Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от prodigy666 »

pojara28 написа:Ма много навалица.
Явно много хора четат тука, така мнението ми се потвърждава много се чете, малко се пише. айде сага ще направя пак пауза от 3-4 месеца в даването на информация. Щото иде зима и гладЪ ще е голям с тия сметки за ток.
че то зимата не е нужно да им даваш инфо ... гладните хорица знаят он скобаро кълве само зимата и то на гола 3ка ... летото не се лови инцидентно влизат в парашутчето по 2-3 5 ... ебахте и майката на реката по 20 шишета мастика и бира събирам всеки път ... ама тва старите над 45 -50 от региона нема се научат никога ! прост народ сме си .... марто казал съм ти брат ако фана некой на местото ми че го меткаме за захранла ... мн нагли хора :D чакали яко само дебнат да видат къде има риби .. от не одат са на баражо нали много ги ловели едно време .. и са има тонове риба ама 8 от 10 на реката са с колове за боб и поводи от язовиро (че вадим големио сом ) ... дано тая зима вали яко да е голема реката всичко да отнесе мн ще се радвам ... че като се сета кво праеха на тунела и са кво не чака ......
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Е тая година пак драскачите ще изкарат по някоя тон скобари, по Бело поле и така нататък.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

pojara28 написа:Ма много навалица.
Явно много хора четат тука, така мнението ми се потвърждава много се чете, малко се пише. .
Има го тоя момент, ама форума е по-малкия клюкарник.Всеки вади телефон и съобщава какво се случва около него, те от своя страна препредават и така карамбата се струпва където се завърти пасаж. Няма спасение-който има време трабва да търси неизвестни места, но все някой ще го види и спокойствието е до тук..
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Предложих ви преди неколко месеца да спреме с инфото,но нали требва да се видят снимките колко сме добри! Прав е Пожара-от тоя форум тука тръгват много неща-100 процентно!По добре ок направи една снимка някъде из реката за цвят и ниво и мир! Или ,,вчера бях на реката риби нормално на бели ,, и точка! Нема смисъл от подробности -пълно е с пиявици! Спираме с инфо и край! На лични тука десет 12 души и това е! Аз съм навит!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Добро утро.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

Здравейти колеги вчера случайно минах през моста на Покровник и ми си видяха много хора на вливанито отдоло при панелите има ли си някой напредстава какво ловят ?
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

DJONI RINGO написа:Предложих ви преди неколко месеца да спреме с инфото,но нали требва да се видят снимките колко сме добри! Прав е Пожара-от тоя форум тука тръгват много неща-100 процентно!По добре ок направи една снимка някъде из реката за цвят и ниво и мир! Или ,,вчера бях на реката риби нормално на бели ,, и точка! Нема смисъл от подробности -пълно е с пиявици! Спираме с инфо и край! На лични тука десет 12 души и това е! Аз съм навит!
Баце ти намери кой да дадеш за пример - Пожара с 30 кг скобар у мивката.. мислиш ли че точно на него трябва да се дава инфо?
А да не говорим че нито един тука у форума не е пуснал инфо за место, а само за район! И всичките хора по реката са си 95 % местни, които са чули от съседи, приятели и т.н. че дава "яко"..
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

jasonsmith написа:
DJONI RINGO написа:Предложих ви преди неколко месеца да спреме с инфото,но нали требва да се видят снимките колко сме добри! Прав е Пожара-от тоя форум тука тръгват много неща-100 процентно!По добре ок направи една снимка някъде из реката за цвят и ниво и мир! Или ,,вчера бях на реката риби нормално на бели ,, и точка! Нема смисъл от подробности -пълно е с пиявици! Спираме с инфо и край! На лични тука десет 12 души и това е! Аз съм навит!
Баце ти намери кой да дадеш за пример - Пожара с 30 кг скобар у мивката.. мислиш ли че точно на него трябва да се дава инфо?
А да не говорим че нито един тука у форума не е пуснал инфо за место, а само за район! И всичките хора по реката са си 95 % местни, които са чули от съседи, приятели и т.н. че дава "яко"..
Баце казах,че има истина в думите му за форума,че изтича инфо и то много точно от тук! И да ти кажа не са само местни-бая регистрации ,публични личности,кн виртуози дето последните 6-7 години беха нокаут-да не изброявам! А това за 30 те кила на Пожара казах,че не мога да го коментирам-не съм го видял! Щом казваш и е така е много грубо изпълнение!Инфо на него аз лично не съм дал-той си е местен,не мисля че му е нужно:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

Де бе хора, каква е тая параноя? По един или друг начин винаги се разбира къде излиза риба. Ако не от тук то като мине някой покрай теб и види че ловиш. То по тая логика като дойде някой и пита излиза ли трябва да спираш да ловиш докато не се махне за да не разбере че има риби :) . А има и много хора, които са през ден по реката но не влизат изобщо тук.И тия хора имат приятели на които дават инфо и мълвата тръгва.Казвате - има много мишоци дето само слухтят. Ами ако всички останали се снижат не стават ли и те като мишоците?
Сега за снимките - като не се качват коментарите са "абе аз на голи думи не вервам" , като има снимки - "да видат колко сме добри". Снимките който качвам, колкото и малко да се гледам да са придружени с клип на пускането с идеята да видят хората че не боли да пуснеш пет риби обратно във водата. Пък който иска може да опита някой път да направи същото. Мисля си че тук е мястото където може да се промени поне на част от хората отношението към риболова.

