Мнение за това болонезе

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Zvqr
новобранец
новобранец

Мнение за това болонезе

Мнение от Zvqr »

В търсене на най-добрата болонеза, моля за вашите мнения, наблюдения било то преки или не http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=6529 Търся боло 6м. основно ще ловя по река Тунджа около Стара Загора , Сливен , Ямбол предпочитанията ми към пръчката са да е финна лека с добър баланс, като акция да е прогресивна, като тест да е нещо като горе посочената 0-10 ; 3-15 доло горе около тези граници. И както съм посочил в този линк за сега тази ме грабна най-много. Тук в Стара Загора няма къде да ги разгледам иначе изгледах доста клипове на топ моделите на италианските марки боло понеже съм решил да е някоя от тях.
ivanov87
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Мнение за това болонезе

Мнение от ivanov87 »

Колега според мен за тези пари си вземи Shimano Fireblood, а ако държиш да е италианска марка по добре разгледаи моделите на COLMIC.
За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде.
ТАРАЛЕЖ2
новобранец
новобранец

Мнение от ТАРАЛЕЖ2 »

Мое мнение е,че това е най-доброто за цената си в момента на пазара !

http://milobg.com/%D0%A0%D0%98%D0%91%D0 ... G-6.00-MT.
akira
фен клуб-скобар

Мнение от akira »

Аз съм с фокус манта 6 м за 170 лв и съм много доволен. Нямал съм проблем до сега ,ловя предимно Струмски скобари.
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

Преди да си купиш болонезе, ако имаш възможност, виж набелязаните от теб модели на живо. Подръж ги в ръка, поразклати ги, потръскай и тогава решавай. Дори им сложи и макарата, с която евентуално ще ловиш. Така ще разбереш кое боло е за теб. Ако имаш възможност, виж и Тика Суинг - риболова с това боло е страхотно удоволствие.

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... -Swing-TC4" onclick="window.open(this.href);return false;

Попитай как стоят нещата и с резервните части - никога не се знае кога ще потрябват. Тика уж поддържат резервни части за всички модели болонезета.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Поддържам предложението на Таралежа.3 водача повече от Тубертинито,Реглас,лека и здрава с превъзходен баланс.Познавам от близо продуктите на Мило и доста от тях съм тествал.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sorcerer »

ТАРАЛЕЖ2 написа:Мое мнение е,че това е най-доброто за цената си в момента на пазара !

http://milobg.com/%D0%A0%D0%98%D0%91%D0 ... G-6.00-MT.
+1
...Ако ги имах парите - нямаше да се замисля изобщо, още повече на такава добра цена...
Аватар
liudmil83
новобранец
новобранец

Мнение от liudmil83 »

butnik написа:Поддържам предложението на Таралежа.3 водача повече от Тубертинито,Реглас,лека и здрава с превъзходен баланс.Познавам от близо продуктите на Мило и доста от тях съм тествал.
а ,колмик фиуме ххт 180 пробвал ли си,ако да
едно обективно мнение между двете ,че съм
пред дилема,коя да е.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Колмик правят и добри болонези,но в сравнение със Страдиварито са дилетанти.Въпреки,че Колмик държат високи цени,качеството на китайската индустрия не може да се сравни с качеството на Реглас Италия.Първата болонеза ми бе Колмик,доста висок клас,минах и през Тика,Браунинг,сега съм с 3бр Мило и не сменям марката.Избора си е все пак твой,аз споделям само мнение.
Много важен детайл са и броя на водачите :idea:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Zvqr
новобранец
новобранец

Мнение от Zvqr »

Ами както казах тук в Стара Загора няма къде да ги видиш и хванеш , за това трябва да си правя разходки до Ямбол за Тубертинито и до Пловдив за Колмика.
Zvqr
новобранец
новобранец

Мнение от Zvqr »

Бих бил благодарен на мнение на хора които имат под ръка някои от италианките . Също така за Мавър ако имате мнение.
Аватар
liudmil83
новобранец
новобранец

