Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

excia 1000 , rarenium ci41000fa, Bradia 1503
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: excia 1000 , rarenium ci41000fa, Bradia 1503
Колега, аз не съм казал кой как да затваря, ми споменавам че макарЪ от близо 500 левЪ затвяря кЪкто си искЪ... и когато си поискЪ.Vid написа:Абе, досега не познавам и не съм видял спинингист....
А па на тоя клип https://www.youtube.com/watch?v=TC4qNOx ... ture=share, вземи го гледай първо и след туй се запитай защо тъпиЪ италианец затварЪ макарата без ракЪ. Аз ще ти кажЪ, защотЪ тъй му й удобнЪ! Па и не само той ма те тия дървета някви не сЪ истински спинингистЪ.
Па и на другаде специално по състезания може да загледаш в ВИДЕО, ма те се са някви ... не разбиращи.
Колега ще ме извиняваш, според мен не си разбрал какво питам, не как трябва да се затваря според теб, МИ ЩО НЕ ЗАТВАРЯ. И аз искам да затварям както си искам и за това си купувам макара втори път дето е скъпа!
ТЪРСЯ НЕЩО ДЕТО ДА МИ Е УДОБНО НА МЕН, ДА ЗАТВАРЯМ КАКТО СИ ИСКАМ АЗ, ПЪК НА ОПАКОВКАТА НЕ ПИШЕ ЗАСИЧЧЧЧЧЧЧАААААА
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
ей това ти е играта, преди да го направя трябва ли да кажа на рибата да спре да кълве... да си почине малко или на ония от горе да спре времето малко.nabeden ribar написа: има начин да го изправиш - заставаш в началото на някой бързей, откачаш блесната и пускаш влакното да го развива водата свободно надолу. После го обираш и си ОК
Колега тва само луд някой може да го направи, дето не е рибар по принцип ми е на разходка нещо там за гъби, пеперуди и други
А аз дори нямам въдица! - щи подаря една нямаш грижи, даже може да си избереш
Последно промяна от webfusion на Пет Сеп 26, 2014 10:38 pm, променено общо 4 пъти.
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колеги, благодаря за съветите, нека повече да да не я продължаваме, че стана безсмислено
- radogagov
- ще става разбирач
1. Карай, свиркай си и си лови рибки
Просто трябва време да се поразработи макарката, не се притеснявай ще поомекне пружината и скобата ще се затваря лесно. Ако не ти се чака имаше един колега в другия форум, който обслужва много читаво и грижливо макаричките. Свържи се с него, той поръчва части от джапанско, може да намери и сложи по-мека пружина и да си спестиш страданията.
2. Номера с влакното, който колегата ти препоръча се прави за 0 време и върши чудеса. Кофтито е, че в тези планински вадички, където ловим малко зор се прилага, иначе на по-голяма река нямаш проблем.
3. Брадията е чудесна макаричка ама що не взе 2506 или 2004???
4. Ако всичко върви по план...може в неделя умуваме на място върху твоите терзания.

2. Номера с влакното, който колегата ти препоръча се прави за 0 време и върши чудеса. Кофтито е, че в тези планински вадички, където ловим малко зор се прилага, иначе на по-голяма река нямаш проблем.
3. Брадията е чудесна макаричка ама що не взе 2506 или 2004???
4. Ако всичко върви по план...може в неделя умуваме на място върху твоите терзания.

