Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Ето малко информация от неделя.

Мястото е малко след Багера в посока Самоков.Първоначално сложих две въдици на дъно ... фидер за платики и каракуди на торен или бял червей ... сменявах ги, но доста слаб риболов ... другата въдица беше за костур ... чепаре със стръв жива рибка.Хванах 4-5 костура и то до 8 часа ... след това никакво кълване и за това я махнах и реших да пробвам плувката защото фидера също никакво обаждане ... и не сгреших.Уклея беше съвсем близо до брега и кълвеше здраво.Само дето плувката ми не беше подходяща за уклей но свърши работа.Към 10:30 спря да взима и уклея.Тръгнах си към 12 часа.Като цяло слаб риболов ... бях дошъл най вече за костур и платики.
Мястото е малко след Багера в посока Самоков.Първоначално сложих две въдици на дъно ... фидер за платики и каракуди на торен или бял червей ... сменявах ги, но доста слаб риболов ... другата въдица беше за костур ... чепаре със стръв жива рибка.Хванах 4-5 костура и то до 8 часа ... след това никакво кълване и за това я махнах и реших да пробвам плувката защото фидера също никакво обаждане ... и не сгреших.Уклея беше съвсем близо до брега и кълвеше здраво.Само дето плувката ми не беше подходяща за уклей но свърши работа.Към 10:30 спря да взима и уклея.Тръгнах си към 12 часа.Като цяло слаб риболов ... бях дошъл най вече за костур и платики.
Днес на дигата на устието - слабичък риболов. На фидер -нищо, на плувка 10-тина каракуди около шамарче и 3 костурчета. Уклеят беше до брега, но не ми се занимаваше. Най - интересното беше, че изкарахме и едно голо шаранче около педя (върнато разбира се обратно). Искаше ми се някоя платика да удари но уви. Времето също беше променливо - ту тихо, ту силен вятър. Но, важното е че се разходихме и релаксирахме 

- Прикачени файлове
-
- CAM00508.jpg (1.71 MiB) Преглеждано 2772 пъти
-
- CAM00507.jpg (1.39 MiB) Преглеждано 2772 пъти
-
- CAM00506.jpg (1.27 MiB) Преглеждано 2772 пъти
-
- CAM00505.jpg (1.26 MiB) Преглеждано 2772 пъти
В събота бях на устието, после се преместих към Щъркелово Гнездо и да ви кажа за цял ден 2 кълванета и 1 платика само извадих - малка.
Пълно мъртвило според другите колеги там. Разочарование.
Пълно мъртвило според другите колеги там. Разочарование.
-
- ще става разбирач
Аз си мислех ,че ние сме каръците а то било повсеместно.
На 22-ри бяхме на устието трима рибари две гребла и една лодка.
Шетахме на там на сам но място така и не си намерихме.Бяхме тръгнали с голямата кошница,
търсехме средни до едри платики,каракуди педарки и костури в норма.Да ама не,отборно 15 костурета
индивидуално без коментар.
На 22-ри бяхме на устието трима рибари две гребла и една лодка.
Шетахме на там на сам но място така и не си намерихме.Бяхме тръгнали с голямата кошница,
търсехме средни до едри платики,каракуди педарки и костури в норма.Да ама не,отборно 15 костурета
индивидуално без коментар.
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
-
- новобранец
Колеги тръгнали шарана по язовира ?дайте малко инфо никой нищо не пише ?благодаря ви предварително !
- MITKO70
- кандидат преподавател
Колега ,е то каквото има се пише,а за шаран няма нищо ,защото просто го няма .Малкото останала популация,тази година май ще си легне без да направи есенно хранене,но при тази вода.Търсиха го колеги,има момент и място където излиза есенно време,но тази година нищо,дори малките по около 1кг. от миналата година ги няма.palamuda84 написа:Колеги тръгнали шарана по язовира ?дайте малко инфо никой нищо не пише ?благодаря ви предварително !
Всичко може,но не всеки го можe.

