Избор на щека

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

dobata84
новобранец
новобранец

Избор на щека

Мнение от dobata84 »

Здравейте колеги мисля да си купя щека но не знам на какво да обърна внимание ако някой е компетентен да ми даде съвет и да не забравя че ще се уча тепърва. Ето и моите примерни предложения.
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... 0%BC-a1143" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... 0%B0-a1378" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... 0%BC-a4899" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... %9C--a5430" onclick="window.open(this.href);return false;

PS. и не забравяйте това с резервните части за коя от щеките се намират лесно не да обръщам света.
Благодаря ви предварително
Аватар
itzo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Избор на щека

Мнение от itzo »

Ако мога да изкажа лично мнение колега-нито една от посочените!
Това са стари модели тежки шаранджийски щекси,за който нито има части,нито ще ти доставят радост от този тип риболов и най-много да те откажат от него,докато още не си се запалил истински!
Поогледай още,пробвай,поотдели още някой лев и тогава скачай в дълбокото.
Поздрави и успех.
успех на цялото рибарско воинство
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

itzo написа:Ако мога да изкажа лично мнение колега-нито една от посочените!
Това са стари модели тежки шаранджийски щекси,за който нито има части,нито ще ти доставят радост от този тип риболов и най-много да те откажат от него,докато още не си се запалил истински!
Поогледай още,пробвай,поотдели още някой лев и тогава скачай в дълбокото.
Поздрави и успех.
Много точно казано
+1
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Изображение
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Мдааа, като гледам коментарите, още преди да си почнал те отказаха!!
dobata84
новобранец
новобранец

Мнение от dobata84 »

Bai Dobri написа:Мдааа, като гледам коментарите, още преди да си почнал те отказаха!!
не не са ме отказали просто исках малко инфо но определено не ми дадоха кои знай колко да не кажа хич
Аватар
assv
фен клуб-скобар

Мнение от assv »

Аз давам един + на Гарболиното! :)
Най-голямата риба е изпуснатата
Изображение
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Гледам че си се ориентирал към евтина щека - то за тия пари струва един топ-сет на скъпа щека.
От посочените от теб щеки няма такава за която лесно се намират части.
Частите за Шимано принципно са си проблем, но топ-двойката е по-дълга от другите, за това ти препоръчвам HYPERLOOP-па. Пък и ми се чини че ще е по-лека от останалите.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

В този ценови диапазон не обръщай толкова голямо внимание на частите.
Едно, че ги няма и трудно се намират, второ, че само едно коляно, ново от магазина, ще струва повече от самата щека. От друга страна ремонтите са евтини, да кажем 20-50 лева в зависимост от счупването.
Аз бих гледал основно комплекта, който получаваш. Препоръчвам ти комплект, който да те задоволява напълно, тъй като едва ли ще имаш възможност да добавиш нещо по-късно.
Примерно 2 топ сета и къпинг ми се вижда добре за начало.
Друго важно в твоя случай е напречната греда на платформата и съответно седалката с джоб. Ще ти помага ужасно много, особено с тежка и мека щека.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”