Въдици за новобранци

Модератор: sapuna

Аватар
dizela_88
новобранец
новобранец

Въдици за новобранци

Мнение от dizela_88 »

Здравейте колеги , като малък едно от любимите ми занимания беше да ловя риба на реката , но после ме натисна работа и изоставих риболова.Миналата седмица обаче си спомних какъв кеф беше и решихме с брат ми да ни стане основно хоби.Изкарах от мазето три пръчки от фибростъкло(от време оно) и така се започна.Отидох в рибарски магазин и там продавача ме оборудва с три байтрънъра по 50 лева, куки , влакно и какво ли още не , извадихме билети и накрая с кеф се бях разделил с 350 лева :D .Четох няколко нощи по форумите и през уикенда направихме първия си излет до Ковачица ,а на другия ден и до Дунав с резултат един толстолоб , един распер и една щука по 1,5 килограма и трите.Сега съм като луд и чакам в събота пак да изцепим нанякъде ,но имам проблем.Баща ми и той се включи към групата и сега трима човека с три въдици не върви ,затова имам нужда от съветите ви за събиране на още поне три комплекта.Четох доста теми но още не съм избрал нищо, търся пръчка която да използвам за шаран , толстолоб и щука ,но да е с по-голяма акция защото ловя с фидер хранилки ,към макарата нямам претенции.Бюджета за един комплект е 70 -80 лева, знам че за тези пари няма нищо сносно ,но още се учим да замятаме , засичаме и не сме за скъпи въдици.Тези от фибростъклото май не се ползват вече (на язовира само ние бяхме с такива :oops: )знам че ви е писнало от подобни въпроси ,но от рибарите които познавам никой не ми казва нищо и само се подсмихват :x
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Re: Въдици за новобранци

Мнение от Garbolino »

Ето един шаранджийски вариант за 54 лв. общо за въдица и макара от нисък клас
Въдица - ENTER - SUPRA CARP POWER 3.60
Макара - ENTER - BLACK CARP TF 60

Ето още един шаранджийски вариант за 85 лв. общо за въдица и макара от нисък клас
Въдица - FORMAX - WINNER CARP 360
Макара - FORMAX - CARP MASTER 5000

Ето и още един шаранджийски вариант за 89 лв. общо за въдица и макара от нисък клас
Въдица - ENERGO TEAM - CARP HUNTER BOJLI 3.60
Макара - ENERGO TEAM - POWER GULP 60
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

виж сега ,не знам дали по онлайн магазините ще се ориентираш,по-добре ,примерно отиваш във монтана ,във някой НЕ марков магазин за риболовни принадлежности ,там повечето стоки са на народни цени ,от братски китай,за 60 лв ще си намериш комплект-пръчка +макара +месина+обикновенна стойка.
хайде успех и :drinkers:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
dizela_88
новобранец
новобранец

Мнение от dizela_88 »

Бях забравил да напиша ,че търся пръчката да е от три части заради транспорта.Харесват ми предложенията само не знам 3lbs не са ли малко , че хранилката пълна може и да минава 100гр. ,а когато съм на тапа слагам над нея и олово 35гр. с голям отвор да я държи на едно място.Колкото до магазините не съм сигурен на какъв търговец търговец ще попадна ,затова по добре да се доверя на мнение на някой колега.
Аватар
larybalky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от larybalky »

Щом ще минаваш 100гр вече отиваш на 3,5 лб.
Мераклия
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Я пиши на лични на колегата Сапуна, дали няма да ти измисли нещо.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

+1 за колегата Сапуна, наслука :D :D :D
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ако не си много капризен и ако не държиш точно на шаранджийски тип такъм, може да прегледаш артикулите на Филстар, има достъпни неща на сносни цени /естествено в зависимост от качеството :wink: /, а и имат сопи от композити де не са карбон и са бая яки, акцията на някои е 100-300 грама, бая тежест ще можеш да мааш.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Сапуна...
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lfcpordim »

Аз мога да ти препоръчам тази пръчка! http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B ... 3-60%D0%BC" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Здравей колега!Потърси FL Strategist 3.75lb на три части.Мисля,че наистина sapuna е човека който може да ти помогне
Аватар
dizela_88
новобранец
новобранец

Мнение от dizela_88 »

За сега се спрях на http://akvasport.com/product/7035/shara ... -5lbs.html" onclick="window.open(this.href);return false; + http://akvasport.com/product/7800/makar ... -6000.html" onclick="window.open(this.href);return false; мисля , че ще вършат работа.
Аватар
dizela_88
новобранец
новобранец

Мнение от dizela_88 »

Ето го и първия ми улов на щука ,за жалост ми удари на старата въдица и не можах да пробвам новите как са Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”