Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

кефалови 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- ще става разбирач
Re: кефалови 2014
Колега имаха ли тапички на куките или не? Пробва ли и на потъваща бомбарда щом рибата е била на дъното?topchiev написа:Днес сутринта от 6:30 до 10 на канала на Аспарухово до буната няколко колеги убиха рибата - все едри парчета, вадени през 10-тина минути. Интересно, ловяха на такъм с две едри куки, едната от които крайна с олово над нея. Хвърляха доста навътре. Почти всички рибоци ги вадеха на долната кука под оловото, като имаше случай и на двете куки едновременно да вадят. Дали е от това не знам, но поне доколкото аз видях, никой друг със стандартен такъм с крайно олово наоколо не удари почти нищо, включително и аз. Бомбардата навътре в канала също не даде резултат, нямах почти нито един удар...
По принцип на тези места по целия бряг от Фанагория чак до буната всяка вечер след 7 докъм 10-11 по тъмно от доста дни си дава добре платерина но на плаваща бомбарда тоест рибата е на самата повърхност! Пробвай и ще се увериш

-
- разбира нещата
Колеги!
За "Фагорията": гледали сте, но не сте видели най-важното.
1. Майсторите там са с пръчки от т.н. "сърфови" и/или шаранжийски, ~ 4 м.,с които на това място за за имаш успех, трябва да постигнеш около и над 100 м
2. Вярно е , че почти всички уловени риби са при такъм, при който долният повод е с дължина ~30-40 см под оловото!
3. Поводите имат тапички саморъчно направени от корк или от джапанки.Те са с по-малки размери от купешките.
Това успях да забележа, когато се наредих до майсторите и....си останах с гледането ис направените изводи.
Занаят не се учи, а се "краде" /това в рамките на шегата!/.
За "Фагорията": гледали сте, но не сте видели най-важното.
1. Майсторите там са с пръчки от т.н. "сърфови" и/или шаранжийски, ~ 4 м.,с които на това място за за имаш успех, трябва да постигнеш около и над 100 м
2. Вярно е , че почти всички уловени риби са при такъм, при който долният повод е с дължина ~30-40 см под оловото!
3. Поводите имат тапички саморъчно направени от корк или от джапанки.Те са с по-малки размери от купешките.
Това успях да забележа, когато се наредих до майсторите и....си останах с гледането ис направените изводи.
Занаят не се учи, а се "краде" /това в рамките на шегата!/.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- новобранец
Днес на "Фанагория" бяхме наредени като гъби след дъжд поне 50 ентусиасти през 2 метра, ама нито удар, нито риба. На гореспоменатия такъм. Туй от 6:30 до 9:00. После се преместихме на Траката (трима души) и там нищо. Сменихме такъмите и почнахме да хвърляме за кая - кръгла нула. По обяд си бихме камшика и вече си пия бирата.
-
- новобранец
Колеги бургазлии, драснете някой ред какво се случва на "Илия Бояджиев". Коли много на пътя. Има ли риба?
-
- новобранец
Минах днес на кратка разходка със спининг. Имаше кефалови за колегите, но ми се сториха дребни.djakdjak_63 написа:Колеги бургазлии, драснете някой ред какво се случва на "Илия Бояджиев". Коли много на пътя. Има ли риба?
ALWAYS ONE FISH AHEAD
-
- новобранец
На Илия Бояджиев от 14ч.до 17ч -2 броя на бомбарда и 7 на дъно средни платерини.Когато отидох имаше около 20 човека и риба се вадеше почти на всяко хвърляне на бомбарда.Към 14.30ч.спря на бомбарда и народа си тръгна,аз хвърлих на дъно,но след малко дойдоха 2 лодки с мрежи оградиха целия залив и се започна обикаляне и плашене на рибата за да я натикат в мрежите.
-
- новобранец
Информацията е заблуждаваща ... гаранция - риба няма (y)Limanov написа:Колега имаха ли тапички на куките или не? Пробва ли и на потъваща бомбарда щом рибата е била на дъното?topchiev написа:Днес сутринта от 6:30 до 10 на канала на Аспарухово до буната няколко колеги убиха рибата - все едри парчета, вадени през 10-тина минути. Интересно, ловяха на такъм с две едри куки, едната от които крайна с олово над нея. Хвърляха доста навътре. Почти всички рибоци ги вадеха на долната кука под оловото, като имаше случай и на двете куки едновременно да вадят. Дали е от това не знам, но поне доколкото аз видях, никой друг със стандартен такъм с крайно олово наоколо не удари почти нищо, включително и аз. Бомбардата навътре в канала също не даде резултат, нямах почти нито един удар...
По принцип на тези места по целия бряг от Фанагория чак до буната всяка вечер след 7 докъм 10-11 по тъмно от доста дни си дава добре платерина но на плаваща бомбарда тоест рибата е на самата повърхност! Пробвай и ще се увериш