Подозирам даже,че и тези малките по 1кг вече не са там,
- jorro11
- ще става разбирач
Миналата седмица има изваден 11кг . Това го зная със сигурност от познати присъствали при ваденето на рибата. До колкото знам човекът извадил рибата е имал и зверско късане в същият ден, но ако чете тук колегата да си го доразкаже сам.MITKO70 написа:Колега ,е то каквото има се пише,а за шаран няма нищо ,защото просто го няма .Малкото останала популация,тази година май ще си легне без да направи есенно хранене,но при тази вода.Търсиха го колеги,има момент и място където излиза есенно време,но тази година нищо,дори малките по около 1кг. от миналата година ги няма.palamuda84 написа:Колеги тръгнали шарана по язовира ?дайте малко инфо никой нищо не пише ?благодаря ви предварително !

Здравейте и от мен.Докато ходих по морета и океани,мой риятел е правилбивак за 2 седмици в района на устието.
Каза че вкарвали на захранено петно на 250 метра навътре.
Имат шарани по 3-4 кила-няколко.Също и Каракуди о кило.
На плувка нищо-само на дъно.
Много здраве и до нови срещи.
Каза че вкарвали на захранено петно на 250 метра навътре.
Имат шарани по 3-4 кила-няколко.Също и Каракуди о кило.
На плувка нищо-само на дъно.
Много здраве и до нови срещи.

Риболовци.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Има такива риби,спор няма ,някой ще имат слука,но са малко за този язовир шараните.Миналата година шефа хвана 3 шарана за 1 седмица-6,7,12 кг.,имам и снимки,но няма да публикувам,че ще изскочат едни защитнициjorro11 написа:Миналата седмица има изваден 11кг . Това го зная със сигурност от познати присъствали при ваденето на рибата. До колкото знам човекът извадил рибата е имал и зверско късане в същият ден, но ако чете тук колегата да си го доразкаже сам.MITKO70 написа:Колега ,е то каквото има се пише,а за шаран няма нищо ,защото просто го няма .Малкото останала популация,тази година май ще си легне без да направи есенно хранене,но при тази вода.Търсиха го колеги,има момент и място където излиза есенно време,но тази година нищо,дори малките по около 1кг. от миналата година ги няма.palamuda84 написа:Колеги тръгнали шарана по язовира ?дайте малко инфо никой нищо не пише ?благодаря ви предварително !

Предполагам и къде,в коя част на язовира е хванат този 11 кг. шаран ,но нека човека си каже.
Всичко може,но не всеки го можe.

Днес на Щъркела - многооо слаб риболов на дребни костури, само и единствено на живо рибе.
Водата е доста висока, друга риба не видях да се лови.
Водата е доста висока, друга риба не видях да се лови.
Днес на бетона на Шипока от 9:30 до 16:00 - десетина дребни костура само на жива рибка. На нищо друго не поиска да пипне.

Колеги имате ли някакво инфо за язовира , аз днес се отвисях с един приятел на сухото дере от страната на бункера за 7 часа едно почукване на 6 въдици . Срещу нас имаше един бивак и вкарваха на вътре но не видяхме и те да хващат !!! Също един дойде с лодка върза се за едно дърво помота се макс час и си замина
По това време,върви всякаква риба-но на различни места.
Няма точно определени,както е устието през юни-да събира всичката риба.
Рибата вече държи дълбочина,по наплитко я няма.
На щъркела-върви платика,и костур-уклей няма още-вчера се обаждах да питам.
Няма точно определени,както е устието през юни-да събира всичката риба.
Рибата вече държи дълбочина,по наплитко я няма.
На щъркела-върви платика,и костур-уклей няма още-вчера се обаждах да питам.

Риболовци.
Бе аз принципно го познавам язовира . И по това време там се набива едър костур .