- Vid
- кандидат преподавател
Хайде бе, гледал съм капацитети като Шанин и пр-..., а тъпаците от Италия дори не мисля да коментирам..webfusion написа:Колега, аз не съм казал кой как да затваря, ми споменавам че макарЪ от близо 500 левЪ затвяря кЪкто си искЪ... и когато си поискЪ.Vid написа:Абе, досега не познавам и не съм видял спинингист....
А па на тоя клип https://www.youtube.com/watch?v=TC4qNOx ... ture=share, вземи го гледай първо и след туй се запитай защо тъпиЪ италианец затварЪ макарата без ракЪ. Аз ще ти кажЪ, защотЪ тъй му й удобнЪ! Па и не само той ма те тия дървета някви не сЪ истински спинингистЪ.
Па и на другаде специално по състезания може да загледаш в ВИДЕО, ма те се са някви ... не разбиращи.
Колега ще ме извиняваш, според мен не си разбрал какво питам, не как трябва да се затваря според теб, МИ ЩО НЕ ЗАТВАРЯ. И аз искам да затварям както си искам и за това си купувам макара втори път дето е скъпа!
ТЪРСЯ НЕЩО ДЕТО ДА МИ Е УДОБНО НА МЕН, ДА ЗАТВАРЯМ КАКТО СИ ИСКАМ АЗ, ПЪК НА ОПАКОВКАТА НЕ ПИШЕ ЗАСИЧЧЧЧЧЧЧАААААА
А, ние де си затваряме бигела с ръка сме прости и неразбиращи, щото примерно ползваме допотовни макари???????
Ми, като искаш да ти се затваря, купувай от Стела нагоре.... КВо си седнал да ни питаш нас аматьорите в този БГ форум, чети англо-езичните или итало такивата форуми, там ще намериш твоя отговор....
Ииии, си купувай макарите от таме, не от БГ... И, ако макара ти засече, си прави рекламацията по надлежния ред, както вси го правим в европата...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Видьо , давай го малко по-кротко ! Човека просто изказва неговите си предпочитания , съответно търси нещо което на него да му допада , по неговият си вкус . По принцип , както споменах , моделите от "Стелла нагоре" , в повечето случаи си се затварят само на ръка . Говоря за къстъм макаретата каквито ползват примерно Шанин и пр. . Италианците ползват по-бюджетни макари ми е направило впечатление . Друг е въпроса че Шанин не е нищо повече като риболовец , от повечето състезатели от италианският национален отбор , просто има повече лайквания в рашън фейса 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
ХаххахахаххахаххххахахаПавел Иванов написа:Друг е въпроса че Шанин не е нищо повече като риболовец , от повечето състезатели от италианският национален отбор , просто има повече лайквания в рашън фейса

- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колеги, моля ако някой съм обидил да приеме моите извинения, нека не продължаваме темата.
Благодаря на всички
Благодаря на всички
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
АААААААААА,не се приема и проблемите ти сега започват,защото се включвам и аз!webfusion написа:Колеги, моля ако някой съм обидил да приеме моите извинения, нека не продължаваме темата.
Благодаря на всички

Моно-3b(0.148mm)-100m
4lb(0.165mm)-90m
Плетеняк-PE0.4-100m, PE0.6-80m
Пъстървовият риболов е ултра-скъп и фин,та влизането в този Клуб е за Естети и "Ентелегенти"!

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това е точно така, но много хора ловим пъстърва не с УЛ, а с Л такъм, който вече не е чак толкова скъп и фин, както и не чак толкова естетскиПъстървовият риболов е ултра-скъп и фин,та влизането в този Клуб е за Естети и "Ентелегенти"!![]()
![]()

В случая, гледам, че Вальо лови предимно с AVS66LF, а някой беше писал, че ползва предимно блесни 2-ри номер. Това си е баш L и продължавам да смятам, че ще му бъде много по-комфортно с по-голям размер макара, подходяща за такъв тип риболов. Визирам размер 2500 на Дайва. Въпреки по-големия си размер, тя ще бъде малко по-лека от Брадията, която както Троли е написал, не е за такъв риболов.
Също така, въпреки противоречивите мнения, аз съм твърдо убеден, че бързооборотните варианти дават предимство, но това може би е въпрос на предпочитание.
P.S. Извинявам се на отворилия темата, че не спазих молбата му да не се пише повече в нея

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,това имах предвид и за това Джапанките правят специални модели 6 към 1 с плитка шпула,като Кардиф и Ваткуиш!franky написа:Пъстървовият риболов е ултра-скъп и фин,та влизането в този Клуб е за Естети и "Ентелегенти"!![]()
![]()
Също така, въпреки противоречивите мнения, аз съм твърдо убеден, че бързооборотните варианти дават предимство, но това може би е въпрос на предпочитание.
P.S. Извинявам се на отворилия темата, че не спазих молбата му да не се пише повече в нея