Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от stancom »

По принцип, колкото е по фаст въдицата, туича ( подръпването на примамката ) е по-удобен и по-лесен за придаване на подходяща игра на примамката. За сметка на това дистанция на хвърляне е по-малка, иска по специфична техника на хвърляне и има по голяма вероятност от изпрошване на риби.
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Е тоя http://favorite-fishing.com/wp-content/ ... mized2.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; каталог ме обърка. А за кранкове и въртележки защо се препоръчват мед. фаст пръчки? Аз имам точно обратното виждане.
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

toshiro написа:Е тоя http://favorite-fishing.com/wp-content/ ... mized2.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; каталог ме обърка. А за кранкове и въртележки защо се препоръчват мед. фаст пръчки? Аз имам точно обратното виждане.
Кранковете и въртележките си имат добра собственна игра и могат да се водят с всякакви пръчки...
Но миноуите обикновенно искат туич и затова по-фаст пръчка е по удобна, както и за цицикона.
Медиум пръчките са междинни, може да колонят по-скоро към едните или другите или пък за опр. неща да се проявяват като едните, за други като другите ...
Щом като е ако е мед. фаст, значи клони към фаст и ще е сравнително удобна за и туич.
Но виж сега, ти като отидеш на реката и видиш, че рибата в момента ти харесва дадена примамка, си ловиш с колеца дето си си взел като пич, без да ти пука, освен ако разбира се не си носиш и гардероба с пръчките подръка. :lol:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

А на мен ми е много интересно къде го виждате , при акцията , това мидиъм фаст ?!? Не друго , ами много ясно си е обозначено модерейт фаст , ама кой да гледа :wink: Иначе строя , в случаят класа , си е отбелязан отделно гледам ......
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Ясно ми е, че moderate e умерено, а medium e средно. Моя грешка, омешал съм определенията, но говоря за акцията... Благодаря на ynovi и stancom!
k99
новобранец
новобранец

Мнение от k99 »

За фаворит по-добре гледай предложенията на сайта им, а не каталога от 2013, имат нови модели които ги няма в каталога. Някой от моделите можеш да видиш на живо във Видракс.
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Павел Иванов написа:А на мен ми е много интересно къде го виждате , при акцията , това мидиъм фаст ?!? Не друго , ами много ясно си е обозначено модерейт фаст , ама кой да гледа :wink: Иначе строя , в случаят класа , си е отбелязан отделно гледам ......
:lol: :lol: Несъзнателно е станало това. Не нарочно сме се поомешали в терминологията така....
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Най новото флуоро от Диел... Ролката е затворена, тип- дърпаш метър-два и режеш.. Само за поводи и само 18 лв. за 50 м....
Изображение

Тепърва ще видим дали го бива??? :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Горното влакно като повод го ползвах за първи път при риболов на джиг сулка. До сега винаги съм Я ловил без повод.
Днес на Тракиец ги надърпахме яко, като най голямата ми риба е 3 кг. Гелетата са много, рибите преследват примамката в продължение на 10-20 м. и правят мимолетни почуквания... От двете риби, кои задържахме, след разфасовка се оказа, че са наядени до пръсване с белурка.....
Снимки нямам, защото нямаше време- активността е 20 мин. и после, я и преди това всичко свършва......
Повод- по горния метър, силикон- драгон мамба, жълти, фруоресцинтно зелени и червени, глави- 8-10 гр............
Сенека
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

доволен ли си от влакноото?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Стонин МаХенд написа:доволен ли си от влакноото?
Да, доволен съм. По слабо е от брейда и при закачка линията се къса там... Ползвам монтажа - брейд- безвъзлов монтаж-карабинка-флуоро..
В допълнение- брата лови с чиста линия, аз ловя с флуоро и имам два пъти повече удари... Не зная дали това се дължи на флуорото или е просто късмет??? Това е при риболов на сулка. Времето ще покаже.. :lol:

Вадим хубави сулки, ама време за снимки няма, щото слуката е 30 мин.- 19.00- 19-30... Нужно е времето да се застуди и дребосъка да изчезне, че и рибите да огладнеят.. :lol: Тогава риболова е в следобедните часове и доста по дълъг............
Всеки който има опит, знае за кВо иде реч..
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Чета подфорума от време на време и недоумявам едно нещо? Това е отворен форум с няколко стотин хиляди потребители, като има поне хиляда активни спинингисти и никой нищо не споделя или пише тук??? Дали никой нищо не лови или просто по лесно е не да пише, а да прочете нещо? Тук си комуникираме просто една шепа хора???
Е, да разчупя леко подфорума, как се ловят раци на силикон, кое споменах в една друга Хасковска тема... Вижда се как рака уставно е защипал силиконя и не пуска :lol: Силиконят е 10 см. туистър, а колко голям е рака е тема на вашите фантазии.. :lol: :lol: За мен си е кулинарен шедьовър, ама не знам как се готвят раци??
Изображение
Уловът беше на въдицата на моя приятел GODFATHER, на който пожелавам много успехи, риболовни и сомски, не рачески... :lol: :lol: :lol:
Сенека
Ivailo87
новобранец
новобранец

Мнение от Ivailo87 »

Тогава и аз да покажа улов :D
Изображение

Изображение

В събота освен охлюва хванах и 1 клон, едвам го измъкнах:

Изображение

Иначе пълно капо, но поне си отпочинах :D
Daiwa BG PILK 802HFS + DAIWA BG 3500 + Daiwa J-BRAID X8 - 300м #2.0
k99
новобранец
новобранец

Мнение от k99 »

Ivailo87 написа: .....
.....
Охлюва на бърза или бавна проводка удари? :lol:
Ivailo87
новобранец
новобранец

Мнение от Ivailo87 »

k99 написа:
Ivailo87 написа: .....
.....
Охлюва на бърза или бавна проводка удари? :lol:
А няма да кажа, ако кажа, всеки ще почне да вади охлюви и за мен няма да останат...
Daiwa BG PILK 802HFS + DAIWA BG 3500 + Daiwa J-BRAID X8 - 300м #2.0
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”