остров Тасос
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Re: остров Тасос
Аз флурото именно заради тези зъбци ги слагам, а не толкова за невидимост. Дори някъде бях чел за подобна дискусия но не мога да я намеря. Тестовете ще покажат. 0.40 флуро на мен ми се виж малко дебело, аз залагам този сезон на 0.33 пък ще видим. Дорадото е там където заргана "иска да полети" Има и други хищници които си го похапват.
-
- разбира нещата
За 0.40 попитах ,понеже имам 1 ролка за шаранжийски поводи и най вероятно от нея ще направя повод с 2 единични куки, иначе и мойто основно влакно е 0.33 .
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
И основното и флурукарбона са ми 0.33. Пробвай и ще видиш дали ти пасва.
И 0,40 става без проблем аз съм от 0,37 нагоре. Металния повот не е желателен.
Поздрав
Поздрав
Здравейте Колеги ,
в петък 18.09.2014 тръгвам рано сутринта към Тасос(Скала Сотирос) , ще съм там до 22.09.2014 - включително ,
моля , тъй като ще е първия ми риболовен излет по тези места - прочетох за шаранджийските сопи , щукарски такъми , бомбарди , та въпроса ми е "цялата сергия" ли да помъкна?
Ще ми е приятно ако по същото време се засечем с някой от вас там.
"Белия" е задължителен разбрах , но моля споделете повече относно изкуствените - някъде бях чел за изкуствени - силиконови раци , пояснете повече за монтажа и сопите за улов на октоподи.
Благодаря Ви предварително!
в петък 18.09.2014 тръгвам рано сутринта към Тасос(Скала Сотирос) , ще съм там до 22.09.2014 - включително ,
моля , тъй като ще е първия ми риболовен излет по тези места - прочетох за шаранджийските сопи , щукарски такъми , бомбарди , та въпроса ми е "цялата сергия" ли да помъкна?
Ще ми е приятно ако по същото време се засечем с някой от вас там.
"Белия" е задължителен разбрах , но моля споделете повече относно изкуствените - някъде бях чел за изкуствени - силиконови раци , пояснете повече за монтажа и сопите за улов на октоподи.
Благодаря Ви предварително!
Здравей!
Точно преди да тръгна за Халкидики в магазина, от който пазарувам обикновено видях за сефте сушен блатен (морски) червей. Върши добра работа за мое учудване. Тема още не съм пускал, че съм малко зает, малко в реанимация ... Струваше ми 5.90 лв. за може би 30-тина червея (не съм ги броил). Имаше още 2 вида сушени, едните като змии, но не съм ги заглеждал, че бързах много. Аз ги пусках на дъно, някои в комбинация с шарен червей.
Точно преди да тръгна за Халкидики в магазина, от който пазарувам обикновено видях за сефте сушен блатен (морски) червей. Върши добра работа за мое учудване. Тема още не съм пускал, че съм малко зает, малко в реанимация ... Струваше ми 5.90 лв. за може би 30-тина червея (не съм ги броил). Имаше още 2 вида сушени, едните като змии, но не съм ги заглеждал, че бързах много. Аз ги пусках на дъно, някои в комбинация с шарен червей.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
pax написа:... в магазина, от който пазарувам обикновено видях за сефте сушен блатен (морски) червей ... Струваше ми 5.90 лв...
И аз пробвах такъв през пролетта, но не останах доволен - като се напои с вода става много крехък и дребните рибки го свалят с лекота !
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Колега dimira7, виждам че си от Пловдив. В Булида има такива силиконови раци за октоподи.Рака го връзвам на влакно1мм и навивам 10м на пластмасова туба. Замяташ от ръка и придръпваш, като се закачи се усеща.Виждал съм колеги рака да го замятат и с по-здрави въдици, но за мен това е безсмислено. Октопод може да хванеш и на дънна въдица-монтаж полиангистро със сардела. две куки с пилешко или друга стръв, и на плувка и на спинингови примамки. Отново в Булида има и калмариери-освен за сепии и калмари стават и за октоподи. Начини много Аз бял почти винаги не нося по простата причина, че заргана не е от основните ми цели(освен ако не ми трябва стръв или не кълве нищо друго), но пилешкото е задължително и разбира се ако мога да се снабдя с прясна сардела. За спининга и аз тепърва прохождам и там не мога да помагам още. Относно консервираните червеи- при мен поне до сега не работят.
