така с Габровската ИАРА,още преди 3-4 години при Пламен, него го махнаха ама другите останаха и сега си продължава кервана...Заблудата наистина е голяма
Аз там съм пораснал...
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Има надежда,трябват хора :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Риба къща няма.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

kolev написа:
Menkata написа:И така ,ти би ли си рискувал спокойния живот заради един язовир.А? :wink:
Бих, да. Само че не бих се борил с вятърни мелници.
Много пъти съм виждал да хвалиш Найденов и ти казвам, че си адски заблуден. Лесно е да глобяваш прости рибари за маломерни платики или повече пръчки, а другите?!
Не случайно лодката им стои при бонито. Ако не вярваш, отиди я виж. В ресторанта винаги когато съм ходил има пържена бяла и шаран. Познай от къде. Рибата няма да намалее от опънати с по 10-20 куки въдици или радарчета за стръв. На този язовир аз съм бил преди повече от 25 години и бяла имаше в изобилие, въпреки опъването на почти всеки рибар на герими с по 50 и нагоре куки. Ако си спомняш, защото си по-малък рибата изчезна след отдаването на "част" от язовира на арендатори. Това е големия проблем и не само на този язовир.
Ето ти още един пример - http://www.nariba.com/news/novini/Gosti ... vgrad.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Този Румен го хвалеха как пазел яз. Ивайловград и зарибявал. Истината е друга. Превърнал го е в собственост, построил даже пристан?! Пази го, за да може той да бракониерства. Същото като с Найденов.
Айде наслука.
Колега Колев,и аз съм го хвалил Данчо Найденов,и не е напразно,нищо че някой му търсят "кирливи ризи",но си вършеше работата.Познавам го от 2011г. и благодарение на неговата работа по охрана язовира стана това което беше до тази година.Има хванати,извадени много мрежи и понеже не беше удобен го смениха.Благодарение на момчетата от клуб Балканка го върнаха на работа ,но "новия"шеф ,парашутист от ДПС го прати да пази друг район-Александрово и т.н.Новата им лодка стой при Бонито от тогава,от както смениха шефа ,а той даже обикаля с лодката на Бони по някога,но за разходка ,мохабет :evil: Не вярвах ,че може да е толкова страшно положението ,но след близо месец на моите,хора там,да няма един удар ,хубав/изключвам един амур на колега 18,600кг./,каракуди поне.От този близо месец имам 10 дни там и аз,но положението е страшно,сонара все едно е ослепял,а го гледам този язовир от 4 г. със сонара ,знам какво имаше :wink: Но,за съжаление това което алармираха колегите от района цяла зима как се продава риба,по села в пазарните дни от дребни мрежари,други се хвалят че идвали от 100 км. и извадили близо 2 т. риба,за капак хора от Ловеч ми обясняват как 3 бригади мрежари работели за въпросния шеф,"кандидат" депутат,ЕЕЕ НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА :evil:страшно е било цяла зима при ниската вода,но то това им беше целта-рибата,да напълнят партийната касичка. :twisted:
Да видим какво ще стане,то е ясно ,че ще има промяна след изборите,трябва да дойде сериозна охрана,язовира има все още потенциал да се възстанови и сам,а с малко зарибяване ще стане пак същия ,но след 2-3-г. минимум.
Ще се хванат някоя и друга хубава риба и тази година,но това ще е всичко въпрос на късмет,майсторлък,беше времето когато някой ловяха по 5-7-10 амура на седмица.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Какво да зарибяваме....миналата година зарибихме доброволно...ама хората гладни и го прибират в торбите тази година,никакво самосъзнание :twisted: :twisted: :twisted: Шаранчета по шамарче :smt116 :smt102
Valio_ribata
новобранец
новобранец

Мнение от Valio_ribata »

Колеги предполагам,че сте прочели какво правят пловдивчани, за язовир Пясъчник,как се борят срещу браковците.Мисля,че нещо подобно трябва да се направи за всеки свободен язовир най- вече на местно ниво.Вижда се,че ИАРА нямат желание и сили да се борят с мрежарите,даже в повечето случаи са с тях.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

То е ясно ,че това е начина както го направиха на Пясъка,но е въпрос на желание от местното звено на ИАРА.А тук точно обратното ,колеги се опитаха да направят нещо,но сегашното ръководство на звеното ИАРА-Ловеч го заряза язовира и то умишлено,за да се извади рибата :evil:
Изображение
Аватар
paolodn
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от paolodn »

