Зарган 2014

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
idivarna
новобранец
новобранец

Re: Зарган 2014

Мнение от idivarna »

Pe6o_Tikvata написа:Наздраве :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Изображение
Малииии.
Пешо, т'ва за мача ли е? :lol: :lol: :lol:
Наздраве и все така да ги ловиш! :wink: :lol:
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Не баце , мачове не гледам , ама на брат ми му се хапвала риба та му пекнах на скарата малко зарганчета
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

колеги, чух че в турско и гръцко ловяли заргани на някакви конци - и по точно такива
http://www.artuz.com/Artuz/LeventDeniz/ ... argan5.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

някой знае ли как се завързва това - както си е на кръгче или се реже... че ми предстои ходене надоле, пък да пробвам
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
ico_dok
новобранец
новобранец

Мнение от ico_dok »

В района на Поморие трима човека вторник сутрин по 2-3 заргана на човек от 6.30 до 9.30. След обяд с много мъка още по 1-2. В сряда малко по-добре - по 5-6 на човек на източните буни до 9.30. След обяд нямаше - само две едри платерини по 400+ грама. Днес много духане, големи вълни и нито един зарган.
Бомбарди основно бавно потъващи и един модел подобен на дарткастера.
pdimitrof написа:Или както бех писал в Манията - Заубера, това е сиромашката Стела ..............
Аватар
bat stani68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bat stani68 »

Днес сефтето за сезона-два ама добри и три изтървани щото ме домързя да сменя куката от ланският сезон.Мн. вятър и след 9 бяхме в гората за гъбки
по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

Днес на балчик за 1-2 часа по обед нищо, само до мен един колега хвана една.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

hunte написа:колеги, чух че в турско и гръцко ловяли заргани на някакви конци - и по точно такива
http://www.artuz.com/Artuz/LeventDeniz/ ... argan5.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

някой знае ли как се завързва това - както си е на кръгче или се реже... че ми предстои ходене надоле, пък да пробвам
Връзваш до възела(има малък възел на кръгчето) и режеш от срещуположната му страна (ако ти се види дълго го поскъси)

п.п. по добре е или с морски или с торен червей :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
zargan1
новобранец
новобранец

Мнение от zargan1 »

Аз съм виждал турците като ловят ,но не бяха отрязани конците отдолу!
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от biserkehayov »

Привет и от мен!
Малко закъсняло инфо за риболова към Шабла за сряда и четвъртък 01-02.10.2014 г.
Двама човека цъфнахме на скалите на Паметника в 9,00 ч. Колегите там имаха по 5-6 риби от 6 00ч. Времето и вятъра преди обед бяха прекрасни и с колегата надърпахме 13-14 риби. Рибата пипаше плахо и отвсякъде - наблизо и от далеч. Нормални заргани за сезона - 45-50 см. След 13,30 вятъра обърна от изток и морето се обърна. Колегите си тръгнаха и ние застанахме на местото на колегата Тодорин. Хванах още 2 риби и към 16 ч. стана ясно че никаква риба повече няма да хванем. На следващата сутрин рано станахме но времето и източния вятър ни отказваше настоятелно. Пробвахме на едно място и с второто хвърляне хванах една хубава риба и ....... това беше. Къде ли не спирахме да търсим завет и риби. Последно дори в Балчик, но освен неприятен източен вятър друго не хванахме.. а и тен хванахме :).
Общо финиширахме със 17 заргана и малко чернокоп, прилежно поляти и изядени снощи.
Дано се оправи скоро вятъра, а Господ да им даде сила на ИАРА да спрат траловете, които работят деноношно и съсипват черноморската флора и фауна.
Скоро рибите ще ги гледаме на картинки и ще обясняваме на потомците как сме ги хващали а те ще ни се смеят.
Поздрави и успехи на всички!
djakdjak_63
новобранец
новобранец

Мнение от djakdjak_63 »

Равда буните малко заргани - 11 бр, но качествени/3 бр. "каиши"/ + 5 платерини/1 бр.-0.5 кг/
Аватар
bananaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bananaman »

biserkehayov написа:Привет и от мен!
Дано се оправи скоро вятъра, а Господ да им даде сила на ИАРА да спрат траловете, които работят деноношно и съсипват черноморската флора и фауна.
Скоро рибите ще ги гледаме на картинки и ще обясняваме на потомците как сме ги хващали а те ще ни се смеят.
Ох колега сърцето ме боли като ги гледам тези бракониери , скапаняци, печалбари .. нали имало някакво евро ограничение до 2 години да ги махат , аз лично мисля че трябва да се организираме всички , които милеем за морето , и да ги изхвърлим най - после от пределите на любимото море..
Поздрави :drinkers:
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава :)
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
Аватар
PlamenIvanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от PlamenIvanov »

biserkehayov написа:Привет и от мен!
Малко закъсняло инфо за риболова към Шабла за сряда и четвъртък 01-02.10.2014 г.
Двама човека цъфнахме на скалите на Паметника в 9,00 ч. Колегите там имаха по 5-6 риби от 6 00ч. Времето и вятъра преди обед бяха прекрасни и с колегата надърпахме 13-14 риби. Рибата пипаше плахо и отвсякъде - наблизо и от далеч. Нормални заргани за сезона - 45-50 см. След 13,30 вятъра обърна от изток и морето се обърна. Колегите си тръгнаха и ние застанахме на местото на колегата Тодорин. Хванах още 2 риби и към 16 ч. стана ясно че никаква риба повече няма да хванем. На следващата сутрин рано станахме но времето и източния вятър ни отказваше настоятелно. Пробвахме на едно място и с второто хвърляне хванах една хубава риба и ....... това беше. Къде ли не спирахме да търсим завет и риби. Последно дори в Балчик, но освен неприятен източен вятър друго не хванахме.. а и тен хванахме :).
Общо финиширахме със 17 заргана и малко чернокоп, прилежно поляти и изядени снощи.
Добро начало :D
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

hunte написа:колеги, чух че в турско и гръцко ловяли заргани на някакви конци - и по точно такива

Колега, не се занимавай с глупости. Вземи си 10 дози морски(блатен) червей,ако искаш да хванеш риба. Всяка година ходя надоле , преди 3-4 г заргана кълвеше на всичко (на черво от зизи съм вадил), но в последните години и там се изхитри и само морския си харесва.
Todorin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todorin »

Браво Биска и все така за напред. Ходене му е майката :wink: , ама като гледам времето май най-рано другата събота :drinkers: . Пък дано времето се стабилизира трайно, че има отпуска са вземане :lol: :lol: .
galin don4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от galin don4ev »

Днес на Тюленово, освен мен други ненормални нямаше. Заргани 0 десетина чернокопчета( колкото пръст). Вятъра не беше силен ма вълната май-прехвърляше 3бала. Линията ако не е изпъната не може да се усети никакво кълване. Иначе кълванета не липсваха. :drinkers:. Излета беше от 06 до 11.30часа.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”