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги! За една седмица бях на острова от 07.09. до 14.09. в едноименното градче /или село/. За пръв път съм в Гърция, тъй като за варналии се явява далечна дестинация. Очарован съм от морето - богато на риби в размери каквито искаш да хващаш. Първите два дни докато се ориентираме наблягахме на познатия за нас риболов - зарган на морски /блатен/ червей, носихме си 10 дози от Варна. За всеки запален зарганджия тази дестинация може да му носи неповторими изживявания. Хванахме заргани от така наречените каиши, като на едно от местата преобладаваха. На друго място бяха предимно дребосък, но за истинския заргандия горещо го препоръчвам като дестинация. Направо ще си получава оргазъм след оргазъм от кеф, тъй като на всяко, повтарям на всяко замятане следва удар на зарган. От третия ден нататък наблягахме на хищника. Най доброто място за спинингов риболов на хищник е точно там където спират и тръгват фериботите за Керамоти. След всяко тръгване на ферибот водата завира от хищник който гони дребосъка. Най - много вземаше маятико, като след тръгване на ферибот ако е наблизо хищника можеш да направиш до три бързи риби, почти на всяко хвърляне. Монтажа който ползвахме в началото беше : средно голямо булдо, пълно на 80 % с вода, като след него повод 1.50-1.80 м., накрая кука с зелена силиконова рибка 6.5 см. закупена от местния магазин /продават се по 3 бр. опаковка/. След като изпокъсахме булдата минахме на по-познат начин на риболов - воблери. Истината е, че няма значение какъв ще е воблера, тъй като атакуваше всякакъв вид и размер. Аз лично бях сложил един чупещ се воблер имитиращ гюмюш. Колегата хвана и един лаврак 1.250 кг. Наслука на всички. И 

Здравей!Ribolubitel написа:Здравейте колеги! За една седмица бях на острова от 07.09. до 14.09. в едноименното градче /или село/. За пръв път съм в Гърция, тъй като за варналии се явява далечна дестинация. Очарован съм от морето - богато на риби в размери каквито искаш да хващаш. Първите два дни докато се ориентираме наблягахме на познатия за нас риболов - зарган на морски /блатен/ червей, носихме си 10 дози от Варна. За всеки запален зарганджия тази дестинация може да му носи неповторими изживявания. Хванахме заргани от така наречените каиши, като на едно от местата преобладаваха. На друго място бяха предимно дребосък, но за истинския заргандия горещо го препоръчвам като дестинация. Направо ще си получава оргазъм след оргазъм от кеф, тъй като на всяко, повтарям на всяко замятане следва удар на зарган. От третия ден нататък наблягахме на хищника. Най доброто място за спинингов риболов на хищник е точно там където спират и тръгват фериботите за Керамоти. След всяко тръгване на ферибот водата завира от хищник който гони дребосъка. Най - много вземаше маятико, като след тръгване на ферибот ако е наблизо хищника можеш да направиш до три бързи риби, почти на всяко хвърляне. Монтажа който ползвахме в началото беше : средно голямо булдо, пълно на 80 % с вода, като след него повод 1.50-1.80 м., накрая кука с зелена силиконова рибка 6.5 см. закупена от местния магазин /продават се по 3 бр. опаковка/. След като изпокъсахме булдата минахме на по-познат начин на риболов - воблери. Истината е, че няма значение какъв ще е воблера, тъй като атакуваше всякакъв вид и размер. Аз лично бях сложил един чупещ се воблер имитиращ гюмюш. Колегата хвана и един лаврак 1.250 кг. Наслука на всички. И
При теб е имало повече рибка. Миналата година като ходих имаше само зарган. Наблюдавах 2 дни местата, за които говориш, на освен дребни някакви никакви рибета, никой нищо - и на дъно и на пластмаси и железа.
Благодаря на всички !
вече не ме сдържа на едно място , чакам да мръкне и утре рано-рано към Тасос.
Ще се възползвам от съветите и впечатленията Ви.
Живот и здраве ще пиша как е минал излета и дай Боже да има с какво да се похваля
вече не ме сдържа на едно място , чакам да мръкне и утре рано-рано към Тасос.
Ще се възползвам от съветите и впечатленията Ви.