Здравейте, продавам парцел граничещ с водата на язовир Сопот до вилата на австриеца в местността Башов рът, точно на пътя от мугурицата.Мястото е 3053 кв.м. с голяма площ към водата.Може да се раздели на по 1 декар.За повече информация на pavel_naydenow@yahoo.com]
Всеки шут отзад е крачка напред!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Като няма риба,ще си говорим за имоти :D Няма лошо и ние имахме идея с приятели за място около язовира,но за сега не е на дневен ред.Това място е срещу Могурицата,на осрещния бряг,правилно ли го разбирам :?
За риболова никой не пише,защото нещата са много зле,язовира е върнат с години назад,само за една зима :evil:
Но ,има надежда,язовира е отново под контрола на Д-р Найденов и нещата си идват на място ,контрол,актове,само така!
Язовира има и собствен ресурс ,риба да се възстанови,но ще трябва време,хубаво е и ако му се помогне със зарибител.Миналогодишните шаранчета са пораснали,но гадове ги прибират,е за такива няма милост :axe:
Изображение
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Мите, сигурен ли си, че д-р Найденов пак е на язовира, понеже по-миналата неделя се обаждах на телефона на ИАРА-Ловече за едни бракониери и ми вдигна шефа им Велев, не спомена нищо за Найденов, а и не съм го виждал да правят проверки поне на билети, както беше до преди 1-2 години, почти всеки уикенд съм на язовира, никой не е идвал за билети тази година.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Сигурен съм и още как,имаме 3-4 лагера наши хора на язовира.Доста са отнесли актове за малки шаранчета ,че и малки мрежички.Лицето Велев дето докара язовира до това положение е бил в отпуска,защото е кандидат за депутат в Ловеч,от листата на ДПС :twisted: Сега Д-р Найденов застъпи нещата както трябва,както беше преди.
Изображение
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

MITKO70 написа:Доста са отнесли актове за малки шаранчета , Сега Д-р Найденов застъпи нещата както трябва,както беше преди.
Не мога да разбера тези маломерни шаранчета защо ги прибират.Кокалите ли им ближат...дано се оправят нещата, язовира има надежда :wink:
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Menkata написа:
MITKO70 написа:Доста са отнесли актове за малки шаранчета , Сега Д-р Найденов застъпи нещата както трябва,както беше преди.
Не мога да разбера тези маломерни шаранчета защо ги прибират.Кокалите ли им ближат...дано се оправят нещата, язовира има надежда :wink:
Менка и на Дъбника е същата работа,никога няма да си променим манталитета никога.Трябва зад всеки риболовец по един човек за охрана.За съжаление това е реалноста,каквато държавата такива и политиците такива и рибарите и т.н.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

В събота следобед,един боклук беше сравнен със земята. Заел 500м бряг с 6 въдици.Пък и мрежи е имало около тях.
Ще предприемам мерки с багера :idea: :idea:
Иначе риболов от 14,00ч до 18,30ч платика над шамар,костур по над педя като почна той и рекох а сега стана тя :mrgreen: :mrgreen: но за малко и дим да го няма.
Сръв торен,на плувка.Дълбочина 5,7м с лодката. :drinkers:
Риба къща няма.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Въпреки вятъра,студа и дъжда вчера не ми издържаха и отскокнах към язовира като целенасочено си търсих сребърните стрели.Бях посрешнат много намръщен от бурен студен вятър и дъжд.Точно това което исках :lol:
Изображение
Сложих дъждобрана и се приготвих за 2 часов риболов
Изображение
Както и очаквах в вятъра беше набил сребристите рибки по брега
Изображение
Размерите от 15 до 30 см уклеи :shock: Малко рибарски преувелечени диоптара ми е висок :rolleyes:
Изображение
Който не вярва в размерите да мерне на болото надписите.Та за малкото време прекарано на вода,спазарих вечерята
Изображение
Вкусна работа :drinkers:
Изображение
Да ама не ми стигна вчера и няма как да изпусна след като видях времето и силния вятър беше потвърден се подготвих по сериозно и напълних една бака с храна и отново там.Ама тоя път маса народ се беше изсипал на язовира нищо...седнах си и така нахраних че ей тея гадове дойдоха в началото
Изображение
Изображение
Изображение
Накрая резултата беше поразителен :D
Изображение
Последва разходка с бинокала да поогледам какво що ,не разбирам пълно е с лагери ,а никой не казва лови ли не ловили.Дори в това сурово време е пълно с народ,започвам да се съмнявам ,че стоят само да мръзнат.
Язовира е пълен и леко по леко спада
Изображение
Минах и през горичката същи :lol:
Изображение
Изображение
И за финал от снимката се вижда че пълно с лагери от към троянския път
Изображение
Финито ..Яз.Сопот 24.09.2014 :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”