Коя информация е заблуждаваща, снощи 12 риби.
Сигнализирайте на ИАРА - Незаконно е там да се пускат мрежи а мрежите им 100% са незаконни.AngelsDance написа:На Илия Бояджиев от 14ч.до 17ч -2 броя на бомбарда и 7 на дъно средни платерини.Когато отидох имаше около 20 човека и риба се вадеше почти на всяко хвърляне на бомбарда.Към 14.30ч.спря на бомбарда и народа си тръгна,аз хвърлих на дъно,но след малко дойдоха 2 лодки с мрежи оградиха целия залив и се започна обикаляне и плашене на рибата за да я натикат в мрежите.
-
- ще става разбирач
Гаранция - риба има ама нещо не си направил както трябваМалък ама вече знае написа:Информацията е заблуждаваща ... гаранция - риба няма (y)

Плаваща бомбарда 20-30 гр., повода 1.5м задължително флурокарбон 0.15-0.20 макс., кука черна 8-12 с дълго рамо и почва като се стъмни!
Е ся последно да одят или да не одят колегите ?Limanov написа:Гаранция - риба има ама нещо не си направил както трябваМалък ама вече знае написа:Информацията е заблуждаваща ... гаранция - риба няма (y)![]()
Плаваща бомбарда 20-30 гр., повода 1.5м задължително флурокарбон 0.15-0.20 макс., кука черна 8-12 с дълго рамо и почва като се стъмни!

Днес закарах щерката на училище и от там на вълнолома.
Gismeteo пишат 5 м/с западен вятър, а на мен ми се струваше 10 м/с.
Перфектно беше за мятане на бомбарди от външна страна. Отидох при колегите, ама даже не разпънах пръчката. Хвърлят, хвърлят, а то дори удар няма.
Събрах багажа и към 10:00 на Зеления фар. Да де ама много духа бре. Мотане, кафета, лаф. Как да е 10:40-11:00 разпънах директния. До 15:45 седях, 28 боклуджи. Няма и няма йедру. Към края времето беше перфектно.

П.П. Един колега изкара един чернокоп на такъма за илария на плувка на белена скарида, тъкмо като се засили да го взема му гризна повода. И аз закачих един, около педя, но като го вдигах се откачи, не гризна, явно много леко е бил закачен, а и не го очаквах, иначе щях да го метна с ряз и не се знаеше дали аз ще го взема или котките.

Gismeteo пишат 5 м/с западен вятър, а на мен ми се струваше 10 м/с.
Перфектно беше за мятане на бомбарди от външна страна. Отидох при колегите, ама даже не разпънах пръчката. Хвърлят, хвърлят, а то дори удар няма.
Събрах багажа и към 10:00 на Зеления фар. Да де ама много духа бре. Мотане, кафета, лаф. Как да е 10:40-11:00 разпънах директния. До 15:45 седях, 28 боклуджи. Няма и няма йедру. Към края времето беше перфектно.

П.П. Един колега изкара един чернокоп на такъма за илария на плувка на белена скарида, тъкмо като се засили да го взема му гризна повода. И аз закачих един, около педя, но като го вдигах се откачи, не гризна, явно много леко е бил закачен, а и не го очаквах, иначе щях да го метна с ряз и не се знаеше дали аз ще го взема или котките.

днес в езерото на дъно 85 бр.

- StefanHristov
- новобранец
Добър улов ,колегаKodjito75 написа:днес в езерото на дъно 85 бр.

- Ribar
- ще става разбирач
Днес на Зеления фар от 10 до 18 - 38 бр + 1 за котките. На скарида и хляб. Благодарение на гаците на колегите. 

Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?