Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
borenceto86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от borenceto86 »

bounce написа:здр. колеги.реших и аз да напиша нещо относно форума. на 1 място искам да кажа че съм от сф. визирайки парите които ми трябват за да ходя на реката по Благоевградско а и не само в този участък.студент съм последна година и нямам възможност да ходя целогодишно (редовно ) по реката. за мен скобарския риболов е най-привлекателен и интригуващ.не мисля че всички които не дават инфо постоянно за реката чакалят за място и правене на буркани.аз заедно с баща ми не сме взели нито 1 риба от реката от години.та не съдете всички аз когато съм бил до реката винаги съм казал тук или поне 80% от пътите :)
Аз те подкрепям напълно, форума е предимно да си мериме пишките кой колко е хванал!
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

Аз те подкрепям напълно, форума е предимно да си мериме пишките кой колко е хванал!

мисля че форумът е доста полезен но не трябва да се слагат хората под общ знаменател.ако сега искам инфо от някой колега повчето ще ми кажат я бегай бе месар или ти не даваш инфо що аз да ти дам , а аз как да дам като не съм ходил. всеки дава инфо според възможностите си.едни ходят 5 пъти за година други за месец.
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Georgi777 написа:Тука някои са като "месаря вика дръжте месаря" :D
Е това е истината! Даже се учудвам на някои хора, как имат наглостта да коментират "месарите" в трето лице, след като са хващани неколкократно с прекомерен улов и риби у миФката?

И по темата - след днешните дъждове, дали ще става реката за риболов четвъртък, че май ще имам работа по Благоевградско?
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

:arrow:
Последно промяна от DJONI RINGO на Вто Окт 07, 2014 8:20 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

jasonsmith написа:
Georgi777 написа:Тука някои са като "месаря вика дръжте месаря" :D
Е това е истината! Даже се учудвам на някои хора, как имат наглостта да коментират "месарите" в трето лице, след като са хващани неколкократно с прекомерен улов и риби у миФката?

И по темата - след днешните дъждове, дали ще става реката за риболов четвъртък, че май ще имам работа по Благоевградско?
Вдигнала е с над 15 см и е била мътна! Иначе всичко е в мивката викаш :D:D:DПа и нагъл :)

Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Това да дадеш инфо за место е все едно да си дадеш жената ебати... Голяма работа сме българите ;) Аз отивам на реката да разпускам, а не да се състезавам колко ще хвана :) Реката е голяма и риба има навсякъде, всеки може да си начеше крастата.
Ето ви инфо - в събота ловихме под моста на Земен - по около 45 мрени на човек (шестима бяхме) и само 2 клена общо. Местни ни казаха и някакво място на 15 минути с влака (не знам как се казва местността) - мръднахме и натам, но не ни хареса и се прибрахме в София. Тази събота пак ще се ходи на Струма, но мислим този път да пробваме местата около Благоевград, така че ако не застрашаваме улова на някого споделете инфо :lol:
naleksandrof
новобранец
новобранец

Мнение от naleksandrof »

Привет!
И според мен хората, които правят золумите и бракониерстват не си набавят информацията от форума. В повечето случаи това са местни хора и са много по наясно от пишещите във форума, къде и каво се лови. На повечето места реката минава на метри от тях, а и дори граничи с дворовете им и докато си пият ракията гледат дали кълве и какво. Аз напримерно съм от Земен и въпреки че чета и този и други форуми най достоверна информация си набавям от приятелите, които си живеят там (от понеделник до петък живея в Перник). Те знаят в кой ден къде, на какво и колко риби са хванати. Нито един от тах няма и понятие за форуми за риболов, а са много по информирани. Та те са ако не всеки ден то поне през ден на реката след работа. А що се отнася до бракониерите и те в повечето случаи са местни и не е нужно да четат форуми.
Поздрави и наслука!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Колеги не съм съгласен с мнението,че местните като цяло знаят всички места и не им трябва форум! Имам писаници с местни дето ми пишеха романи къде са местата в близост до тях -да има си отворени типове дето са в час,но има и много дето са на сляпо! Хайде да не казвам в неделя на топ мястото колко са били местните и колко другите :) Не искам да споря с никой-уважавам всяко едно мнение-но бих казал,че познавам река Струма много добре и дори от разстояние знам детайлно какво се случва и къде се случва:)Местните по моя край що не знаят къде си ловя рибите в района-примерно ?Асене покажи се бре местен мръсник такъв ти знаеш ли местата :D :D :D

Аватар
dechev
новобранец
новобранец

Мнение от dechev »