Мнение от liudmil83 »

butnik написа:Колмик правят и добри болонези,но в сравнение със Страдиварито са дилетанти.Въпреки,че Колмик държат високи цени,качеството на китайската индустрия не може да се сравни с качеството на Реглас Италия.Първата болонеза ми бе Колмик,доста висок клас,минах и през Тика,Браунинг,сега съм с 3бр Мило и не сменям марката.Избора си е все пак твой,аз споделям само мнение.
Много важен детайл са и броя на водачите :idea:
мерси за отговора
точно водачите,накланят везната.
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

+1 за Милото,ако цената е по твоя джоб това е болонезата,лека и елегантна,произведена в Италия превъзходна въдица
Аватар
itzo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от itzo »

Привет колега.
Мисля,че нито един от топ моделите към които си се насочил не е за подценяване.Не случайно са топ модели!Най-добре е ако можеш някак да ги пипнеш на живо,за да прецениш коя ти допада като строй,акция,изработка,дължина на дръжката до макародържача,водачи и т.н и т.н,абе с две думи коя е твоята пръчка!Но в БГ това е трудна задача,може би в СФ,ако се разтърси човек е възможно,ама знам ли.Минимум ден здраво обикаляне по магазините.
Сега относно моделите-много важна/ама много важна/част от цялата работа с финни болота са резервните части!!!Защото това са въдици,предназначени да доставят макс кеф с тънки влакна,да се ползват целодневно без да се уморяваш и следователно са много анти-хамалски/сиреч крехки при неправилна употреба/.Далеч съм от мисълта,че няма да си пазиш прекрасната въдица/всички го правим/,but shit happens,ако ме разбираш.Имал съм неприятни преживявания породени от миг невнимание с 3 болота,все от реномирани и дистрибутирани в БГ марки и да ти кажа само от една от фирмите имаше резервната част на склад-незнам сега мога ли да кажа коя или ще е реклама!?Другите ходиха по майстори и ги оправиха,ама вече не бяха същите някак си.
Та питай за aftermarket поддръжка задължително!
Относно производството-доколкото знам,тубертини май си правят щеките в Italica,може би и високия клас болота са оттам.Мавер и Мило са Reglass по документи,но Мило имаха и корейско производство и то доста добро/Koex 2008/,може би и някой Трабукота са made in Italy.Колмик нещо ми убягват напоследък,но имам подозрения/след задълбочени анализи и ровене на италианските форуми/,че ползват заводи в ЕU,Полша или Чехия,за топ моделите,но това е по скоро слух отколкото потвърдено инфо.
Това всичко е малко прекалено обаче,защото това са S класите на каталозите и следователно нито една не е за изхвърляне или с лошо качество на изработка.
Всички предполагам знаем,че въдицата болонезе е измислена от италианците за специфичния риболов по техните реки,следователно и трябва максимално да се почерпи от техния опит.Италианците боготворят Дайва и мисля,че има защо и те си го знаят,но за жалост при нас нямаме дистрибуция на този ЯПОНСКИ корифей и ювелир в производството на риболовни пособия.
Смятам,че именно това е топ марката за болонези в света,но не е осъществимо притежанието и интензивното свободно ползване на такава въдица в БГ и заобикалящата ни действителност,освен ако няма да се води на реката 2 пъти в годината/в твърд калъф,поне 1 бодигард и задължително без присъствие на алкохолни напитки/.
Поздрави и дано избереш хубава пръчица която да ти носи душевен мир и много рибки на барата!
успех на цялото рибарско воинство
Zvqr
новобранец
новобранец

Мнение от Zvqr »

Преди малко ходих и подържах 3 пръчки: Focus MANTA ; Shimano CATANA ; Tica ARES като само ареса ми направи впечатление но не достатъчно , а пък и е с голяма акция и така. За тия дни се опитвам да уговоря среща с една от фаворитите ми :D ама ще видим какво ще стане. И да благодаря за мненията на отзивчивите колеги.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”