Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Да в общи линии така си и мислех, че е..., сега мога само да се надявам да няма още дъждове по поречието й, че да не вдига още нивото. Но така или иначе съм планирал пътуване към Симеоновград и ще търся някое по-тихо място или разлив. Живот и здраве ще пиша за резултата...
Колеги много ми се иска да споделите от личния си опит какви резултати сте имали при голяма и мътна вода по реката/не говоря за спининг/там ефекта на мътната вода е ясен/?
Аз лично /конкретно по марица/ по миналата година имах страхотна слука на плувка в голяма и мътна вода в един малък разлив, но водата беше голяма и продължаваше да се качва. На другия ден когато видимо вече спадаше имах слука, но доста по-слаба.
Тази година при предишните дъждове пък направих изключително тегав риболов /само някой друг уклей/ като водата беше вече висока и може би беше преминал пика на покачването. Та с две думи аз мисля, че е от по-голямо значение дали водата се качва или спада а не да ли е голяма и мътна/подбни са ми впечатленията и от другите реки/.
Аз лично /конкретно по марица/ по миналата година имах страхотна слука на плувка в голяма и мътна вода в един малък разлив, но водата беше голяма и продължаваше да се качва. На другия ден когато видимо вече спадаше имах слука, но доста по-слаба.
Тази година при предишните дъждове пък направих изключително тегав риболов /само някой друг уклей/ като водата беше вече висока и може би беше преминал пика на покачването. Та с две думи аз мисля, че е от по-голямо значение дали водата се качва или спада а не да ли е голяма и мътна/подбни са ми впечатленията и от другите реки/.
На втичалото на р.Мартинка е чудно, няма дига няма ниви.. по Мартинка хващаха дребни рибки плюс някой друг шаран от скъсаните язовири.. Марица много мътна и голяма...
- Vid
- кандидат преподавател
Наистина, гледам много рибари таме... Не знам да има язовири по нагоре, още повече скъсани..??
По Марица риболова е много труден, да не кажа невъзможен- много високо ниво и цвят на водата.., боза....
По Марица риболова е много труден, да не кажа невъзможен- много високо ниво и цвят на водата.., боза....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
По Марица риболова е приличен на само по разливите на плитката вода.Малко колеги имат представа колко риба има в река Банска и Мартинка.Но иска много газене на кал и търсене.Изпълнения ,където съм аз там и колата са почти невъзможни.Стръв ,Банска букет бели червей Мартинка царевица.Успех.
Запалих се по спининга от около месец... По специално щукарската мания. Та оттогава наглеждам ежедневно реката за по има няма час, час и половина...
Последните две седмици/след дъждовете/ нивото на Марица в и около Пловдив беше много високо. Реката се беше разляла и обичайните ми места изчезнаха. Тази седмица нивото взе да спада но водата е като боза. Бях се засилил днес да направя един сутришен проучвателен заход но дъжда ме изненада - не бях гледал прогнозата за времето...
Мерака голям - дано времето да се пооправи и реката да се поизбистри...
Последните две седмици/след дъждовете/ нивото на Марица в и около Пловдив беше много високо. Реката се беше разляла и обичайните ми места изчезнаха. Тази седмица нивото взе да спада но водата е като боза. Бях се засилил днес да направя един сутришен проучвателен заход но дъжда ме изненада - не бях гледал прогнозата за времето...
Мерака голям - дано времето да се пооправи и реката да се поизбистри...
Спининг мания...
- danev69
- сериозен играч
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Здравейте колеги,
Дали при това състояние на реката става да се лови на стръв или да изчакам още 3-4 дни ако се пооправи малко ниво-време тогава ?
Дали при това състояние на реката става да се лови на стръв или да изчакам още 3-4 дни ако се пооправи малко ниво-време тогава ?
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Може ,но малко трудно може да пробваш в някакъв ръкав.Fishh написа:Здравейте колеги,
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- Vid
- кандидат преподавател
Риболовът на стръв става, само трябва да намериш "спокойно място".. Спинингът е тегаво понятие поне за сега...vobler4o написа:Може ,но малко трудно може да пробваш в някакъв ръкав.Fishh написа:Здравейте колеги,
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Днес сутринта бях да погледна как е положението. Реката си е все така мътна като боза...
Спининг мания...
Поне още 10 дена ще е така качва по-малко.Иначе се хващат риби,днеска начесах крастата 

Много вятър, много и мътна вода, но и риба си има достатъчно.

- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Браво колега ,но ще кажеш ли на какво я хвана на каква стръв?kendo написа:Много вятър, много и мътна вода, но и риба си има достатъчно.

Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!