Реката е на всички, както и форума. Бъдете по-позитивни.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Georgi777
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi777 »

Рибата не знам дали се групира, ама рибарите вече започнаха. Какво е тва чудо не знам. Цяло лято почти никой по реката и от есента се почва от монца надолу хора от цяла България. Не мисля, че форума вече е толкова голяма причина. Местата вече се знаят, а и като минеш и видиш 20+ човека и ти се нареждаш на опашката. Аз пък обичам спокойствието за сметка на повечето риба и гледам да не се бутам в навалицата.
Колегата izzyone е прав, трябва да се дава пример със снимки, но така че да не се споменава мястото. Аз например ходя сериозно от миналото лято и не знаех какво е това да пуснеш риба. Ходех с приятели и прибирахме всичко (мренки и кленчета). Случайно попаднах на форума, търсейки някаква информация и именно от тук си промених мисленето, а и не знаех, че някой изобщо пуска риба. Има надежда, макар и малка някой от младите колеги да се научи и възпита да пуска рибата или поне ако хваща големи количества. Това да хванеш 10+ риби и да прибереш всичко си е престъпление, а това го правят предимно хората напреднали в риболова, което е жалко. Да дадеш стабилно пари за въдици, захранки и разходи, а да ходиш заради рибата.. Тия хора не се замислят, че тая риба намалява и всяка година ще ловят все по малко. Но има хора, които каквото и да правиш акъла няма да им дойде. А за тия старите рибари, които преобладават зимата, повечето не са голям фактор, защото едва ли хващат кой знае колко риба, а и надали четат форума. На тия които пускат наслука!
viiksan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от viiksan »

Де бе хора, каква е тая параноя? По един или друг начин винаги се разбира къде излиза риба. Ако не от тук то като мине някой покрай теб и види че ловиш. То по тая логика като дойде някой и пита излиза ли трябва да спираш да ловиш докато не се махне за да не разбере че има риби :) . А има и много хора, които са през ден по реката но не влизат изобщо тук.И тия хора имат приятели на които дават инфо и мълвата тръгва.Казвате - има много мишоци дето само слухтят. Ами ако всички останали се снижат не стават ли и те като мишоците?
Потвърждавам!!
В неделя само за 30-ина минути докато обикалях по реката в района на Невестино,и Бобошево на въпроса: Къде кълве сега на Струма?
От трима местни и непознати за мен хора,на възраст,между 55-65год. получих една и съща информация.
-На Бело Поле са големите скобари,там ги ловят сега!!!
Едва ли тези колеги са разбрали това от форума и интернет, сигурно и компютри нямат....!! :lol:
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

izzyone написа:Де бе хора, каква е тая параноя? По един или друг начин винаги се разбира къде излиза риба. Ако не от тук то като мине някой покрай теб и види че ловиш. То по тая логика като дойде някой и пита излиза ли трябва да спираш да ловиш докато не се махне за да не разбере че има риби :) . А има и много хора, които са през ден по реката но не влизат изобщо тук.И тия хора имат приятели на които дават инфо и мълвата тръгва.Казвате - има много мишоци дето само слухтят. Ами ако всички останали се снижат не стават ли и те като мишоците?
Сега за снимките - като не се качват коментарите са "абе аз на голи думи не вервам" , като има снимки - "да видат колко сме добри". Снимките който качвам, колкото и малко да се гледам да са придружени с клип на пускането с идеята да видят хората че не боли да пуснеш пет риби обратно във водата. Пък който иска може да опита някой път да направи същото. Мисля си че тук е мястото където може да се промени поне на част от хората отношението към риболова.

Реката е на всички, както и форума. Бъдете по-позитивни.
Абсолютно на това мнение съм и аз.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Не си мислете че всичката информация идва от форума, понеже има много хора като мене дето живеят на 1км от реката и знаят най добре къде какво става по реката, и така един каже на друг и се продължава веригата, пък и сега зимата местата са малко и се знаят от всички. А и за клиповете с пуснати риби е много добра идея макар че аз вече се отвратих от хора който ловят с щеки и така нататък и се правят на голямата работа и един скобар не са пуснали. Да не пиша за темата с драскачите за която се спори от 10 години вече а не се прави нищо. на Бело поне има шест седем пенсионера и един двама мангала през цялата зима драскат денонощно а над тях са се наредили 30 човека на стръв и всеки гледа другия и никой нищо не казва, докато тия пълнат торбите.А това сме ние една жалка нация. Може вече да ме оплувате.
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

здр. колеги.реших и аз да напиша нещо относно форума. на 1 място искам да кажа че съм от сф. визирайки парите които ми трябват за да ходя на реката по Благоевградско а и не само в този участък.студент съм последна година и нямам възможност да ходя целогодишно (редовно ) по реката. за мен скобарския риболов е най-привлекателен и интригуващ.не мисля че всички които не дават инфо постоянно за реката чакалят за място и правене на буркани.аз заедно с баща ми не сме взели нито 1 риба от реката от години.та не съдете всички аз когато съм бил до реката винаги съм казал тук или поне 80% от пътите :)
Georgi777
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi777 »

Тука някои са като "месаря вика дръжте месаря" :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”