Живот и здраве ще пиша как е минал излета и дай Боже да има с какво да се похваля

- mi6istiaaa
- новобранец
Слаб риболов на спининг от Брега на Тасос, бях за 2 дена на почивка.
Говорих със няколко спинингисти единия от беше от седмица и каза, че нищо не е хванал на изкуствени примамки, но чул че двама българи хванали лефер и 2 маятикота.(Като район става въпрос за Леминария.
На пристанището ловяха дребни заргани и то по 3,4 на човек стръв, два бели червея.
Жена ми ловеше на скарида, спароси и морски костури.
Един местен беше хванал кефал към 2-те кила на полиангистро.
На спининг се ловяха единични късметлийски риби.
Лефера удари на DUO Tide Minnow Slim 200
http://mi6istia.snimka.bg/fishing/spini ... 0.34082484
http://mi6istia.snimka.bg/fishing/spini ... 0.34082487
Едно маятико ми се откачи до брега и едно успях да измъкна
и двата удара бяха на Rapala max rap 13cm (цвят синя скумрийка) универсален в моите очи воблер за Гърция.
http://mi6istia.snimka.bg/fishing/spini ... 0.34082485
http://mi6istia.snimka.bg/fishing/spini ... 0.34082486
докато се гмурках друго освен мормуни, спароси, лапини и костури, хищниците коио ме интересуваха ги нямаше
http://mi6istia.snimka.bg/fishing/spini ... 0.34082678
Говорих със няколко спинингисти единия от беше от седмица и каза, че нищо не е хванал на изкуствени примамки, но чул че двама българи хванали лефер и 2 маятикота.(Като район става въпрос за Леминария.
На пристанището ловяха дребни заргани и то по 3,4 на човек стръв, два бели червея.
Жена ми ловеше на скарида, спароси и морски костури.
Един местен беше хванал кефал към 2-те кила на полиангистро.
На спининг се ловяха единични късметлийски риби.
Лефера удари на DUO Tide Minnow Slim 200
http://mi6istia.snimka.bg/fishing/spini ... 0.34082484
http://mi6istia.snimka.bg/fishing/spini ... 0.34082487
Едно маятико ми се откачи до брега и едно успях да измъкна
и двата удара бяха на Rapala max rap 13cm (цвят синя скумрийка) универсален в моите очи воблер за Гърция.
http://mi6istia.snimka.bg/fishing/spini ... 0.34082485
http://mi6istia.snimka.bg/fishing/spini ... 0.34082486
докато се гмурках друго освен мормуни, спароси, лапини и костури, хищниците коио ме интересуваха ги нямаше
http://mi6istia.snimka.bg/fishing/spini ... 0.34082678
здравейте на всички колеги и искам да споделя риболовния си изглед на Тасос.Заминах ме на 30.10.14 в Скала Принос.Престоя ни там беше три нощувки с голями надежди но уви нищо не хванахме.Като болен спингист спининговия арсенал ми е доста голям но на почти нищо не искаше да пипне.Пробвах на Seaspin 14 и 17 сантиметрови общо 7 броя,Haluca 12см 4 бр,на Duo почти всички и от обикновенните и от Slim серията,Ima Nabarone 4 цвята ,Strike Pro почти всички цветове и на Duel adajio heavy 10.5см 4 цвята като Китайчетата изобщо не ги споменавам.От всичките изброени единствено на Haluca хванах 3 морски костура и един зарган който беше малко по-голям от воблера и също така хванах много силна болка в рамото и гърба от който все още ми седят спомени.Но все пак на калмари се отловихме като един излезна трофеен с тегло около 3кг на калмариера YO-ZURI червена а през деня по някой друг осмокрак общо хванахме 6.Според мен на 19 градуса вода все още е рано за тази дестинация и се надявам да съм бил полезен.
Забравих да напиша за полиангисто имах ме за трите нощи по една змиорка(мугри).
Поздрави на всички
Забравих да напиша за полиангисто имах ме за трите нощи по една змиорка(мугри).
Поздрави на всички
Някой ако има прясно инфо от острова нека да сподели,че ще се ходи и там скоро.

Един рибар се хвали на колегите си:
- Вчера хванах ей - такава щука, като ръката ми!
- Стига бе, такива космати щуки няма.