По принцип съм съгласен с повечето от колегите.Не само писането по форумите е причината за това положение.Всичко е в съзнанието и възпитанието на колегите.Относно начините и количеството на улова на риба голяма вина имат и проверяващите органи.Зимно време се знае къде се групира рибата,но досега не съм бил свидетел на проверка от ИАРА по това време и по тези места. за начина на риболов,количество на улова и редовността на рибарите.Сега малко информация за риболова през уикенда на Бобошево.Чудесна сурлява вода,добро кълване на мрени,предимно на фидер,2-3 случайни скобари и много,ама много боклуци по брега.Е,след риболова почистихме около нас,но не можахме,естествено,да почистим цялата околност.Апелирам към колегите да си прибират боклуците,за да ни е приятно и чисто при следващият риболов.Наслука. :drinkers:
Нищо не ме размеква така,както твърдия алкохол!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Днес е гризано дървото около Бл- високо и студено
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

naskobo написа:Днес е гризано дървото около Бл- високо и студено
Нася очаквано-говорили сме си с теб ! Който си е помислил,че всеки ден е Великден се е объркал сериозно! Доста време продължи канонадата там -обаче и рибата душа носи-абсолютно логично -в неделя авра-яко ловене отгоре отдолу-манджи различни,в понеделник хоп 20 санта реката горе,мътна и по студена и днеска абсолютно нормално е да се гризне дървото! то е хубаво като си се ловят продължително всеки път ама се случва да гепиме и уя!Според мен следващите два три дни ще са куци-естествено дано не съм прав!

Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

DJONI RINGO написа:Колеги не съм съгласен с мнението,че местните като цяло знаят всички места и не им трябва форум! Имам писаници с местни дето ми пишеха романи къде са местата в близост до тях -да има си отворени типове дето са в час,но има и много дето са на сляпо! Хайде да не казвам в неделя на топ мястото колко са били местните и колко другите :) Не искам да споря с никой-уважавам всяко едно мнение-но бих казал,че познавам река Струма много добре и дори от разстояние знам детайлно какво се случва и къде се случва:)Местните по моя край що не знаят къде си ловя рибите в района-примерно ?Асене покажи се бре местен мръсник такъв ти знаеш ли местата :D :D :D
хаха от Благоев надолу съм мн луд с гоогле мапса а? без да съм ходил познавам всеки къде ходи само по тревичката на снимките или по течението на реката 8) у петък че ида на '' топ местото'' че съм с счупен палец и не ми се виси цел ден а там че седим 8) па да видим
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

DJONI RINGO написа:Колеги не съм съгласен с мнението,че местните като цяло знаят всички места и не им трябва форум! Имам писаници с местни дето ми пишеха романи къде са местата в близост до тях -да има си отворени типове дето са в час,но има и много дето са на сляпо! Хайде да не казвам в неделя на топ мястото колко са били местните и колко другите :) Не искам да споря с никой-уважавам всяко едно мнение-но бих казал,че познавам река Струма много добре и дори от разстояние знам детайлно какво се случва и къде се случва:)Местните по моя край що не знаят къде си ловя рибите в района-примерно ?Асене покажи се бре местен мръсник такъв ти знаеш ли местата :D :D :D
хаха от Благоев надолу съм мн луд с гоогле мапса а? без да съм ходил познавам всеки къде ходи само по тревичката на снимките или по течението на реката 8) у петък че ида на '' топ местото'' че съм с счупен палец и не ми се виси цел ден а там че седим 8) па да видим
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Отдавна не съм ходил за риба, но ми се налагаше 2 пъти да минавам през Невестино и учудващо нямаше никой нито под моста нито над него. Някой да даде инфо защо е така, невярвам да няма риби. Реката беше поспаднала и добра като цвят. Напоследък се заучавам на щукарски риболов с воблери и съвети от колеги ще са ми полезни, и снимки също. Приемам всичко, като инфо и за варянта с жива рибка. Благодаря предварително!
Наслука !!! :smt023
viiksan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от viiksan »

fishingman написа:Отдавна не съм ходил за риба, но ми се налагаше 2 пъти да минавам през Невестино и учудващо нямаше никой нито под моста нито над него. Някой да даде инфо защо е така, невярвам да няма риби. Реката беше поспаднала и добра като цвят.
Както писах по-горе в неделя бях в района,слаба работа,имаше 15-ина човека,само трима бяха хванали по някоя риба (Общо на целия вир 6 скобара).Риболова е бил до към 11.30ч.после пълна тишина,само епизодични мренки.Не кълве затова няма и хора!!
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”